28 Mart , 2024, 19:17:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - **fatoş**

1
kızım şevval ecrin bugün tam3 yaşına bastın kuzum nice nice yıllara inş bebeğim doğduğun gün dün gibi aklımda rabbim uzun ömürler versin sana ailemizle birlikte mutlu mesut günler göresin hep allahım gülen yüzünü hiç soldurmasın :amin: :occasion16: :love1: :love1: :occasion16:
2
Giyim ve Ayakkabı / bu çizmelere bayıldım
09 Aralık , 2013, 12:29:14



























buna bayıldım

bide bune :)




















buna bittim :)





3
arkadaşlar bi yakınım doğum yaptı ve durumları pek müsait değil temiz kullanılmış park yatak vermek isteyen olursa yada satmak isteyen ben aksarayda yaşıyorum mesaj atabilir
4
'Kafasını kopardığımı 2 gün sonra fark ettim'
Denizli'de kaldığı öğrenci yurdunun tuvaletinde bebeğini dünyaya getirdikten sonra boğazını kesip 4 gün boyunca elbise dolabında saklayan Ü.T.'nin ifadesi kan dondurdu:

"Kendimde değildim, bebek ölü doğdu. Kafasını kopardığımı 2 gün sonra fark ettim. Niye kopardım, bilmiyorum."
Denizli'de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tuvaletinde doğurduğu bebeğinin başını koparıp 4 gün boyunca dolabında saklayan Pamukkale Üniversitesi Kimya Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ü.T., emniyetteki ilk ifadesinde, "Kendimde değildim, bebek ölü doğdu. Kafasını kopardığımı 2 gün sonra fark ettim. Niye kopardım, niye sakladım bilmiyorum" dedi.  Ü.T. (21), KYK yurdunun kantininde çalışan F.C. (20) ile sevgili oldu. Arkadaşlıkları 8 ay devam etti, ardından F.C. askere gitti. Hamile kalan Ü.T., durumu ailesinden gizledi. İçine kapanan, arkadaşlarından uzaklaşan ve agresif davranmaya başlayan Ü.T., 11 Kasım'da yurdun tuvaletinde doğum yaptı. Doğurduğu kız çocuğunun başını koparıp poşete koyduktan sonra odasındaki ayakkabı dolabında saklayan Ü.T., psikologlar eşliğinde verdiği ifadesinde şunları anlattı:

'DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTIM, OLMADI'
"Hamile olduğumu çok geç fark ettim. Birçok kez doktora gidip aldırmak istedim, ancak korktum. Ağır şeyler kaldırıp, karnıma sert cisimlerle vurarak çocuğu düşürmek istedim. Birçok ilaç aldım ancak olmadı. Olay günü de sancılarım arttı, kanamam başladı. Tuvalete gittim, kendimden geçmiştim. Tuvalette ne kadar kaldığımı hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde kanlar içinde bebeği gördüm. Ses çıkmıyordu, nefes almıyordu. Ölü doğduğunu anladım."
'NİYE KOPARDIM BİLMİYORUM'
"Titremeye başladım. Önce tuvalete atıp yok etmek istedim ancak başaramayınca poşete koyup odamdaki dolabımda sakladım. Kendimde değildim, sürekli ağlıyordum. Bebeğin kafasını kopardığımı 2 gün sonra fark ettim. Niye kopardım, niye sakladım bilmiyorum. Hiçbir şey hatırlamıyorum, kendimde değildim. Ben ne yaptım, nasıl oldu? Niye yaptım bilmiyorum."
Babası bilmiyor
Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı bir köyde dört kız kardeşten biri olan Ü.T.'nin tüm kardeşlerinin iyi eğitim aldığı, babası kalp hastası olduğu için olayın kendisinden gizlendiği ve henüz söylenmediği belirtildi.

Öğrenciler fenalaştı
Kampüs içinde bulunan KYK'nin özel iki bloğundan biri olan G Blok 4'üncü katta yaşanan olay, yurtta kalan diğer öğrencileri de etkiledi. Psikolojileri bozulan öğrencilerin bir kısmı ailelerinin isteği üzerine kimisi ise ruh halleri bozulduğu için memleketlerine dönme kararı aldı. Yurtların olduğu bölüme giren iki ambulans ise panik yaşanmasına neden oldu. Kısa süre sonra sağlık ekiplerinin Ü.T. ile aynı katta kalan iki kız öğrencinin fenalaşıp bayılması üzerine çağrıldığı anlaşıldı.  Emniyet de yurt çevresinde adeta kuş uçurtmuyor. Üç ekip arabası yurt çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.
Yüksek korumalı özel yurt  Pamukkale Üniversitesi'nin Kınıklı Kampusu içinde yer alan KYK'ye ait yurtlara parmak izi sistemi ile giriş yapılıyor. Hürriyet'in görüntülediği yurtların yarı özel bölümü diğer 6 kişilik bloklara göre daha konforlu. Ü.T. yarı özel olan blokta, 4 arkadaşıyla birlikte kalıyordu.
TÜYLER ÜRPERTEN İFADE

Üniversite öğrencisi Ü.T., yanında asker iznine gelen erkek arkadaşı F.C., avukatları ve kız bebeğin cesedinin içinde bulunduğu poşetle birlikte önceki gün saat 16.00 sıralarında emniyete geldi ve olanları anlattı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen genç kız "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla tutuklandı.
ERKEK ARKADAŞI KONUŞTU
Evlenmek istedim 'Hayır' dedi
Ü.T.'nin ifadesi alınıp serbest bırakılan erkek arkadaşı F.C.'nin genç kızla evlenmek istediğini ancak "Hayır" cevabını aldığı ileri sürüldü. İddiaya göre F.C. emniyetteki ifadesinde, Ü.T. ile doktora bebeğin rutin kontrolü için de gittiklerini, ailesinin de bebeği ve evliliği onayladığını anlattı. F.C. bebeğin ölümünden Ü.T.'nin kendisine cep telefonundan gönderdiği fotoğraflar sayesinde haberi olduğunu ifade etti.
Karnını korseyle kapattı
Üniversiteli Ü.T., aynı blokta kaldığı arkadaşlarının anlattığına göre F.C. ile geçen sene tanıştı. O dönem F.C. yurdun yemekhanesinde çalışıyordu. Ancak ilişki duyulunca F.C. erkek bölümünün kantinine alındı. İlişkiyi sürdüren çift sosyal medya sayfalarında mutluluk fotoğrafları paylaştı. Yaz aylarında Ü.T. kapanmayı tercih edip başını örtmeye başladığını fotoğraflarla paylaştı. F.C. askerdeyken Ü.T.'nin büyüyen karnını korseyle kapatmaya çalıştığı da yine arkadaşlarının iddiaları arasında.
Kendi kendine doğum yaptı
Ü.T.'nin olay gecesi ağrı kesiciler alıp, içeride yüksek müzik sesi olduğu sırada banyoya girerek suyu açıp kendi kendine doğum yaptığını anlattığı öğrenildi.  Olaydan haberleri olmadığını vurgulayan oda arkadaşları ise ifadelerinde üçüncü gün odada oluşan ağır kokuyu kadınların özel durumundan (regl) kaynaklanmış olabileceğini düşündüklerini söyledi. G Blok'ta kalanlardan bazıları odadan yüksek sesle müzik geldiğini, ikazla müziğin sesinin kapattırıldığını, odadakilerin ise "Doğum günü kutluyoruz" dediklerini anlattı. Öğrencilerden bazıları, okulun 2 ay önce açıldığını vurgulayarak Ü.T.'nin bunu ailesinden nasıl sakladığını da bir türlü anlayamadıklarını belirtti.
Polis klozeti bile söktü
Yurtta kalan kız öğrenciler olayın ortaya çıkmasının ardından Olay Yeri İnceleme ekiplerinin katı boşaltıp arama yaptığını ve odanın klozetine kadar söküldüğünü ifade etti. Bu arada odada yapılan aramalarda, kanlı bir çarşaf ile bebeğin boğazının kesildiği düşünülen bir bıçak bulundu.


SÖYLEYECEK Bİ SÖZ BULAMADIM BEN İKİ AYLIK BEBEĞİNİ EVDE BIRAKIP GİDEN ANNEDEN SONRA BUDA ÜSTÜNE TUZ BİBER EKTİ ALLAH BİLİDĞİ GİBİ YAPSIN ASLINDA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜM VARDA NEYSE BURASI MÜSAİT DEĞİL BEBEK SAHİBİ OLMAYA ÇALIŞAN YÜZLERCE İNSANA HAKSIZLIK BU BELKİDE RABBİM SEN BİLİRSİN O MASUMA BUNU YAPAN "ANNE" DİYE VASIFLANDIRILAN KADINA TEK KELİME YAZIKLAR OLSUN ALLAH BELANI VERSİN DİYORUM... :cussing: :cussing: :cussing: :cussing:
5


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Burcu Arslan'ın verdiği bilgilere göre yumurtlama döneminizi hesaplayarak daha sağlıklı bir hamilelik planlayabilirsiniz.

