Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - aslı

1
Bebek Sağlığı ve Eğitimi / Calpol Şurup
06 Aralık , 2007, 12:47:25
Bana gelen bu mesajı sizinle paylaşmak istedim.  Allahım sen çocuklarımızı koru  :amin: 

ÇOCUĞU OLANLAR LÜTFEN DİKKAT

18.11.2007 Akşam saat onda 2,5 yaşındaki oğlumun ateşi çıktığı için bir ölçek CALPOL süspansiyon (şurup) verdim. Çocuğum içerken bir şeyler çiğnemeye başladı. O arada cam parçalarının kırılma seslerini duyuyorum ve hiçbir şey yapamıyorum. Çocuğumu kucaklayıp tükürmesini söylesem de çocuğum çiğnemeye ve ne yazık ki yutmaya devam etti. Herhangi bir müdahalede bulunamadım çünkü ağzına elimi soksam cam parçaları belki ağzına batabilir diye. Bebeğimin yediğinin, CALPOL şişesinin kenarında oluşan şeker kristalleri olabilir diye şişedeki şurubu süzgeçten geçirdim ve gözlerime inanamadım. İçerisinde irili ufaklı cam parçaları vardı. Bazı parçaları alamadım ince kılcal cam şeklindeydi. Acaba Calpol şişesini mi kırdım diye düşündüm ancak şişede sağlamdı. Bu kadar cam parçası o şişeye nasıl girmiş olabilirdi?

19.11.2007 Tarihinde GLAXO SMITH KLINE firmasıyla görüşüp durumu bildirdim. Firma yetkilileri gerçekten çok ilgililerdi. Gebze fabrikadan , merkezden telefonlar geliyor ve cam parçalarını ve Calpol şişesinin istiyorlardı. Büyük firmalar !! tabiî ki bu tür olaylara önem verirler. Bende vakit geçirmeden cam parçalarını ve ilaç şişesini en yakın eczaneye saat 11 gibi ulaştırdım. Ancak eksik olan bir şey vardı!! Firma yetkililerinden hiç kimse çocukta olabilecek muhtemel rahatsızlıktan dolayı neler yapmam gerektiğini söylemiyorlardı. Onlar sadece cam ve ilaç şişesini alıp inceleme yapmanın hesabındaydılar, buda bizim 26 aylık bebeğe daha doğrusu insana verdiğimiz bir değerin ölçüsüydü sanırım.

21.11.2007 Firma yetkilileri henüz daha ilaç şişesini alıp inceleme yapmadılar. Firma yetkilisiyle görüşüp henüz daha bir önlem alınmadığını söylediğimde yetkilinin rahat tavrı ve ilgisizliği beni daha da üzmüştür. Sanırım böylesine bir SKANDALIN büyümesini istemiyorlar. Dolayısıyla hala daha bebeklere o partide olan ürünlerin satışı devam ediyor.

22.11.2007 Bu gün GSK firmasından konuyla ciddi şekilde ilgilenebileceği söylendiği bir başka yetkiliyle daha görüştüm sanırım görüştüğüm kişi olayı ciddiye aldı ve öncelikle ürünün seri numarasını aldı ve kırık cam parçalarını başka bir eczaneden aldırtıp inceleme başlatacak.

Sizinde elinizde mor kutulu CALPOL 04/07 üretim tarihli 01353 parti nolu ilaç varsa tereddüt etmeden atın veya iade edin ve mümkünse aldığınız ilaçları kontrol edip çocuklarınıza içirin.

Çocuğumun sağlık durumuyla ilgili şuana kadar bir olumsuzluk görülmedi umarım görmeyiz de.



Saygılarımla



Erkin DAĞAŞAN

[email protected]


2
Melis Alara dogum günün kutlu olsun. Tüm dileklerin gerçekleşsin  :opucuk:  .

:occasion16: :occasion16: :occasion16: :alkış:
3
Eminecim arkadaşım dogum günün kutlu olsun  :flowers: . Nice dogum günlerini kızınla, eşinle sevdiklerinle kutla. Seni Defneyle beraber  :opucuk:
:occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:
4
Güzel kızımın doğum günü kutlu olsun Allah annenle babanla ve tüm sevdiklerinle bir sürü bir sürü doğum günü kutlamanı nasip etsin. Defne ve ben seni kocaman öpüyoruz.  :wav: :wav: :occasion16: :occasion16:
5
şERİFECİM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN DAHA NİCE SENELERE OĞLUNLA VE EŞİNLE BİRLİKTE  :occasion16: