Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ayşen

121
kızlar sizin bebişlerin dogum günleri aynı galiba, 1 ekim mi??? bizim de 3 ekim, yakınmış baya, dikkatimi çekmeişti öndceden..
122
fundacım naberrrr :)

gözdecim saol, öyle gercekten, yeni yen şeyler görmeye basladm hergün. 6 ay sonunda çok değişçek dedikleri bu heralde :)

gözde sen kendin mi basladın, dr mu baslattı sebzeye?
123
günaydın hanımlarrr,
zehracım dişiniz hayırlı olsun, diğer diş çıkaran miniklere de  :nazar: bi de biz görsek... ya işin ilginci ben 20 lik dişlerimi çıakrmadım daha (26 yaşındayım) ama sol üstte bi çıkıntı hissediyorum dündedn beri, ay tuna dan önce ben mi diş çıkarıcam, diş kaşıyıcı kullansam mı :laughing7:

2 gecedir oğluşum çok geç uyuyo, saatler ileri alınınca zaten 1 saat attı :( bir de bizim yogunlugumuz evdeki telaş ona da yansıyo heralde, uyuyamıyo kuzum. 1-2 arası uyuyo :(

veeee teyzeleriiii, oğlum sonunda sırt üstünden yüzüstüne dönmeye başladıııııı, kollarımızın üzerinde de duruyoruz,  :basardim:  :aferin: ve sanırım 1-2 gün içnde yüzüstünden sırtüstüne dönecek, çünkü dün ramak kalmıştı küt geri yüzüstü düştü  :toothy10: bir de dillendi, neşelendi  :nazar: :nazar: :nazar: habire bişeyler anlatıyo, bize espriler bile yapıyo  :k06: bişeyler anlatıyo anlatıyo sonra da kıkır kıkır gülüyo  :ehi: tabii bu enerjide alt değiştirmek kabusa dönüştü, bezini koyuyoyrum altına 2 sn sonra tunanın ayaklar gelmiş kollarının olduu yere, bez bi tarafta kalmış.... 2 dk da yaptıım işi şimdi 10 dk da yapıyorum :) aman olsun, oğluşumun büyüdüğünü görmek çok güzel bişey.

annemler de antalyadan döndüler, annem arada gelip yardım edecek  bana taşınma için. biraz olsun rahatlarım...

tacı haketimiştiniz yani ayşegül ve jbdun :) hayırlı olsun , sahip çıkın emi hem foruma hem tacınıza :D :basardim:

kzılar ben bir tek meyve ve yogurt veriyorum, sebza çorbalarına falan hep doktor tavsiyesiyle mi geçtiniz. ben de başlamak istiyorum artık, alıştı çünkü meyve ve yogurda, rahat yiyor. hem değişik tat alsın hem de gıda diye çorbaya başlamak istiyorum. ne dersiniz???

bu arada ben de akrepim :D
124
goncacım çok şeker çıkmışsınız, ana kız nası yakışmışsınız ayyy tütüttüüüü  :nazar:

jbdun ben ütüleri falan bıraktım artık 1 tonu bırak ev dolusu ütü var, artık yeni evde nasipse  :ehi:
125
günaydınlarrrr, benim işler yogunlaştı ben foruma yazar oldum  :laughing7:

tuna genelde 11 gibi uyuyup sabah 9-10 gibi kalkıyo, arada sadece sabah 7-8 gibi uyanıyo, ortalama 10 saat uyuyo yani. eğer erken uyuduysa gece 12-1 gibi yatarken yani emziriyorum gece uyanmasın diye. yoksa kesin uyanıyor. dün gece mesela 10 da uyudu, emzirmedim , yorgundum, 5 bucukta uyandı, sonra 8 bucukta. bi daa da uyumadı. ama şimdi iyice geldi uykusu sızar birazdan  :k06:

gözdecim teşekkürler  tavsiyen için, her gun duşa devam edicez demek ki... dişleriniz de hayırlı olsun, bizim daha 1. gelmedi :) bekliyoruz bakalım...

yoğurt konusunda şanslıyız sanırım, içine hiçbirşey katmıyorum ve şapur şupur götürüyo  :k06:

zehracım gez toz tabi vakit kalmaz foruma :P canım bizim için de gezin kzıınla, valla eve bi kapandım ki sormayın :) neyse ki evi değiştiriyoruz, baya bi keyfim yerinde, tebdili mekanda ferahlık varmış diye boşuna dememişler :))

emine biz 600e tuttuk evi, internetten bulduk, emlak.net diye bi siteden , nerdeyse bütün emlakçılar var, baktıgımız çoğu ev de vardı o sitede. 700 yazıyodu 600 e anlaştık. bak yakınlarda tutacaklarsa bir ev vardı biz tutmak istedik ama başkasına söz verdilerdi, dün aradılar tekrar kiralıkmış. telekomun orda, yeni ve çok güzel bir ev. merk kaloriferli, güney doğu cepheli, 2. kat, ( ay emlakçılarla konusa ko0nusa emlakçı gibi oldum :S ) neyse işte, eğer yakınalrda tutacaksa ben sana emlakçının numarasını veririm ;)

valla ben tek başıma cesaret edemiyorum banyo yaptırmayı... eşimle akşamları yaptırıyoruz, bize de rahat oluyo...

işte size yeni yeni pozlarrrr, yavru kartalıma bakın heleeee :)))

[eklenti yönetici tarafından silindi]
126
oturup  kalkma olayı ne, ben kaçırdıöm galiba... bnm de vermem lazım artık....

minişin daha küçük, acele etme bence ek gıda için....
127
slm , bugün de yazabiliyorum hayret  :hello2:

sanırım odasında yatırıcam yeni evde, 6 ayını tam doldurmus da oluyo, zaten dolsun öyle diyoduk, işallah sorun yasamayız. bugun oturtarak yedirdim yogurdunu, veee su vermeye başladım sonunda. alıştırma bardağımız yok henüz, h.sonu alıcaz, o yüzden önce kaşıkla verdim içemedi, biberonla verdim hüpletti, baya susamışmış minnoşum :hungry:  şimdi öyle aklıma estikçe veriyorum, hoşuna gidiyo, istemiyosa zaten burusturuyo yüzünü sıpa :) hepinize yardımlarınız için teşekkürler, vee doktora da (ücretsiz kupon hani :) )  bu ay gideceğiz. gerçekten beğenirsek belki devam ederiz, biraz uzak ama olsun...

filizcim canım görüşemiyorus... annem antalyaya kaçtı canıımcım, biz taşıncaz o döncek :) belki daha bile uzun kalır :( ilk defa gerçekten ihtiyacım var, kendim dedim yardım edersin diye, ve o antalya ya gitti, abimin yanına :( neyse bakalım. bu pazar yeni evi temizliycez, cmt ve önğümüzdeki hafta içi de eşyaları hazırlıycaz. küçöük eşyaları kendimiz götürücez arabayla, artık 10 kerede mi 20 kerede miolur bilmiyorum. en son mobilya ve beyaz eşyaları da bi kamyonetle götürcez, eşim bi yerlerdne bulcak bakalım, yardıma da gelcekler var, taşıma için. çok zor olcak ama masrafalr boyumuzu aştı ve bir de taşımacıya verirsek bu ay başından sıfırı tüketicez  :'( neyse hayırlısı bakalım...

biz huggies e geçtik , primadan sızdırma sorununu bir türlü çözemediğimiz için memnun deildim. şimdi hiççç sızmıyo. evy baby denedim bi ara, pişman oldum. çok sert ve her yeri kızardı kuzumun. :(

kızarma dmeişken önceki gün yollarda çok terlemişti tuna sanırım ondan her yeri nokta nokta kızardı, isilik sanırım yani. ne yapmam lazım bilen var mı??

ben de geçen gün ikea ya gittiğimizde aldım o elma şeftali karışıktan. o gun pek begenerek yemedi sanki ama düün yedirdim şapur şupur yedi valla  :laughing7: yoğurtla aramız çok iyi zaten, meyvaları da seviyo. e suyu da yuttu. ne versek gidiyo, iaşllah böyle gider.

biz banyoyu artık oğluşumla birklikte yapıyorusss. biz küvete oturuyoruz kuzumlagöğsüme yatırıyorum onu (hafif eğik oturuyorum arkaya) babamız da oğluşu yıkıyo, çok rahat ettik. hem eğleniyo hem üşümüyo hem de eminenin dediği gibi çişi tükrüğü karışmıyo suyuna. banyo bitince babamız  yağlıyo masaj yapıyo giydiriyo, bana da banyo yapmaya fırsat oluyo :D önceden tunayla ugrasırken gece 12 de anca fırsat oluyodu, yorgunluktan yapamıyodum bazen uzun süre. şimdi her gün yıkıyoruz tunayı (cildinde kuruma var bazı yerlerinde, dr hergun yıkayın dedi) bir gün eşim yıkıyo bir gün ben, sırayla.. :)

