29 Mart , 2024, 00:41:43

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Emine

84
Videolar / Matrak Adamlar'ın Çişi Gelirse :))
03 Aralık , 2011, 15:45:07
Bu hafta Matrak Adamlar 'da benim yönelim soruma gelen cevaba göre oynanan oyun  :k06:

http://www.renklisepetim.com/index.php/2011/12/03/matrak-adamlarin-cisi-gelirse/
85
Öyküler / İlginç Bir Hikaye !!
02 Aralık , 2011, 14:12:15


İlk ortak hikaye denemem: "İlginç Bir Hikaye!" Sizin sonunuzu merak ediyorum?! :) http://www.renklisepetim.com/index.php/2011/12/02/ilginc-bir-hikaye/
86
Bu hafta doğaçlama komedi gösteri grubu Matrak Adamların sahnesinde gönüllüydüm. Bakın neler oldu :)

http://www.renklisepetim.com/index.php/2011/11/28/emine-matrak-adamlar-sahnesinde/
87
Bebeğimonline facebook sayfamıza http://www.facebook.com/bebegimonline buradan ulaşabilirsiniz  :icon_thumright:
88
Arkadaşlar yazılarımı kişisel blogum www.renklisepetim.com dan takip edebilir, yorum yazabilirsiniz  :hello:

89
2010 Eylül-Ekim-Kasım doğumlu 6 aydan büyük bebekleri için buradan devam edilebilir  :love9:
90
2011 Haziran-Temmuz-Ağustos doğumlu bebekler için buradan devam edebilirsiniz  :love9:
91
2010 Aralık - 2011 Ocak - Şubat doğumlu 6 aydan büyük bebekler için buradan devam edilebilir  :love9:
92
2011 Mart - Nisan - Mayıs doğumlu 6 aydan büyük bebekler için buradan devam edilebilir.  :love9:
93
Bebeği 6 ayını doldurmuş 2011 Haziran - Temmuz - Ağustos Anneleri buradan devam edebilir  :love9:
94
Eylül-Ekim-Kasım 2011 de doğan bebekler için buradan devam edilebilir.  :love9:
95

Çocuklarda enfeksiyon tedavisinde kullanılan Augmentin şurup şişesinin kapağında tehlikeli boyutlarda plastikleştirici "Diisopdecyl Ftalat" isimli madde bulundu. Şurup, eczane ve hastanelerden toplatılıyor

Türkıye'de de yaygın olarak kullanılan Augmentin adlı şurup, kapağında tehlikeli boyutlarda plastikleştirici "Diisopdecyl Ftalat" maddesi bulunması nedeniyle toplatılıyor. Şurubun karaciğere olumsuz etki yaptığı, haziran ayında Hong-Kong'da tespit edilmişti. Sağlık Bakanlığı da karaciğeri tehdit eden Augmentin şurubun eczane ve hastanelerden toplatma kararı aldı.

MEVZUAT GEREĞİ
İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü, "Augmentin Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz 200/28 mg", "Augmentin Forte Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz 400/75mg" ve "Augmentin ES Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz 600/42.9mg" adlı ürünlerin eczane, ecza deposu ve hastanelerden toplatılmasını kararlaştırdı. İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, toplatma kararının mevzuat gereği yapıldığını ancak insanların ya da çocukların sağlığını riske atacak bir durumun olmadığını dile getirdi. Kararın yaklaşık 2 ay önce alındığını belirten yetkililer, şu anda söz konusu ilacın eczanelerde satışının da yapılmadığını bildirdi.

KAPAKTAN KAYNAKLANIYOR
Toplatma kararını resmi internet sitesinden duyuran üretici Glaxo Smith Kline firması, Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından Augmentin oral süspansiyon şurup üzerinde yapılan testlerde, plastik kapaktan kaynaklanan DIDP (Ftalat) maddesinin bazı örneklerde çok düşük düzeyde, bazılarında ise hiç rastlanmadığını bildirdi. Firmanın Fransa'daki fabrikalarında üretilen Augmentin antibiyotik şurubunda ise tehlikeli boyutlarda Diisodecyl Ftalat (DIDP) maddesine rastlandığı belirtildi. Plastikleştirici olarak kullanılan Diisodecyl Ftalat (DIDP) maddesinin uzun vadeli ilaç tüketimlerinde karaciğere olumsuz yönde etki yaptığı vurgulandı.

'SORUN KATKI MADDESİNDE'
Türkiye Klinik Farmokoloji Derneği Başkanı Prof.Dr.Cankat Tolunay, "Buradan ilacın kötü olduğu anlamı çıkmaz. Augmentin'in bozuk imal edildiği, imalat kurallarına uyulmadığı anlamı çıkar. Sorun ilacın etken maddesiyle değil, katkı maddesiyle ilgili. Hangi ilaçta, ne kadar plaştikleştirici madde olduğu ölçülmeli" diye konuştu.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/09/08/surup-degil-zehir-iciriyormusuz
97
Eğitim / İzmir'de çocuklar için tiyatro kursu
18 Ağustos , 2011, 17:57:07
5 yaşındaki kızımın tiyatroya ilgisi var. Büyüyünce ben Artiz Mektebi'ne gideceğim diyor :) Hayal gücü geniş kendi kendine beste yapıp şarkı söyleyip müzikal gibi oynuyor . Tiyatro kursuna göndermek istiyoruz. İzmir'de önerebileceği bir yer olan var mı?
98
Sigortacılık / Hangi bireysel emeklilik şirketi?
18 Ağustos , 2011, 11:59:52
Zamanında çalıştığım yere hergün birileri gelir ısrarla sigorta yapmaya çalışırlardı saatlerce anlatırlardı vs. 2004 yılında artık gelenlere var deyip zamanımı almasınlar diye bir tanesine üye oldum. Oyak emeklilik şirketi. Daha sonra ING oldu adı. Her ay belli bir miktar ödeme yaptım birkaç yıldır da ödemiyorum ama zamanında ödediklerim değerleniyormuş dün biri aradı müşteri temsilcimmiş. Diğerlerini hiç bilmiyorum hangi emeklilik şirketi daha çok kazandırır. Herhangi bir emeklilik sisteminde olan var mı? Hangisi daha iyidir bilen?
99
Engelli Çocuklarımız / Haydi Gülümse
15 Ağustos , 2011, 12:54:08
http://www.haydigulumse.org.tr/ Destek olmak isteyen ya da ameliyat vs konularında yardıma ihtiyacı olanların yanında olan bir vakıf
100
Teknik Yardımlaşma / Forum Güncellemesi
12 Ağustos , 2011, 21:07:42
Forumumuzu son sürümü ile güncellemekteyiz. Bu süre içinde bazı geçici sorunlar yaşanabilir. Eklediğimiz bazı yeni özellikler her konunun ilk mesajında konuyu twitter, facebook ve google+ ta paylaşım butonu , Son iletiler kısmına gelip çıkan yeşil kutucuğa tıklayıp web slice olarak eklediğinizde explorer araç çubuğunda bir bölüm açılacak ve foruma her konu eklendiğinde kısa yol olarak bundan böyle explorer araç çubuğunuzda yer alacaktır (Sadece explorer 9.0 kullanıcıları için) . Yeni uygulama ve eklentileri buradan duyurmaya devam edeceğim.