Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - nilyumm

1
Yaşasın Hamileyim :) / Ynt: bulantılar ne zaman?
24 Şubat , 2014, 16:29:50
Kişiye göre değişiyor benim 5. haftada başladı 20. haftama kadar çok şiddetli devam etmedi.
2
Sizin Seçtikleriniz / Ynt: Yardım Eder Misiniz
24 Şubat , 2014, 16:28:38
Oy kullanan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Oylama bölümü bir kaç gün daha açık olacak
3
Sizin Seçtikleriniz / Yardım Eder Misiniz
24 Şubat , 2014, 02:00:28
Merhaba. Sizden bir ricam var. Acaba yapacağım çekiliş için oy verebilir misiniz?

http://nilyumm.blogspot.com.tr/2013/05/cekilis.html
4
2-3 haftalık bir uyku eğitimi sonrası uyku problemimizi aştık çok şükür. Şimdi eskisinden daha çok uyuyor. Gece uyanmaları da oldukça uyandı artık sadece acıktığında uyanıyor. Sabah ve öğlen olmak üzere iki kere toplam 5 saat uyuyor gün içerisinde. Bebekken bile bukadar uyumazdı :)
5
google dan hamilelikte hangin haftalarda hangi testler yapılıyor diye arama yaparsanız tüm detaylarıyla yapılacak testeler çıkacaktır karşınıza. Benim doktorum ilk muayeneye gittiğimde bana bazı dosyalar vermişti. İçinde hamilelikle ilgili bilgiler ve hafta hafta yapılacak testlerin içeriğiyle ilgili bilgiler vardı. Belki sizin doktorunuz da böyle bir döküman verebilir.
6
Her gün aynı saatte aynı şekilde beslemelisiniz. Bir de biz ek gıdaya geçtiğinden beri mama sandalyesi kullanıyoruz. Biz yemek yerken oğlumuzu da mama sandalyesine oturtur ona da yemeğini yedirdik. Bir de ben ek gıdaya geçtiğinden beri kahvaltısını hep ayrı ayrı verdim. Hiç bulamaç yapmadım. Yaşını yeni bitirdiği için yeni yeni yediğimiz yemeklerden yedirmeye başladım.
Yalnız şunu belirtmek istiyorum ben de kahvaltı öğününde pekmez veriyordum fakat geçen gün doktorum gün içinde ne yediriyorsun anlat dedi ben de sabahtan akşama kadar ne yedirdiğimi anlattım. Bu listede tek hata peynir ve pekmezin aynı öğünde verilmesi dedi. Peynirle pekmez aynı öğünde verilirse faydası azalıyormuş. O nedenle farklı öğünlerde vermek gerekiyormuş.
7
Ben 5 aylık hamileyken denize gittim ve bikini giymeme rağmen hamile olduğum anlaşılmıyordu. Bazı kişilerin karnı geç çıkıyor. Hatta doktorum ben sormadan söylemişti karnın hemen belirginleşmeyebilir diye. Sonuç olarak doğuma kadarki süreçte 10 kilo aldım ve doğumdan 20 gün sonra 8 kilo verdim. Sonraki ayda da kalan 2 kiloyu verdim.
8
Benim de ilk haftalar çok sert oluyordu fakat sonra seninki gibi yumuşak.Sanki içinde hiç süt yok gibi. Çevremde bir çok kişinin sert oluyordu ve bir göğsünü emzirirken diğerinden süt geliyordu. Çoğunlukla da sütleri akıyordu ve sürekli göğüs pedi kullanıyorlardı. Benim hiç öyle sütüm akmadı ve göğsüm hep yumuşaktı. Hatta gün boyu emziremediğim zamanlarda bile göğsüm sertleşmedi.
Şuan oğlum 1 yaşını bitirdi ve hala emziriyorum. Eğer emerken sütün geliyorsa endişelenme. Ama süt kalitesini arttırmak için bol su iç ve beslenmene gerekli özeni göster.
9
Muhallebi vermeden yatırdığım da oldu. Fakat yine sonuç aynı. Hala emmeye devam ettiği için gece uyandığında emmeden uyumuyor. Zaten uyandığında gözü kapalı ağlıyor. Eğer emzirmezsem gözünü açıyor ve gözünü açtıktan sonra uyku kalmıyor. En az iki saat uykuya geçiş yapamıyoruz. Ayrıca akşam kaçta yatarsa yatsın, veya gece uyanık kaldığı zamanlar da olsa, sabah gün doğarken uyanıyor.

Midesine baktırmadık. Mideyle ilgili bir sorun farketmedik. Çünkü gün içerisinde yemesi içmesi iyi. Yemek sonraları herhangi bir şikayetimiz olmadı. Daha doğrusu herhangi bir yeri ağrısa vs. sürekli ağlar ama kucağımıza alınca veya emzirince susuyor.
10
Merhabalar. Oğlumun yaşına girmesine çok az bir zaman kaldı. Ama gece uykusu hala problemli çok sık kalkıyor. Bazı günler 3-4 defa kalkıyorsa bugün az uyandı diyorum yani.Bazı zamanlar yarım saate bir kalkıyor bazen de saat başı. Çok nadir olarak da 3-4 defa kalkıyor sadece. Ama hiç bunun altını görmedik. Akşam 9 gibi yatırıyorum sabah 6 gibi kalkıyor. Gündüz de haftanın belli günleri 10-11 arası ve 3-4 arası birer saat uyuyor yani toplam 2 saat civarı uykumuz var. Diğer günlerde de sadece 1 saat uyuyor yarım saat sabah saatlerinde yarım saat öğle saatlerinde. Gündüz uyumamasından şikayet etmiyorum. Ama gece beni çok yoruyor.
Doktorumuza en son gittiğimizde uyuduktan sonra yatağına koyma, o yatağında kendi uyusun buna alıştır sorun düzelir dedi. Babası yatağına koyup ninni söylediğinde bazen kendisi uyuyor. Ama değişen bir şey olmadı.
Ayrıca akşam yatmadan muhallebi veriyoruz içine de tahıl karışımı koyuyoruz tok tutuyormuş doktorumuz tavsiye etmişti uyku problemi için bu da bir işe yaramıyor. Milupanın gece çaylarını denedik o da işe yaramadı.
Benim size sormak istediğim sizin bebekleriniz ne zaman gece az uyanır olmaya başladı.
Aslında beni yormasından çok kendi de huzursuz oluyor bu durumdan gün boyu gözlerini sürekli ovuşturuyor ve hiç derin uyuyamıyor. Bu da onu huysuzlaştırıyor. Uyanırken de hep çığlık atarcasına ağlayarak uyanıyor.
11
Kimsenin bilgisi yok mu bu konuda?
12
Merhabalar. Oğlum 8 aylık. Geçen hafta 3 gün ateşlendi, dişten sandık ama birden bire ayaklarında ellerinde kızarıklıklar oluşmaya başladı. Doktorumuz el ayak ağız hastalığı olduğunu söyledi. Boğazı da çok kötü yemede zorlanıyor.
Size sormak istediğim bu hastalığı geçiren bilen var mı? Nelere dikkat etmeliyiz, hangi durumlarda endişelenmeliyiz.
Şuan kafasında bile var kızarıklıklar ve su topluyor.

Bir de yetişkinlere bulaşma ihtimali var mıdır acaba ?

13
Anne, Bebek ve Çocuk / MAMA SANDALYESİ
23 Ağustos , 2013, 10:13:30
Merhaba, oğlum 7 aylık. Mama sandalyesi alacağım, tavsiyeleriniz nelerdir?
14
Merhaba kızlar oğlum 6.ayını bitirdi. Destekle oturtmaya başlamalı mıyım? Doktorumuz ek gıdaları anlattı onları aklımda tutucam derken bu konuyu sormayı unutmuşum.
15
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
08 Haziran , 2013, 17:43:50
Kan şekerini yükseltecek birşeyler ye ve ayaklarını uzatıp dinlen.2-3 saat bu şekilde takip et. Anne dinlendiği zaman daha rahat hareket ediyorlar çünkü.