Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - -Butterfly-

1
Gonca'cigim  gec oldu  :y25:

Eylus kuzunun 2. yasi kutlu olsun, senin ise 2. annelik yilin kutlu olsun.. Allah kendisi gibi bahtinida guzel kilsin meleginin  :amin: 










2
Elen ,

Epidural normal dusunuyorsun sanirim ..

Ben  epidural normal yaptim, iyiki de oyle yapmisim .. Hic korkmana gerek yok, o igneyi  konusunun uzmanlari takiyor omiriligine, yani oyle siradan bir hemsirenin taktigi bir igne degil. Eminim cok ta memnun kalacaksindir  :icon_thumright:
3
Rumaysam, :love9:


Happy birthday tu you :muzz: :muzz:

Happy birthdayyyy :hello2: :hello2:

Happy birthday  :love9: :love9: :love9:


Happy  Birthdayyyy Rumaysammmmmmmmmmmmm  :love9: :love9: :love9: :opucuk: :opucuk:

Iyi ki dogdun guzel melek, Ailenle ve tum sevdiklerinle, uzun saglikli ve mutlu yasa.. Allahim seni her daim hayirli bir evlat olarak kilsinn  :amin: :amin:

4
Alıntı yapılan: bal küpü - 23 Ağustos , 2008, 14:06:23
DOKTORA GETİRDİM ZİNKO DİYE Bİ İLAÇ VEDİ ONUNLA BİRAZ DAHA İYİ ESKİSİ KADAR KUSMUYOR AMA YİNEDE BEN ENDİŞE EDİYORUM ACABA İLACI BIRAKINCA  ESKİSİ GİBİMİ OLCAK.KİLO ALIMI NORMAL 3.800 DOGDU 15 GÜN ÖNCE TATTIRDIM 5 350. NE BİLİYİM BAZI ARKADAŞLAR DAN DUYDUM BÜYÜDÜKÇE BİEY YEMİCEK REFLÜLÜ BEBEK ZOR  BÜYÜR DİYOLAR BENDE KORKUYORUM AÇIKÇASI İLERİSİNİ DÜŞÜNÜYORUMDA


Bal kupu,

Inan onu diyenler bilmediklerinden diyor  ;)

Aakasi bile yok, zaten senin endiselenmen icin sebepte yok, bebeginin kilosu gayet normal  :icon_thumright:  Benim ogulumun gelisimi hep 3 ay onden gitti ve benim kafamda bitmek bilmeyen soru isaretleri vardi.

Yedigini kusuyor, acaba  ac olabilirmi ?
Yedigini kustugune gore, vitamin alamiyor gelisimi aksarmi ?

Vs. vs. vs.

Inan  alakasi yok, cunku bebeklerin sindirimi bizinkiyle esit agirlikta calismiyor. Onlar mamayi veya  anne sutunu aldiklari andan itibaren , vitaminini saniyede ayiriyor vucutlari, kustuklari tamamiyla  yedigi mamanin posasi .. Benim oglum su anda 14 aylik , fakat her goren 2 yasinin ustunde  saniyor  :nazar: :nazar:  Sen bosver  o sekilde konusan insanlari, kulak kabartma, dinleme.. gelsiminde problem  gormedigin surece de bunlari sorun etme ..

Umarim bir nebze de olsa  icini rahatlata bilmisimdir  ;)
5
Bal kupu ve nilefem,


Selam arkadaslar,

Kidemli bir reflu lu bebek annesiyim.. Gercekten inanilmaz zor reflu lu bebek, ben cok skintisini yasadim ve halada yasmaktayim  ve 14 aylik oldu oglum..

Neler yapmaniz gerektigiyle ilgili  yardimci olmaya calisayim. Oncelikle  bebek reflusunun  tedavisi pek olmuyor, olsada sonuc vermiyor.. Benim denemedigim yontem kalmadi ..

Yemek yedikten sonra  basini yuksekte kalmasina ozen gosterin. 0-6 ay arasi ve bu aylarda  cok fazla bir sey yapamiyorsunuz ne yazik ki, ancak kati mamalara gectigi  zaman  bazi seylerde duzunelemeler yapiliyor.

Mesela  ogunlerini siklastirip azar azar yedirmek gibi ( azar azar yediginde mide boslugu doldurdugundan  kusma azaliyor ve zaman zaman bu yontemle  tedavi bile edile biliyor ).

Kati seyleri kusmalari daha zor oluyor, kati besleye bilrisiniz, sut vs. den ziyade ..

Pediatrik sular var, bilemiyorum orada varmidir, kusma icin onlardan vere bilirsin ( hem vucuttaki  sivi kaybini onler , ayni zamanda  ishal durumlarinda da  birebir ilactir  :icon_thumright: )

Bu hastalik kalitimsal bir hastalikmis, mesela bizim babamizda reflu var , dolayisyla ogulumuzda da oldu. Gozunuzu korkutmak istemem , fakat  ek gidalara gectiginiz de  sizi daha zor gunler bekliyor  :-\  Erken de gecebilir, genel olarak 2 yasindan once iyilesme gostermiyor. Bu hastalikla bas  edebilmek biraz guc, ilac tedavilerine tepki veren bir hastalik degil.  Umarim kolaylikla gecirrisiniz  bu zor gunlerinizi, bizim  su an da  oldukca azalmis durumda, en azindan ben artik bu kusmalara kusma gozuyle  bakmiyorum  ;) :D  Sanirim 2 yasina kadar tamamiyla atlatmis ve iyilesmis olacagiz..

Tekrar her ikinize de gecmis olsun ve Allah yardimiciniz olsun  :amin:
8
Aminnnnnnnnnnnnnnn  :love9:



Sevdamm sayfanin ismini degitir ama uzelim olmamis boyleee  :-\


Asiklarin  yil donumu yaz  :toothy10: :ehi: :toothy10: :love9: :love9: :love9:
9
Canlarim benim,

Sizi cok seviyorum, ne diye bilirim ki baska  :love9: :love9: :love9:


Iyiki sizinleyim ve iyiki sizleri tanimisinn  :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
10
Hayrun Nisa,

Hosgeldin arkadasim aramiza  :flowers:

Kendimi tanitayim ilk olarak sana. Ismim Buse , 14 aylik bir oglum var ismi Ayberk  :D


Benim bildigim kadari ile spiral , ilk hamilelik sonrasi takiliyordu .. Belki de  sen hamile olmadan taktirdigin icin  bu tarz sorunlar yasiyor olabilirsin ..  Ama genel olarak reglinin ilk gunlerinde cok koyu , o camurumsu renk te  gelmesi  anormal bir durumun gostergesi oldugunu  sanmiyorum .. Spiral den kaynaklan  ekstra bir durum da olabilir, her bunyenin  kabullenmesi farklilik gosteriyor, bazi insanlarda cok uzun regli oldugundan sikayet ediyor , 25 un regli olup topu topu 7 gun normal gezen insanlari taniyorum .. Son zamanlarda  hormonlu spiral diye bir spiraller cikti , belki duymus olabilirsin. Regli olmuyorsun hic birsekilde  ve kulanan herkes ten cok olumlu seyler duydum.  yemek yeme hissi ise, regli  doneminde  genel olarak kadinlarin ciddi pronblemi ne yazik ki , inan bu soruna bizat kendimde  dahilim , hatta oyle buyuk bir sorun ki benim icin, regli tarihlerim de her ay 1.5 kilo aliyorum. Cok sukur sonunda giden bir kilo da icim rahat..


Fakat spiral varsa ve sen hamile kadigindan supheleniyorsan  spiral ile hamilelikler sonlandiriliyor  ::)  Umarim oyle bir durum olmaz  :amin:  Ama benim bildigim , daha dogrusu duydugum  ; ustune  gorme (hamileyken regli olma ) olursa  bu cok acik renke bir kan oluyormus ve cok kisa suruyormus .. O sebepten sanmiyorum ki hamile olasin, tabi Allah bu neyin olacagina-olmayacagina o karar verir .. Sen yine de icim rahat degil diyorsan  gidip bir tahlil yaptirmanda   fayda olacaktir  ;)


11
Serife'cigim  nice uzun saglikli, mutlu, mesut , tum sevdiklerinle  nice nice yillaraaa  :flowers: :opucuk:


Happy Birthday Tu Yuo  :flowers: :flowers: :flowers:
12
Kizlar sayfanizin ayini uzattim,  yeni katilacak olan bebeklerde var diye..   Kasima kadar uzattim, sanirim  yeni dogum yapacak olanlar  kasima yetisir  :D 


Tekrar guzel payasimlar diliyorum  ;)
14
Emosum,,

Canim 40 kiniz hayirli olsun  :flowers:

Valla biz 40 ma beklememis,  10. gune sokaga atmistik kendimizi  :laughing7:  Yazdan faydalansin  gunesin yararli nimetlerini sonuna kadar  hisetsin sitemistim  ;D  40 mizda ise, bir aylik erzak toplamistik .. Haa bir de yani ev ziyaretlerinde  :suclu:   Dur bakalim hatirlaya bilecekmiyim neler verdiklerini..

Pirinc, tuz, seker, yumurta, sogan , pamuk  ve kalem kagit  :k06: :k06:  Gittigimiz her evden bunlari vermislerdi.. Birde ogulumun 40 serefine  arkaadslarim  cig borek yapmisti , valla cok guzeldi hersey.. Hatirlamasi bile insani inanilmaz mutlu ediyor, bu gunlerin tadini bol bol cikartmaya calis.. Hs her nekadar cikarttigini dusunsende aslinda zaman oyle hizli ve acimasiz geciyorki hic birseyi doyumsuz birsekilde yasayamadigini hisediyor, ve  yarini dusunurken  dununu  daha cok ozluyorsun  ::)

Agularada basladi demek. masaalahh   :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:  Emosum son resimleri yokmu guzel prensesinn  ;)  Cok op ve koklaa yerime lutfenn  :opucuk: :love7:
15
Canim haziran sayfasina yazdim, oraya bir bak  :icon_thumright:

Ama burayada yazayim  :k06:

Cunku son anda aklima geldi..  :k06: tabi bizim gaz olayi tarihe karisinca, insan unutuyor eski gunleri  :k06:  Valla sekercigim , en fazla 7. ayina kadar cekersin, en iyi ihtimallede 4. ayinda bite bilir :icon_thumright:  Bne de senin gibi ac geziyordum inan , ne yiyecegimi sasiriyordum.. Tum gun ineternette, neyi yemeliyim, neleri yememeliyim diye arayistaydim.. herkes sogan ye diyordu, ama gel gorki sogandaki gaz hic birsey de yok ne yazik ki  :dontknow:  Bulgur keza  gaz yapiyor, sutum icin taze  isirgan kaynatiyordum.. Ve ictigim andan 10 dakika sonra goguslerim catlayacak kadar sut doluyordu , sutun icin isirgani sidetle oneririm  :icon_thumright:


Ilacin simini yeniliyorum burada ..

BABULINE .. gercekten mucize bir ilac  :icon_thumright: