Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Balık - Deniz Ürünleri => Konuyu başlatan: hüzünden_gelme - 18 Aralık , 2010, 21:00:40

Başlık: Tuzda balık tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: hüzünden_gelme - 18 Aralık , 2010, 21:00:40
(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdEo7bMp89I/AAAAAAAAAZQ/G68Vx98UPc4/s1600/image-upload-59-769386.jpg)

malzemeler:
2kg civarı bir balık
2 yumurta 
maydanoz
biraz defne yaprağı 
3-4kg kalın kaya tuzu

Yapılışı:

(http://1.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD0na1FZYI/AAAAAAAAAX0/ddjePpzeHgw/s1600/image-upload-25-777725.jpg)

(http://4.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD1mtl7c1I/AAAAAAAAAX8/rbKZp-GJ6JU/s1600/image-upload-39-730190.jpg)

öncelikle balığın sadece karnını biraz yarıp içini temizliyoruz,  pullarını temizlemiyoruz. bir tarafta leğen içindeki kaza tuzunu 2  yumurtanın akı ve yarım su bardağı su ile kar kıvamına gelene kadar  yoğuruyoruz.

(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD2V8Q8EkI/AAAAAAAAAYE/6-JsV4Qdbp0/s1600/image-upload-36-719242.jpg)

yoğurduğumuz tuzun bir kısmını alüminyum folyo serdiğmiz fırın tepsisine balığın sığacağı alan kadar tabaka halinde yayıyoruz.

(http://3.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD27yTdpMI/AAAAAAAAAYM/DCkyOG0SRxE/s1600/image-upload-37-771208.jpg)

bu arada sadece içini temizlediğimiz balığın içine tercihimize  göre limon dilimleri, soğan dilimleri, maydanoz yada defne yaprağı koyup  dışına da zeytinyağı sürüyoruz.
(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD3gM5r72I/AAAAAAAAAYU/2IYUAIzuv0s/s1600/image-upload-34-716700.jpg)

hazırladığımız tepsi icindeki tuz tabakasının üstüne balığımızı yatırıyoruz.

(http://3.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD4CfFzPfI/AAAAAAAAAYc/4bIfLmoyxTI/s1600/image-upload-35-753742.jpg)

tuz tabakası üstüne yatırdığımız balığın üstünü de hiç açık yer kalmayacak sekilde tuzla örtüyoruz.

(http://1.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD7V2b3MOI/AAAAAAAAAYk/-Azk4_VJHWw/s1600/image-upload-38-799274.jpg)

hazırladığımız tepsiyi 180 derece ısıttığımız fırınımıza koyup 30-40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz.

(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdElTNyWnuI/AAAAAAAAAYs/eQ5_NLaJZzM/s1600/image-upload-47-740388.jpg)

45dk kadar pişirdiğimiz tuzda balığımızı üzeri biraz kızardığında fırınımızdan çıkarıyoruz.

(http://4.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdElpsc2ULI/AAAAAAAAAY0/7PrOAstMei8/s1600/image-upload-55-730536.jpg)

fırından çıkardığımız tuzda balığımızı biraz soğumaya bırakıyoruz.

(http://1.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdEmrqszIYI/AAAAAAAAAY8/lN0xY46aVj8/s1600/image-upload-46-794798.jpg)


tuzda balığımızın en önemli kısmı burası, sertleşip taşlaşmış olan  tuzu çok dikkatle kırıp balığın üstünü kalıp olarak açıyoruz..

(http://3.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdEnkIMDZUI/AAAAAAAAAZI/vZtDhXeZl-I/s1600/image-upload-52-720189.jpg)

tuzun icinde kendi kokusu ve suyu ile pişen balığımızı  parçalamadan tuzun içinden bir tepsiye alıp servis için derisini kalıp  kalıp soyuyoruz.


(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdEo7bMp89I/AAAAAAAAAZQ/G68Vx98UPc4/s1600/image-upload-59-769386.jpg)

ve işte tuzda balığımız servise hazır  afiyet olsun

Alıntı
Başlık: Ynt: Tuzda balık tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: fıstık - 11 Ocak , 2011, 02:21:26
ÇOK LEZZETLİ OLUYOR AYNI ŞEKİLDE TAVUKTA

AMA HİÇ DENEMEDİM
Başlık: Ynt: Tuzda balık tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ - 11 Ocak , 2011, 02:27:00
ÇOK LEZZETLI OLDUNU BILIYORUM AMA BENDE BUYUK BALIK YIYEMIYORUM  :'(
EMEGINE SAGLIK OZGECIM  :opucuk:
Başlık: Ynt: Tuzda balık tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: hüzünden_gelme - 11 Ocak , 2011, 11:15:04
sağolun kızlarr :flowers: :flowers: