(http://www.deryadanlezzetler.com/wp-content/uploads/2008/04/po5.jpg)
MALZEMELER :
Hamuru için :
- 150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 pk. kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için :
- 2-3 adet haşlanmış patates
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
- tuz, pulbiber, karabiber
YAPILIŞI :
Un ve kabartma tozu hariç hamur malzemeleri karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenerek hamur hazırlanır. Çevizden biraz büyükçe bezeler hazırlanır, avuç içinde açılır, içine hazırladığımız iç malzemeden konur, kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine susam veya çörekotu serpilerek fırında üzeri kızarana kadar pişilir.
Afiyet Olsun!
(http://www.deryadanlezzetler.com/wp-content/uploads/2008/04/po1.jpg)
(http://www.deryadanlezzetler.com/wp-content/uploads/2008/04/po2.jpg)
(http://www.deryadanlezzetler.com/wp-content/uploads/2008/04/po3.jpg)
(http://www.deryadanlezzetler.com/wp-content/uploads/2008/04/po4.jpg)
Alıntı
:hungry: :hungry: :hungry:
:hungry:
şimdi yemek yedim ama :k06: süper görünüyor ellerine sağlık