Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - handan

1
Vücut Bakımı / Laser Epilasyon Hakkında
18 Mart , 2010, 13:56:45
lazer epilasyon yaptırdım dün ilk defa, tüm vücut.
yaptıran yada ilgilenen varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim....
2
Birçok anne çocuğunun iştahsızlığından ve yemek seçmesinden yakınıyor. Uzmanlar; annelerinden yemek yemeleri yönünde baskı gören çocuklarda anoreksiya nevroza gibi yeme bozukluklarına rastlandığını söylüyor.....

Çocukların en büyük sorunları arasında iştahsızlık başı çekiyor. İştahsızlığın özellikle ebeveynlerin beslenme yöntemleri ve alışkanlıklarıyla ilgili olduğunu söyleyen Medical Park Bursa Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Tatar çocuk ve bebeklerde görülen anoreksiya nevroza hakkında bilgiler verdi:

GENETİK OLABİLİR!
* Bir çocuğun anoreksiya nevroza olduğu nasıl anlaşılır?
Anoreksiya nevroza; sıklıkla ergenlik ve genç erişkinlik döneminde başlar. Beden algısı bozukluğu ile ilişkilidir. Kişinin fiziksel bütünlüğünü tehdit edecek şekilde yememesi ve kilo vermeye çalışması ile karakterize olan bir yeme bozukluğudur. Çocuklarda görülen anoreksiya nevrozada bulgular ileri yaşlarda görülenlerden farklıdır. Çocuklarda anoreksiya nevrozanın tipik başlangıç bulguları yoktur. Bu çocuklar genellikle mükemmeliyetçi başarılı çalışkan ve popülerdir. Anoreksiya nevrozada genetik ve çevresel faktörler rol oynar. Hastalık alım gücünün yüksek olduğu gelişmiş ülkelerde daha çok görülür. Psikolojik travmalar ve aile problemleri hastalığın ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir.

* Anoreksiya nevroza hangi yaşlarda daha sık görülür?
Aslında normal büyüme gösteren çocuklarda 15-18 ay arasında iştah en düşük düzeydedir. Yemeği reddetme ya da belli yiyeceklere yönelme davranışına 2 yaşındaki çocuklarda sık rastlanır. Çocuklar her dönemde aynı büyüme hızını göstermezler. Doğumdan 1 yaşına kadar olan hızlı büyüme 2-4 yaşlarında azalır. Yılda ortalama 2 kilogram kadar artış olur. Eğer çocuğun büyüme ve gelişmesi normalse yeme alışkanlıkları bir sağlık sorunu oluşturmuyorsa çocuk ihtiyaçları kadar yiyorsa; anneler endişelenmemelidir. Bazen öğün atlansa hatta birkaç gün yemek düzeni bozulsa bile önemli bir sağlık sorunu yaşanmaz.

İHTİYACI KADAR YER!
* Bebeklerde anoreksiya nevroza görülür mü?
Bebeklerde anoreksiyada yiyecek reddi ve aşırı seçicilik gözlenir. 6 ay ile 2 yaş arasında ortaya çıkar. Bebeğin isteklerine karşı annenin tutarsız ve uygunsuz yanıtları ikili ilişkilerinde çatışmaları ortaya çıkarır. Bebekler sürekli bazı besinleri almayı reddeder. Çocuğun ne kadar yemek yiyeceğine karar vermesi beynindeki iştah merkeziyle alakalıdır. Bebekler büyümek ve enerji sağlamak için ihtiyaçları kadar yemek yerler. Birçok ebeveyn bebeklerini ihtiyaçları olandan daha fazla yemek yemeleri için zorlar çünkü bebeklerinin iştahsız olmalarının yetersiz beslenmeye ve sağlık problemlerine neden olacağını düşünürler. Ama bebeği yemek yemeye zorlamak iştahının daha da azalmasına yol açar.
Çok sıvı almasını engelleyin!

İştahsızlık problemi olan çocukta yemek sırasında sıvı alımını sınırlandırın. Çünkü çocuklar içmeyi yemeğe tercih eder. Bu nedenle de almaları gereken besinleri yetersiz miktarda tüketirler.
* Biberon yerine bardak kullanın.
* Süt ve meyve suyu gibi içeceklerin tüketim miktarını belirleyin.
* Şekerleme cips ve çikolata iştah kesebilir. Ara öğünler; küçük porsiyonlar halinde ve çocuğun kolay yiyebileceği türden olmalıdır.
* Çocuğu yemek için zorlamayın. Reddettiği yiyeceği bir süre sonra tekrar vermeyi deneyin.


* Öncelikle bir yemek yeme saati çizelgesi oluşturun. Çocuğunuz eğer yemek yemeyi reddederse; bir sonraki yemek saatine kadar bekleyin. Aralarda atıştırmasına izin vermeyin.
* Yemek saati yaklaştıkça acıkmaktan söz edebilirsiniz. Yemek sonrasında ise doymaktan bahsedersiniz. Böylelikle açlık-tokluk hissini söze dökerek ona farkındalık kazandırmış olursunuz.
* Midesini fazla doldurmamak için öncelikle katı besinlerle başlayın. Daha sonra sıvılara geçin.
* Yemek zamanı yediği miktara takılmayın. Eğer 'doydum' diyorsa; sofrayı kaldırın.
* Yemek masasında öncelikle kendi kendine yiyebileceği birtakım yemeklerle yemeğe başlamasına izin verin.
* Kaşıkla yemeğe karşı direnç geliştirdiyse başka yollarla yemesine izin verebilirsiniz.
* O yemek yerken siz de bir şeyler yiyin.
* Yemek yeme yeri masa ve yemek sandalyesi olmalıdır. Oturma odasında veya yatağında yemek yemesine izin vermeyin.
* Eğer tabağı çatalı fincanı atmaya başlarsa; onları masadan kaldırın ve net bir şekilde memnuniyetsizliğinizi belirtin.
* Kendi kendine yemek istediği her zaman ona fırsat verin. Yemeğin dökülmesinden üzerinin kirlenmesinden tedirgin olmamak için yemek sırasında bir önlük bağlamayı unutmayın.
* Yemek zamanını 30 dakika ile sınırlandırın.
* Oyun zamanı ile yemek zamanını birbirinden ayırın. Yemekte onunla oyun oynamamaya oyun sırasında da yemek yememeye özen gösterin.
* İstenmeyen davranışlarına tepki verirken duygularınıza ve sözlerinize dikkat edin. Aşırı tepkilerden mutlaka kaçının.
* Siz de yemek zamanı kurallarına uyun. Zamanında masaya oturun. Yemek sırasında televizyonu mutlaka kapatın
3
KIZLAR KIZIM 1 YAŞINA GİRDİ FAKAT KUTLAMASINI CUMARTESİ AKŞAMI YAPACAĞIZ.
HESAPLARIMA GÖRE 25 KİŞİ CİVARI MİSAFİR AĞIRLAYACAĞIM
MENÜME GELİNCE;

BÖREKLER;
- kıymalı muska börek
- patatesli gül böreği
- ıspanaklı dikdörtgen börek
- peynirli poğaca
- paskalya

KURABİYELER;
- fındıklı kurabiye
- elmalı kurabiye
- kandil simidi

SOĞUK MEZELER;
- zeytinyağlı yaprak sarma
- zeytinyağlı beyaz lahana dolması muska muska
- zeytinyağlı kuru biber dolması
- zeytinyağlı barbunya
- şakşuka
- sarımsaklı yoğurtlu kabak-patates-havuç rendesi kavrulmuş
- mercimek köftesi
- kısır

PASTALAR;
- başak bisküvili, fındıklı rulo tavuk göğsü
- krokanlı çukalatalı doğum günü pastası

aklıma gelenler bunlar.
eksikler olabilir
yorumlarınızı bekliyorum  :icon_thumright:
4
KIZLAR MERHABA
BU SAYFADA YURT DIŞINDA YAŞAYAN ARKADAŞLAR ÜLKELERİNİ ANLATSINLAR.
HATTA VARSA ÜLKELERİNDEN FOTOĞRAFLARDA EKLERLERSE TAM SÜPER OLUR YANİİİ  :icon_thumright:
5
merhaba arkadaşlar;
öykü 5 gündür şiddetli ishal. geceleri bile ıkınarak uyanıyo. kaka yapıp geri uyuyo.
uyanık olduğu her zaman sa saat başı bazen yarım saatte bi ıkınarak  kaka yapıyo ve kakası yeşil.
kakada kan yok, bebeğimde halsizlik ve ateş yok. ama 5 gün oldu. sebebi ne olabilir tahlile gerek varmı?
bilgisi olan varmı?
7
arkadaşlar bebeklerinde tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu olan varmı?
neler yaptınız? ne zaman kurtuldunuz bu hastalıktan? ultrason istendimi? kaç kere nekadar sıklıkla geçirdi bebeğininz bu hastalığı?
belirtileri ne oluyor? nasıl hissediyorsunuz?

ben idrarının kokusundan anlıyorum.
öykü 5 aylıkken bi enfeksiyon geçirdi şurup kullandık, fakat iyileşmeden başka bi mikrop yüzünden tekrarladı. bu sefer iğne kullanık temizlendi.
aradan 3 ay geçti tekrar enfeksiyon tespit edildi, yarın kültür sonucunu alacağız.  dr yarın ultrason isteyebilir. idrar yolu içinultrason nasıl çekiliyor bilen varmı? her hastanede yapılıyormu?

sizlerde yaşadınızmı?
tecrübelerinizi paylaşırmısınız? 
8
arkadaşlar 7.5 ayını bitirmiş kıızıma hala ek gıdaya geçemedim.
sadece anne sütüyle beslenmeyi tercih ediyor.
acaba balık yağı kullansam iştahı açılırmı?
balık yağı kullanan varmı? ne gibi faydalarını gördünüz?
9
buyrun bakalım
şimdide bizimki  tadları iyiyce almaya başladı. vitaminini sütünün içine atıyordum  içiyordu, şimdi vitaminli sütü  imkanı yok içiremiyorum. multitabs kullanıyorum,damlalığıyla verdiğimde ise suratını buruşturuyor ve asla yutmuyor ağzında tutuyor ve bi anda fışkırtıyor.ardından emziğini de tıkmayı denedim ama nafile.
çözüm önerilerilerinizi alayım arkadaşlar
10
arkadaşlar bebeğim 2 aylık. kraftın yeni doğanlarınında kullanbileceği bel ve boyun destekli kangurusundan aldım fakat hemenkullanmak konusunda kararsızım. ne düşünüyorsunuz?
11
 :opucuk:
Almiş'ciğim iyiki doğacaksın   :flowers:
Yeni yaşında anneciğini hiç üzme benim akıllı kızım  :aferin:
12
Doğum / bebeğin suyunun az olması
30 Ocak , 2008, 16:25:03
arkadaşlar merhaba
37 hafta bitti. 5 gün önce kontrolüm vardı. ben normal doğum istiyorum ve daha aslında doğuma var. fakat ultrasonda baktı bebeğin suyu azalmış dedi. dopplere de baktı iyi dedi. sürekli bebeğin hareketlerini kontrol et, 1 hafta  sonra nst çektir ve bidaha gel dedi. eğer sancın olmazsa suni sancıyla doğumu başlatmak zorunda kalabilirim dedi. sıvının normalden az olması bebeği sıkıntıya düşürür dedi. çok kafaya taktım. 2 gün sonra gideceğim tekrar  ama bana biraz tecrübelerinizi anlatırmısın
suni  sancı çok  mu kötü? direk sezeryan mı yaptırsam? normalde bademcik ameliyatı olduğum zaman narkoz bana çok dokunmuştu yine dokunur mu?bebeğin suyunun azalınca en fazla ne kadar tutuyorlar anne karnında? bişeyler söyleyin bana  :y25: