28 Mart , 2024, 22:27:45

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - sevda

1
BİTANEMM DOĞUM GÜNÜNÜ EN İÇTEN DİLKELERİMLE KUTLUYORUM VE SANA AİLENE SAĞLIKK ESENLİKLER DİLİYORUMMM..

ALLAH HEP MUTLU ETSİN SENİİİİ..

HEP LAKABIN GİBİİ TEBBÜSLERR ETT ....

GÜLL ....

YÜÜZÜÜNDEKİİ GÜLÜCÜKLERR BİZLERE KADAR ULAŞSIN VEE BİZLERDE MUTLU OLALIMM... ;)


:love9: :love9: :love9: :love9:


:love7: :love7: :love7: :love7:


:love3: :love3: :love3: :love3:

:love8: :love8: :love8: :love8: :love8: :love8:
2
Diyet / ZAYIFLAMA İLAÇLARI....
15 Ağustos , 2008, 15:41:18
ZAYIFLAMAİLAÇLARI



Kilo Kaybı İçin Sihirli Haplar

Bizler genelde kilo vermek için mümkün olan en çabuk ve en kolay yolları arardururuz. Bu sayede büyüklüğü yüzlerce milyarlar doları bulan bir sektörgelişmiştir: diyet ilaçları ve diyet yiyecekleri sektörü. Ancak bizlere sunulanbu ürünler işe yarıyor mu ve daha da önemlisi bu ürünler sağlığımıza zararverebilir mi ? Halen zayıflamak için diyet yapanlara yardımcı olmak amacı ilekullanılan 5-6 tane popüler ilaç bulunmaktadır. Bunların yanı sıra yiyecek gibiveya yiyecek yerine tüketilerek zayıflatacağı söylenen çok sayıda ürünbulunmaktadır. Kilo fazlası olanların bir kısmı zayıflama ürünlerinikullanırken, çoğunluk kendince bazı yöntemler denemekte ve çok azı ilaçkullanmaktadır.

Şişmanlık (obezite) kronik bir hastalık olarak kabul edilebilir ve diğer kronikhastalıklar gibi dereceleri vardır. Obesitenin derecesi de Vücut Kitle İndeksi(VKİ) ile hesaplanır (hesaplamak için tıklayın).

Sonuçta çıkan VKİ sayınız ne kadar yüksek ise şişmanlığa bağlı gelişebilecek birhastalığa yakalanma şansınız o kadar fazladır.

VKİ değeri 30 veya üzerinde çıkanlar, zayıflama ilacı kullanma gereksinimi olankişilerdir denilebilir. Veya VKİ sayınız 27 ve üzerinde ise ve şişmanlıklailişkili olabilecek bir hastalığınız varsa (şeker hastalığı, hipertansiyongibi) yine zayıflama ilacı kullanmanız gerekebilir.

Zayıflama ilaçları arasında en çok kullanılanlar Reductil(=Meridia) ve Xenical(=Orlistat) dir. Her iki ilacın da etki mekanizmaları son derece farklıdır veher biri beraberinde yan etkilerle gelmektedir. Her iki ilaç da zayıflamayayardımcı olabilecek etkilere sahiptirler, ancak her ikisi de aradığımız SİHİRLİHAPLAR DEĞİLLERDİR.

Reductil
Reductil iştah kesici değildir, ancak beyinde bulunan iştah kontrol merkezleriüzerinde etisi vardır. Beyne etkisi diğer birçok antidepresan (depresyonuortadan kaldırıcı) ilaçlar gibidir.
Reductil, kişide kontrol duygusu oluşmasına neden olur. Konunun otörlerireductil in özellikle sürekli açlık hisseden ve yiyecek düşünmekten kendinialıkoyamayanlar için ideal olduğunu belirtiyorlar. İlacı üreten firmaya göreilacın kullanılmaya başlandığı ilk ay sonunda en az 2-2.5 kg kilo kaybıbeklenebilir.
Reducti in yan etkileri genellikle hafiftir ve ağız kuruluğu, kabızlık,uykusuzluk ve baş ağrısı yapabilir. Bazılarında reductil alımı ile birliktetehlikeli derecede tansiyon artışı saptanmıştır, bu nedenle ilk bir kaç aytansiyonunuzun kontrolü gerekebilir.
Tansiyon problemi olan kişilerin reductil alması zararlı olabilir,denilmektedir. Ayrıca 16 yaşın altındaki çocuklar, antidepresan ilaçkullananlar ve migren ilacı alanların da reductil almaması önerilmektedir.

Xenical (Orlistat)
Orlistat, yiyeceklerle alınan yağların üçte birinin barsaklar tarafındanemilmesini engellemektedir. Emilmeyen üçte iki yağ barsaklar tarafından dışkıile atılmaktadır.
Orlistatın hoş olmayan yan etkileri gaz oluşumunun artışı, sık dışkılama, ishalve yağlı dışkıdır. Yine uzmanlara göre, bu yan etkiler zaman içerisindeazalmaktadır, ancak zaman içerisinde fazlaca yağ yenilen herhangi bir durumdayan etkiler tekrarartabilir.
Üretici firma, az kalorili diyete devam eden ve orlistat kullanan kişilerin biryılda ortalama olarak 6.5-7 kg zayıfladıkalrını oysa sadece düşük kalorilidiyetle beslenenlerin ortalama bir yılda 2.5-3 kg zayıfladıklarını iddiaetmektedir.
yağların üçte bir emilmeden atılacağından, bu ilacı kullananların ilave olarakyağda çözünen vitaminleri (A, D, E ve K vitaminleri ve beta karoten) almalarıönerilmektedir.
Spastik kolon (irirtabıl barsak sendromu) gibi sindirim problemleri olanlarınorlistat kullanmamaları önerilebilir.

Bu ilaçlar aradığımız kolay ve çabuk çözümler mi ?

Bazı uzmanlar diyet haplarının yeterince çabuk ve kolay çözümler olduğunu vezayıflamak isteyenlerin mucize beklentisi içerisinde bulunmamaları gerektiğinisöylüyorlar.

Farklı düşüncede olan bazı uzmanlarsa tüm bu ilaçların az miktarda etkiye sahipolduğunu ve en iyi çalışma sonuçlarına göre bile bu ilaçlarla ancak kilonuzun%10 unu verebileceğinizin saptandığını belirtiyorlar; ayrıca bu ilaçlarınkullanımına son verildiğinde tekrar kilo almaya başlayabilirsiniz diyeekliyorlar.

Ve unutulmaması gereken bir nokta bir ilaç alıyorsanız az veya çok yanetkisinin de olacağını uznutmayın ve daima dikkatli olun.

Ancak tüm uzmanların birleştikleri bir ortak nokta var: zayıflama ilaçlarıkişinin hayat tarzlarını değiştirme isteklerine ne kadar çok katkısağlayabiliyorsalar o kadar iyidirler. İlaçlar kilo vermenizi daha kolay vekontrol edilebilir bir hale getirebilirler, ancak en iyi ilaç bile sadece vesadece sizin kilo verme girişimlerinize yardımcı olabilir, siz çabaharcamadıkça ilaçlar tek başlarına sizi zayıflatamazlar.

3
Yemek Muhabbeti / DEĞİŞİK YEMEK TARİFLERİ...
23 Aralık , 2007, 17:16:48
KUMPİRRR.....


Malzemeleri yazlaım hemen.

1 kg patates
3 corba kasıgı tereyagı
3 adet sosis
1 kangal sucuk
200 gr mısır
200 gr bezelye
Rendelenmis kasar peyniri
Tuz

Patetesleri soyup, halka biciminde dograyin.Tuzlu suda haslayıp, suyunu süzün. Bir çatal ya da patates ezme aracı kullanarak patatesleri püre haline getirin. 3 çorba kaşığı tereyağını ve dilediğiniz miktarda tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Patates püresini yağlanmış fırın kabına alın. Sucuk ve sosisleri küçük küçük doğrayın. Patates püresinin üzerine yayın. Haşlanmış mısır ve bezelyeyi serpiştirin. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini dağıtın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Dilerseniz mayonez ve ketçapla tatlandırıp, servis yapın.

Afiyet olsun.