(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdEo7bMp89I/AAAAAAAAAZQ/G68Vx98UPc4/s1600/image-upload-59-769386.jpg)
malzemeler:
2kg civarı bir balık
2 yumurta
maydanoz
biraz defne yaprağı
3-4kg kalın kaya tuzu
Yapılışı:
(http://1.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD0na1FZYI/AAAAAAAAAX0/ddjePpzeHgw/s1600/image-upload-25-777725.jpg)
(http://4.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD1mtl7c1I/AAAAAAAAAX8/rbKZp-GJ6JU/s1600/image-upload-39-730190.jpg)
öncelikle balığın sadece karnını biraz yarıp içini temizliyoruz, pullarını temizlemiyoruz. bir tarafta leğen içindeki kaza tuzunu 2 yumurtanın akı ve yarım su bardağı su ile kar kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD2V8Q8EkI/AAAAAAAAAYE/6-JsV4Qdbp0/s1600/image-upload-36-719242.jpg)
yoğurduğumuz tuzun bir kısmını alüminyum folyo serdiğmiz fırın tepsisine balığın sığacağı alan kadar tabaka halinde yayıyoruz.
(http://3.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD27yTdpMI/AAAAAAAAAYM/DCkyOG0SRxE/s1600/image-upload-37-771208.jpg)
bu arada sadece içini temizlediğimiz balığın içine tercihimize göre limon dilimleri, soğan dilimleri, maydanoz yada defne yaprağı koyup dışına da zeytinyağı sürüyoruz.
(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD3gM5r72I/AAAAAAAAAYU/2IYUAIzuv0s/s1600/image-upload-34-716700.jpg)
hazırladığımız tepsi icindeki tuz tabakasının üstüne balığımızı yatırıyoruz.
(http://3.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD4CfFzPfI/AAAAAAAAAYc/4bIfLmoyxTI/s1600/image-upload-35-753742.jpg)
tuz tabakası üstüne yatırdığımız balığın üstünü de hiç açık yer kalmayacak sekilde tuzla örtüyoruz.
(http://1.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdD7V2b3MOI/AAAAAAAAAYk/-Azk4_VJHWw/s1600/image-upload-38-799274.jpg)
hazırladığımız tepsiyi 180 derece ısıttığımız fırınımıza koyup 30-40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz.
(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdElTNyWnuI/AAAAAAAAAYs/eQ5_NLaJZzM/s1600/image-upload-47-740388.jpg)
45dk kadar pişirdiğimiz tuzda balığımızı üzeri biraz kızardığında fırınımızdan çıkarıyoruz.
(http://4.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdElpsc2ULI/AAAAAAAAAY0/7PrOAstMei8/s1600/image-upload-55-730536.jpg)
fırından çıkardığımız tuzda balığımızı biraz soğumaya bırakıyoruz.
(http://1.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdEmrqszIYI/AAAAAAAAAY8/lN0xY46aVj8/s1600/image-upload-46-794798.jpg)
tuzda balığımızın en önemli kısmı burası, sertleşip taşlaşmış olan tuzu çok dikkatle kırıp balığın üstünü kalıp olarak açıyoruz..
(http://3.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdEnkIMDZUI/AAAAAAAAAZI/vZtDhXeZl-I/s1600/image-upload-52-720189.jpg)
tuzun icinde kendi kokusu ve suyu ile pişen balığımızı parçalamadan tuzun içinden bir tepsiye alıp servis için derisini kalıp kalıp soyuyoruz.
(http://2.bp.blogspot.com/_CPxkh6NSBQ0/SdEo7bMp89I/AAAAAAAAAZQ/G68Vx98UPc4/s1600/image-upload-59-769386.jpg)
ve işte tuzda balığımız servise hazır afiyet olsun
Alıntı
ÇOK LEZZETLİ OLUYOR AYNI ŞEKİLDE TAVUKTA
AMA HİÇ DENEMEDİM
ÇOK LEZZETLI OLDUNU BILIYORUM AMA BENDE BUYUK BALIK YIYEMIYORUM :'(
EMEGINE SAGLIK OZGECIM :opucuk:
sağolun kızlarr :flowers: :flowers: