19 Nisan , 2024, 09:52:25

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - vedanur

1
Börekler / Haşhaşlı Lokma
08 Ağustos , 2008, 22:11:49

Malzemeler:

2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi
5 adet ekmek hamuru
Yapılışı:


Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltinBu arada hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın.
Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında dikdortgen olacak şekilde inceltmeye çalışın.
Üzerine haşhaşlı karışımdan istediğiniz kadar sürün ve ceviz içi serpin.
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
İki parmak genişliğinde kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı elinizin yardımıyla üzerlerine sürün. (Eğer kalmadıysa 1 çay bardağı kadar ilave haşhaşlı karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımdan koyulan miktar damak zevkine bağlı olduğu için az veya çok gelme ihtimali var).
Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak.
Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

2
Çorbalar / Ekşili Pırasa Çorbası
08 Ağustos , 2008, 22:08:49


Malzemeler: ( 8-10 Kişilik)

1 Adet Pırasa
3 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Kereviz
2 Adet Yumurta Sarısı
1,5 Kase Yoğurt
Yeteri kadar tuz,
10 su  bardağı sıcak su
1,5 Yemek Kaşığı Un
1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
Yarım limon
Üzeri için :

1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
Doğranmış kereviz yaprakları

Yapılışı :

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.
Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökün.Üzerinde doğranmış kereviz yaprakları ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

3
Çorbalar / Tavuklu bamya çorbası
08 Ağustos , 2008, 22:06:55


Malzemeler:

1 tavuk butu
100 gr bamya kurusu
1.5 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
2 litre  soğuk su
yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
Yapılışı:

Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın.
2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar  haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere  süzün.
Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin.
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)
Bu sosu  tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın.
*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

4
Çorbalar / Patates çorbası
08 Ağustos , 2008, 22:05:40

Malzemeler:

2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım.)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
tuz
Üzerine:

1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :

Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir.
Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.


*** Bu çorba biraz pütürlü, sanki kesik yayla çorbası görüntüsünde olabilir. O patatesin püresinden kaynaklanmakta
5
Çorbalar / kremalı ıspanak çorbası
08 Ağustos , 2008, 22:03:44


malzemeler:

500 gr ıspanak
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı (tercihinize göre değişebilir)
2 su bardağı süt + 1 su bardağı su
1 adet soğan
1 paket krema
tuz
Yapılışı:

Öncelikle ıspanakları çok iyi yıkıyoruz.
İnce ince doğradıktan sonra soğan ve yağ ile birlikte kavuruyoruz.
Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Sonra sütü ve suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirip blender'dan geçiriyoruz.
En son kremayı ve tuzunu atıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

6
Tanışma Bölümü / selam herkese
08 Ağustos , 2008, 21:40:06
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım sitenizi tesadüf sonucu buldum güzel bir site hoşkalın ;)