Bebegimonline - Anne ve Bebekleri
YEMEK BÖLÜMÜ => Mantı ve Makarnalar => Konuyu başlatan: hüzünden_gelme - 20 Mart , 2011, 00:45:08
(http://www.teatime-blog.com/turkce/wp-content/uploads/2006/11/bolognese.jpg)
Malzemeler:
- 400gr. kıyma
- 1 havuç
- 1 pırasa
- 1 yeşil kereviz sapı (uzun ve yeşil olanlarından)
- 1 soğan
- 1 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet defne yaprağı
- 2 adet karanfil
- 450gr. konserve domates veya pizza domatesi
- 500ml. etsuyu veya su
- 100ml. su
- kekik ve fesleğen
- tuz, karabiber, muskat
Yapılışı:
[LIST=1]
- Sebzeleri küp küp doğrayın. Soğanı ve sarmısağı incecik kıyın.
- Kıymayı büyük bir tavada kavurun. Soğanı ve sarmısağı ekleyin. Bütün sebzeleri ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun.
- Salçasını koyun, tuz ve karabiber serpin.
- Biraz kavrulduktan sonra su, domates, defne yaprağı, karanfil, kekik, fesleğen ve muskatı ekleyin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra, orta ateşte kapağı açık olarak 20 dakika pişirin. Arada bir karıştırın.
(Piştikten sonra defne yaprağını ve karanfilleri çıkarabilirsiniz.)
- Makarnayı haşlayın, sos ve parmesan ile birlikte servis yapın.
Alıntı[/B]