Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Funda

1
Aslı, koyuyorum doğduğundan beri salondaki halının üzerine kalın bir örtü yaptırdım, orda oynatıyorum, halının ucuna geliyo bazen minicikte olsa bir eğim varya orda dönüyo ama düz yerde dönemiyor. Bacakları çok kuvvetli , bayaa topluyor dizlerini kendini öne atıyor ama kolları çok güçsüz belden yukarısını sürüklüyor ama gidiyor biraz ..Çok komik oluyor ama 2,3 dakika gibi oturabiliyor sonra ayak parmaklarına atılınca hoopp devriliyor ..Numaramız bol da dönme işi yok birtek..Doktora söyledim kızdı , her bebek aynı olur mu, gayet sağlıklı bir bebeğiniz var dedi.. :y25:

Anita Ekin'de yüzüstü çok ağlıyordu, şimdi alıştı herhalde emekleme çalışmalarına başladı..Yüzüstü bırakınca bana bakmak için kafasını iyice yukarı kaldırıyor aynı kaplumbağaya benziyor, babasıyla tosbaaa diye çağırıyoruz artık  :toothy10:
2
Razi , Almira hanım doğmuş, yeni okuyorum, kusura bakma benimki daha da geç bir kutlama oldu ama  :k06: Ne güzel kokuyordur şimdi güzel kızın, bizim için de kokla... Maltepe'nin neresindesin, doğumu hangi hastanede yaptın ?
3
Bir süredir giremiyorum, yazılanlarıda okuyamadım, umarım güzel anneler,cici bebeler, herkes iyidir..

Bizim de 6.ayımız bitti, dün aylık kontroldeydik, son aşımızı da olduk, Ekin 7720 gr , 68 cm olmuş, bizim kız sonradan açıldı valla, bu ay da 720 gr almış  :muzz: :hello2: :hieyt:
Hala dönemiyoruz, diş falan da yok, napalım yaparız bir gün yaz var kış var dimi ama :k06: Ama kızım cici yapmayı öğrendi, cici yap kızım diyince önünde kim varsa hemen yanaklarını sevmeye başlıyo, çok hoş yaa..

Ayşegül bizimde evlendikten sonra ilk oturduğumuz ev Adatepe'deydi.. Şimdide Maltepe merkezdeyiz , hala çok yakın yani.. Gelirsen sizinkileri ziyarete beklerim bende..
4
Tekrar geçmiş olsun Emine , o kavanozun aynısından ben de aldım ama daha açmadım, bakalım bizimkine de bişey yapacak mı? Ekin'in de göğüs ve karın bölgesinde kuruluk var , pul pul oluyor derisi kaç aydır böyle , her seferinde soruyorum doktora önemli değil cildi hassas diyor.. :honk: Bebeklerinizde var mı bu tür kuruluk ? Egzama diye bahsettiğiniz şey olabilir mi acaba ?
5
Emine medlinenın doktoruna çok güldüm ya, hööö mü dedi :toothy10: Büyük ihtimal alerji olmuş Ceylin, ama acaba neye , sadece gıda diye düşünme kıyafet falan da olabilir ? Yeni yaptığınız kullandığınız şeyleri düşün..Geçmiş olsun..

Banada tatlı demeyin yaa, kitkat black manyağı oldum ben, valla napcam bilmem :laughing7:

Gözde Hiranın kahvaltısından benim bile canım çekti ya..
6
Oleyyyy :muzz: :muzz: :occasion14: tek başıma yıkadım , üstelik çok kolay oldu yaa .. Jbdun niye öyle diyosun ki ben yıkarsam sen de yıkarsın diye  bence sen bizim forumun en hamarat hatunusun ki  ;)  Ecrine , kayınvalidene, onun arkadaşlarına , pasta , böreklere , yemeklere , ev temizliğine ( özellikle ütülere ) ve de foruma yetebiliyosun .. :k06:

Şerifecim Ali Berat'tan daha iyisini mi bulucam, yakışıklı , olgun ama maalesef bizim kızım başı bağlı   :toothy10:  biz komşunun oğluyla kerttik doğduğunda ya .. Erken davransaydın keşke  ;D Kısmet işte..


7
Ayıp ettin Jbduncum yaptım bil  ;)  Sen de Ecrin'i mıncıkla olur mu?

Ekin'i hiç yalnız yıkamadım ben, şimdi denesem mi acaba , bu hafta babamız her gün çalışıyo onu beklersek çocuk kokacak valla, yapabilir miyim acaba yav :icon_scratch:

Ben bi gidip deneyeyim bakayım..

Bu da çoşarken ;

[eklenti yönetici tarafından silindi]
8
Jbdun 4 aylıkken Ekin'de yapıyodu hem de dediğin gibi her yer tükürük oluyodu, bir ay falan sürdü sanırım sonra bıraktı..Püskürttükten sonra bide sırıtıyodu oyun diye yapıyorlar herhalde..

Dilek, okuyunca çok kötü oldum ya..O hastaneyi mahkemeye vermeyi düşünüyorlar mı peki? Bu nasıl bişey insanın aklı almıyor minicik yaa..

Ayrıca geçen ay Ekin'de bişey yemediği halde 800 gr almıştı, yedirmemek lazım galiba :k06:

Şerife ali Berat'a  :nazar: çok yakışıklı.. Ravza'da çok tatlı olmuş annesi ona da  :nazar:

Bizim tosbaaanında fotosunu ekleyeyim

[eklenti yönetici tarafından silindi]
9
selamlaarrr

Yine Eskişehire gittik geçen hafta yeni geldik, umarım herkes iyidir, biz çok iyiyiz..

Sevde inanamadım ya 2.bebek çok erken değil mi? Ben hiç düşünemiyorum bile..

Seval Ayşegül kaç aylık bilmiyorum ama henüz bizde demir kullanmıyoruz, ben anemi olduğum halde kızımın tahlilde kanı iyi çıktı doktor da 9.aya kadar gerek yok dedi..

Belemirin dişine de  :nazar:

Jbdun sen yanmışsın :ehi: allahtan Ekin daha keşfedemedi ne versem yutuyoo
10
Şeyda takmamak mümkün olmuyor biliyorum ama yine de moralini yüksek tut, dediğin gibi ateşli çocuk nasıl yesin de kilo alsın, abimin kızı hasta oldu 15 günde 1 kilo verdi, şimdi tekrar aldı kilolarını tombik yeğenim benim ;)

Anne sütüyle formül mamanın içilebilirliği farklı mıki? Ekin, anne sütünü bugüne kadar 100 cc den fazla hiç içemedi oda acayip iştahlı olduğu ender zamanlarda, mesela şimdi 3 saatte bir 50 , 60 cc anca içiyor, bu içmeyle de geçen ay 800 gr almış( rekor kırmış geçen aylarda iştahlıyken 600 gr alıyordu ) , ben bu işten hiç birşey anlamıyorum valla , artık takmamaya çalışıyorum ama pekte başarılı olamıyorum.. 7 kilo 66 cm di 5.ayın sonunda..

Gözde diyor ya Hira 180 cc falan içiyormuş nasıl ya oluyorum benim kızımın midesi mi küçük ? Gözde Hira bu kadarı kaç saatte bir içiyordu?
11
Jbdun ben evlendiğimden beri ( 7. yılımızdayız ) toplasan 30 kere yemek yapmamışımdır, pekte yapabiliyorum denemez zaten, zavallı kocacım da naapsın baktı olmayacak arada yapıyor , bazende dışardan söylüyoruz yada dışarı çıkıyoruz haftanın 2 günüde annemde yiyoruz rahatım yani gerçekten..Şimdi kara kara Ekin'in öğünlerinde ne yapıcam diye düşünüyorum, malum 6.ayını doldurmasına az kaldı, şimdi püre falan kolayda ... :dontknow:

Kızlar ben süt sağıp yatıyorum, hepinize iyi geceler...

12
Senin bebeğine de  :nazar: 3 aylık oturuyor nerdeyse ha ?
13
Anita Ekin hastaneden eve geldiğimiz andan beri emzik kullanıyor , emziksizliği düşünemiyorum bile..Bence çok işe yarıyor kendi kendine uyumada, şu aralar bizimki emzikle beraber parmakta emmeye başladı engel olamıyorum..
Bulaşıklarını bende Hacışakir sabunla yıkarım diye aldım ( 4 lü paketlerde ) ama yağlı yağlı oluyor, ben hiç sevemedim kullanmayı bıraktım o yüzden..Şimdi Duru'nun sıvı sabunlarıyla yıkıyorum...

Esrayeliz eşim işinden dolayı nerdeyse ayın 20 günü evde, yemek yemeyi de yapmayı da seviyor, öyle olunca benim de canıma cimcom :laughing7: Ekin emziği düşürmüyor başından beri emdiği için ustalaştı herhalde :ehi: bazen ben çekiyorum asılıyorum yine de çıkaramıyorum o derece yani..



14
Hastalanan bebelere geçmiş olsun..Şeyda 6.hastalık için 5 gün ateş 6.gün döküntü diye duymuştum adı ordan geliyormuş ..

Filiz sen mi demiştin çam terebentin (böyle mi yazılıyor yahu bu :laughing7:) saç dökülmesine iyi geliyomuş diye.. Denedin mi ? İyi geldiyse bende deniycem yoksa saçlarımı kestirecem bu gidişle acayip dökülüyoo , ailece kel olucaz yav   :toothy10:

Kereviz muhabbeti iyiydi  :icon_thumright:

İştahsızlık biz de de diz boyu.. Ben de Pınar gibi herşeyi karıştırdım bugün ( anne sütü + Milupa sebze maması + Bebelac Yeşil sebzeler kavanoz maması ) severek yedi valla bütün gün uğraştım süt içmiyor artık bizim kız yeni tatlar peşinde , gurme mi olacak ne ?

Eminecim bu gidişle en son bizimki çıkacak galiba :tongue3:

Ben ütü yapmayı bırakalı baayaa oldu, aslına bakarsanız tüm işleri bıraktım, yemekleri de canım eşim yapıyo .. ;D
15
Nusret (Aliyedeki nünü yani)