Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Balböceği

1281
İlişkiler / Gerçek Aşkın Nitelikleri
03 Ekim , 2009, 00:38:34
Gerçek aşk da karşılıklı sevmek ve sevilmek birlikte bulunur.Akıl ve duygu beraber çalışır, sevilen kişi ya da eş gerçek bir tanışma ve bilgi birikiminden sonra ortaya çıkar. Gerçek aşk, tarafların aşkı vermesini ve almasını öğrenmelerini, karşısındaki kişinin ihtiyaçlarını ve kişiliğini kendisininki kadar önemli olduğunu kavramalarını,şiddet, zorlama ve sömürüden kesinlikle kaçınmalarını gerektirir. Gerçek aşkta taraflar birbirlerinin benliğini yüceltmek ve yaşamlarını zenginleştirip renklendirmek isterler.

Aşk konusunda uğraşanlar gerçek aşkı belirleyen 4 önemli nitelik ortaya koymuşlardır. Bunlar aşağıda belirtimleştir:

1) Gerçek aşk tarafların karşılıklı " empatik " anlayışını içerir. Seven kimse, sevdiği kişinin duygu ve yaşantılarını anlar ve paylaşır.
2) Seven kimse, sevilenin iyilik, mutluluk ve gelişmesi ile derinden ilgilenir.
3) Seven kimse, kendi olanaklarını ve kaynaklarını sevilen kişinin iyilik, mutluluk ve gelişmesini sağlayacak bütün çabalara geniş anlamda katılır, ancak, onun benlik bütünlüğünü, davranış bağımsızlığını asla kısıtlamaz saygı duyar.
4) Seven kimse, kendi olanaklarını ve kaynaklarını sevilen kişinin iyilik, mutluluk ve gelişimi için sunmaktan büyük zevk duyar.

Görülüyor gerçek aşkta empati, başkalarını sevmek, bilgi, anlayış, kabul ve saygı vardır.
Sevme yeteneği doğuştan gelen bir özellik değildir, yani öğrenilir.
1282

Genel çizgileriyle karı- koca ilişkilerinin doğurduğu sorunları kısaca şöyle özetleyebiliriz:

a) Kadın, erkek birlikteliğinden kaynaklanan" psiko- sosyal" sorunlar: Gelenek, görenek, dinsel inançlar, ahlak yaptırımları, sosyal değerler vb. gibi çok boyutlu süreçler etkileşiminden doğan sorunlar.


b) Birlikte yaşamı sürdürmeye yönelik,"sosyo- ekonomik" sorunlar.

c) Anne- baba ve çocuklarla, anne- baba 'nın yakınlarıyla ilgili sorunlar: Buna " üç kuşak " birlikteliğinden doğan sorunlar da diyebiliriz.

d) Özellikle bizim toplumumuzda, geleneksel aile ilişkilerinde " üç  kuşak " çatışmasından doğan sorunlar zaman zaman evliliğin sarsılmasına ve bozulmasına neden olabilmektedir.

e)      Karı- koca 'nın Cinsel Sorunları

Söze başlarken dediğimiz gibi, görünüşte her evlilikte tartışma ve sorunların ortaya çıkması doğaldır. Fakat, ortaya çıkan sorunlar eğer burada açıklamaya çalıştığımız ölçütlerden birine veya birkaçına göre belirginse ve kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz etkileyecek kadar hoşgörü sınırını aşıyorsa, iletişimi bozuyorsa, başarı  ve beceriyi zayıflatıyorsa, gereksiz yere ortaya atılıyorsa ve mantıkla çelişiyor, yaşam gerçekleriyle bağdaşamıyorsa   önemlidir.  Çözüm istiyor demektir.               
1283
!Kadınların Yumurtlama Anı Fotoğraflandı
Doğum Sonrası Depresyona Çare

Yazar Elif Şafak, kadınların doğum sonrasında yaşadığı depresyonun çarelerini anlattı .. Devamı>>
Şimdiye dek yalnızca hayvanların yumurtlamasını ayrıntılı bir biçimde görüntüleyen araştırmacılardan sonra insanın yumurtlama anı ise kadın hastalıkları uzmanı Dr. Jacques Donnez'in bir hastasına rahim ameliyatı yaptığı sırada filme alındı. 45 yaşındaki Belçikalı hastanın doktoru Donnez, New Scientist dergisine yaptığı açıklamada, bu görüntülerin, bilim adamlarının bu sürece dahil yapıları anlamasına yardımcı olacağını bildirdi.





Donnez, "nokta işareti" büyüklüğündeki bir yumurtanın yumurtalıktan çıkma sürecinin 15 dakikada tamamlandığına ameliyat sırasında tanık olduğunu da kaydetti.


1284
istihareye yatmayi dusunuyorum ama esimin bilmesini istemiyorum galiba o uykuya dalinca baslarim namaz kilmaya istihare namazimi diyoduk arkadslar bilginz varmi cocuk istiyorum allahim insallah nasip eder ama soyle guzel ikizlerim olsun gerci mevlam neylerse guzel eyler nasip kizlar :amin: :amin:
1285
ben tesaduf buldum netten biseye bakiyodum naz_pinar arkadsin yazdigini okuyodum baktim site hosuma gitti uye oldum 2 3 hafta oldumu ne geleli benim

1286
bana nasil davraniyorsa kaynanam halan oyle esim uzaktaydi pek fazla tanima sansim olmadi ama tam benlik :ehi: :ehi:




1287
anlamadigim asiri sivilcelendi yuzum saclarmin aralarindada var strestenmi oluyom ne
1288
yada atlatan cabuk 2 haftadir agriyor idisim yardim imdattttttttttttttttttttt helppppppppppppppppppppppp :director: :director:
1289
ne bilim bende bunu cok kafama takiyorum :ehi: :ehi: :ehi:
dediginiz varmi

1290
arkadslar benim yigenim hastalanmis cok korkmus benim eski gunlerim aklima geldi bende el vuramamistim siz naptiniz :ehi: :ehi:
1291
kizlar bende hastalandim.......... AMA o kadarda uzulmedim nasip :ehi: :ehi:
1292
Şiirler / mUtLuLuK hEr dAiM GöLgEm oLsUn...
14 Eylül , 2009, 11:47:38
Biliyorum bir gün çekip gideceksin.
      Ve ben bu gidişin ardından ağlayacağım,

      belkide yıkılacağım ama kahrolası şu gururumdan

      dolayı sana diyemeyecceğim gitme diye.

      içimden sessiz çığlıklar atacağım belki,

      fırtınalar kopartacağım şu cılız yüreğimde,

      MAVİ UMUTLARIMIN tükendiğini göreceğim

      belkide.soracağım kendi kendime sebepsiz bir soru neden?

      diye.gece yastığa baş koyduğumda


    gözlerimi kapamayacağım;

     olur ya rüyama girip tekrar uyandığımda

     kaybolursun diye.

     Sol yanım diyecekki de

     be MAVİ de gitme de.keşke diyebilsem gitme diye sana.

     Açık denizlerde mavilerin coşkusu içerisinde,

     Umutların en yoğun olduğu yerde,ben susacağım,

     ve SUSKUN MAVİ olacağım.   


        Ama asla sana gitme diyemeyeceğim,

      haykırmayacağım ardından.

      Sadece gözlerimden damla yaşlar süzülecek keşke ...............

 

 


1293
ornegin, benim tosunum askim oyyy karisi yesin diyom sappur suppur opuyorummmm genelde tosunum diyorum :toothy10: :toothy10: :toothy10: karisi kurban olsun onaaaa :nazar: :nazar:
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
1294
kizlar sizde benimle beraber cuma gunu hastalanacak olanlar geri sayim yapalim  allahim nolur hamileyim diyeleyim bakalim kiminki tutatacak bize bu ay bebis gelecekmi yosa fosmu cikacak  :hieyt: :hello2: :muzz: :occasion5:
1295
ben yeni evliyim ama bebis istiyorum ya siz
1296
ARkadaslar nolur yardim edin adet gunume 10 gun var ama kendimi bi tuaf hissediyorum akintim yogun bi sekilde geliyor ve dayanamadim test aldim yaptim ama nasil deyim cizgi belli ama negatif gozukuyor belirsiz sekilde sizce ilk gunden baslarmi yada illa adet gunumun gecmesimi lazim off bosuna test aliyorum   yardim edin :BangHead:
1297
Tanışma Bölümü / slm
25 Ağustos , 2009, 20:49:15
merhaba arkadaslar sohbetinizi okudum ve gerekten anlayisli insanlarsinz bende yeni uyeyim bu siteyi cok begendim gorusmek uzere ha bu arada 21 yasindayim yeni evliyim bebek istiyorum allah herkese hayirlisini versin byy :love9: :love7: