(http://www.mutfakhatiralari.com/wp-content/uploads/2011/05/DSC_3898.jpg)
Malzeme
1 paket hamur mayası
1,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
75 gr oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
¼ su bardağı süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
İçi için
3 adet küçük boy patates
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Unu derin bir kabın içine boşaltın. ½ paket 11g Instant kuru hamur mayası ,toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından yumurta sarısı, margarin ve sütü ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ilık bir ortamda mayasının gelmesi için 45 dk dinlendirin. Diğer yanda patatesleri rendeleyip soğanı küp şeklinde doğrayın. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin ve kavurun. Tart kalıbınızı yağlayıp unlayın. Hiç un serpmeden hamuru merdane yardımıyla kalıbınızın büyüklüğünde açın. Kalıba yerleştirin.Hamurun üzerine çatalla delikler açın . Üzerine iç harcınızı dökün. 20 dk daha dinlendirdikten sonra önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. Kaşar eridikten sonra fırından çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
(http://www.mutfakhatiralari.com/wp-content/uploads/2011/05/DSC_3878.jpg)
(http://www.mutfakhatiralari.com/wp-content/uploads/2011/05/DSC_3882.jpg)
(http://www.mutfakhatiralari.com/wp-content/uploads/2011/05/DSC_3887.jpg)
(http://www.mutfakhatiralari.com/wp-content/uploads/2011/05/DSC_3912.jpg)
Alıntı
resmen pizza bu