öptüm hepinisiiiiii   :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk:

hehe filizicim ben de küscektim nerdeyse hani ben diye :P
128
kızlar selam, gocacım canım burlardayım ama çok yoğunum, bizim istanbul ofisteki mimarlar işten ayrılınca bütün tasarım ve çizimler bana kaldı, bu çocukllu halimle bana güveniyorlar  :cussing: tabii dolayısıyla bütün işler bana kaldı. tunacım da zaten büyüdükçe ilgi istiyo,, oyun istiyo. yoğurt ve meyve öğünlerimiz de işin içine dahil olunca ben bırak yazmayı okuyamaz oldum yazdıklarınızı. ve tüm bunlara ek olarak bir de taşınıyoruzzzz :( ev sahibiyle yasadıgımız gerginliklerin sonucu evi değiştiriyoruz. şimdi tuttuğumuz ev çok güzel istediğim gibi ve istediğim yerde ama çok yorucu. b,r de çocukla nası üstesinden gelicem bilmyiorum. 1 hafta izin alırım diyordum, eleamn kalmadığı için vermiyolar da. bi de üstüne  bu hafta deil öbür hafta taşın diyolar bana  :violent1: :violent1:

canım geçmiş olsun bu arada, aman dikkat et ya :) ben de 2 kere düşme tehlikesi geçirdim aynı sebepten  :ehi: son anda toparladım :D

emine cmt pazarına gidemiyorum derken tam içine düştüm :)) ankaar caddesinin paralelindeki sokağına taşınıyoruz pazarın :)

ya kızlar ben daha hiç su vermedim. vermek lazım diye de okumustum sizler de veriyorsunuz, ben de başlasam mı? ne akadr vericem peki, yani yoğurt (eskiden 1 kahve fincanı gibi yiyordu, şimdi yetmiyo , ne yerse veriyorum ben de :D ) ve meyve püresi veriyorum, suya ihtiyacı var mı ki???

bir de b,işey sorucam, biz şimdi ev değiştiriyoruz ya, tuna bizimle yatıyordu, bu ay değiştirecektik, şimdi yeni evde kendi odasında mı yoksa bizim yanımızda mı yatırsak karar veremiyorum hani alışması için nasılsa farklı ev, farketmez ha eski evde değiştirmek ha yeni evde diye düşünüyorum bi, bi de dönüyorum yeni evin hiçbiyerini tanuımıyor, gece uyanır da korkarsa diyorum. naopmalıyım sizce??*taşınanlar olmuştu, ne gibi şeyler yasadınız kuzularla, düzen değişikliği uykuda sorun vs oldu mu?

bir de ek gıda yedirme faslını oturarak mı yatarak mı geçiriyorsunuz :) bizimki oturmaya alışamadı daha, 5 dk da sıkılıyo, bir de oturunca çok kusuyo, gaz çıkarıyo onunla birlikte hemen dışarı bi miktar kusmuk. vee tuna hala dönmedi :( korkmaya başladım artık :(

bişey daha sorucam gecen özdilekte ilgi tıp merk. tanıtımı vardı, 1 adet ücretsiz muayene hediye ettiler tuna için, onu ben bu aymı kullansam yoksa 7 ayda mı. hani kritik ay ya 6. ay. aslında taşınma falan derken iyi de gelecek, ücretsiz olması :D gelişim testi falan yapıcaz demişti doktoru. aradaaa kaldıııımmmmmm

hepinisi öpüyorum , özellikle de minişleriiiii  :opucuk: :opucuk: :opucuk:
129
filizim biz de 23. haftadayız, bi hata olmasın  :icon_scratch:  :laughing7:
130
günaydıbn anneler... tuna da  dün gece önce baya bi inat etti uyumayacağım diye, emzirimştim uyutmaya çalışmadan önce, bi daha denediğimde istememişti memeyi, doydu dedim. 1 saat ugrastık uyumayınca bi daha bi emzireyim dedim. memede uyudu kuzum... özledi heralde eski günleri  :toothy10: sabah da 8 i geçiyodu uyandığında, hep böyle olsa... meme emdi uyudu 1 saat daha, kalktık sonra da... gerçi ben gene doymadım uykuya  :laughing7: hamilelik öncesi izindeki öğlene kadar uyumaları o kadar özlüyorum ki...  ::)

zehra biz yoğurtla başladık canım. 2 hafta yoğurt (öğlenleri - önce 1 tatlı kaşığıyla başla dedi dr, yavaş yavaş artırıyorum) 2 hafta sonra da meyve püreleri başlıycak ikindide. şimdilik yogurt yetmediği için (hatta daha da iştahını artırıyo  :k06: ) sonrasında emziriyorum da. ama işallah 2 hafta sonunda 1 öğünümüz yogurt olacak. heralde  önümüzdeki ay da sebzelere başlarız.

rotavirüs hakkında bişey demedi bizim dr, pnömokok yapılacak da, ondan bahsetmedi. ayşegül dr işini naptın sen? buldun mu dr?

şeydacım valla bana 13 bile çok geliyodu, eşeklik etiyim oturayım yerime  :suclu: yaşam genel olarak mı pahalı peki, yani yemek vs??
131
 :ehi: aaahhh nerdeee, ben d etam öyle yazmışım ama :D özkanlarda, eski iş bankası vardı hani, pazarın girişinde, onun çapraz karşısı gibi. 13 e kestirdim ben de :) bizim burda da 5 e falan kesenler var da, dediğim gibi alışkanlık oldu artık bende başka yere gitmiyorum.
132
hakkaten yaaa, ben dönmüyo diye dertleneyim bizimki kadar çocuk yürüsün  :toothy10: ya aklıma gelmişken kocişin bebeklik resimleri var, 5,5 aylık (arkada tarih atılmış) ayakta duruyo, annesi sadece desteklemiş, hani 1-2 tane de deil, baya bi var öyle. ama tabi anne vefat ettiği babayla da görüşmediğimiz için soramıyoruz, ne zaman yürümüş konuşmuş vs...  :( çok tuhaf gelmişti bana ama ban bu ayda yürüyen bile var :)

hiraya çok yakışmış body si, ay ben de alayım bu bodyden kocişe sürpris. nerden bulurum ki, hiç görmemiştim daha önce...

emine şanzelizeye gidiyorum ben, teee küçüklüğümden bberi (oranın ilk sahibi yan komşumuzdu, açıldıından beri oraya gidiyorum  :ehi: ) beğeniyorum ben kesimlerini, bi de alışkanlık işte, başka yere gidemiyorum. ha tabi bu arada genelde saçları uzatıp uzatıp kısa kestirdiim için güvenemiyorum başka yere, kısa kesimde bi batırırlarsa gitti güzelim saçlar :D (ne güzelim ya, döküle döküle bi hal oldular, tuna da çekiştirmeye başlayınca iyice gitti...
133
arzu geçmiş olsun ardaya...

pınarın baya normal yoğurdu, kendi yediğimiz yoğurt. doğal yoğurt diyo üstünde, onu verebilirsiniz dedi doktor. bana da tuhaf geldi ama hiç bi sakıncası yok dedi.

yağız ne tatlı olmuş yaa, ay maşallah gün geçtikçe hepsi daha bi tatlanıyo daha  bi büyüyo...  :nazar:

jbdun şu işin sırrını ver de ben de yetişiyim işlere yaf, ben şu halde hayatta misafir gelmeden tunayla oynayacak kadar vakit bulamam işleri bitirip de... :)
134
günaydın kızlarrr, nasılsınız???? (ay mektup gibi oldu benimki de :D ama napimmmm kırk yılda bir girer oldum :( )

dün saçlarımı kestirdimmmmm , sonunda.... valla kuş gibi hafifledim, belime kadar olan saçlar şimdikulak altında kaldı :D  :cildir: aynı burdaki kız gibi  :laughing7: annem gelmişti dün akşam babam bizi bıraktı kuaföre, tunayla annem ilgilendi , ben de kırt kırt.... kuzum kesim bitip de kucagıma alfdıgımda bakmadı hiç yüzüme  :icon_scratch: ama sonra saçlarımı salladıkça çok hoşuna gitti, eğlendi güldü  :muzz:  

ayşegül kemeraltına gitsene canım ya, ben evlenirken de dogumdan önce de her işimi orda hallettim, yerini buldun mu çok güzel ve ucuz şeyler var ;)

zehracım doktorumuz söyledi ek besinlere başlamamızı. önce yoğurt sonra da meyve püresi... yogurdu şimdilik severek yiyor gibi (önce ekşitiyo yüzünü sora da ağzını açıyo  :laughing7: )

goncacım günaydın canımm, kolay gelsin... valla ben bulamıyom o zamanı ne yazık ki :(

jbdun valla helal sana, misafir hazırlığı + ecrin + forum... ne diyebilirim ki, süpersin  :nazar: :)

gözde tuna ses yüksek oldu mu hemen irkilyo ama öyle çok ani bir ses değilse alçak seslerde sadece sese dogru bakıyo. babasıyla benim seslerimizi artık iyice anladı, birimiz konustu mu glüyo hemen :) bir de Tuna adını sanırım anlıyo artık, tuna deyince tak diye dönüyo çünkü çoğu zaman, bazen de bişeyle ilgileniyosa özellikle, işini bitiriyo öyle bakıyo  :k06:

bizim de bez değiştirmemiz 3-4 saatte  bir gibi, gece ise değiştirmiyorum, yani 10 bucuk gibi en son değiştirip sonra da sabah alıyorum.

