20 Mayıs , 2024, 11:06:34

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - sibel28

31
Alıntı yapılan: KasrıCinan - 09 Mart , 2012, 11:42:16
canım çok geçmiş olsun.insallah ilerlemez ya.içim gidiyor bebeklerimiz hasta olmasın.gözümüzden sakınıyoruz ama yinede hasta ediyoruz.benim oğlum da grip hemde çok kötü.öksürüğü çok.doktora gittik 3 4 tane ilaç yazdı.antibiyotik olmayan ilaçlar...gece baygın bi sekilde yattı 4 saat normalde imkanı yok uyumaz uzun.uyanmadı ama öksürüğüyle hep yataktan fırladık annemle.öksürürken  balgam tıkıyor toparlayamayp morarıyor nefes alamıyor.sabaha kadar yüreğim pır pırdı.bi ara hiç nefes alamadı.çok üzülüyorum.
bide verem karma aşı yapıldı 3 tane.hafiften ateşide var,ooff ne yapacağım bilmiyorum..
:crybaby2:
canım keşke aşıyı yaptırmasaydınız bizim doktorumuz sakın aşı yaptırmayın çocugun vucüdü hangi mikropla mücadele etcek iyileşsin öyle yaptırın dedi..
32
canım geçmiş olsun burnunu sık sık temizleyin...yoksa bronşite çeviriyor..şimdi oğluşum bronşit kayradan 1 ay küçük..geceleri inliyor büyük insan gibi .emmiyor tıkanıyor.öksürüyor..eve makina aldık makinayla ilaç veriyoruz...çocuk tıkalı balgamı çıkaramıyor öksürmeyi dahi bilmiyor yavrum..ağlıyor balgamı çıkaramayınca...bizim grip çevirdi bronşite çok dikkat et canım..neler kullandık burnunu açamamıştık..doktor bir sprey yazdı fransadaki bir kaplıcanın suyuymuş burun spreyi bebekler için o açtı..şimdilik burnumuz açık ama bronşitle uğraşıyoruz...
33
oğluşum hasta oldu  :'(  :'(
önce sağlık ocağına götürdüm geceleri çok sık uyanıyor diye..sürekli memeye sarılıyor beni bırakmak istemiyor acaba doymuyormu bir sıkıntısımı var dedim...kimse bana inanmadı çocuk gülüyor oynuyor senin kuruntun üzerine çok düşüyorsun dediler..sağlık ocağına yürüyerek oğluşumu zorda olsa götürdüm .doktor birşeyi yok kilosuda iyi ,doyuyorda,1-2 ay sonra huzursuzlukları geçer kendi başına oynamaya başlayınca dedi..eve geldim eşim akşam gördünmü çocugun bir şeyi yok dedi..2 gün sonra oğluşum yine aglamaya başladı altını açtım çişini yaptı sustu..dedim eşime ben tekrar götürcem sabah eşim işe gitti taksiyi çağırdım hastaneye götürdüm..doktora anlattım tarttı kilosu iyi birşeyi yok. annesi gayette mutlu, hasta çocuk böyle mutlu olmaz dedi..ama senin için rahat etsin tahlil alalım dedi kaka tahliline kadar istedim..kaka ile idrar hemen çıktı ve temiz çıktı..doktor dedi bak birşeyi yok..2 gün sonra idrar kültürü çıkar onu gelirsin almaya dedi..cuma günü eşim sonucu almaya gitti..eşime diyormuş enfeksiyon var çocukda idrar yollarında ne zAmandır var..doktoru bogasım geldi..Eşim demiş bilmiyoruz .doktor salı günü böbrek tahlili vermiş enfeksiyon böbreklere sıçramışmı diye..7 igne verdiler oğluşuma antibiyotik hergün canını acıtıyorlar..eşime dedim ne doktor nede sen bir çocugu annesinden iyi tanıyabilirsiniz ..ben oğluşumda huzursuzluk görüyordum dedim..bizim enfeksiyon ateş falan yapmatı o yüzden ne zaman olduğundan haberimiz yok..
34
canım geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum..benim oğluşumda 2,5 aylık resmen doğduğu günden itibaren beni parmagında oynatıyor sabah 8 de kalktı bak yeni uyudu..eziyet ede ede..her istediği oldu öyle.çırıl çıplak kalmak istiyor bezini herşeyini çıkarcan eller kollar savurcak, oynucak, kendi kendine konuşcak..kışın ortasında nasıl soyayım onu.ağllama krizine girdi mecburen soydum.Allahtan ev sobalı sobayı açtım fazla yaktım..beyfendi 5-10 dakika öyle durdu oynadı.ev soğumaya başlayınca giydirmeye başladım yine başladı ağlamaya...uykusu çok sinirinden yüzüne eldiveni süre süre yüzünü pul pul yapmış krem südüm.ama inat sinirinden uyumuyor.ben odadan çıktım agzıyla eldiveni çıkarmış yüzünü kanatmış...inan ağlamasın diye parmağında oynuyorum..annem tembihlemişti erkek çocugu ağlatılmaz fazla ağlarsa fıtık olur diye..eşim bundan ne anlasın bana kızıyor bu çocuk seni kullanıyor mahvediyor diyor ...bzim bebişe kolik tanısı konuldu..çok fazla gazlıymış..elma çayı yağı var aktardan onu aldık ayaklarının altına sürüyoruz onun faydası oluyor birde..kakasını rahat yapsın diye altını değiştirirken ayaklarını kaldırıyorum silme işlemini uzun tutuyorum..bazende silcek gibi ayaklarını karnına doğru kaldırıyorum ozaman kakasını gazını çıkarıyor..
35
demekki sesimizi çıkarmamız lazım :)
36
evet canım mucize gibi bir rüya gibi :)
37
uyuyormu benimi sınıyor bilmiyorum..zor uyutuyorum odadan çıktığım an gözlerini açıyor ağlamaya başlıyor..birilerimi ispiyonluyor nedir anlamadım :)
38
oğlum bir haftalık bebekdi emziğe alıştı :) ...çocuk maşallah ağzı boş kalsın istemiyor..saatlerce gögsümü bırakmıyordu..doktor dedi seni emmez emzik alırsa. yalan beni yakaladımı hiç bırakmıyor beni bulamadımı emziği...bunları bulamadımı kucagına kim alırsa maşallah kucagındaki kişinin boynunu emmeye başlıyor..yedektete elleri var :)...biberona gelince gezmede veya hastaneye giderken emzirme odaları müsait değil diye çantama mama yapıp koyuyorum maşallah mamayı bitiriyor aglama krizlerine giriyor bu kriz meme krizi istedigi kadar mama yesin o memeyi bir iki kezde olsa çekcek..
39
hımmmm hesaplayayım 44 ay sonra :)
40
eşim beni anlıyor artık..patladıktan sonra tabiki :)
bir haftadır çok rahatım oğluşumuza cuma ,cumartesi,pazar sabah 9dan öğlen 3 e kadar bakıyor...ben 11 ekadar uyuyorum babası oynatırken...haftanın diğer günleride akşam 5 den 8 ekadar babasında rahatladım..neydi o çocuk benim üstümde babası giyinip giyinip arkadaşlarıyla gezmeye gidiyordu..ben ev işi çocuk birde gelince soruyordu yemek hazırmı çocuk uyumuyorki nasıl yapayım..
41
Alıntı yapılan: melek100lü - 20 Şubat , 2012, 09:03:54
günaydın Aysun cum :opucuk: bayada uzun bir listeymiş hazırı yokmu bunun :dontknow:
canım hazırı var biz hazırını aldık...3 kavanoz aldık ayda bir kavanoz bitiyor..4.ay hamile kaldım...googledan arat ermiş aktar diye istanbulda bir yer bize kargoyla gönderdiler...eşim bunu kullandı bende böğürtlen kökü..
42
oğluşum 2,5 aylık arkadaşlar maşallah dünya tatlısı bir oğluşum var..kadın doğum doktorum şok oldu benim hamile kalmama....kürün içinde hakiki balın içine bir sürü macun vardı kızlar...
GEREKLİ MALZEMELER :
(tüm malzeler, çekilerek, toz haline getirilmiş olmalı)
* 700 gr bal
* 2 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş harnup (keçiboynuzu),
* 2 tatlı kaşığı akırıkarha,
* 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu,
* 1 tatlı kaşığı toz zencefil,
* 1 tatlı kaşığı soğan tohumu,
* 1,5 tatlı kaşığı sahlep,
* 1 tatlı kaşığı kebabe (kebabiye),
*1 tatlı kaşığı tere tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kimyon,
* 1 tatlı kaşığı günlük sakızı,
* 1 tatlı kaşığı karanfil,
* 1 tatlı kaşığı havuç tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kereviz tohumu,
*1 tatlı kaşığı tarçın,
* 1 tatlı kaşığı kırmızı ginseng,
* 1 tatlı kaşığı hardal tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kişniş,
* 1 tatlı kaşığı siyah turp tohumu,
* 1 tatlı kaşığı çakşır kökü,
* 50 gr arısütü,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri, cam bir kap içerisinde, tahta bir kaşık ile, loş bir yerde hazırlayın. (Arısütü, güneş veya ışık gördüğü zaman, özelliği bozulduğu için, loş yerde hazırlanması gerekmektedir. ) Karışımı, güneş görmeyen, serin bir dolapta kavanozda saklayın. Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı, sabah kalktığınızda da 1 veya 2 tatlı kaşığı tüketin. en az 2-3 ay kullanılmalıdır.
BÖĞÜRTLEN SUYU ; bayanlar için yumurtlamaya yardımcı...
Bu macunla birlikte, böğürtlen kökü suyunu da içmeniz gerekir. böğürtlen köü suyunun hazırlanı ise;
400 gr böğürtlen kökü 6 lt suda 30-40 dak. kaynatın. Süzdükten sonra, cam bir kaba koyup, buz dolabına yerleştirin. Sabah akşam aç karnına, birer çay bardağı için.
43
Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 18 Şubat , 2012, 15:34:05
oYY Maşallahhh Canan kızına çok tatlı olmuş

bende sorcaktım resimdeki eli görunen  teyze annenmi diye  :k06:

aysun25 senin oğlunada masallah saçlı saçlı çok şirin Allah nazarlardan korusun hepsini  :nazar:
sağol canım amin inşallah rabbim tüm bebişleri korusun...
44
Alıntı yapılan: ƓĤ♡SƬ - 18 Şubat , 2012, 15:34:12
aysın cnm benimde kız parmaklarını yiyor :D bu ayın genel özelliği heralde :D ellerin hepsi ağzında :D
sorma canım birde agzının suyu başladı ..agzında köpükler yapıyor kim kucagına alırsa bir ıslatıyor milleti agzının suyuyla...
45
biz 1 tüp bebek 3 aşılama ve başarısız sonuç aldık 4 yıl boyunca yemediğimiz şey kalmadı Rabbimin izniyle tvdeki bir aktardan macun istedik 3 kavanoz tüketmelisiniz dedi..3 kavanoz tükettik ben ertesi ay hamile kaldım...