Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Balböceği

201
Kandırmanın en onulmazı kendi benine karşı işlenmiş olanıdır. İnsan kendini kandırmaya yönelince öyle bir gayyaya yuvarlanmış olur ki, oradan çıkma umudunu ona kimse veremez. Kendi bile...

İnsan kendini kandırmaya ihtiyaç duyar mı? Bu soruyu abes buluyorum. Çünkü insan kendini kandırır. Kandırıyor. Kendini kandırması için elinde bazı nedenler bulunduruyor. Belki en başta kendi vicdanını yatıştırma güdüsü yatıyor.
Vicdan başkaldırıyor. Vicdan kişiye kendi hal diliyle konuşuyor. Yapamazsın, böyle yapmamalısın buyruğu (kategorik emperatif) birden öne çıkıyor.
Burası vicdan ile çıkar arasında çekişmenin başladığı alandır.
Vicdan, insanın son müracaat merciidir. Yasalar, mahkemeler onun hakkında bazı hükümler vermiş olabilir. O, kimi mercilerden yapıp etmeleri için fetva istihsal etmiş olabilir. Ne ki, bütün bu yargıların, fetvaların nihai temyiz mercii vicdan aynasında ortaya çıkar. Vicdanın aynası yalan söylemez.
O durumda ne yapılabilir?
Kendini kandırmak isteyenin yapabileceği bir tek şey kalıyor geriye: aynayı yüzüne kapatmak.
Vicdanını susturmak.
Vicdanıyla yüzleşmekten kaçmak.
İşte burası, her türlü ilkenin çiğnendiği yerdir. İnsan, kendi ilkesini çiğnerse, bu yüzsüzlüğü bir kez icra ederse, yani kendine olan saygıyı hiçe sayarsa, onu yokluğa mahkûm ederse, geriye kendi de kalmaz. Geriye belki yaşayan bir gövdenin gölgesi kalır. Ne ki yaşadığı sanılan gövde artık yürüyen bir cenazeden başka bir şey değildir.
O zaman insan ikileşir mi?
Her vicdan bir insanı temsil ediyorsa, orada kaç insan kalır veya orada bir insanın kaldığı ileri sürülebilir mi?
Tarkovski'nin bir belirlemesi var, tam da değinmek istediğimiz noktayı onikiden vuruyor: "İlkelerine bir kez olsun ihanet eden insan, hayat ile olan saf ilişkisini yitirir. Bir insanın kendine karşı hile yapması, onun, filminden, hayatından, her şeyinden vazgeçmesi demektir."

Burada altı çizilmesi gereken ibare kişinin hayat ile olan saf ilişkisini yitirmesi durumudur.
Çünkü yitirilen değer dürüstlüktür. Doğruluk nesneldir. Yargılarımızın doğru olup olmadığını nesnel ölçütlerle deneyimlememiz mümkündür. Dürüstlükse özneldir. Onun tek denetleyicisi varsa o da kişinin kendidir. Kişi kendini kandırmadan, kendine ihanet etmeden dürüstlük dairesinin dışına çıkamaz. Bir kez dürüstlük dairesinin dışına çıkınca da, bir daha aynı daireye avdet etmesi imkânsız kalır.

Dürüstlük dairesinin dışına çıkıldığı anda vicdan da felç olur. Bir daha onarılmaz olarak, bir daha iflah bulmaz olarak... Bütün aynalar ters çevrilir. Ters çevrilmemiş olan da o yüzü artık tanımaz hale gelir.

Rasim Özdenören

alintidir..
202
Tuttuğumuz oruç hürmetine tut kalbimizden Allah'ım...
Şehr-i Ramazan'a merhaba derken bir ömür aşkına niyetli kalsın kalbimiz..

Ramazanı şerifimiz hayırlara vesile olsun.
Dualarda buluşalım
203
Oyun da , Gerçek hayatta hayatının her yerinde, küfür ederken hiç bir değişiklik farkettin mi ?

