Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - < ESLAL >

1
arkadaşlar elektrik süpürgem çok ses çıkarıyor kızım korkuyor emici gücüde eskisi kadar iyi değil süpürge bakınıyorum Arnica su filtrelisüpürge çok ilgimi çekti kullanan memnun olan arkadaşlar varmı ?
2
Diğer Tatlılar / HOŞMERİM (BALIKESİR)
05 Mart , 2011, 23:25:52
Malzemeler
2 Kg süt (pişmemiş olacak)
2 Tane yumurta sarısı
3 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı peynir mayası (baharatçılarda bulabillirsiniz)
Yarım su bardağı orta boy irmik

Yapılışı
İlk önce tenceremizin içine sütümüzü koyalım. İçine peynir mayasını küçük kasede azıcık suyla karıştırıp
sütün içine atalım iyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp sıcak bir yere koyup saralım 1 saat mayalansın.
Mayalanan peynirimizin suyunu bayağı tülbentten süzelim biraz sulu kalsın .Süzdükten sonra tencereyi ateşe koyalım.İçine yumurta sarılarını ekleyip tahta kaşıkla peynirleri ezerek karıştıralım.İrmiğini ekleyip devamlı karıştıralım.
5-10 dakika pişirelim sonra içine şekeri ekleyelim.(biraz sulanır)Sürekli karıştıralım 5 dakika civarı daha kaynatıp ocaktan alalım.

Not: Höşmerimin rengi sarı olsun derseniz ocaktan inmeden önce içine kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın sonra ocaktan alın
3
Malzemeler:

1,5 Kg.Dana Eti

1-2 parça Etleri alınmış Kemik

6 adet Tirit Pidesi

2 demet Maydanoz

4 adet iri rendelenmiş Domates

2 yemek kaşığı Domates Salçası

Ve Tirit servisinde unutulmaması gereken... Karabiber

Hazırlanışı:

Düdüklü tencereye kuşbaşı et ve kemikler alınarak,üzerlerine kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave edilerek,30 dk.kadar kaynatılır.2 litre

Diğer yanda bir tavada kızdırılmış yağda,domates salçası bir iki kez çevrildikten sonra,rendelenmiş domatesler ilave edilip,2 dakika daha karıştırldıktan sonra hazırlanan domates sosu da hazır olarak bir kenara alınır.

Maydanozlar ince ince doğranır...Kaynayan kuşbaşı etler tencereden süzgüyle alınıp bir yanda soğuduktan sonra,didiklenir...

Servis etmeden önce et suyu tekrar kaynatılır.

Sıcakken,küp küp doğradığımız tirit ekmekleri tencereye biraz salınıp, 5 sn.kadar kaldıktan sonra suyu fazla emdirmeden hızla süzgü yardımıyla çekilir ve geniş bir servis tepsisine alınır.

Daha sonra ekmeklerin üzerine didiklenen et,domates sosu ve maydonozlar ilave edilir..

hmm nasıl özledim Anneciğimin Tiritini   :hungry: :hungry:
4
KIZLAR BEBEĞİM YAKLAŞIK 10 GÜNDÜR MAMA YERKEN TIKANIYORDU BUGÜN  DOKTORA GÖTÜRDÜM VE REFLÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ  :y25:

KUSMASI YOK HUZURSUZ,MAMA YERKEN TIKANIYOR VS. İLAÇ VERDİ 4-5 GÜN İÇİNDE YİNE DEVAM EDERSE ÇOCUK CERRAHIYLA GÖRÜŞÜCEZ DEDİ  :y25:   

ÇOK MORELİM BOZULDU İNŞ. İLACI İYİ GELİR DUA EDİN KIZLAR

BAŞINA BÖYLE BİŞEY GELEN VARMI  ??? ???
5
ARKADAŞLAR ŞİMDİ HABERLERDE İZLEDİM ANKARADA BU GRİPTEN DOLAYI BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ BU NEDENLE İNCELEMELER HIZLANDIRILMIŞ ÖNÜMÜZ HAFTA İÇİ BU AŞI SAĞLIK OCAKLARINA DAĞITILACAKMIŞ VE HAMİLELER İLE ÇOCUKLARA HEMEN YAPILACAKMIŞ !!!
AMA HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR BENİM BU KONUDA KAFAM ÇOK KARIŞIK SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ VURULMALIMIYIZ  :honk:
6
Teknik Yardımlaşma / Haberdar Etme
24 Ekim , 2009, 15:33:15
tüm haberdar etmeleri iptal ettiğim halde hala e-mail geliyor
e-mail silmekten bıktım  :-\  bunu nasıl tamamen iptl edicem
7
arkadaşlar bebek bakım ürünleri alayım artık diyorum chicco'nun ürünleri güzel hem şampuan krem hepsi bi marka olur diyorum ama ablamda nuk'un biberon emziğinden çok memnun karar veremedim :dontknow:
8
Salatalar - Mezeler / RENKLİ SALATA
24 Eylül , 2009, 13:57:38
MALZEMELER: PATATES
                   HAVUÇ
                   YOURT,SARIMSAK,TUZ,MAYDONOZ
YAPILIŞI:PATATESLER SUDA HAŞLANIR PÜRE HALİNE GETİRİLİP BİR TEPSİYE YAYILIR,HAVUÇLAR RENDELENİP BİR MİKTAR YAĞ İLE KAVRULUR VE PATATESLERİN ÜZERİNE HAVUÇTE YAYILIR.ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜLÜP MAYDONOZ YAPRAKLARI İLE KARE KARE KESİLEREK SERVİS YAPILIR.
ben bun çok yapıyorum çok güzel oluyor özellikle misafir geldiğinde poçaların yanında çok iyi gidiyo:)
9
Sebze Yemekleri / YOĞURTLU KABAK
24 Eylül , 2009, 13:48:21
MALZEMELER: 1 KİLO KABAK,3 YEMEK KAŞIĞI YAĞ,YOĞURT,MAYONEZ.TUZ,CEVİZ
YAPILIŞI      :KABAKLARIN KABUKLARI SOYULUP RENDELENİR YAĞ İLE BİRLİKTE SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVRULUR SOĞUDUKTAN SONRA YOĞURT İLE MAYONEZ BİR KAPTA İYİCE KARIŞTIRILIP KABAĞA EKLENİR İÇİNE VE ÜZERİNE İRİ CEVİZ PARÇALARI KOYULARAK SERVİS YAPILIR......
10
ARKADAŞLAR BEN 10+5 GÜNLÜK HAMİLEYİM VE SON 5 GÜNDÜR İÇİM SIKILIYOR İÇİMDE SÜREKLİ AĞLAMA HİSSİ VAR YANLIZ KALMAK İSTEMİYORUM GECELERİ ÇOK HUZURSUZ UYUYORUM BU DURUMU YAŞAYAN YADA YAŞAMIŞ VARMI YARDIM EDİN KENDİMİ HİÇ İYİ HİSSETMİYORUM :crybaby2: