28 Nisan , 2024, 02:40:05

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - @ssemra@

1
Çok çok geçmiş olsun, Allahın izniyle ve senin dularınla kendiliğinden kapanacaktır canım eminim.
Benim kuzenime de bebekken kalbinde delik var demişlerdi sonra kendiliğinden kapandı, şuan bizimle yaşıt çok çok sağlıklı bir kız maşşallah. Arkadaşımın oğluna da kalbinde üfürme var dediler, o da çok üzüldü ağladı bi sonraki kontrolde geçmişti hiç bişeye gerek kalmadan. Seninde öyle olur inşallah.
2
Her şekilde denedim arkadaşlar ama yemiyor, çiğneyip tükürüyor en iyi ihtimalle.
Süt, yoğurt, çok seviyor, sabah beyaz peynir ve bolca krem peynir yiyior, bunları her gün tüketiyor ama mercimek ve nohut tarzı baklagilleride sevmiyor yaa sadece suyunu yiyiyor tanesinden verince tükürüyor, sizce yeterli olurmu?
3
 Kızlar merhaba, 2 yaşına girecek bir oğlum var. Her zaman yemesi içmesi sorunlu oldu zaten, daha yeni yeni bizimle birlikte yemek yemeye başladı. Ama et yemiyor... Ne köfte, ne tavuk, yemeğim içinde de yemiyor, blendırdan geçirincede. Tauğun suyuyla çorba yapınca içiyor fakat et suyuyla yaparsam içmiyor. Ne yapsam yediremiyorum, balık da yemiyor buarada. Et, balık, tavuk bunları ağznına sürmüyor, bu sorunu yaşayan varmı??
Buarada iştahsız değil, kilosu da normal, ama sevmediği şeyi yemiyor.
4
Canım ya diş çıkarıyordur, yada Allah korusun hasta olacaktır. Endişelenme, dönem dönem oluyor, bi süre sonra normale dönecektir. Ben yeme içme konusunda çok sıkıntı çekenlerdenim, çok ağladığım olmuştur neden yemiyor diye.. Bir dönem bişeyi çok severek yerse bi dönem ağzına bile sürmüyor.. Büyüdükçe damak tadı gelişiyor, bi de biz yerken merak edip yemeye başlıyolar.
5
Merhaba,
Lavinya benim oğlumunda dişleri kararmaya başlamıştı geçen sene. Ferro Sanol damla kullanıyoduk, dr bişi olmaz ilerde geçer dedi ama ben damlayı değiştirip Ferrum almıştım. Ferrum dişlerde leke yapmadı, oğlum şuan 2yaşına yakın, kararma geçti baya, çok dikkatli bakınca hafif sarı gibi ama dediğim gibi çok çok dikkatli bakmak lazım.
Bence damlanı değiştir kullanıyosan eğer.
6
Kızlar uykusuzluktan bende çok çektim, geceleri sürekli kalkardı, emziğini verir sallardım, biara çok hasta oldum geceleri uyanıp ağladığında normalde 3 defa kalkıyosam 1 defa kalktım, baktım oda biraz mızıldanıp uyuyor uzatmıyor, o şekilde gece uykusunu düzene soktum, gece kalkmıyor eğer bir zoru yoksa. Ama çok geç yatıyor ve öğlen kalkıyor, bide onu düzeltebilsem, akşam 9da yatıp ertesi gün 9da kalksa süper olucak. Öğlen uykusuna yatırmazsam kuduruyor, bu sefer gecede uyumuyor çok ağlıyor, mecbur öğlen uyutuyorum..
7
  Bencede seni en çok bunaltan eşinin yardım etmeyişi, yorgunluk, bebeğin sorumluluğu, bende yaşadım aynı şeyleri, bende bağırıyordum yavruma sonrada ağlıyordum neden sakin olamıyorum diye..
