(http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk10.jpg) (http://"http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk10.jpg")
Malzemeler:
Ici Icin:
300 g orta yagli kuzu kiyma (veya orta yagli dana kiyma)
1 adet orta boy sogan
1 t.k. pul biber
1 t.k. salca
1 c.k. karabiber
1/2 c.k. tarcin
1/2 c.k.dan biraz az kimyon
Biraz tuz
Koftesi Icin:
2 s.b. ciriş (bugdaydan yapilan bir cesit bulgur, fakat ince koftelik bulgur degil)
1 c.k. tuz
1 y.k. un
1 c.b. ılık su
Haslamak icin:
2 y.k. sivi yag
1 y.k. domates salcasi
3 s.b. su
Yapilisi:
1. Yarmayi su ile islatip biraz bekletin, ic malzemesini bir kapta yogurarak kofte haline getirin.
2.Islattiginiz yarmayi diger malzemelerle karistin ve su almadan yogurmaya baslayin. Hamur yumusakliginda bir karisim elde edene kadar yogurmaya devam edin(hamur yogruldukca yapiskan olacaktir, cok kuru yada cok sert olmamasina ozen gosterin).
(http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk3.jpg) (http://"http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk3.jpg")
(http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk4.jpg) (http://"http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk4.jpg")
3. Yogurdugunuz hamurdan kucuk bir ceviz kadar parcalar alip top yapin ve fotograftaki gibi isaret parmaginizla ortasini acin.
(http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk5.jpg) (http://"http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk5.jpg")
(http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk6.jpg) (http://"http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk6.jpg")
4. Actiginiz koftenin icine hazirladiginiz kiymadan alabildigi kadar doldurun ve hamurun agzini mekik seklinde kapatin (koftenin sekli D gibi olacak). Kofteler acarken elinize yapisirsa elinizi islatin. Tum malzemeler bitene kadar bu isleme devam edin.
(http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk7.jpg) (http://"http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk7.jpg")
(http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk8.jpg) (http://"http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk8.jpg")
6. Su kaynayinca kofteleri tencereye atin, naneyi ilave edip orta ateste yaklasik 30 dk kadar kaynatin (indirmeye yakin tencereden bir kofte alip pisip pismedigini kontrol edin).
7. Sicakken, yemegin suyuyla birlikte, servis yapin.
Afiyet olsun
(http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk13.jpg) (http://"http://img1.blogcu.com/images/u/r/f/urfayemektarifleri/yk13.jpg")
Alıntı
bizim içli köftenin farklı versiyonu :k06:
bizim içli köfte olmuş yahdı köftesi<
yok yok kızlar icli kofte gibi dgl bu biz cok sık yaparız annem urfalı icli kofteyi de sık yaparız yapılısları aynı gibi gorunse de tatları cok ama cok farklı ama nefis oluo ben yapıp deepfreeze e atıorum salcalı suyu kaynatıp atıorum icine cok pratik oluo
Cok guzel gozukuyor ama isimden kaybetti :k06:
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 06 Mayıs , 2011, 16:02:11
Cok guzel gozukuyor ama isimden kaybetti :k06:
:ehi: :ehi: :ehi: BANADA ITICI GELDI :k06:
Alıntı yapılan: °♥°k@rd€L€ñ¬@zr@°♥° - 06 Mayıs , 2011, 16:08:12
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 06 Mayıs , 2011, 16:02:11
Cok guzel gozukuyor ama isimden kaybetti :k06:
:ehi: :ehi: :ehi: BANADA ITICI GELDI :k06:
aynen :k06: yapacagim varsada yapmam herhalde :ehi:
kızzz zehraa sen nerelerdesinn bakıyımmmm göremıyorum senııı :caca:
arada bir burdayim arada bir diger taraftayim canim, ama sifremi falan filan unutmusum giremiyorum diger tarafa :'(
güzelll ama adını değiştirin şunun yahu ;) ismi fena,sevmedim.