Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - HASRET!M S@N@

61
sabah siddetli sağ kasık ağrısıyla uyandım sonra bütün karnıma yayıldı bu agrı mideme vurdu cok siddetli bir sancı suanda o kadar kalmadı ama özellikle karnımın alt kısmında ve kasıklarda var basınc var böyle içimden birsey cıkacakmıs gibi gaz ancısınada benziyor neden kaynaklanıyor olabilir yada gecmesi için ne yapmam gerek ilaçta alamıyorum cünkü adetime bir hafta var tam
62
Fıkralar / TİLKİNİN ORUCU
25 Nisan , 2011, 10:21:02
Tilkinin orucu
Tilki ormanda gezmektedir. Bir ağacın dalında asili bir geyik budu... görür.
Açtır ama şüp...helenir kontrol etmeye baslar ve görür ki bu bir tuzak.
Geyik budu bir iple bombaya bağlıdır.
Epeyce uzağa gider ve başını kollarının üzerine koyarak yatar, biraz sonra kurt gelir, budu görür ve yatan tilkiyi de tabi...
Tilkiye sorar 'ne yapıyorsun dostum'
Tilki cevap verir 'hiç... Yatıyorum'
-Burada bir but var
-Evet var
-Neden yemedin
Tilki sakince cevap verir;
'BU GÜN ORUCUM'
Kurt kendinden emin;
'Ben yiyeyim o zaman'
Tilki 'Buyur afiyet olsun' der.
Kurt buta uzanır uzanmaz bir patlama, ortalık toz duman, kurt yaralı, hareketsiz, 10 metre uzakta, perişan halde yatarken tilki sakince budu yemeye başlar.
Bunu gören kurt;
'LAN SEREFSIZ HANI ORUCTUN'
Tilki pişkin pişkin;
'Biraz önce top patladı duymadın mı ?'Devamını Gör
64
kızlar hangileri yazılması gerektiğini bilmediğim için hepsini yazıp gönderiyorum yorumlarınızı bekliyorum
viskozite: normal vikos (<20 mm)
ph: 7.6
Fruktoz (mg/dl) 344
volum:3.1
Lökoit:<1
eritroit: <1
Immatür Germ Hücre <1
Konsantrasyon:39.2
Total Sayı:122
Total Motilite:44
+4 ileri doğru hızlı hareketli (%ve kons) 11
+3 Yavas Doğrusal Olmayan Hareketli : 19
Aktif Hareketli:30
+2Yerinde Hareketli :14
+1 Hareketsiz 56
TPMSS 36,5
KARSILARINDADA NORMAL DEĞERLERİ YAZIYOR OLMASI GERERKEN MİNUMUM DEĞERLER BENDEKİ SONUC KAĞIDINDA ONA GÖRE ESİMİNKİ HİÇBİRİRNİN ALTINDA DEĞİL HEP ÜSTÜNDE BİRDE SİZDEN YORUM BEKLİYORUM KIZLAR
65
Tüp Bebek Özel Bölüm / mini tüp bebek
25 Mart , 2011, 12:56:33
'Mini tüp bebek' yöntemi
Bebek sahibi olma olasılığı çok düşük ve normal tüp bebek yöntemiyle şans bulamayan hastalara uygulanan "mini tüp bebek" yöntemiyle, gebelik ihtimalinin artırıldığı bildirildi.
09:40 | 24 Mart 2011



Yorum YazArkadaşına gönderSitene EkleYazdırPaylaş



Kent Hastanesi Tüp Bebek Merkezi ekibinden Operatör Dr. İsrael Aruh, bu yöntemi deneyerek ikiz bebek bekleyen Derya ve Sıtkı Barlak çiftinin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Japonya'da bulunan tüp bebek merkezi Kato Ladies Clinic'te tedavinin eğitimini alan ve yönteme ilişkin bilgiler veren Dr. Aruh, "Mini tüp bebek, yumurta rezervinin azalmasından dolayı şansı çok düşük olan durumlarda, normal tüp bebek uygulamalarına göre komplikasyon oranı ve uygulama maliyeti çok düşük bir yöntem. Gebelik ihtimalini artırdığı için uygulanıyor ve çok başarılı sonuçlar alıyoruz" dedi.

Dr. Aruh, tedavinin temelinde, düzenli adet gören kadınların her ay ürettikleri yumurtaların, normal tüp bebek yönteminde kullanılan ilaçlar nedeniyle yüksek dozda hormona maruz kalan yumurtalara göre daha kaliteli olduğu mantığının yattığını söyledi.

Bu yöntemde tedavide gerekli yumurtanın doğal olarak elde edilmesinin amaçlandığını kaydeden Dr. Aruh, şu bilgileri verdi: "Amaç, düzenli adet görüp, FSH hormonu (Folikül Stimulan Hormon) yüksek diye tüp bebek deneme şansı bulamayan veya defalarca denemelerine rağmen embriyo elde edilemeyen ya da kötü kalite embriyolara sahip olmuş olgularda daha iyi kalitede embriyolar elde edilebilmektedir. Bu da bu tür umudu çok düşük hastalar için gebelik şansı yaratmaktadır. Bu tip vakalarda bir diğer yaklaşım da arka arkaya yapılan mini tüp bebek denemeleriyle elde edilen embriyonları dondurup biriktirmektir. Bu, zamana karşı yarışan düşük rezervli hastaların zaman kaybını engeller."

Dr. Aruh, bu yöntemde normal tüp bebek yöntemine göre çok az ilaç verildiğini, amacın yumurta sayısını artırmak değil, var olan yumurtaları korumak olduğunu belirterek, "Bu yöntemin maliyeti normal tüp bebek uygulamasına göre 5'te bir, 6'da bir daha ucuz" dedi.

-ÜÇÜNCÜ TEDAVİDE HAMİLE KALDI-

Hastanede mini tüp bebek tedavisi ilk kez uygulanarak başarılı sonuç alınan ve şu anda hamileliğinin 28. haftasında bulunan Derya Barlak (39), daha önce iki farklı merkezde normal tüp bebek tedavisi gördüğünü ancak ikisinden de sonuç alınamadığını anlatarak, "Umudu kesmiştik. Mucize gibi. Hocamıza çok güvendik ve bu yöntem için iki yıl bekledik. Çünkü FSH hormonu çok yüksekti, düşmesini bekledik" dedi.

Bodrum'da esnaf olduğunu ifade eden Sıtkı Barlak da (42), beş yıl önce evlendiklerini, doğal yollarla bebek sahibi olamadıklarını görünce tüp bebek denediklerini, sonuç alamayınca da Dr. İsrael Aruh'a başvurduklarını anlattı.

Sıtkı Barlak, "Artık umudu öyle kesmiştim ki eşimi sırf morali düzelsin diye tedaviye gönderir olmuştum. Bu yeni yöntemi öğrendiğimizde ise hemen kabul ettik. Şimdi mutluluğumuzu ifade edecek kelime bulamıyoruz" diye konuştu.

66
Din Bilgisi / Mahrum etme namaz nimetinden
08 Mart , 2011, 16:52:24
Ezanları dinliyorum. Ruhumu dinlendiren ezânları... En üzgün olduğumda, ağlamama yardımcı olan ezânları... Sevincimi de şükür gözyaşlarıyla yıkarım, fonum, yine ezandır.
Kendimi şu kâinâtta en özel hissettiğim anlar, namaz vakitleridir. Ezan, sanki:
"-Buyur ey kulum, misafirim ol!" diye seslenir bana... O an, En Sevgili Rasûl'le buluşurum; O, miraç yolculuğuna hazırlanırken, takılır küçük ruhum peşine...
Hani Kâbe'nin hatim kısmında yatarken en sevgili... Cibrîl gelir yanına usulca...
"-Rabbinin sana dâveti var, haydi hazırlan!"
Etrafı cümbüşe döner sevgilinin, "şakk-ı sadır"la yıkanan en temiz kalp, hazırdır acâib ve garâib sırları almaya...
Ben de niyet ettim, abdestimi almaya... Niyet ettim, namazla miracı tatmaya... Rabbim, nasıl her âzâmdaki günahları temizliyorsan bu abdest suyuyla... Sadrımı da arındır, onu da yıka, hazırla, huzuruna çıkmaya...
"Allâhu Ekber"
Ne büyüksün, ne yücesin!. Rahmansın Rahîmsin... Âlemlerin Rabbi, hamdin sahibisin. Din günün yegâne sahibi Rabbim; ben âciz kulun, bak, geldim huzuruna... Dâvetine icâbet ettim. Kulluğumu kabul buyur! Âcizim, günahkârım, ama yalnız Sana kulluk ederim, yalnız Senden yardım dilerim. Kaygan bir yoldayım, kaydırma!.. Nîmet verdiğin kullarının yoluna, rasûllerin, sıddîkların ve şehidlerin yoluna ilet. Sapıtmış olanların, gazaba uğrayanların yoluna değil!..

* * *
Severim Kevser Sûresi'ni, Kevser'e kavuşmuş gibi sevinirim okurken...
"Biz sana kevseri verdik! Rabbin için namaz kıl ve kurban kes! Asıl ebter, sana hınç besleyendir, hınç besleyen..."
Rabbim için kılınan namazı severim, Rabbim için kesilen kurbanı severim. Asıl "ebter"lerin sevmediği, Habib-i Ekremi severim..
"Allâhu Ekber"
Eğilirim rukûya... Ben senin huzurunda eğilirken, yaratılan her şeyin huzurunda dosdoğru olurum.
Yoruldum artık, özledim, kavuşmak isterim. Vardım mı secdeye... Yaklaşırım, yaklaşırım Rabbu'l-Âlemîn'e... Kaldırırım başımı, yerinde duramayan kalbim, nefes alsın isterim... Dayanamam, tekrar yaklaşırım sana...
Tahıyyatı okurken hep gülümserim. Habib-i Mustafa'n ile buluşman gelir aklıma...
"-Sen ve ben, bundan başka her şeyi, Senin aşkın için yarattım, ey Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem-!.."
Cevabı verir, Habîbin:
"-Zât-ı ilâhiyyen ve ben, bundan başka her şeyi, senin aşkın için terk ettim, yâ Rabbi!.."
Ettehıyyâtü lillâhi vessalavâtü ve't-tayıbât. Esselamü Aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullâhi ve berakâtuh.
"-Selamım, rahmetim, bereketim Senin üzerine olsun ey Nebî!.."
Esselâmü aleyne ve ala ıbadıllahısaalıyın..
"-Selamın, tek benim üzerime olmasın, sâlih kullarının da üzerine olsun."
"-Meleklerim şâhid olun!"
"Eşhedü enlâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûluh"
Şehadet ederiz ki, Allah'tan başka ilâh yoktur ve yine şehâdet ederiz ki, Muhammed O'nun kulu ve Rasûlüdür.
Bizi, en yüksek ufukta, en yakın makamda unutmayan Sevgili Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- i hatırlarım.
"Allahumme salli alâ seyyine Muhammedin ve alâ âli Muhammed"
Buluşmak, zâtını hissetmek, kulun olmak ne güzel!..
Namaz, ne güzel buluşma...
Kulun olmak, sadece senin önünde eğilmek, eğildikçe yücelmek ne güzel!..
MAHRUM ETME SECDEDEN... MAHRUM ETME NAMAZ NİMETİNDEN.....
67
Namaz dinin direğidir . ( Hadisi Şerif )



Hayatımızı kelimelere dökecek olsak onu şu şekilde tanımlaya biliriz . Hayat , vesileler toplamıdır . Dikkatle bakacak olursak hayatımızın vesilelerle örülü olduğunu görmek hiç de zor olmayacaktır .Bir vesileyle doğduk , doğumumuzun vesilesi anne - babamızdı . Bir vesileyle öğrendik , bu vesile öğretmenlerimiz / hocalarımızdı . Bir vesileyle işe girdik , bu vesile bir ahbabımızdı . Bir vesileyle en yakın arkadaşımızı tanıdık . Görüyorsunuz ya hayat hep bir vesile . Bu yazı da niçin sizin namaza başlamanıza vesile olmasın ki . Vesileler bazen fırsattır ve bu fırsatlar iyi değerlendirilmelidir ki sonunda kocaman bir KEŞKE olmasın . İşte bu yazı sizin namaza başlamanıza vesile olması için yazıldı . Bu yazıyı sakin bir kafayla ve sakin bir mekanda okumanız yazıdan alacağınız verimi artıracaktır . Şimdi sizi hayatınızın kararıyla baş başa bırakıyorum . Ve kararınızın bizi sevindirmesini ümit ediyorum .

"Namaz kılmayı çok istiyorum ama bir türlü kılamıyorum . Bir ara çok güzel namaza başlamıştım ama şimdi kılmıyorum" diyorsanız lütfen bu yazıyı çok dikkatli okuyunuz . Merak etmeyin size çok kötü şeylerden bahsetmeyeceğim bilakis size sevineceğiniz ama çok sevineceğiniz bir haber vereceğim . Neyi mi haber vereceğim ? Yazıyı sonuna kadar okuyun anlayacaksınız haberin ne olduğunu .

Duydunuz mu ? NLP diye bir bilim var . NLP yani başarının bilimi . İnsanlar nasıl başarılı oluyorlar ? Başarıya ulaşmanın yolu nedir gibi konuları içermekte bu bilim . Yalnız bu bilim daha çok dünyevi ( zengin olma , kariyer sahibi olma gibi ) amaçlar için kullanılmaktadır . Biz de bu bilimin temel prensiplerini kullanarak namaz kılmayan / kılmak isteyip de bir türlü namaza başlayamayan Müslümanlara , bu temel prensiplerle namaz kılmanın hiç de zor olmadığını göstermek istedik . Eğer bir kimse bu prensipleri uygularsa KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE NAMAZ KILANLARDAN OLACAKTIR !

Şimdi bu bilimin temel prensiplerini belirtelim .

1 Bir şeyi bir insan yapabiliyorsa siz de yapabilirsiniz . Evet namaz kılan milyonlarca insan var . Bu insanlar namaz kılabildiklerine göre bunu siz de başarabilirsiniz . Söyler misiniz sizin namaz kılan insanlardan neyiniz eksik ? Bakınız o kadar insan namaz kılıyor siz niçin kılmayasınız ki ?

2 Bir şeyi başarabilmek için onu gerçekten istemelisiniz . Unutmamak gerekir ki hayatımız isteklerimizden ibarettir . Size istemediğiniz bir şeyi hiç bir baskı kullanmadan kim yaptırabilir veya istemiş olduğunuz bir şeyi kim engelleyebilir ? Şimdi kendi kendinize bir sorun bakalım gerçekten namaz kılmayı istiyor musunuz ? % kaç istiyorsunuz ? % 10 mu , % 20 mi , % 40 mı , % 70 mi yoksa % 100 mü ? Şunu unutmayınız ki bir şeyi başarabilmek için onu % 100 istemek gerekir . Yolda giderken bir mağazada çok güzel bir kazak gördüğünüzü ve onu çok beğendiğinizi düşünelim . O kazağın sizin olması için ne yapmanız gerekir ? O kazağı beğenmek yetmez % 100 istemeniz gerekir ki o kazağı alasınız . Yoksa sadece beğenmek yetmez değil mi ? Beğenip de almadığımız o kadar çok şey var ki .

3 Başarabilmek için o yolda her türlü engeli aşmanız gerekir . Her şeyi isteyebilirsiniz ama bazı engellerden dolayı bu isteklerinizi gerçekleştiremezsiniz . Ama istiyorsanız , çok istiyorsanız o engeli aşar ve o isteğinizi yerine getirirsiniz . Başarı yolunda VAZGEÇMEYENLER BAŞARIR . Mağaza örneğine dönersek , çok istiyorsunuz ama kazak pahalı bu sizi engeller mi ? Çok istiyorsanız HAYIR . Veya yanınızda o kadar para yok , ne yaparsınız ? Vaz mı geçeceksiniz ? Hani çok istiyordunuz ? Çok istediğiniz için o kazağı ya mağazaya borçlanıp alacaksınız ya borç bulup alacaksınız ya da paranızı denkleştirdikten sonra alacaksınız ama hiç bir zaman VAZGEÇMEYECEKSİNİZ eğer gerçekten istiyorsanız . Namaz kılmak istiyorsunuz ama şu abdest olmasa . Abdest almak gerçekten istediğiniz halde namaz kılmanıza engel olabilir mi? Veya namaz kılmayı çok istiyorsunuz ama namaz surelerini bilmiyorsunuz . Namaz kılmak için Fatiha suresi ile Kevser suresi yeterlidir ve bu ikisini ezberlemek sizin az bir zamanınızı alacaktır . Namaz kılmak için az bir zamanınızı veremeyecek misiniz ?

4 Başarı yolunda meydana gelen bazı aksaklıklar sebebiyle başarı hedefinizden ASLA VAZGEÇMEYİNİZ . Namaz kılmaya başladınız ama bir vakit namazınızı kılmadınız / kılamadınız . Bu durumda yapılması gereken hiç bir şey olmamış gibi namaz kılmaya devam etmenizdir . Arkanıza hiç bakmayın siz hedefinize yönelin . Araba arka cama bakılarak değil ön cama bakılarak sürülür .

5 Hedefinizi ASLA ERTELEMEYİN ! Namaz kılmaya başlayacaktınız ama ertelediniz , ertelediniz ne oldu ? Bir türlü namaza başlayamadınız . Ertelemek isteği öldürür ve başarının en büyük düşmanıdır . Namaza başlamak istiyorsanız HEMEN ŞİMDİ başlamalısınız . Eğer ben yarın başlayacağım , akşama başlayacağım , Cuma günü başlayacağım diyorsanız , ben size söyleyeyim KESİNLİKLE BAŞLAYAMACAKSINIZ ! Hz . Peygamber ( s .a .v ) şöyle buyurdu : ERTELEYENLER HELAK OLMUŞTUR .

6 Başarıya ulaşmak için hedefinizi her zaman canlı tutunuz . Namaza başladınız , sizin hedefiniz bu değildi . Siz 5 vakit namaz kılmak istiyordunuz . İşte bunu gerçekleştirebilmek için hedefiniz her zaman canlı olmalı . Bu tıpkı cep telefonuna benziyor . Cep telefonunuz şarzı bulunduğu müddetçe işe yarar . Şarz bitti mi onu şarzetmek lazım ki işe yarasın öyle değil mi ? Namaz da öyle , şarzı bitirmemek lazım , şarz bittiğinde kendimizi namaz konusunda şarzetmemiz gerekir ki bunu yapmazsak işte o zaman namazı bırakırız . Kendimizi bu konuda şarzetmek için sohbetlere gitmeli , namaz kılanlarla birlikte olmalıyız . Sohbetlere gitmek ve namaz kılanlarla birlikte olmak bize her zaman namaz kılma hedefimizi canlı tutacaktır . Hedefinizin canlı kalması için elinizden geleni yapınız çünkü o canlılığını kaybederse hedefiniz can verecektir .

7 Hedefinize ulaşmak için çevrenizdekilere karşı sağır olunuz . Siz şimdi namaza başladınız arkadaşlarınız , aileniz sizinle dalga geçebilir . Ooo Hoca mı oldun? Sen asla 5 vakit namaz kılamazsın . Tamam şimdi kılarsın ama gör bak 3 gün sürmez .gibi bir sürü laf işitebilirsiniz çevrenizden işte bütün bunlara karşı sağır olun hatta cevap bile vermeyin . Siz hedefinize yoğunlaşın boş verin böyle şeyleri . Siz hedefinizden ASLA AMA ASLA VAZGEÇMEYİN .

Evet işte o tarihi an geldi . Şimdi kendi kendimize söz vereceğiz ve böylelikle namaza başlamış olacağız bundan sonra söylediğimiz gibi..

Namaz kılma idealiniz için , ÜŞENMEYİN , ERYELEMEYİN ve ASLA VAZGEÇMEYİN .

Şimdi kendi kendime söz veriyorum . Namaz kılacağım ve hiç bir zaman namazı bırakmayacağım . Hiçbir zaman namaz kılma hedefimden vazgeçmeyeceğim .

Söz mü ? SÖZ .

Ben inanıyorum ki SEN sözünü yerine getireceksin . Çünkü SEN istedin mi YAPARSIN.



68
İSM-İ CELİL Tesbih ad TESBİH NİYETİ
ALLAH 66 Her türlü istek, tüm duaların kabul olması.
Er-Rahman 298 Dünyada ve ahirette Allah'ın sevgisini kazanmak.
Er-Rahim 258 Maddi ve manevi rızka nail olmak.
El-Melik 90 Maddi ve manevi güçlü olmak, insanlara sözlerini anlatıpdinletebilmek,emir sahibi olmak

El-Kuddüs 170 Maddi ve manevi her türlü temizlik, kalp temizliği, ruhi hastalıklardan iyileşmek.
Es-Selam 131 Korkulan herşeyden emin olmak ve esenliğe çıkmak.
El-Mü'min 137 Güvende olma, güvenilir insan olmak, kötü hastalıklara düşmemek.
El-Müheymin 145 İnsanlardan korunmak ve onların düşüncelerine akıl erdirebilmek.
El-Aziz 94 Düşmanlara galip gelmek.
El-Cebbar 206 İstek ve arzuların olması, insanların ve cinlerin şerrinden emin olmak.
El-Mütekebbir 662 İzzet, refah ve gerçek büyüklüğe erişmek,halk tarafından sevilmek.
El-Halık 731 İşlerde üzüntü ve sıkıntılardan kurtulmak, başarılı olmak.
El-Bari 214 İşlerde başarılı olmak, maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmak
El-Musavvir 336 Maksat ve meramına ulaşmak ve ifade etmek, en zor işleri başarmak ve bir işte uzmalaşmak.
El-Gaffar 1281 Bağışlanmak ve günahlardan korunmak.
El-Kahhar 306 Zalimlerin ve din düşmanlarının kahrından kurtulmak.
El-vehhab 14 Sıkıntısız ve maddi açıdan rahat bir hayat sürmek.
Er-Rezzak 308 Bol rızıklı bir ömür geçirmek.
El-Fettah 489 Maddi ve manevi hayır kapılarının açılması, ticarette başarıya ulaşmak.
El-Alim 150 İlim zenginliği için.
El-Kabid 903 Zalimin zulmünden kurtulmak.
El-Basit 72 Rızkın genişlemesi ve bereketin artması.
El-Habid 1481 Kötüden, kötülerden ve belalardan korunmak.
Er-Rafi 351 İnsanlar içinde yükselmek, tevazu sahibi olmak.
El-Muiz 117 Fakir ve zelillikten kurtulmak.
El-Muzil 770 Düşmanları zelil etmek.
Es-Semi 180 Duaların kabul olması.
El-Basir 302-112 Acziyetin kalkması, basiretli olmak.
El-Hakem 68 Haklı davasını kazanmak, insanlar arasında hak ile hüküm vermek.
El-Adl 104 Adaletli olmak, haklı davayı kazanmak.
El-Latif 129 Dileklerin olması, kısmet ve rızkın artması.
El-Habir 812 Hafıza ve idrakin genişlemesi.
El-Halim 88 Ahlak güzelliği ve yumuşak huylu olmak, hiddet ve sinirin gitmesi.
El-Azim 1020 Sözün tesirli olması ve sözü dinlenir olmak.
El-Gafur 1286 Günahların affı ve kötü ahlaktan kurtulmak.
Eş-Şekur 526 Talihin açıklığı, kendine verilen nimetlerin şükrünü eda etmek, bol rızık için.
El-Aliyy 110 Zilletten kurtulmak, ilim, derecelerinin artması.
El-Kebir 232 Maddi ve manevi büyüklük, hürmet sahibi olmak.
El-Hafiz 998 Nefsinin ve malının korunması
El-Mukit 550 Muhtaç olunan şeyi kazanmak ve rızık için.
El-Hasib 80 Herkese karşı açık alınlı olmak
El-Celil 73-5329 Gerçek yüceliğe erişmek, zalim ve zorbayı zelil etmek
El-Kerim 270 Bol rızık sahibi olmak, cömert olmakve kolaylıklra nail olmak
Er-Rakib 312 Her işte Allah'ın koruması altında olmak bunu hissetmek, hafızasının kuvvetlenmesi.
El-Mücib 55-3025 Duaların kabul olması.
El-Vasi 137 Ömür uzunluğu, sıhhat ve razk genişliğişi için.
El-Hakim 78-6084 İlim ve hikmet sahibi olmak, uzağı görmek, hikmetli iş yapmak.
El-Vedud 20-400 İnsanların sevgisini kazanmak.
El-mecid 57-3249 İzzet ve şerefin artması.
El-Bais 573 Kuvvetli irade ve alacaklarını almak.
Eş-Şehid 319 Şehid olmak, heybetli olmak, halk arasında sevilmek.


El-Hak 108 Sağlam bir imana ve doğru bir ibadet hayatına sahip olmak, başladığı işin sonunun gelmesi.
El-Vekil 66 Allah'tan hertürlü yardım görmek.

El-Kavi 116 Kansızlık ve vücudun güçlü olması, zor işleri kolaylıkla halletmek.
El-Metin 500 Maddi ve manevi dayanıklı, sağlam ve iradeli olmak, hastalıklardan kurtulmak.
El-Veliyy 46-2116 Her işte Allah'ın yardımını istemek.
El-Hamid 62-3844 Kazancın genişlemesi, Allah'ı çokça Hamdetmek için yardım istemek.
El-Muhsi 148 Zekanın Kuvvetli olması.
El-Mübdi 57 Her işte muavvak olmak, ummadığı yerden yardım gelmesi.
El-Muid 124 Elden kaçanı geri kazanmak,Allah'ın ahirette yeniden dirilme hakikatini ruhlarımıza duyurması.
El-Muhyi 68 İşlerin başarılı olması, hastalıklardan kurtulmak.
El-Mumit 490 Harama bakmamak, kötülüklerden vazgeçmek, devamlı ahireti hatırlamak.
El-Hay 18-324 Sözün tesirli olması, sözü dinlenir olmak.
El-Kayyum 156 Bütün işlerde yardımı Allah'tan beklemek, isteklere nail olmak, rızkın devamlı olması.
El-Vacid 14-196 Aradığını ve kaybettiğini bulmak.
El-Macid 148 Kazancın bolluğu ve şerefli bir hayat sahibi olmak.
El-Vahid/Ehad 19-3669 Kalbin uyanıklığı, isteklerin olması
Es-Samed 134 Hiç Kimseye muhtaç olmamak.
El-Kadir 305 İstediğini yapmaya güç yetirmek.
El-Muktedir 744 Her işte başarılı olmak.
El-Mukaddim 184 Daima yükselmek.
El-Muahhir 847 Kötü ve belalı birinin veya bir işin kendinden uzaklaşması.
El-Evvel 37 Her hayır işinde birinci olmak.
El-Ahir 801 Ömrün uzun olması
Ez-Zahir 1106 Her meselenin zuhuru,açıklığı, gizli olmaması.
El-Müteali 551 İstediği makama gelmek, ve yüceliğe ermek
El-Batın 62 Nefsi mutmain ve kalbi geniş olmak, iç rahatlığının artması.
El-Vali 47 Sözün tesirli olması, insanların kendisini sevmesi.
El-Berr 202 Her halukarda iyilik bulmak.
Et-Tevvab 409 Tövbelerin kabul olması.
El-Müntekım 630 Zulüm ve fenalıklardan korunmak.
El-Afuvv 156 Rızkın bolluğu, kalp huzuru ve affedilmek.
Er-Rauf 287 Merhametin artması, hiçbir varlıktan zarar görmemek.
Malikü'l Mülk 212 Mal ve kazanca zarar gelmemesi, maddi ve manevi derecelerin artması.
Zü'l-Celali ve'l-İkram 1100 İşlerin kolay ve asan olması, insanların kendisini sevmesi
El-Muksit 209 Eşlerin arasını düzeltmek ve adaletli olmak.
El-Cami 114 Küsleri barıştırmak ve hayırların birleşip toplanması.
El-Gani 1060 Gerçek zenginlik, servet ve geniş rızık, insanlar tarafından sevilmek.
El-Muğni 1100 Geçim genişliği, bol rızık ve zenginlik.
El-Mani 161 Kaza ve belalardan emin olmak.
Ed-Darr 1001 Zararlı kişilerden emin olmak ve onları Allah'a havale etmek.
En-Nafi 201 Hastalıklardan korunmak, şifa bulmak, zararlardan uzak durmak.
En-Nur 256 Doğruyu ve yanlışı görüp kalp nuruna sahip olmak.
El-Hadi 20-400 Doğru yolu bulmak ve çocukların serkeş olmaması.
El-Bedi 86 Allah'ın yardımına nail olmak, maddi ve manevi güzellik için.
El-Baki 113 Ömrün uzunluğu ve sağlıklı olmak.
El-Varis 707 Uzun ömür, bol mal, şeref ve rızık sahibi olmak.
Er-Reşid 514 Güzel ahlak sahibi olmak, kötü alışkanlıklardan korunmak.
Es-Sabur 298 Bağladığı işi kolay bitirmek, sinirini yenmek ve sabırlı olmak.

