Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - zergeşah

1
merhaba bennem. benim kızım 26 haziran doğumlu. sorularını bekliyorum.
2
kızlar inşallah sorunlarınızı halledersiniz biran önce.Allah hepinmize önce sağlık sonra huzur versin inşallah. nasıl kilolardan bahsediyosunuz yaw 46 55 falan moralim bozuldu. ben 57 ile hamile kalmıştım şimdi hala 71 im. doğum yapalı 4 ay oldu. nasıl kilo vercem :crybaby2:
bu arada ben hala regl olmadım. geçen mide bulantısı ve baş dönmesi ile uyandım test yaptım akşama ama negatif çıktı Allahtan
3
selmacım ben de prima kullanıyorum sızdırıyor. ben de düzgün bağlamıyorum zannediyodum. ben de bunlar bitince huggies deneyeyim diyorum
4
hmm demek 5 damla kullanıyosunuz. ben 3 damla kullanıyorum deviti prospektüsünde 8 damlaya kadar olur diyodu galiba. ben dra bazen deviti unutuyorum, ertesi gün 6 damla veriiim mi diye sormuştum o da bi kaç gün unutsanız bişey olmaz, siz unutsanız bile 3-4 damla kullanın yeter demişti.
balküpümüz bu arada ferrosanol için kolay gelsin sana tadı ve kokusu çok iğrenç ya.kızıma vermeyi hiç istemiyorum. işe giderken sağdığım süte koydum, kızım sütten tiksinecek diye korktum. şimdi kaşığa damlatıyorum 6 (kilosu başına 1 damla) damlayı direk ağzına veriyorum. dr emmeden yarım saat önce ver demişti. akşamları sen nasıl veriyorsun damlayı? bir de nette biryerde okudum. ferrosanol 5. ya da 6. aydan sonra kullanılmalıymış ama ülkemizde 4. ve 6. ay arasında aşı olmadığı için hemşireler 4.aydaki aşılardan sonra veriyormuş bu damlayı.
5
mavili cim çok teşekkür ederim. kızına da 41 kere maşallah bu arada. :nazar:
6
merhaba arkadaşlar. kızım 4 aylık dr hiç tahlil falan yapmadan günde 6 damla ferro sanol verdi. zaman normal mi sizde kullanıyor musunuz? bebeğimin kakasının rengi ve kokusu çok kötü oldu? hep böyle mi olacak? bir de sadece anne sütü kullanıyoruz. damlayı direk ağzına mı damlatayım su ile mi karıştırayım? herkese bebeklerinizle sağlıklı , mutlu ve huzurlu günler :k06: :k06:
7
hepinize çok teşekkürederim arkadaşlar.
8
merhaba arkadaşlar. canım kızım 3 aylık, burnu çok sık tıkanmaya başladı. doktorun verdiği tuzlu su olan burun damlalarını ne kadar sıklıkta nasıl vermeliyim sizce? dr burnu tıkandığında 5 ml lik tüpün yarısını burnun bir deliğine diğer yarısını da diğerine fışkırt, tazyik etkisi yaratsın demişti. bunu günde sadece birkez mi yapabilirim, bir de hergün yaparsam burun mukozasını tahriş eder miyim? çok dertliyim bu konuda  acil cevaba ihtiyacım var, tel ile ulaşacağım bir dr da yok cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
9
arkadaşlar ben de bebeğime 2,5 aylıkken 1. dozu aldırdım. . bence çok önemli bu aşı Allah korusun bebek bu virüse yakalanırsa hastanede yatması gerekiyor, bebek ölümlerine yol açabiliyor. diğer ishal türlerinden elleri ve yiyecekleri iyi yıkayarak korunabilirken bu virüsten korunmak ta kurtulmak da çok zor.aşı diğer ülkelerde zorunlu ve ücretsiz. etkinliği 120 bin hasta üzerinde incelenmiş ve kanıtlanmış sanırım. çok geniş bir araştırma bu.gazi üniversitesi hastanesinde ücretsiz yapılıyor aşı,tvde duydum kasımdan sonra sağlık bakanlığı da ücretsiz olarak aşı takvimine alacakmış galiba.
bir de bu aşıyı aldıran arkadaşlara bir sorum olacak, benim bebeğim aşıdan sonra günde 1-2 kez ishal şeklinde kaka, kusma ve huysuzluk oldu. acaba bu aşı ya da diğer aşılar sebebiyle midir? sizde de böyle problemler oldu mu?