(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/36c39af157dc066fde17046273427c37_1302632506.jpg)
MALZEMELER:
İÇ MALZEME
-1 SB HAŞLANMIŞ MERCİMEK
-2 ÇK SIVIYAĞ,1 kaşık salça
-2 ADET SOĞAN,TUZ
-YARIM DEMET MAYDANOZ, KARABİBER,
-KIRMIZI PUL BİBER, 1 ÇK KİMYON
YUFKA SOSU MALZEMESİ
-1 ÇB SÜT+YOĞURT KARIŞIMI
-125 GR MARGARİN YA DA TEREYAĞ
--2 ÇORBA KAŞIĞI HAŞHAŞ
ÜZERİ İÇİN:
1 ADET YUMURTA SARISI,
1 ÇAY BARDAĞI HAŞHAŞ
HAMURU İÇİN:
-1 YUMURTA
-1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ,1 ÇB YOĞURT
-1 SB ILIK SU
-1 ÇK K.TOZU,TUZ
ALDIĞI KADAR UN
HAZIRLANMASI
-Haşlanmış mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda sote edin.salçasını ilave edin karıştırın.Baharatlarını ilave edip ocağın altını kapatın.........Soğuyunca maydanozları ilave edin.
-Bu arada hamur malzemelerini karıştırıp aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.Hamuru 15 dak.dinlendirin.
-Hamurdan ufak bezeler yapın.Oklavayla büyük bir tabak büyüklüğünde açın.Bütün hamurlar bu şekilde açılsın.
-Hazırladığınız sos malzemesinden her bir yufkaya sürün.Hamurları bu şekilde 10 dakika daha dinlendirin.
-Hamurların ortasına mercimekli içten koyun.Karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekikde hamuru katlayın.Diğer katlarıda hamurun tekrar üzerine katlayın ve kat yerlerinden kürdanla tutturun.
-Üzerlerine yumurta sarısı ve haşhaş sürün.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-Afiyet olsun.
(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/f0dec6eb40f29ab2764183fdc231d5fe_1302632707.jpg)
(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/bac7dc426b9188c7694fdcf769049942_1302632625.jpg)
(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/74a7ba03d7de5fad8ca42aec632ede4e_1302632790.jpg)
(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/b0e3a9af7c0ac92cddcc35a23900d06f_1302632990.jpg)
Alıntı
vayy super gozukuyor eline saglik cicim :hungry:
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 04 Mayıs , 2011, 23:46:33
vayy super gozukuyor eline saglik cicim :hungry:
:opucuk: :opucuk: :opucuk:
gel bni ye diooo
Denemek lazım :)