Bir kadının hamile kalabilmesi için yumurtalıklarında düzgün bir yumurta oluşması, bu yumurtayı yumurtlaması (ovulasyon) ve yumurtlanarak overlerden (yumurtalıklardan) atılan bu yumurtanın tüpler tarafından yakalanılarak tüplerde sperm ile döllenmesi lazımdır.

Bir adetin ilk günü ile sonraki adetin ilk günü arasındaki süre kadının adet döngüsüdür (çoğu kadında bu süre 28 gündür).

Nasıl bir hesaplama yapmalı?

Bu süre hesaplandıktan sonra bulunan rakamdan 14 gün çıkarılır ve bu şekilde ortaya çıkan rakam bize adetin birinci gününden itibaren hesaplanmak koşuluyla yumurtlamanın olacağı tarihi verir.

Kadının gebeliğe en elverişli günleri, yumurtlamanın olduğu gün ve bundan önceki üç gündür. Gebe kalma olasılığını hesaplarken spermlerin üç gün süreyle canlı kalabildiklerini ve yumurtanın da 24 saat canlılığını koruduğunu unutmamak gerekir.

"Emin günleri" hesaplamak amacıyla, spermlerin canlı kaldıkları süreyi yumurtlama periyodunun ilk kısmına, yumurtanın canlı kalacağı günü ise yumurtlama periyodunun son kısmına eklemek gerekir. Buna göre 30 günlük periyotta emin devre ilk yarıda 11. güne kadar devam eder. İkinci yarıda ise emin devre 21. gün başlar.

Bu sayıların akılda kalması kolaydır. Çünkü her iki günde de bir sayısı vardır. Bu kural her türlü adet periyotlarına uygulanır. Örneğin 32 günlük periyotta emin günler birinci devrede 13. güne kadar devam eder ve ikinci yarının 23. gününde yeniden başlar. 28 günlük periyotta bu sayılar 9. ve 19. günlerdir. Böylece kadının kendi döllenme tehlikesi olmayan günlerini hesaplaması çok kolaylaşır.

Kadın, teorik olarak adet döngüsünün her gününde gebe kalabilir. Adet görülen günlerde ve adetten hemen birkaç gün öncesindeki günlerde gebe kalma olasılığı oldukça düşük olmakla beraber bu olasılık hiçbir zaman sıfır değildir. Takvim yöntemi kullanılacaksa bu gerçek göz önünde bulundurulmalı ve adet gecikmesi olduğunda gebelik olasılığı araştırılmalıdır.
6
hanımlar eşlerinize aşk mektubu yazdınızmı yada şuan aklınızdan geçenleri burda paylaşalım ne dersiniz...

ömrümm..

can yoldaşım... aşkımm.. ilk günlerimizi hatırlıyorumda ne zor günler geçirmişiz evlenene kadar ne kadar çok mücadele verdik.. evlendikten sonrada devam etti.. ama biz hiç yılmadık hiç vazgeçmedik birbirimizden ..hep elinden tuttum sende elimi hiç bırakmadın.. seni ilk günki gibi seviyorum arada bi kızsam da sana aldırma benim gönlüm hep senden yana...beraber çıktığımız bu yola iki yolcumuz daha eşlik etti minick iki el tuttu elimizi ..hayatımın anlamı yaşama sebebim sen ve çocuklarım... rabbim hiç bi zaman ayırmaısn kimseyede fırsat vermesin ömrümün sahibi.... SENİ SEVİYORUM.... :love8: :love8: :love9: :love9: :love9:
7
evet hanımlar forumda eminim sizde benim gibi herkesi merak ediyorsunuzdur böyle bi konu varmı bilmiyorum varsada güncellemiş olayım dedim boy kilo göz saç ve ten rengimizi ayakkabı numaralarımızı paylaşalım ....

