makarna tariflerimizi paylaşalım.... ilk tarif de benden olsun. KREMALI MANTARLI MAKARNA mantarlar yıkanır doğranır kendi suyuyla pişirilir,makarna haşanır süzülür bir tencereye alınır üstüne bir küçük paket krema ve mantarlar eklenir. güzelce karıştırılıri, sıcak servis edilir. hepinize afiyet olsun.
kızlaaaar nerdesiniz yahu. ikinci tarifi de mi ben veriyim. hadi veriyim.KAVURMA MAKARNA.
margarini tencereye alın, eritin, istediğiniz kadar makarnayı ekleyip kavurun.makarnalar yarı yarıya kahverengi olunca üzerin esıcak su ekleyin üstüne 2-3 parmak çıkana kadar. tuzunu ekleyin kapağını kapatın.suyunu çekince altını kapatıp birkaç dak.demlendirin. sıcak servis edin, afiyet olsun...
ellerine saglik makarnayla pek aram yok ama kavrulmus makarna cok lezzetli oluyor
kavrulmuş makarna hiç denemedim ve ilk defa duydum deneyeyim bakalım nasıl olacak..
arkadaşlar kavrulmuş makarnayı denedim. süper bişi oldu. tarifi veren arkadaşa teşekkürler :flowers:
beğendiğine sevindim, afiyet olsun canım :hungry:
ayşegül tekrardan teşekkürler ayrıca bundan sonra bu şeklide makarna yapıcam eşim çoookkk beyendi..... :muzz:
aysegül bi yaptiginda resminide gönderebilirsen sevinirim...
kızlar bildiğiniz makarna soslarını da yazarmısınız lütfeeeeeennnnnnnnnn :occasion14:
biz bu aralar kıymalı domatesli makarnaya sarmış durumdayız, :hungry: bugün şöyle bişey yaptım, tencereye zeytin yağı döküp kıymayı kavurdum ve salçayı ekleyip azcık daha kavurdum, üstüne suyunu ekleyip kaynattım ve makarnayı ekledim suyunu çekti güzelce ve tek tencerede herşey hallolmuş oldu :occasion14: domates olmadığı için katmadım, bi dahakine aynı şekilde domates de ekleyip öyle yapıcam.. böyle yapınca biberiye çok yakışıyo, bir de pul biber tabii, ben yağıza da tattırdığım için baharat olayına girmiyorum. ;)
razi aklıma değişik tarif gelmiyo şimdi, gelince yazarım. :icon_thumright:
anlamadım :icon_scratch:
makarnayı pilav gibi mi pişirdin?
eğer öyle yaptıysan suyunu nasıl ayarladın? ???
Aysegüül :director:
biraz gec olmus yorum icin ama mantarli makarnayi yaparken az zeytinyaginda önce jülyen kesilen soganlari az cevirip mantari eklersen süper oli süperrrrrr :hungry:
jülyen ne ola ki şeydacım :icon_scratch:
ARKADAŞLAR BENDENDE BİR MAKARNA TARİFİ ;
MALZEMELER:
1 PAKET MAKARNA (TERCİHEN BONCUK)
1 ORTA BOY DOMATES
2 ÇARLİ BİBER :)
BİR TUTAM MAYDONOZ
1 ORTA BOY SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
YAPILIŞI:
MAKARNA HAŞLANIR
BÜTÜN MALZEMELER KÜÇÜK DOĞRANIR, SOĞAN VE BİBERLER KAVRULUR, SONRA DOMATES İÇİNE ATILIR (TABİ BUNLAR SIVI YAĞDA OLUYOR), SONRA SALÇA İYİCE ERİYENE KADAR KAVRULUR EN SON MAYDONOZ İÇİNE ATILIR.
MAKARNA SÜZÜLDÜKTEN SONRA BİRAZ BEKLETİLİYO SOS SICAK MAKARNA ILIK OLUCAK HEPSİ KARIŞTIRILIR. MMMH AFİYET OLSUN... :hungry:
Alıntı yapılan: remziye - 01 Ekim , 2007, 23:42:19
anlamadım :icon_scratch:
makarnayı pilav gibi mi pişirdin?
eğer öyle yaptıysan suyunu nasıl ayarladın? ???
:basardim: ben ayarlarım şekerim :basardim: evet pilav gibi pişirmiş oluyorum, suyunu da göz kararrı ayarlıyorum, su kaynayıp da makarnaları eklediğimde, su makarnaların 2 parmak kadar üstündeydi ;) ölçüyle de yapabilirsin aslında, şu kavrulmuş makarna tarifindeki gibi. :icon_thumright:
Alıntı yapılan: seyda - 02 Ekim , 2007, 02:13:02
Aysegüül :director:
biraz gec olmus yorum icin ama mantarli makarnayi yaparken az zeytinyaginda önce jülyen kesilen soganlari az cevirip mantari eklersen süper oli süperrrrrr :hungry:
evet şeyda, öyle de olabilir, ben sade seviyorum :hungry:
Alıntı yapılan: selin naz - 02 Ekim , 2007, 09:46:31
ARKADAŞLAR BENDENDE BİR MAKARNA TARİFİ ;
MALZEMELER:
1 PAKET MAKARNA (TERCİHEN BONCUK)
1 ORTA BOY DOMATES
2 ÇARLİ BİBER :)
BİR TUTAM MAYDONOZ
1 ORTA BOY SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
YAPILIŞI:
MAKARNA HAŞLANIR
BÜTÜN MALZEMELER KÜÇÜK DOĞRANIR, SOĞAN VE BİBERLER KAVRULUR, SONRA DOMATES İÇİNE ATILIR (TABİ BUNLAR SIVI YAĞDA OLUYOR), SONRA SALÇA İYİCE ERİYENE KADAR KAVRULUR EN SON MAYDONOZ İÇİNE ATILIR.
MAKARNA SÜZÜLDÜKTEN SONRA BİRAZ BEKLETİLİYO SOS SICAK MAKARNA ILIK OLUCAK HEPSİ KARIŞTIRILIR. MMMH AFİYET OLSUN... :hungry:
teşekkürler tarif için :icon_thumright:
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :hungry:
ellerinize sağlık arkadaşlar :opucuk:
ayşegül kavurmalıyı deniycem en kısa zamanda inşallah :icon_thumright:
selin ben de senin verdiğin tarif gibi yapıyorum ama sadece soğan-salça (domatesli) , buna kekik çok güzel gidiyor arkadaşlar, haberiniz ola :director: :hungry:
Bitanede benden
Patetesli Makarna
patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartalım makarnayı haşlayalım makarnayaı kavurcagımız tencere içinde kıymayı baharatıyla kavuralım kıyma iyice kavrulduktan sonra salçamızı da kıymayla birlekte kavuralım ve patetesleri içine koyup bir iki karıştırdık sonra haşladığımız makarnayı içine koyup tekrar hepsini birlikte güzelce kavuralım
Sıcak servis yapalım Afiyet olsun arkadaşlar :hungry: Deneyin pişman olmayacaksınız
baharatlar neler? :icon_scratch:
sanırım yazmayı unutmuşsun ::)
Alıntı yapılan: remziye - 03 Ekim , 2007, 18:27:02
baharatlar neler? :icon_scratch:
sanırım yazmayı unutmuşsun ::)
Haklısın :honk: :honk: Karabiber ve pul biber
beşamel soslu, sucuklu fırın makarna
malzemeler:
yarım paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 parmak sucuk
1 domates
hazırlanması:
tencereye suyu koyup kaynatın. bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın. yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. en son 3 su bardağı süt devamlı karıştırarak azar azar ekleyin. süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.
tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin. makarnalar yumuşayana kadar pişirin. pişince süzüp geniş bir kaseye alın. beşamel sosu ekleyip karıştırın. kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. en son hafif kızartılmış sucukları ekleyin.
tüm karışımı dikdörtgen pyrex'e döşeyin. üzerine kalan kaşar rendesini serpin. en üste halka halka doğranmış domatesleri dizin. 175C fırında pişirin.
[eklenti yönetici tarafından silindi]
Razicim,
burda Alpler makronen denen bi sey var. makronen bizim düdük makarnanin Isvicrecesi :laughing7: papateseleri kpüp küp dograyip kaynayan suya düdük makarnayla birlikte atip hasliyosun ama tam haslamiyosun az diri kalsin al dente yani ;D sonra jülyen soganlari az zeytinyagda kavuruyosun (ben bazen küp kesilmis tavuk gögsü de ekliyorum böylece yanina baska yemek gerekmiyo) vede makarnali patates karisimini borcam a döküyosun üstüne soganli karisimi ekleyip bi karistiryiosun ben az muskat serpiyorum cok yakisiyo ama sevmeyen karabiber de ekleyebilir. üstüne de bi kutu krema ve kasar :hungry: deneyin süper oluyo :icon_thumright:
YA BU KREMA DENİLEN ŞEY EVDE YAPILAMIYO MU ARKİDEŞLER YAA :cildir:
neden evde yapmak istiyon arkidesim pardon?? sanirim yapilir bikac kilo sütü alip kaynatip kaymakli yerlerinden bolca alip blenderlarsan heralde olur :icon_scratch: ama burda sütler cok yagli 3,5 falan orani. ben krema yoksa onunla da yapiyorum normal sütle yani sadece daha sulu kaliyo.
kardiş çok pahalı, minicik bir kutusu 2,50 lira :-ooo
her yerde de bulamıyon, geçen lazım oldu
marketler kapanmıştı
küçük marketlerde olmuyo :cussing:
ya bende cok severım makarna yı ozellıkle kıymalıı
en sevdıgım makarna salçalı makarna :k06:
ondan başka da makarna yemem :k06:
Alıntı yapılan: Aşк ѕαη¢ıѕı - 03 Ocak , 2011, 12:06:27
en sevdıgım makarna salçalı makarna :k06:
ondan başka da makarna yemem :k06:
:icon_thumright:
bende salçalıya bayılırımmm bol salçalı yaparım salçasına bol karabiber katarım :hieyt:
yada sade yaparım
üzerine tulum peyniri katarımm makarna sıcakken
peynir erir üzerindee :hieyt: harikaa olurr :hungry:
Makarnaya bayilirim genelde evde bisi olmassa yaparim..
ozellikle kremali mantarli makarna yada sade kremali makarna
yada makarna salatasi .... veyada normal salata yaparim makarnayi icine katarim :hungry:
bende cesit bol :ehi: makarnayi hasla kremayi dok ustunede parmesan peyniri super :hungry: