Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Emine

241
Amin canım inşallah hepimizin çocukları için  :amin:

Bekleriz yerimiz mevcut , sınırsız kontenjan  :ehi:
242
Doğru söze ne denir  :ehi:
243
Karikatürler / Resimler / Ynt: Bebek Ters Geliyor!
29 Mayıs , 2013, 00:20:11
 :k06:  :k06:
244
Karikatürler / Resimler / Bebek Ters Geliyor!
28 Mayıs , 2013, 23:56:51
245
Ben bizim sınıfın sınıf annesiyim bugün okuma bayramı vardı keşke haber verseydim siteyi arkadaşlara :ehi: Sen de sizin sınıftakilere söylersin  :ehi:
Çok güzel bir geceydi. Her 1. sınıfa ayrı gece düzenlemişler çok iyi olmuş öbür türlü çok uzun oluyor herkes kendi çocuğunu izleyip gitmek istiyor geçen sene anaokulunda yılsonu gösterisi gece 11.30a doğru bitmişti bütün okulu izledik canımız çıktı çoluk çocuk  :ehi:
Sadece 1-A gecesi vardı bu akşam 18:00 de başladı önce Kafkas oynadılar arkasından jimnastik gösterisi sonra İngilizce gösteri Türkçe şiirler ve koro ile tamamlandı gece en sonunda da müdür yardımcısı tek tek okuma belgelerini verdi okul marşını söyleyip veda ettiler. Pasta ikramı oldu 19:00 da bitti her çocuk birkaç görev aldığından daha fazla izleyebildik çocuklarımızı çok güzeldi herşey bu geceyi de atlattık. Pazartesi de Ceylin'in jimnastik yarışması var bitmiyor heyecan bitmiyooorrr :)

Goncikim artık yaz tatilini atlatalım okullar açılırken açarız 2. sınıf velileri diye  :ehi:
246
Katılım kodlarını özelden yolladım sana canım sadece anı olarak kapağında kızının resmini görüp saklamak için alabilirsin yani içerik olarak beklentini yüksek tutma  :k06:
247
Allah analı babalı büyütsün , hayırlı bir evlat olsun inşallah  :amin:
248
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin  :amin:
249
Aaa ilk kez duyuyorum iki kızımda da kullandım benim makinaya birşey olmadı  :icon_scratch:
250
Akşama eve gidince göndereyim canım ;)
251
Diz kapağının üstündeki damarlara kadar çatladığına göre bayağı bir sıkmışsın kendini   ::)

Tüm mesajları okudum gece gece güldürdünüz beni Allah ta sizi güldürsün  :ehi:  :ehi: Hey gidi günler heeey
252
Bence de eşinle birlikte biraz zaman geçir çocuk aileye mutluluk katar ama mutlu bir aileye yani çocuk olunca herşey düzelecek diye birşey yok. Benim annem 17 yaşında evlenmiş 21 yaşında ayrılmış 2 çocukla anne evine dönmüş. Biraz birbirleriyle vakit geçirselerdi hemen çocuk yapmasalardı belki herşey daha farklı olacaktı. Hayırlısı neyse öyle olsun yine de ama bence de acele etme.
253
Karikatürler / Resimler / Bu Ne Biçim İsmail? :)
23 Mayıs , 2013, 23:24:39


Sevinç şaşırmışsa İsmail'in haline şaşırmıştır. Bu ne biçim İsmail  :ehi:
254
Film / Ynt: Tavsiye Edeceğiniz Aksiyon Filmleri
23 Mayıs , 2013, 16:26:00
Bu filmi izleyeli uzun zaman oldu ama çok keyif alarak izlemiştim sürükleyici ve merak uyandırıcı  :icon_thumright:

Kimliksiz

Bir konferans için geldiği Berlin'de bir trafik kazası geçiren Dr. Martin Harris (Liam Neeson), kendine geldiğinde şehre beraber geldiği karısının kendisini tanımadığını şahit olur. Daha da kötüsü, kendisinin yerine başkasının geçmiş olduğunu öğrenir. Kimsenin kendisine inanmadığına tanık olan Harris, kendisini tehlikeli bir komplonun içinde bulur. Takip edilen Harris, kimseyi tanımadığı bu yabancı ülkede kaçaktır artık. Bu durumdan kurtulmak için en son hatırladıklarını kullanarak kaza yaptığı kişiye ulaşır.

Ancak derine ulaştıkça asıl kimliğine dair önemli detaylara ulaşan Harris, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenmek ister...

http://www.youtube.com/watch?v=7e0ifrkTt_U
255
EXPO'ya "Türkçe" damgası"

Evrensel Barışa Doğru" temasıyla, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Kültürpark'ta gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nde İzmir'in EXPO 2020 adaylığı vurgulanacak


İzmir ilk kez, "Dil ve Kültür Festivali"ne ev sahipliği yapacak. 140 ülkeden bin öğrenci "Türkçe" şöleni yaşatacak. Hem EXPO'ya vurgu yapacak hem ziyaretçi rekoru kıracak festivalin koordinatörü Aydın Panayır, 1 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. Bu yıl 1-16 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında İzmir, ilk kez Dil ve Kültür Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Uluslararası Türkçe Derneği'nin İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) işbirliğinde 24, 25, 26 Mayıs tarihlerinde Kültürpark'ta düzenleyeceği 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, adeta "dünyayı" ağırlayacak. 140 ülke bin öğrenci kültür şöleni yaşatacak. "Evrensel Barışa Doğru" temasıyla düzenlenecek festivalde İzmir'in EXPO 2020 adaylığına vurgu yapılacak.

Stantlar kurulacak
Kültürpark'ta düzenlecek festival için tam 45 bin metrekare alan ayrıldı. 140 ülkenin büyükelçi ve bakanlarının da davet edildiği festivalde 5 kıtadan bin öğrenci Türkçe şöleni yaşatacak. 3, 4 ve 5 no'lu hollerde gerçekleşecek festivalde, Tarih ve Sanat Müzesi önündeki alana dev bir çadır kurulacak. Çadırda 40 Afrika ülkesi hem standlar açacak hem de öğrenciler burada etkinliklerini gerçekleştirecek. Dev organizasyonda 5 No'lu hol önünde ise kurulacak sahne ile birlikte Fuar Açık Hava Tiyatrosu da 3 gün boyunca binlerce öğrencinin etkinliklerine yine evsahipliği yapacak. Etkinliklerde bin 500 kişi de görev alacak. Festival boyunca 140 ülkenin çocuklarının tamamı, 3 gün süresince yalnızca etkinlikler sırasında değil ikili görüşmelerde de kendi dillerini değil, yalnızca Türkçe konuşarak anlaşacak.
140 ülkenin 17'si kurulacak stantlarda özel projelerle kendini tanıtacak. 31 Afrika ülkesi ise festival için özel Afrika konsepti hazırladı. Örneğin Romanya, Drakula'nın şatosunu Kültürpark'a taşıyıp sergileyecek. Bosna Hersek, Osmanlı sebili yapıp şerbet ikram edecek. Bangladeş, Nepal, Hindistan, Pakistan ise "rikşa" tabir edilen motor taksilerini sergileyecek. Ayrıca özel desenli kınalar yapılacak. Afrika stili saç örgüler örülecek. Afrika kanoları olacak, Orta Asya göçebe çadırları kurulacak, bambu evler konukların ilgisini çekecek. Eyfel Kulesi ve Mostar Köprüsü maketleri olacak. Afrika'dan gerçek boyutlu hayvan maketleri getirilecek. Ayrıca her ülkenin öğrencisinin damak zevkine göre 20 bin yemek ikram edilecek. 8 bin kişilik üç sahnede, 30 program tertip edilecek. 140 ülkenin çocukları şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro gösterisi ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek.

1 milyon ziyaretçi
Kültür Şöleni Koordinatörü Aydın Panayır, Festivalin Türkçe Olimpiyatları'nın da önemli bir ayağını oluşturduğuna dikkat çekti. İstanbul'da geçen yıl düzenlenen festivali 750 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Panayır, "İlk kez ev sahipliği yapacak İzmir'de festivalin çok büyük bir ilgi göreceğini öngörüyoruz" diye konuştu. Festivale verilen uluslararası önemin çok yüksek olduğunu ifade eden Panayır, "Örneğin Romanya 150 kişilik bürokrat ve basın heyetiyle katılıyor. Azerbaycan 500 kişilik bir heyetle geliyor ki canlı yayın da yapacaklar. Konuklarımız Türkçe'yi, Türkiye'yi gönülden seven insanlar. İzmir'de tüm ziyaretçilerimizi dünya turuna bekliyoruz" dedi.

Dünya kültürleri
Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Üyesi Işılay Saygın, konuk öğrencilerin kendi ülkesini, folkloruyla, yemekleriyle, müziğiyle bir çok alanda tanıtacağını belirterek, "Dünya kültürleri İzmir'de buluşacak. 5 kıtadan binlerce çocuk ülkemizde, Türkçe'nin gücüyle barış ve dostluğun evrenselliği için çaba gösterecek" diye konuştu. EXPO ile festival temasının evrensel niteliklere sahip olduğunu söyleyen Saygın, "Medeniyetler ve bölgeler arasında çatışmaların hüküm sürdüğü bir dünyada İzmir, bu özellikleriyle 21. yüzyılda dünya için 'Toplumsal Barış Modeli' rolü üstlenecek. Bu nedenle Türkiye'nin ortak çıkarları doğrultusunda, festival ve EXPO'ya evsahipliği yapacak olan İzmir, bir 'dünya kenti'ne dönüşecek, kentin uluslararası tanınırlığı artacak" dedi.

"Hoşgörü kenti"
İzmir'in "hoşgörü" kenti olduğunu söyleyen İZDİM Başkan Vekili Mustafa Acar ise "Farklı inançların bir arada yaşadığı sevgi kenti olması nedeniyle bu festivalin İzmir'de yapılmasını istedik" dedi. Festivalin EXPO 2020'ye aday olan İzmir için ayrı bir öneminin olduğuna dikkat çeken Acar, "24 Mayıs saat 17.00'de yapacağımız açılışa 140 ülkeden milletvekilleri, bakanlar, büyükelçiler katılacak. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızı da açılışımıza davet ettik. Dünya bu hoşgörü kentinde buluşacak. İzmir'in EXPO'ya aday olması, farklı inançları bir arada yaşadığı sevgi kenti olması nedeniyle İzmir çok iyi bir evsahibi olacak. Bu festival sayesinde dünya İzmir'i bir kez daha tanıyacak" diye konuştu.
İZDİM Başkan Yardımcısı Timuçin Gündem de 140 ülke çocuklarının 3 gün boyunca kendi kültürlerini yansıtacaklarını, ortak özelliklerinin hepsinin Türkçe konuşuyor olması olduğunu söyledi. Gündem, festival süresince bin gönüllü, 500 ücretli personelin görev alacağını, fuar alanında 9 ayrı sahne kurulacağını, festival süresinde otobüs seferleri ile raylı ulaşımda ek seferler konulacağını söyledi.

Festival programı
* Şarkı-şiir-halk oyunları sahne etkinlikleri
Saat:15.00, 17.00, 19.00, 21.00
Açık hava konser alanı (5 No'lu hol karşısı)

* Şarkı-şiir-halk oyunları sahne etkinlikleri
Saat:19.30, 21.30
Atatürk Açık Hava Anfi Tiyatrosu

* Şarkı-şiir-halk oyunları sahne etkinlikleri
Saat: 14.00, 16.00, 18.00, 20.00
Afrika Salonu (Tarih ve Sanat Müzesi önü)

NOT: 25 Mayıs Çarşamba günü mevcut programa ek olarak açık hava konser alanında saat 17.30'da da yine sahne etkinlikleri düzenlenecek.

Festivale katılacak bazı ülkeler
Arnavutluk, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Brunei Sultanlığı, Bulgaristan, Endonezya, Fas, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Komboçya, Karadağ, Kosova, Malezya, Mısır, Nepal, Singapur, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Yeni Zelenda, ABD, Arjantin, Belçika, Brezilya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Galler, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İskoçya, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kanada, Kolombiya, Meksika, Norveç, Panama, Paraguay, Polonya, Portekiz, Rusya, Şili, Ukrayna, Türkmenistan, Venezuela, Angola, Benin, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Kamerin, Kenya, Liberya, Mali, Mozambik, Nijerya, Senegal, Somali, Tanzanya, Togo, Zambiye.

"Türkçe'yi çok seviyorum"
Festivalin konuk öğrencilerinden Mısırlı 11 yaşındaki Nadin Aner, ülkesinde Selahaddin Uluslararası Türk Okulu'nda öğrenim gördüğünü belirtti. Aner, "Ben Türkçe'yi çok seviyorum" dedi. Kusursuz Türkçesi ile dikkat çeken Aner, festivalde şarkı seslendireceğini belirterek, İzmir ve İstanbul'u çok güzel bulduğunu söyledi.

http://www.yeniasir.com.tr/KentHaberleri/2013/05/22/expoya-turkce-damgasi