Belki bunlar sana bir ders verir .Sadece bir oyun için küfür etmiyorsun aslında o anda hırs,kibirlilik,kendini beğenmişlik,bencillik tüm bunlar yüzünden küfür ediyorsun.

http://www.youtube.com/watch?v=BicFO-wC1PY&feature=player_embedded
Değerli Alim AbdulHay (r.a) Hazretlerinin 37. Eseri olan Tevsirü Mecmu adlı kitabında küfür etmek anında olan olayları bize şöyle naklediyor.

- Kişi bir an sinirlenip hasımına ağır sözler söyleyince ve bu sözler hasımının eşi ve çoçuklarına yönelik hakaretlerse,o hakaret edenin meleği ona dört yılan çıkarır cehennemin dibinden.bu yılanlar kabirde cuma hariç o küfürde bulunanı sırtından ısırıp kabir eziyeti ederler.
-Küfür eden ezan anında küfür ederse ve eşi hamileyse çoçuğu şaşı olarak dünyaya gelir.kendiside sebepsiz bayılma illetine tutulur.Bunun nedeni meleği o küfredenin göbek geliğinden içeri cehennem sıkıntısı sokmuştur.bu kişi nereye gitse hep içinde sıkıntı olur.
-Küfür eden küfrünü hasmının arkasından söylemişse nekadar yıkansada yıkansın hemen ter kokar.
-Hasmının bir organı yada ameli ile dalga geçip küfreden ömür boyu nasır illetine düşer.
-Hasmının eşine,kızına şehvetle küfreden hiç bereketli bir mülke sahip olamaz.Malı mülkü hemen eksilir.
Hasmının Atasına sövenin mezarına pis su dolar.
-Küfür edenin Mezarı üzerine ne ekersen çürür.
-Hasmının inancına küfredenin okuyan çocuğu varsa eğitimi birden bozulup başarısız olur.
-Hasmının arkasından kaş göz işareti yapıp küfreden yedi gün boyunca aile huzursuzluğuna düşer.Sevdiği bir eşyası ziyan olur.
-Hasmına küfür etmek için bir an kollayanın vücudundan bir yeri eksilir.Ömrünü ona buna muhtaç olarak tamamlar.
-Küfür eden küfrünü güneş batarken ederse hasmı onu mutlak surette ve hiç zorlanmadan öldürür.
-Hasmına küfür ederken öldüren ağzına eritilmiş demir dökülerek cehennemde azap görür.Kabirinden gözleri akmış olarak kalkar.
-Hasımına Deniz üzerinde ve içinde küfür edene ölünceye kadar insanlar hep alay eder.Hiç bir yerde hürmet görmezler.Etrafındakiler sadece mülkünü kunlanmak için için ona dost görünürler.
-Ağzında niymet varken küfreden 9 gün dönümü süresi kadar yediği ve içtiğinden hiç bir tat almaz.Mikail (a.s) 40 gün kendisinden sorumlu nasip meleğini ondan men eder.
-Kuran okurken ve akabinde küfreden KABİRDE ağızı ikiye bölünerek mahşere kadar azap görür.
-Hayvanlara küfredenin evinden cenaze çok çıkar.Kendiside kimsenin bulamayacağı bir yerde ölür.Cesedi ziyadesiyle azap içinde mahşerini bekler.


Şimdi tüm bunları okuduktan sonra bir anlık sinirlendiğinde dene bakalım küfür etmemeyi ne kadar çok değişecek sende anlıyacaksın.

Alıntıdır.


205
1.3 milyarlık nüfusu yüzünden 'tek çocuk' evlenecekler politikası uygulanan Çin'de ikinci çocuğuna hamile kalan bir kadının 8 aylık bebeği iğneyle düşürüldü.

1.3 milyarlık nüfusu nedeniyle sıkı bir aile planlama politikası izlenen Çin'de yaşayan 36 yaşındaki Şiao Aiying 8 ay önce ikinci çocuğuna hamile kaldı. Bunun üzerine önceki gün 12 polis kadının evini bastı. Kadını dövdükten sonra zorla hastaneye götürdüler. Genç kadına ilaç enjekte eden doktorlar, bebeğin düşmesini sağladı.
206
Sizin Seçtikleriniz / Dünyanın En Popüler Cebi!
28 Temmuz , 2011, 00:12:09

Nokia'nın bu kadar kötü tasarıma sahip olan cebi, nasıl oluyor da en çok satan cep olmayı başarıyor.

Bir Nokia 1100 cep telefonunun tasarımı sizin hoşunuza gitmeyebilir ama bu telefonun ve pek çok diğer telefonun tasarımlarını etkileyen önemli sebepler var.

Ekranı tek renk, pikselleri büyük, tuşları kaba ve kasası çok hafif ve hissiyat olarak dandik olabilir ama bu cep telefonu dünyanın en popüler modeli olmayı başarıyor.

O plastik kasanın kıymeti yere düşüp de sağlam kalınca, tuşların kıymeti su geçirmediğinde ve ne işe yarayacak dediğiniz el feneri de ışıksız kalınca birdenbire anlaşılıyor.

207

Alman bilim adamları, kameraya aldıkları herhangi bir nesneyi bilgisayar ekranına yansıyan görüntüden anında silebilen bir yazılıma imza attı.

Ilmenau Üniversitesinde geliştirilen yeni yazılım sayesinde, bir yandan dokunmatik ekranlı bir bilgisayarın kamerasıyla çekim yapılırken, diğer yandan görüntüde yer alması istenmeyen herhangi bir nesne işaretlenerek anında ortadan kaldırılabiliyor.

Sihri hatırlatan yazılımda, istenmeyen nesneyi dijital kalem kullanarak çember içine almak yeterli.
İlk olarak seçilen nesnenin çözünürlüğünü azaltarak görüntüyü ortadan kaldıran yazılım, daha sonra görüntüyü iyileştiriyor ve çözünürlüğü ilk baştaki düzeyine ulaşıncaya kadar artırıyor.

Yazılımın sırrı ise tüm bu işlemlerin sadece 40 salisede, yani insan beyninin fark edemeyeceği bir zaman diliminde yapılması. Yazılımın şimdilik sadece Windows'da çalıştığı belirtiliyor.

208
Bir erkek izleyicinin isteği üzerine 7 yaşındaki küçük kızını da çirkin işine alet edince hapsi boyladı.

Fatih'teki evlerinde para karşılığında webcam'da kızı G.G. (24) ile birlikte canlı seks şov yaparak erkekleri tahrik eden anne R.G. (46), bir erkek izleyicinin isteği üzerine 7 yaşındaki küçük kızını da çirkin işine alet edince hapsi boyladı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 24 yaşındaki G.G. internet ortamında irtibat kurduğu erotik site yöneticileri ile para karşılığı kamera karşısında soyunmak için anlaştı. Uzak bir semtte çalışan babasının geç saatlerde eve gelmesinden istifade eden G.G., 2011 yılı başından itibaren evindeki bilgisayarın karşısına geçip webcamı açarak tamamen soyunmak suretiyle site yöneticilerinin servis sağladığı erkek şahıslara gösteri yapmaya başladı.

Annede kızına katıldı

Durumdan haberdar olan 46 yaşındaki anne R.G'de bir süre sonra kızı ile birlikte webcamın karşısına geçerek soyunmaya başladı. Anne kız bu şekilde sitenin kendilerine yönlendirdiği erkek müşterilere canlı seks şov yaptırıyordu. 3-4 ay kadar süren bu eylemler sırasında zaman zaman odaya giren evin 7 yaşındaki küçük kızı M.B.G.'de kameranın etki alanına girince, kendilerini izleyen bir erkek müşterinin dikkatini çekti. Bu kişinin talebi üzerine anne-kız, küçük kızın elbiselerini çıkararak cinsel bölgelerinin kamerada görünmesini sağladılar.

Polisler evi basıp gözaltına aldı

13 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen bu görüntüye şahit olanlar olayı polise ihbar etti. Ertesi gün anne-kızın yaşadığı Fatih'teki eve baskın düzenleyen polisler R.G. ve G.G.'yi gözaltına aldı. Çıkartıldıkları Fatih Sulh Ceza Mahkemesi'nde dolaylı olarak suçlamayı kabul eden R.G. ve G.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Çocuğun basit cinsel amaçlı istismarı" suçundan TCK'nın 103/1-3. maddeleri gereğince 4.5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan anne-kızın yargılanmalarına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanılacak.

100 kontöre striptiz...


MSN'de kontör karşılığı soyunan kadınlar arasında, değişik meslek sahipleri de bulunuyor. Polis, GSM kontörü transferiyle gerçekleştirilen sanal seks sektörünün, günlük 10 milyon TL ciroya ulaştığını ve son yıllarda sanal seks sitelerinde büyük artışlar yaşandığını belirledi. İnternet üzerinde bulunan binlerce sete sayesinde genç kızlara soyunarak para kazanacakları anlatılıyor. Siteye üye olarak giren müşteri erkekler de 100 GSM kontörü karşılığında (yaklaşık 20 lira) MSN kamerası üzerinden genç kızlara soyunmasını söylüyor. Genç kızlar da başları görünmemek kaydıyla müşteriye 10 dakika ne isterse yapıyor. Müşteri yeniden izlemek isterse yeniden kontör gönderiyor.
209
Sağlık Haberleri / Ciban veya Kil donmesi
23 Temmuz , 2011, 19:48:59
Kizlar 1 haftadir bende bisi cikti, once sivilce zannetim temizledim ben temizledikce o yenilendi  :dontknow:

sonradan aklima ciban geldi, ama kil donmesi olma ihtimalide var sanirim

nohut kadar birsey, nerde cikti diye sormayin  :suclu:
210
Canim arkadasim nice senelere  :love9: :love9: :love9:

Esinle oglunla ve insallah dogacak olan bebeginle uzun yillar mutlu ve huzurlu yasarsiniz  :amin:

Sen herseye layik bi arkadassin  :opucuk: Rabbim seni siniyor zor zamanlar geciriyorsun emin ol sabrinin mukafatini alacaksin  :opucuk:

Seni seviyoruz daima yanimizda ol  :love9: :love9: :love9: :love9:
:occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:
211
"Ben burada sessiz, sen orada sessiz
Ama öylesine dimdik geçirdiğimiz günler anısına
Değişmedik değişmeyeceğiz..."

Mevsimlere sığdırılmayan bir dünya avuçlamıştık ya hani günlerimize...
Allah'ın adıyla başlayıp hayatımıza, O'nun adını haykırarak can vereceğimiz günleri düşlemiştik ya hep...
Heyecansız geçen anlarımıza ağlamış ve öylesine bir coşkuyu içirmiştik ya yüreğimize...
İçi içine sığmayan, yerinde duramayan çocuklarıydık ya hani davamızın.
Hani, dert edinmesi gerekenleri dert edinen, bunun için uykularını yitiren kahramanlarıydık ya gecelerin...
Şimdi, 'ne oldu bize' diyeceğimi sanma sakın.
Değişmeler üzerine ağıtlar yakacağımı da...
Ben, gözlerinden umudu okuduğum her bir kardeşimin hala aynı dirilikte olduğuna inananlardanım.
Allah'ın adı anılınca, kalplerinin titrediğinden; bir şehadet haberi duyunca, özlemle iç geçirdiklerinden; dualarından vazgeçmediklerinden ve gözyaşlarını gecelere hediye ettiklerinden...
Bak, kimi zaman yitebilir kelimeler. Kalemler susabilir. Ve sükûta saklanabilir diller...
Uzun bir Hira yaşanabilir kimi zaman. Bir müddet içinde yaşayabilir insan...
Ama dönülür bir gün unutma!
Bir gün dönülür...
Mahzunca bırakılıverilen Mekke'ye, bir gün tekbirlerle dönülür.
Ashab-ı Kehf yiğitlerinin haykırışıyla, Bedir Arslanları'nın kahramanlıklarıyla, bir susma orucundan sonra kundaktaki İsa'nın muştusuyla dönülür...
Bir zaman batılın kol gezdiği şehirlerin kapısından, bir gün secdelerle girilir.
Günahla kirletilen sokaklar, bir gün fatihlerinin başı önünde istiğfarlarıyla temizlenir.
Ve, bir uzun zamandır yüreklerinde yaşayanlar aşkı, gün gelir devletlerini de görür.
Ve değişir zaman, değişir an...
Ben değişmediğim, sen değişmediğin, biz değişmediğimiz zaman...
alıntı R.Nur
212
Karikatürler / Resimler / Bir Doların Sırrı,
16 Temmuz , 2011, 01:55:25



Goruntulemek icin resime tiklayiniz  :icon_thumright:
213
Bir süre sonra bir eli tutmakla bir ruhu zincirlemek arasındaki ince farkı öğrenirsin

Ve aşkın yaşlanmakbirlikte olmanın da güvende olmak anlamına gelmediğini öğrenirsin.

Ve öpücüklerin sözleşme ve hediyelerin de vaat olmadığını öğrenmeye başlarsın.

Ve yenilgileri başın dik ve gözlerin açık karşılamaya başlarsınbir çocuğun üzüntüsü ile değilbir yetişkinin zarafeti ile.

Ve herşeyibugünü düşünerek yapmayı da öğrenirsinçünkü yarın i ilgili herşey belirsizdir.

Bir süre sonra güneş ışığının yakıcı olduğunu öğrenirsineğer fazla maruz kalırsan.

Bu yüzden başka birisinin sana çiçek getirmesini beklemeden kendi bahçeni yarat ve kendi ruhunu kendin süsle.

Ve göreceksin ki dayanıklısın ve kuvvetlisin ve değerlisin.Veronica A. SHOFFSTALLle

alintidir..
214
Teknik Yardımlaşma / imzalar gozukmuyor ..
13 Temmuz , 2011, 14:59:01
Bi sorunmu var sitede acaba  :icon_scratch:
216
Yapılan araştırmalar, araba direksiyonlarının tuvaletlerden daha kirli olduğunu ortaya koydu...
İngiltere'de yapılan bir araştırmada araba direksiyonlarının, umumi tuvaletlerden dokuz kat daha kirli olduğunu ortaya çıkardı.

Sürücülerin yüzde 42'sinin yolculuk sırasında bir şey yediklerini ortaya koyan araştırmaya göre, sürücülerin sadece üçte 1, bir yıl içinde direksiyonu temizliyor. Yüzde 10 ise direksiyonu bezle bile silmediğini söylüyor.

Queen Mary Üniversitesi'nde görevli Doktor Ron Cutler, "Bir tuvaletin her inç karesinde (6.4 santimetre kare) 80 bakteri yaşıyor. Arabanın içinde ise 700 zararlı virüsler bulunuyor. Birçok bakteri sağlık problemine yol açmıyor ancak bazı araçlar tehlikeli bakteri türlerine ev sahipliği yapıyor. İnsanlar evlerini temizliyor ancak aynı özeni avlarına göstermeyerek çöp kutusuna çeviriyor. Araba mikropların ve bakterilerin üremesi için mükemmel bir yer. Araç içinde bir şeyler yiyorsanız ve kırıntıları etrafa saçılıyorsa, bunlar bakterilerin aradığı ortam. Sağlığınız için aracınızın içini temizleyin" diye konuştu.
217
Süte karşı alerjiden sütlü kekle kurtulun

Sütlü kek, çocukların süt alerjisinin belirtilerinden kurtulmalarına yardımcı olabilir.
New York'taki Mount Sinai Tıp Merkezi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, süt içeren kek verilen çocukların, sütlü gıdalardan kaçınanlara göre aylar ya da yıllar içinde alerji belirtilerinin kaybolduğunu gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Anna Nowak-Wegrzyn, araştırma sonuçlarının, gıda alerjilerinin tedavisinde daha kişisel uygulamalar konusunda atılan bir adım olduğunu vurguladı.

Ancak Nowak-Wegrzyn, tüm çocuklar için sadece bir yaklaşımın doğru olmayabileceğini belirterek, çocukların süt alerjisinin tedavisinde kek gibi süt içeren pişmiş gıdaların kullanımının doktor gözetiminde olması gerektiğine işaret etti.

"The Journal of Allergy and Clinical Immunology" dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim adamları, sütün ısınmasının, içindeki proteinlerin şeklini değiştirerek bağışıklık sisteminin bunlara daha az tepki verebileceğinden yola çıktı.

Araştırmacılar, süt alerjisi olan 2-17 yaşındaki çocuklara süt içeren kek verdi. Bu gruptakilerin durumu, süt alerjisi olanlara uygulanan standart "süt ve süt ürünlerinden kaçınma" tedavisinin yapıldığı 60 çocuğunkiyle karşılaştırıldı.

Araştırma sonunda, ilk gruptaki çocukların neredeyse yarısının alerji belirtileri göstermeden her gün yağsız süt ya da yoğurt yiyebildiği görüldü.

Diğer gruptaki çocukların ise yüzde 15'inden azının bu ürünleri yiyebildiği belirlendi.

Duke Üniversite Hastanesinden çocuk alerjisi ve bağışıklık sistemi uzmanı Wesley Burks, bu sonuçların yıllardır süt alerjisinin tedavisi konusundaki yaklaşımlara gölge düşürdüğünü ve bunun heyecan verdiğini belirtse de "kek tedavisinden" klinik ortamda nasıl daha fazla yararlanılabileceği konusunda başka araştırmaların da yapılması gerektiğine dikkati çekti.
218
Barts and the London NHS Vakfı tarafından yapılan araştırma, özellikle hastane yastıklarının ne kadar temizlenseler de birçok salgının kaynağı olduğunu öne sürdü.
Sentetik yastıkların ise kirlenmeye daha müsait oldukları belirtildi. Uzmanlar bu durumla baş edebilmek için şu önerilerde bulundu;

- Çamaşır suyu ve güçlü sabunlar maytları öldürmez. Çamaşırları 60 derecenin üzerinde yıkayın.

- Yatak örtüsü ve yastıkları gün ışığına çıkarıp havalandırın.

- Çamaşır makinelerinde yıkanabildikleri için polyester yastıklar kullanın.

- Sık sık yatak örtünüzü ve yastık kılıflarınızı değiştirin.

MİLLİYET
219
Sağlık Haberleri / Şampuan şişmanlatıyor
11 Temmuz , 2011, 19:44:35
Kozmetik ürünlerinin içinde bulunan birtakım kimyasalların şişmanlamaya neden olduğu belirlendi.
New York Mount Sinai Tıp Merkezi'nde yapılan bir araştırma, şampuan ve sabun gibi temizlik ürünlerinin yüzde 70'inde bulunan fitalat maddesinin iç salgı bezlerinin işlevini sekteye uğrattığını gösteriyor.

Daily Mail'de yer alan habere göre; endokrin salınımında görülen işlev bozukluğunun, hormonların çalışma kapasitesini etkilediği bulgusuyla karşılaşan uzmanlar, aynı etkiyi yaratarak uzun vadede obeziteye sebep olan Bisphenol-A maddesinin de plastik su şişelerinde ve biberonlarda bol miktarda bulunduğunu belirtiyor.

Araştırmayı yapan ekipte bulunan Pediatrist Maida Galvez, 330 çocuk üzerinde yapılan çalışma sonucu endokrinel işlev bozukluklarına neden olan bu maddelerin vücut yapısında birtakım değişikliklere neden olduğu görüşünde.

Şampuan, sabun ve kozmetiklerin yüzde 70'inde bulunan 'kimyasal kalorilerden' kaçınmak için organik ve kokusuz ürünlerin tercih edilmesi öneriliyor.

Habertürk
220
? ? ?