28 Mart , 2024, 13:50:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - börtüm_böceğim

1
arkadaşlar merhaba, ben medipolde doğum yaptım ve doktorum ordan bi çocuk doktorunu önerdi 2 aydır ona gidiyorum ancak 3. ay gitmeyi istemiyorum bu yüzden de sizden yardım istiyorum, bu doktor ne düzgün cvp veriyor ne de tam olarak bilgilendiriyor ve kaç oldu ihtiyacım olupda cebini aradım ama sadece 1 keresinde cvp verdi.. şubat 16 da 3 aylık oluyoruz yani o zamana kadar bir dr. bulmam gerekiyor...
2
evett tekrar merhaba arkadaşlar... sitede arama yaparak bu konu hakkında bişey olmadığını gördüm, ve bu kadar üyesi olan bi sitenin bunu yaşayan biri tarafından bilgilerinin paylaşılmasının iyi olacağını düşündüm çünkü dışarda bi yerde bi şey yemek isteyip de ben çölyak hastasıyım ona göre yemek yemem gerekiyor dediğimde yüzüme manasızca  bakan kişilerden yoruldum artık,gerçi geçen yıl bu zamanlar bana da söylenseydi aynı tepkiyi verirdim sanırım. gebelğimin 2. ayında aşırı derecede tuvalete çıkmaya başladım, 3 . ayında bu günde 10 ila 12 kez olmaya başladı(ishaldim sürekli) ama 4. aya girdiğimde nerdeyse tuvalette yaşamaya başlamıştım, gittiğim tüm doktorlar ya kan ilacımı değiştirdi ya ek vitaminler verdi ya da diyet uygulamasına girdi ama malesef hergün biraz daha kilo kaybettim ve en sonunda dalında oldukça başarılı bir gastroentoloji uzmanına gittik ve beni hemen hastaneye yatırdı,karnımda bebeğimin kıpırdanmalarını hissederken kolumdan yediğim ilaç,serum ve mamaların haricinde yapılan tetkikler çok fazlaca canımı yakıyordu, ve kan idrar tahlillerinden sonra endozkopi ve kolonoskopi yapılması ve bunların bebek olduğundan dolayı anestesisiz yapılması gerekiyordu ve tüm tetkikler sonucunda ortaya hiç duymadığım bişey çıkmıştı ki ben bir çölyak hastasıydım... 20 yaş sonramda hep kansızlığım olmuştu ve halsizlik bu konuyla ilgili abartısız 20 dr. a gitmişimdir, kullandığım kan ilaç miktarlarını sayamam... velhasıl hastalığın özünde yatan ki kişiye görede  değişen faktörlerin başında kansızlık varmış..çölyak hastalığı ince bağırsakta bulunun villusların( besin emilimi sağlayan parmakçıklar) glutene karşı olan hassasiyetinden kaynaklanıyor..bu gluten denilen maddelerde sadece buğday yulaf arpa gibi ürünlerin içinde bulunan doğal bir protein maddesi oluyor.. önceden 400 binde bir kişi başına gelirken şimdilerde 100 binde bir kişinin başına gelebiliyor..bunu sizlerle özellikle paylaşmak istedim çünkü ben o dönem çok zorluğunu çektim gerçi sosyal yaşamda hala çekmekteyim.. bu arada bebeğim onca şeye rağmen şükürler olsun gayet sağlıklı ve 3.510 gr. olarak dünyaya geldi:))bu arada çölyak hastası kimse varsa ankara halk ekmeğin ekmeğini kendisine öneririm istanbul halk ekmekten daha farklı ve daha ekmeğimsi:))
3
öncelikle merhabalar, ben yeni üye ve yeni anneyim:)) 2,5 aylık biir oğlum var ama doğdu doğalı maalesef doyacağı kadar sütüm olamadı,doğal olarak mama ilavesine geçtik ancak ben hazır mama karşıtı olduğumdan dolayı acaba diyorum ek gıda olayına erken mi geçsem? bu kpnuda bana yardımcı olabirseniz sevinirim, bu arada sütümü arttırıyım derken doğumdan sonra 5 kilo daha aldım :))