ilk ben başlayım

Boy:1 70
Kilo:65
Saç:kahve
Ten:buğday
Göz: kahverengi
Ayakkabı no:38 :k06:
8
Diyet / zeyno ve fatonun diyet günlüğü :)
21 Ekim , 2013, 09:49:46
bugün itibarı ile zeynocum diyete başlamış bulunuyoruz  hepimize hayırlı olsun  :k06: sabah tartıldım 65,3 kg geldim hedef kilom 60 aşağısıda olabilir  :muzz: günbegün takip edip yeyip içtiklerimizi yazıcaz ve birlikte inş zafere ulaşıcaz... sende girince başlangıç ve hedef kilonu yaz yola çıkalım.. :hello2:

şimdi gelelim bu sabah başladığım diyete: sabah kalkınca bir bardak ılık elma sirkeli azcık ballı su içtim ardından bi yarım saat sonra bir dilim tam buğday ekmeği zeytin peynir domates salatalık ve az menemen yedim ( eşime yaptığımdan) bir bardak şekersiz çay şimdilik bu kadar sonra görüşmek üzere zeynepcim sıra sende ben erken davranıp açtım konuyu  :k06:
9
Saç Bakımı / saç rengimi tutturamadım :(
27 Eylül , 2013, 17:46:50











saçlarım simsiyahtı sonra tuttum röfle yaptırdım aman pişamn oldum ve 3 4 ay sonra kahveye boyattım tam iastediğim çikolata kahve rengi cansu derenin saç rengi reklamlardaki varya buğday tenliyim sizce hangisi uygun olur  :dontknow:
10
Diyet / elma sirkesi ile zayıflama
27 Eylül , 2013, 17:36:32
Bu yazımızda sizlere, elma sirkesi ile zayıflama formülünden söz edeceğiz. Nasıl zayıflanır diyenler, elma sirkesi ile zayıflamanın olanaklı olduğunu mutlaka ki duymuşlardır. Fakat elma sirkesi ile zayıflamanın, 1 ayda 8 kilo verdiren diyet şeklinde, elma sirkesi ile zayıflama formülü şeklinde uygulandığını duyan oldu mu? Elma sirkesi ile zayıflama formülü, elma sirkesi ile zayıflamayı isteyenler için oldukça basit olmakla birlikte, 1 ayda 8 kilo verdiren diyet için, 1 ayda 8 kilo verdiren diyet listesine de ihtiyacınız yok. Yediklerinizin kilo aldıran yiyecekler olmaması yeterli. Nasıl zayıflanır diyenler için zaten sitemiz içerisinde, zayıflatan besinler hakkındaki bilgilerimizi sıklıkla paylaşıyoruz. Şimdi daha fazla zaman harcamadan, elma sirkesi ile zayıflama amaçlı olarak, elma sirkesi ile zayıflama formülünü verelim:
1 ayda 8 kilo verdiren diyet olma özelliğini taşıyan elma sirkesi ile zayıflama formülü için gerekli malzemelere bakalım:



Dört bardak su
Dört yemek kaşığı bal
Dört yemek kaşığı elma sirkesi
Elma sirkesi ile zayıflama formülünde kullanmanız için vermiş olduğumuz malzemelerin tamamının, cam bir şişe içerisinde iyice karıştırılması gerekmektedir. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı, her yediğiniz yemekten sonra, yarım çay bardağı içmeniz önerilmektedir. Elma sirkesi ile zayıflama amaçlı olarak önermiş olduğumuz bu formülü bir ay boyunca düzenli olarak uygular, ve yediklerinizi de özenli bir şekilde seçerseniz, 1 ayda 8 kilo verdiren diyet uygulamasını siz de gerçekleştirmiş olursunuz.
Elma sirkesi ile zayıflamada neleri yememeye dikkat etmelisiniz? Özellikle şeker, beyaz un, tuz, yağ, içeriğinde katkı maddesi bulunduran besinler gibi yiyeceklerden, 1 ayda 8 kilo verdiren diyet uygulamasını gerçekleştirdiğiniz sürece uzak durmanız önerilmektedir.