  Eşinle konuş, yardım iste, gerçi eşler genelde çocuk 6 7aylık olmadan baba gibi görmüyorlar kendilerini sonradan alışıyorlar çocuğa.. Olmadı, yardım etmiyorsa bir psikoloğa git, yada durmunuz müsaitse yarımcı birini alın, Alah yardımcın olsun canım
8
Kızlar benim disiplin olayıyla başım belada, 1,5 yaşında oğlum var, eşim işten gece geliyor çocuğu göremiyor doğru düzgün, gördüğü kısıtlı vakitde oyunla geçiyor, annem genelde bizimle oluyor o da çocuğun en saçma sapan isteklerini bile ağlamasın diye yapıyor beni dinlemiyor. Disiplin kurmaya çalışan tek kişi benim.. Yalnızken uslu duruyor, olmaz deyince fazla üstelemiyor biliyorki ben ağlasada yapmayacağım, ama eşim özelliklede annem varken beni hiiiç takmıyor, sürekli bişiler isteyip ağlıyor, annem her istediğini yaptığı halde yinede susmuyor..  Benim hayır dedğim şeylere izin veriyor, sürekli bir tutarsızlık var evimizde, annemin değişmeye asla niyeti yok, sizce bende ipin ucunu bırakmalımıyım. Kendimi yormasam mı diyorum bazen, ben boşuna kurallar koymaya çalışıyorum ama okadar şımartıldı ki oğlum ne isterse o oluyor, kural koyduğum kızdığım içinde annem tarafından bile ben çocuğunu ağlatan vicdansız anne oluyorum.. Sİz ne yapıyorsunuz, orta yol bulamadım bir türlü..
9
Hemşeriler :) / Ynt: Gurbet Gelinleri Buraya..
28 Ağustos , 2010, 01:30:12
Ya kızlar, Allah yardımcınız olsun, özlem duygusu.. Yazılanları okudukça ağladım.. Çok öpüyorum hepinizi..
10
Benim 4.aydan sonra coşmuştu göbüşüm ikiz gibi duruyodu valla, bende hep küçük karnı olan hamilelere özenirdim. İnsan hep tam tersini istiyo..
11
Kızlar benim oğlum biara çok ısırıyordu, heyecanlanınca, çok sevinince en kötüde kızınca ısırıyordu, mosmor geziyodum, millet dayat yiyorum falan sanıyodu, yapma diye kaç kere konuştum olmadı, bağırdım olmadı, bende onu ısırdım canımın yandığını anlasın diye yine olmadı.. En son 1 ay önce oyun oynuyoduk, iyice çoştu ve tam koltuk altıma yakın o yumuşak yerden bi ısırdı, aynı zamanda dişleri yırttı kolumu. okadar çok acıdıki resmen uluya uluya ağladım ama ona hiç bişi demedim kızmadım vs sonra bi daha yapmadı. Tepkisiz kalmak en iyisi çünkü çocuklar için iyi yada kötü olması gerekmiyor, tepki verirsen yine yapıyorlar..
12
Ben oğlumun çamaşırlarında hala deterjan kullanmıyorum, hacışakirin granül sabunundan kullanıyorum. Havalansın güneş görsün diye yağmur yoksa balkonda kurutuyorum ve ne alırsan alıyım ilk önce etiketini kesiyorum.
13
benim oğlumda 5,5 aylıkken bıraktı emmeyi, zorlayınca ısırıyordu büyüzden çok ısrarcı olmadım :) geceleri emziriyordum, gündüzleride 8 aylık olana kadar sağıp biberonla verdim.
14
buarada ben aptamilin devamsütü kaplarınıda atmıyorum, onların büyük boyunu kullanıyoruz, bitince içini yıkayıp, bulgur, pirinç, mercimek vs. koyuyorum.
15
Ben normaldede balıketli olduğum için ilk zamanlar kimse anlamıyodu, 4aylık hamileyken çıkma teklifi bile almıştım :) 5. aydan sonra göbeğim bi şişti, halada inmedi :P