Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Hamur İşleri => Çörekler => Konuyu başlatan: sevda - 20 Temmuz , 2008, 01:07:56

Başlık: CEVİZLİ TAHİNLİ ÇÖREK...
Gönderen: sevda - 20 Temmuz , 2008, 01:07:56
3 Su bardağı un
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
4-5 Çorba kaşığı tahin
1 Adet yumurta sarısı
Bir miktar dövülmüş ceviz
Susam


Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın.
1 Paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Bir müddet hamuru dinlendirin.
Daha sonra hamuru ikiye ayırın.
Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın.
Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin.
Yufkaları rulo yapın.
Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.