şeydacım geçmiş olsun, biz de gecen hafta yaşadık o sıkıntıyı, yalnız kesinlikle bitki çayları işe yarıyor. ben kndim içiyorm, tunaya yarıyo.

bebeklerin uyku düzeni bu dönemlerde değişebilirmiş, doktoruma sordum cmt günü, diş çıkarma hazırlıklarındandır dedi.

tuna mızmızlanıyo kzlar, ben kaçtım, gelirim gene işallah :)


135
günaydın anneler ve adayları (hoşgeldinis hamişler sayfamızaa :) ) artık çokk kseyrek girebiliyorum , tunacım büyüdükçe daha çok ilgi istiyo ve ben ondan kalan tüm zamanlarımı iyice işle ve evle değerlendirmeye başladım. o nedenle çok yazamıyorum. ayşegül geçmiş olsun cnaım. tuna daha dönmeeye başlamadı (neden böyle geciktiyse :( , gelişimi geri gidiyo gibi geliyo, korkuyorum bazen, ama hareketli, aktif bi çocuk, dönmedi diye takmak da istemiyorum   ??? ) ama yine de çekyata da bıraksam dik koyuyorum, yani çekyatın ortasına , dönse bile çekyatın üstünde kalcak şekilde. tabii daha tecrübe etmediğim için bilemiyorum işe yarar mı...

biz de park yata kkullanıyoruz , çok da memnunuz. be zaten gnelde yatagına bırakıp çıkıyorum odadan, çekyat kapalıysa falan, hem oyuncakları var tepesinde, müzikli, bikaç dk olsun idare ediyo, wc ye falan gideceğimde... diğerinde de (iki tane var :) ) sallanma özelliği var , gece çok işimize yarıyo :D uyanırsa hafif sallıyorum dalıyo tekrar.

haftasonumuz çok güzeldi kızlar, aydın tarafında iş görüşmem vardı.. (burada ara verdim tekrar devam ediyorum yazmaya :) ) dönüşte otobandan değğil de alt yoldan gelelim deidk, Şirince'ye gittik , çokk güzeldi, hava o kadar güzeldi ki, tuna da çok sevdi , ona ordan patik aldım :) çok şirin el örmesi, bir de ahududulu ve kavunlu  şarap. ikisine de bayıldım, sanki ahududu yiyormuşsun ve şarap içiyormuşsun gibi harika :D :hungry: baya bi gezdik orda, değşiklik çokk iyi geliyo :) abim antalya ya taşınmıştı, o geldi, akşam da annemlere gittik. çok güzell bi gündü... dün de dinlendik biraz,tunamın da keyfi yerindeydi hafta sonu, stres attık resmen :)

biz de ek besinlere başladık bu arada :) cmt konrtrole gittik, tuna az kilo almış ama doktoru çok çok iyi dedi , anlamadım valla  ??? :dontknow: 7030 gr şu anda, 63 cm boyu da... 2 hafta öğlenleri yoğurt vericem (pınar ver , kendin yapmana gerek yok, kendi yediğinizden ver dedi) 2 hafta sonra ikindileri meyve püresi ekliycem. pnömokok aşısını yapabilirz dedi, bizim maddi durum bu ay pek iyi deil, o nednele 8.ayda yapıcaz, bi sakıncası yok dedi. yanakları ve kollarında kızarıklık vardı, nokta nokta, allerjik bi durum gibi dedi, avil şurup verdi. bikaç gün kullanıcaz. salyaları çok akıyo, bir de yanaklardaki kızarıklardann dişler hareketlenmiş artık hazırlık yapıyo dedi. önümzüdeki ay denver gelişim testi yapılacakmış. ben dönmüyor falan deyince, şimdi hiç takma, önümüzdkei ay teste göre değerlendiricez dwedi. sizlerde bu testi yaptırn ya da yaptıracak olabn var mı, nasıl bişey, ne yapılacak. ben nette baktım biraz, 10-15 dk süren gelişimini test eden bi test diyor, yapabildiği hareketleri vs test edecekler snaqırım.

ay annem geldi birazdan devam ederim.... muckssssssss