arkadaşlar ben hala 3 4 kilo fazlalığımı verememiş biri olarak sürekli araştırıyorum açıkçası işin kolayına kaçmak istiyorum  :suclu: ama yiyerek zayıflanmıyor malesef elma sirkesini hemen herkes biliyorsdur yinede paylaşayım dedim belki konuda vardır ben iki gün oldu başladım eskidende kullanıyordum ama çok dikkatli değildim bir ayda 8 kilo ciddi bir rakam denemekten ne çıkar hadi kolay gele  :icon_thumright:
11
arkadaşlar benim uzun zamandır sivilce lekeleri problemim vardı ama şükür kurtuldum ve dermatolog bana ddf cilt temizleme losyonu kullanmamı tavsiye etti sabun kullanıyordum eskiden yağlı bi cildem var yüzümü kurutsun diye oda sabuna gerek olmadığını sadece köpük şeklindeki losyonu kullanmamı  söyledi 120 tl gibi bi para verip aldım kullanan ve memnun kalan varmı bana biraz pahalı geldi de  :-\
12
Hemşeriler :) / aksaraylı kimsecikler yokmu!!!
18 Eylül , 2013, 10:48:13
sanırım daha önce açılmış ama yinelemek istedim aksaraylıyım ben memleketlim kimseler yokmu buyurun tanışalım  ;)
13
ben iki çocuk annesi olmama rağmen hala yağlı yiyecekler cips çekirdek vs yediğim zaman yağlı bir cilde sahibim hemen ertesi gün yüzümde sivilceler çıkan bi insanım ve bir türlü onları sıkmaktan ve oynamaktan kendimi alamıyordum ve dolayısıyla yüzüm harita gibi olmuştu ve yiğenmi eczanede çalışmaya başladı ondada ufak sivilceler çıkıyordu ve benzalin isminde bi krem kullandığını söyledi hemen bende aldım tabii önce doktora başvurmak ve muayene olmak gerekiyo ve bir aydır kullanıyorum ve lekelerim nerdeyse yo kdenecek kadar kayboldu şimdi çıkıyor sivilce ama eskisi gibi değil ilk başlarda cildi çok kurutuyor ama yağlı ciltler için gündüz su bazlı nemlendiriciler iyi geliyo bu kremi sadece gece sürmek gerekiyo gün ışığına çıkmamak gerek ve sürerken elinile değilde içinden çıkan küçük bi spatula ile uyguluyorsunuz mikrobu heryere dağıtmamak için ben çok faydasını gördüm umarım sizdede işe yarar halen devam ediyorum kullanmaya...
14
İlişkiler / arada kaldım :(
15 Ağustos , 2013, 21:02:10
yeniden slm diyerek başlayım söze biz kalabalık bir aileyiz 5 kız kardeş iki de erkek kızların en küçüğü benim eskiden ailem çok iyiydi ne biliyim kardeşlerim filan ablalarım daha doğrusu ama ne olduysa oldu ablalarım arasında bir kavga sürtüşmedir gidiyo büyük ablamla küçüğü küs bikaç yıldır görüşmüyorlar tabii bizede yansıyor bunlar ikiside ablam ama onun yanına gidince diğeri hakkında konuşuyor diğerinin yanına gidince oda onun bişey demesek olmuyor desek oda olmuyo şimdi kardeşim erkek kardeşim yurt dışında ve çok uzun süredir ilk kez türkiyeye geldi olaylar yine alevlendi yo kefendim sen ona gittin bana geldin vs ablam diyor onunla konuşan beni silsin diğeri diyor beni silsin öyle saçma şey olurmu diyorum nafile ablamın biride en büyüğümüzün yanında yani ortada bilen biteni diğerine yetiştiriyo ne saçmalıktır anlayamadım kardeşi kardeşe anlatıyo laf taşıyo üzülerek söylüyorumki anlayacağınız iki arada kaldımve nasıl davranacağımı bilemiyorum  ikiside ablam ikisinide seviyorum ama yanyana geldiğimizde diğeri hakkında konuşmak istemyorum ama anlatılanlardan ister istemez etkileniyor ve sizde katılıyorsunuz dahası kendimi olayların dışında tutmaya çalışıyorum ama olmuyor inanın ne yapacağımı bilmiyorum eskiden böyle değildik biz ne olduki bize :(
15
Tanışma Bölümü / slm kızlar
15 Ağustos , 2013, 20:21:46
buraya üye olalı sanırım3 yıl kadar oldu ilk başlarda sürekli giriyordum sonra bi ara verdim yeniden döndüm tekrar ara verdim vs uzun süredir giremiyordum eski arkadaşlarım hala burdamı bilmiyorum neyse yenileride vardır umarım görüşmek ve tanışmak dileğiyle ismim fatma 9 yaşında bi oğlum ve 2,5 yaşında bi kız annesiyim 29 yaşındayım herkesi öpüyorumm... :love7:
16
kızım 19 aylık oldu ve hala anne sütü alıyor aslında kesicektim ama ramazanda günah dediler bilmem ne bayramdan sonra keserim dedim ama kızım geceleri uyanıp emiyo yani acıkıyo biberonla su meyve suyu vs içiyo ama süt içmiyo oğlumda böyle sorunlarım olmamıştı ne yaptıysam almıyo biberonu ve kesemiyorum artık sütüm iyice azaldı ve bende yoruldum emzirmekten ne yapabilirimmm tavsiyelerinizi bekliyorum...
17
Tanışma Bölümü / yeniden slmlarr
01 Eylül , 2012, 14:28:43
merhaba arkadaşlar aslında yeni değilim burda ben eski olan arkadaşlar beni hatırlayacaktır gerçi çoğu arkadaşımı göremiyorum ama çok uzun süredir giremedim sonra şifremi filan unuttum vs vs yeniden burdayım bundan sonra hep olucma inş güzel dostluklar ümidiylee ismim fatma bu arada yaşım 28 bi oğlum bide kızım var oğlum 7 yaşını bitirmek üzere ikinci sınıfa geçti kızımda 19 aylık görüşmek üzere ...
18
nihayet bebeğim yaşına giriyor nice senelere inş kzımın resimleriini daha sonra paylaşıcam iyiki doğdun meleğimmm hep biizmle olman dileğiyle seni verene binlerce kez şükürler olsun  :amin:
19
Tanışma Bölümü / yenidenn selammmm
19 Ocak , 2012, 18:57:19
selam arkadaşlar ben aslında eski bir üyeyim ama uzun süredir giremiyorum bir yıl filan oldu galiba en son kızıma hamileyken burdaydım ve kızım şimdi bir yaşında şimdi yeni paylaşımlar için burdayım  şimdiden hoş geldimmm  :k06: :k06: :k06:
20
Sizin Seçtikleriniz / tekerlemeler
16 Temmuz , 2010, 17:48:23
Gül dili bülbül dibi gibi gül dili bülbül dibi gibi

Siz bizim Çekoslovakyalılaştırdıklarımızdan mısınız yoksa Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?

Çatalca'da topal çoban, çatal, sapan yapar, satar; niçin yapar, niçin satar Çatalca'da topal çoban çatal, sapan.

Bu kara kantar kırk kilo kara katran tartar

Dal tartar kartal kalkar , kartal kalkar dal tartar.

Sen ne zamandan beri tekere mekere şekere mekere bir porsuksan ben de o zamana kadar şekere mekere tekere mekere bir porsuğum.

Biz onlara ders verelim derken onlarda bize ders vermişler,şimdi gidip onlara bir ders daha verelim de biz onlara ders verirken gelip bize ders vermek neymiş görsünler.

Bir tarlaya kemeken ekmişler.İki kürkü yırtık kel kör kirpi dadanmış.Biri kürkü yırtık erkek kel kör kirpi diğeri kürkü yırtık dişi kel kör kirpi. Kürkü yırtık erkek kel kör kirpinin kürkünü kürkü yırtık dişi kel kör kirpinin kürküne;kürkü yırtık dişi kel kör kirpinin kürkünü de kürkü yırtık erkek kel kör kirpinin kürküne eklemişler.

Adem madene gitmiş. Adem madende badem yemiş.
Madem ki Adem madende badem yemiş, niye bize getirmemiş.

Bu mumcunun mumu umumumuzun mumudur.

Cüce çinici Celali Hoca gizlice marpuççular içindeki züccaciyecilere gidip içi Çince yazılı cicili bicili cam çubukları cepceğizine indirmiş.

Dört deryanın deresini dört dergahın derbendine devrederlerse,
dört deryadan dört dert, dört dergahtan dört dev çıkar

İt iti itti, bit iti itti, it biti itti. Bit gitti, it gitti. İtti, bitti, gitti.

Sizin damda var beş boz başlı beş boz ördek, bizim damda var beş boz başlı beş boz ördek. Sizin damdaki beş boz başlı beş boz ördek; bizim damdaki beş boz başlı beş boz ördeğe: "Siz de bizim gibi beş boz başlı beş boz ördeksiniz." demiş.
hadi
kolay gelsin:)