KAYNAKLAR : "En Güzel ismler O'nu ( cc ) anlatıyor Esma-i Hüsna Tecellileri kitabı" - O'nun İsimlerini zikredinki hayatınız
kolaylaşsın yazısından alınmıştır
69
Din Bilgisi / Allah'ım Seni Çoook Seviyorum
08 Mart , 2011, 16:25:00
Dedim ki: "Çok yalnızım."
Dedi ki: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ "
Ben ki sana çok yakınım." Bakara-186

Dedim ki: "Evet biliyorum, sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedi ki:
وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ
الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
"Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret." Araf-205

Dedim ki: "Bu da senin yardımını ister."
Dedi ki: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
"ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz?" Nur-22

Dedim ki: "Tabii ki, beni affetmeni çok isterim."

Dedi ki: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ "
(Öyleyse) Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir." Hud-90

Dedim ki: "Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?"

Dedi ki: أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْعِبَادِهِ
"ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi?" Tevbe-104.

Dedim ki: "Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı."

Dedi ki: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِالتَّوْبِِ
"ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir." Ğafir-2/3.

Dedim ki: "Bunca günahım var, hangisinin tövbesini yapayım?!"

Dedi ki: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
"ALLAH bütün günahları bağışlayandır." Zümer-53.

Dedim ki: "Yani, yine gelsem, yine beni bağışlar mısın?"

Dedi ki: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
"ALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur." Ali İmran-135.

Dedim ki: "Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum."

Dedi ki: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّالْمُتَطَهِّرِينَ
"Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever."

Bir de "İlahım ve Rabbim, benim senden başka kimim var" dedim.

Rabbim de: أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
"ALLAH kuluna yetmez mi?" (Zümer-36) dedi.

Dedim ki: "Sen ki, beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?


Dedi ki: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًاكَثِيرًا
وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا هُوَ الَّذِي يُصَلِّيعَلَيْكُمْ
وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ
وَكَانَبِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
"Ey iman edenler!
ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah - akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur.
Melekleri de, size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir." Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim ki:

"ALLAH'ım seni çok çok çok seviyorum."
70
Ey beni herkes unuttuğunda anan Rabbim!

Yüzümü, elimi, gözümü, bakışımı, dokunuşumu veren Rabbim!

Beni Seni unutanlar arasından çıkar al!

Beni bensiz bıraksan da, Sensiz bırakma!




N'olur Rabbim!

Şu biricik ânımı ebedin rüzgârlarına kat

ve beni Sana daim yakın eyle!

Yalnız Seninle kalmakla kalabalıklaştır beni!

Bir secdede biriktir varlığımı!

Beni Sana açılan ellerimde çoğalt!

Beni Sana karşı fakir olmakla zenginleştir!

Kendimi Sende unutayım ve öylece kapansın gözlerim

ve öylece çözülsün ellerim.

Dilim öylece sussun ve tenim öylece çamura katışsın

ve bu mürekkep lekeleri kısacık vuslatımın hatırası olsun.

Unutulmasın sözlerim;

unutkanlar unutulacaklarını hatırlasınlar diye...
71

İLAHİ...! YALNIZ KALDIM...
Yalnız kaldım. Su yumuşaklığında kaldı kalbim... Bir damla düştü zamandan.
Kirlendim... Dağıldı kelimelerim. Aşkından bir tek geriye senden
gizleyemeyeceğim zaaflarım kaldı.Günah çıkardım her an; bir sonraki an suç
işlemek için. Cesaretim şeytana taş çıkarttı. Bilemezdim şehir bana ihanet
edecek... ve ben yine yalnız kaldım. Taş yumuşaklığında kaldı kalbim.
İLAHİ...!
Meleklerin kapısını çalmadığı tek ev benim (mi) kaldı. Gölgesi üstüme
düşmeyen mahşeri kalabalıklarda (nasıl oldu da) kayboldum. Güneş ışığını
yeryüzünden mi çekti; yoksa gecelerin, kötü gündüzün masum çocuğu geri mi
geldi? Kim geldi ilahi...?
İftar sofralarına susam taneleri şuh düşünce, beyaz iplik siyah ipliği
çözünce; tende cana "düş" düşünce; kim gelir?.. kim gider?.. neyin peşine
düşer?.. bilemeyince... Yalnız kaldım yine. Bağışlar mısın?
Hangi savaştan arta kaldı bu yüz? Hangi zayıf yanlarından tutulup savruldu
bu yürek? Herkes bilmese de sen biliyorsun. Sen söylersen bu yüz çekilir
herşeyden. Utanır, kıvrılır, çaresi çığlık atıp intihar eder. Örter misin?
İLAHİ..!
Yeniden başlarsak, yol verir misin? Yolda ihanet üzerine lekeler bırakan
sözler bulursak, ayet ayet bize tekrar inen kitap verir misin? Elçilere
zeval veren ahitlerimiz bizi tenhalarda yoklarsa eğer, bizi sure sure
yayılan şehirlere vardırır mısın? Yoksa.. yoksa İlahi bizi bize bırakarak mı
cezalandırırsın?
Yalnız kaldım. Saçlarımı kavrayıp yerde sürüklese de geçmişim... Ağlarsam,
bağışlar mısın? Yoksa beni tel tel zaaflarımla örer misin?
"Ramazana erdirdin ise bizi, bizden ümidini kesmemişsin dersek" eğer; bizi
bir kez daha sever ve bağışlar mısın? Bayram namazını şeytana kıldırtmadan
"söz bu sefer son" dersek; tevbe edersek.
Bizi seninle kalmak için yalnızlaştırır mısın? .
72
CANIM COK TEBRİK EDERİM ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN İNŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
:occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:  :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:
73
kızlar diyorumki 20 nisan efendimizin dorum günü kutlu dogum haftası o güne kadar hepimiz salavat getirelim liste yapmayı bilen biri hergün yazsın ve o gün duasını yapalım diyorum herkes salavat getirdikce yazar ben inanıyorumki o güne kadar epey birikim yapmıs  oluruz daha cok var nasılsa ne dersiniz
74
Fıkralar / KAYSERİLİ
17 Şubat , 2011, 10:59:23
Kayserilin biri, [Ama kör,evli ama çocuğu olmuyo vede fakir] gezinirken dağda, b...ayırda bi lamba bulur ve eliyle ovalarken bi cin çıkar ve kayseriliye 1 dilek dileme şansın var demiş..



Kayserili biraz düşündükten sonra Cin'e :



"Çocuklarım, altınlarımı sayarken görmek istiyorum" der.. :)  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
75
Fıkralar / ceset
17 Şubat , 2011, 10:53:52
Savcı, morgdaki üç cesedi incelemek üzere gelmişti.

Birinci ceset sırıtıyordu. Sa...vcı nedenini sordu.

"Milli piyangoda büyük ikramiyeyi kazandı,sevincine dayanamadı, kalp krizi geçirdi ve öldü", dediler.

İkinci ceset de sırıtıyordu. Savcı sordu;

-Bu neden sırıtıyor?

"Bunun da oğlu doğmuştu. Sevinçten kalbine yenik düştü" diye açıkladılar.

Üçüncü ceset Temel'in kömür halindeki cesediydi. O da sırıtıyordu.

"Bu neden oldu?" diye sordu savcı.

"Efendim, buna yıldırım çarptı" dediler.

-Peki neden sırıtıyordu?

-Fotoğrafını çekiyorlar sanmış. :)):)))
76
Sizin Seçtikleriniz / evliliğin ilk günleri
17 Şubat , 2011, 10:52:57
Damat: Ah! Nihayet rüya gerçek oluyor!!
Gelin: Senden ayrılmamı ister misin?
Dama...t: Hayır! Bu lafı bir daha asla söyleme!
Gelin: Sen.. Bana aşık mısın?
Damat: Taaaabiki.
Gelin: Beni terketmeyi düşünür müsün?
Damat: Tabi ki hayır.
Gelin: Peki bana bir öpücük verir misin?
Damat: Evet hem yüzüne hem gözüne.
Gelin: Peki bana bir gün vuracak mısın?
Damat: Asla! Ben o tür erkeklerden değilim.
Gelin: Sana güvenebilir miyim?
Damat: Evet.
Gelin: AŞKIM.

------- AŞK BİTİNCE -------
aşağıdan yukarı doğru okuyunuz... (((:
77
Sağlık Haberleri / şiddetli karın agrısı
16 Şubat , 2011, 11:15:49
kızlar bir haftadır karnım agrıyor en son pazar günü cok fena oldum pazartesi öylece yattım cok halsiz kaldım iki gün bulasıgımı bile yıkayamadım yerimden kalkamadım dün birazdaha iyiyidim ama simdi yine cogaldı özellikle kasık bölgemde cok fazla vajinamada vuruyor bacaklarımdan canım cekliyior sanki neden olabilir acaba bir bilgisi olan var mı ve karnım agrıyınca midemde bulanıyor hiçbirseyde yiyemiyorum kac gündür
78
benim böyle bir alıkanlıgım hiçbir zaman olmadı bagımlı denecek kadar ben birseyden cabuk sıkılırım bir diziyi izlemeye baslarım mesela en ufak bir sacmalıkta veya ne bileyim uzatmada sıkılır bırakırım gündüz calısıyorum izlemiyorum aksam da genlede ev de olmuyoruz olursakta ne denk gelirse ona bakıyorum herhangi bir diziye veya nyarısma programına bagımlılıgım yoktur
ya sizin
79
sitemizde 3 tane ikiz annesi var ama belki baskalarıda bu konuda fikir sahibidir
80
kendinden parca geldiği için doktora gitti simdi acayipte sancısı varmıs inş düşük değildir ne olur dua edin bu üçüncü gebeliği bebişi bu sefer tutunsun ona