Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Emine

301
Nişan / Ynt: Damat Nişan Bohçasına Neler Konur
20 Mayıs , 2013, 16:44:52
Ben böyle merasimleri fazla sevmeyen biriyim yıldırım bir şekilde söz nişan ve kız isteme aynı gecede oldu  :ehi: Giderken de bir sepet hazırlayıp onu verdik . Beni istediler sonra yüzük taktık kurdele kesimi falan aile arasında olay tamamlandı 1 sene içinde de kına gecesi ve düğün oldu ayrıca nişan vs istemedim.

Sepete cüzdan, kemer, anahtarlık seti , iç çamaşırı, havlu, terlik, gömlek - pantalon - ceket takım, parfüm 10 sene oldu hatırladığım bunlar :)
302
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
20 Mayıs , 2013, 16:38:35
Ben de doğrudan resimlere baktım evet otel Avustralya daymış  :toothy10: Allah bir gün oraları da nasip eder inşallah  :ehi:
303
Bana saçma gelse de annemi kırmamak adına iki kızımı da şu şekilde yaptık çocukları yıkadıktan sonra parmağımı tuza banıp koltuk altlarına ve ayak altlarına tuzu sürdüm sonra hemen su döktüm ben de yapılmazsa kokacağına inanmıyorum hiç bir bilimsel açıklaması yok ama çocuğa bir saniye tuz değmesinin bir zararı olmaz diyerek annemi kırmadım ama tuzlayıp bekletmek resmen çocuğa işkence yazık çok üzüldüm  :sad1:
304
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
20 Mayıs , 2013, 16:19:06
Resimlerine baktım güzel temiz görünüyor , yorumları da okuyayım bakalımm ::)

Bizim aradığımız özellikler yetişkin ve çocuk havuzu ayrı olan, su kaydırağı bulunan, denize de girilebilecek, yemekleri çeşitli ve lezzetli , çocuklar için etkinlikleri olan mümkünse çocuk parkı da olan, animasyonu eğlenceli , havuzu temiz odalarda televizyonu bulunan ( Bir kez Karadeniz turundaydık odaya geldik görevliye TV kumandası nerede diye sordum adam hangi TV 'nin dedi televizyon yokmuş odada  :ehi: ) Çarşıya vs yakın gezilecek yerlere yakın , mümkünse yeşil mavi birarada :) Biri tutsa biri tutmuyor zaten neyse şu yorumları okuyayım sizin otelin :)
305
Ben de çok iğrenirim dibini göremediğim denize giremiyorum zaten ilerleyebildiğim mesafe maksimum 2 metre  :ehi: Kıyıda çocuklarla takılıyorum
306
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
20 Mayıs , 2013, 16:06:00
Havuz hijyeni içime sinmiş olsa yine aynı yere gidelim diyeceğim ama havuzu daha temiz bir yer bulur muyum diye yorumları falan okumam lazım sitelerden. Bir de gittiğimiz otel yeşillikler içindeydi ağaçlar böcek sesleri falan   gece bacağımda yürüyen birşey hissettim tuttuğum gibi fırlattım duvara ışıkları açtık hamam böceği feryat figan  :ehi: odayı ilaçladılar ama geceleri biraz tedirgin oldum tabi 5 yıldızlı otelde beklemediğim bi durumdu ama bahçeden mi geldi bilmiyorum artık. Onun dışında yemekler falan güzeldi ama yine de yaşadığım olay bi tık düşündürüyor beni  ::)
307
Bizim okulunda dün veli pikniği vardı çocuklar çok eğlendiler veliler için yarışmalar yapıldı çuval yarışından dondurma kazandım  :k06: Haftaya salı da Okuma Pastası Programı var her sınıf için ayrı gece düzenlemişler bakalım nasıl olacak kıyafetlerini gördüm hoş olmuş daha eve göndermediler. Ayakkabı istemişler Ceylin'le alışverişe çıktık hep benim beğendiğimi kabul ederdi tutturdu simli dolgu topuk bi tane. Kızım rahat edemezsin desem de yok illaki istediğini aldık ilk kez bu kadar ısrar ediyor birşey de inşallah düşmez gösteride  :k06:

Yaz okuluna göndersek mi bilemiyorum hem gittiği spor kulübünün hem okulunun yaz okulu olacak. Okulunkinde spor ingilizce ve akıl oyunları dersleri olacakmış. İngilizcede yabancı öğretmen gelecekmiş sadece sohbet edilecekmiş spor olarak ta yüzme olacak istek olursa başka branş ta açacaklarmış ama 3 hafta için istedikleri ücret bize bayağı yüksek geldi kararsız kaldık bakalım eşim düşünme aşamasında ben sen bilirsin dedim.
308
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
20 Mayıs , 2013, 15:54:15
Oldu oldu  :k06: Canım senin bu tatil için verdiğin fiyat tek kişi mi çocuklardan ayrıca para alıyorlar mı ?
309
İnşallah memnun kalırsınız canım :) Zaten bu tarz çocuk kulübü olan otellerde genellikle aynı düşünceyle çocuklarıyla birlikte rahat tatil yapma amaçlı gelenler olduğundan çocuk sayısı fazla oluyor benim en rahatsız olduğum şey havuza küçük ve büyük tuvaletini kaçıran çocuklar , havuzda yüzen bazı maddeler olabiliyor  :ehi: Anaları babaları almayanlar oluyor ki yüzüyorlar görevli çağır aldır falan ama çocuk işte tuvalete yeni alışanlar vs adı üstünde çocuk :) Taşınabilir lazımlık götürmüştük biz yanımıza sakın havuza yapma diye tembih ettim ufaklığa havuzun yanında tuttuk hep tuvalete yeni alışanlara tavsiye ederim tatil için



310
Bizim gittiğimiz otelde çocuk kulübü vardı böyle yaşlarına göre oyunlar oynatan görevliler vardı ben bırakıp gidemedim başlarında bekledim ama çocukları kulübe bırakıp yüzmeye denize havuza giden çok oluyordu. Değişik yarışmalar boyamalar yaptırıyorlardı müzik açıp dans ediyorlar birlikte vs çocuk menüsü ayrıca çıkıyordu orada çocuklarla beraber yiyebiliyordu isteyen çocuklar ama ben hep yanıma aldım. Bir de çok küçük çocuklar için havuz vardı içinde kaydırak vs çocuklar hep birlikte oynuyorlardı yani yazlıkta vs oyalamak daha zor oluyor orada kalabalıkta eğlenecekleri daha fazla faaliyet var  :)
311


Bir gün, çocuğum doğdu. O dünyaya geldiğinde, yetişmem gereken uçaklar ve ödenmesi gereken faturalarla meşguldüm.

Ben uzaklardayken yürümeyi öğrendi. Konuşmayı da öyle.
Ve biraz büyüdüğünde,

"Senin gibi olmak istiyorum baba" demeye başladı.
"Ben de büyüyünce senin gibi olacağım."

İşyerine telefon açıp,
"Baba, eve ne zaman geleceksin?" diye sorardı ikide bir.
"Ne zaman geleceğimi bilmiyorum oğlum. Ama geldiğimde birlikte güzel bir vakit geçireceğimizden emin olabilirsin."

Yıllar öylece geçip gitti.
Oğlum on yaşına geldi.
Ona güzel bir top aldım.
"Top için teşekkürler baba!" dedi, "Haydi oynayalım."

"Bu hafta sonu tamamlamam gereken işler var" dedim. "Bugün olmaz, haftaya, tamam mı?"
"Tamam" dedi, fakat yüzündeki gülümseme eksilmedi.
"Büyüyünce baba" dedi, "ben de senin gibi olmak istiyorum."

Yıllar öylece geçip gitti.
Oğlum önce ilkokuldan, sonra liseden, sonra üniversiteden mezun oldu.
Bu durumda, başka birçok baba gibi, benim de söylemem gereken birşeyler vardı.
"Seninle gurur duyuyorum" oğlum dedim. "Gel, şöyle biraz oturalım; sana diyeceklerim var."

Başını salladı ve gülümseyerek:
"Arkadaşlara sözüm var baba" dedi. "Sen arabanın anahtarlarını verebilir misin bana? Sonra görüşürüz, oldu mu?"
Yıllar öylece geçip gitti.

Emekli oldum. Artık bol bol vaktim vardı. Oğlum ise başka bir şehirde iyi bir iş bulmuştu, orada yaşıyordu.
Bir gün ona telefon ettim.
"Eğer sence de uygunsa, hafta sonu buraya gel de hasret giderelim" dedim.
"Sevinirim baba" dedi.
"Bir bakayım, müsait bir vakit bulabilirsem, gelirim. Ama şu sıralar işlerim çok yoğun. Fakat seninle görüşmeyi ben de istiyorum, baba."
"Peki, ne zaman gelirsin oğlum?"
"Ne zaman olur bilmiyorum, baba. Şimdi bir iş görüşmem var, ona yetişmem gerek. Sonra ararım seni. Geldiğimde birlikte güzel vakit geçireceğimizden emin olabilirsin."

Ve telefonu kapattığımda, oğlumun çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini anladım.
Çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini... Örnek aldığı babasına benzediğini...
Büyüyünce tıpkı Babası (?) gibi olduğunu...

Hayatımızda çok şeylere sahip olabiliriz ama ""zamana"" ve ""ertelediklerimize"" bir daha asla..!
312


Dünyaca ünlü PECHA KUCHA Gecesi, İzmir'de

NEDİR ki bu? Dediğinizi duyar gibiyim. PechaKucha Night, Tokyo'da Klein Dytham Mimarlık Ofisi'nce başlatılmış bir etkinlik.

İngilizce chit-chat,
Türkçe "çene çalmak" demek.
Tokyo'da, tasarımcılar ve her disiplinden yaratıcı insan için bir buluşma bahanesi olarak başlayan etkinlik, dünya üstünde 600 şehirde düzenleniyor.
Yaratıcı zihinler buluşması...



Etkinlikte sunum yapan her konuşmacı, yaratıcı üretimini ya da ilham verici hikayesini 20 slaytx20 saniye sürede anlatmak zorunda. Informal bir ortamda, 6 dakika 40 saniyede yoğun, dinamik, eğlenceli bir anlatı...

Keyifli bir bilgi paylaşımı ve tanışma ortamı sağlayan etkinlik konseptiyle büyük ilgi uyandırdı ve dünya üzerinde düzenlendiği şehir sayısı 10'uncu yaşında 600 şehre ulaştı.

Düzenlendiği her yerde, o kentte yaşayanlar tarafından gerçekleştirilen etkinlik, İzmir'de Klein Dytham'ın onayıyla NOBON tasarım markası adına, markanın kurucusu H. Cenk Dereli tarafından organize ediliyor. İzmir'deki etkinlikte sunum yapacak isimler arasında çok iyi tasarımcılar, mimarlar ve kültür-sanat insanları var: Annanee Nesli Ceylan, Vardo Tasarım Atölyesi, Koda Kolektif, Mehmet Refik Soyer, Kaan Bağcı, Erdem Yıldırım ve Mihrican Damba.

Özellikle tasarım, mimari öğrencileri ve profesyoneller açısından çok önemli olduğuna inandığım Pacha Kucha Night; 22 Mayıs saat 19.00'dan itabaren Alsancak 1888 Club'te. Giriş, ücretsiz. http://www.pechakucha.org/cities/izmir

Kaynak: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=23263955
313
Müzik / Ynt: Ne Dinliyorsunuz
20 Mayıs , 2013, 00:43:02
Çoluk çocuk uyudu kafamı dinliyorum   :tongue3:
314
Bu yaz düğün açısından oldukça yoğun bir yaz olacak bizim için bakalım tatile ne zaman gidebileceğiz erken rezervasyon yaptırmak istiyordum ama yaz geldi hala uygun birşey bulabilir miyiz bilemiyorum. __nil__ , Shadowqueen dediğiniz otellere de bir bakayım. Fiyat olarak ne kadar söylediğiniz yerler?
315
Özellikle diş şeklinde olanları çok beğendim. :icon_thumright: Eline sağlık.