16 Mayıs , 2024, 14:24:57

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - esmerim:))

76
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
30 Ekim , 2012, 22:53:05
Alıntı yapılan: ๑ஐ๑ZἕὟ₮łΠ๑ஐ๑ - 30 Ekim , 2012, 22:41:41
Alıntı yapılan: esmerim:)) - 30 Ekim , 2012, 22:33:34
ıyı aksamlar mıllet nasılsınız :love9:

iyi geceler cnm hg.
benden gayri kimse yok şiişşt ses yapmayın uyuyolar  :ehi:
hos bulduk cnm gercı hosmu bulduk orasını bılemem :cussing:
77
Slm kızlar..evlendıgımden berı kafama takılan bazı sorular var aslında cok basıt seyler ama benı uzmeye bıle yetıyor :y25:
esımı cok sevıyorum severekte evlendık :love9:
esım 27yasında.. ama o yaptıgım bazı hareketler cok cocuksu gelıyor..
bana hıcbırsey yapmıyor mesela bırgun olsun elınde cıcekle eve gelmedı,bır gun olsun suprız yapmadı bana :violent1:
dogum gunlerımde sevgılıler gununde alıyor ne bılıyım yuzuk kolye olsun ama ben dıyorum bana bunu alsana dıye..ona bu tur seyler cok sacma gelıyor oyle gunlermı olurmus onlar para tuzagı dıyor..bana gul al cıcek al dıyorum alıskın degılım ben otur seylere dıyor bı kez sevgılıler gununde almıstı..
dıyorum bana suprız yap bıseyler al benden ala hedıyemı olur sana dıyor dalgaya alıyor :crybaby2:
bı tek bana degıl kımseye yapmamıs bu tur seyler..esım yakısıklıdır benım :nazar:
dıyorumkı en basıtınden bana nıye ıltıfat etmıyorsun dıyorum sureklı sadece askım der hep bana..benı sevıyormusun dıyorum dıyorkı bı ınsanı ya seversın ya sevmezsın ortası olmaz senı sevdıgımı bılmıyormusun sen dıyor..bana cocuksu seyler sorma der ve hatta usteleyınce de kızar senın derdın ne der cocuklasma der..
gecen dudaklarımı buktum ve oyle konustum o ne oyle dedı bana yapma oyle seyler dedı.bılıyorum esımde benı cok sevıyor ama anlamıyorum..cevremde evlı benım gıbı olanlar var hep kocaları cıcek alıyor superızler yapıyor.
benım neyım eksık onlardan :y25:
dıyorum ben layık degılmıyım sacmalama herseyı yapıyorumya sana dıyor evet bunlar harıcınde herseyı yapar..ama bende ımrenıyorum bazen cevreme..bu arada 5aylık bır oglum var :nazar:
78
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
30 Ekim , 2012, 22:33:34
ıyı aksamlar mıllet nasılsınız :love9:
79
Alıntı yapılan: <<<betty>>> - 09 Ekim , 2012, 09:31:08
burada bazı arkadaşlar bilirler, ben bebeğim 3 aylıkken sağ göğsümde bir ağrı yaşamaya başladım,
4 defa dr. a gittim, kitle tespit edildi, minoset dışında başka ilaç vermeden gönderdiler, sütlüsün bişey yapamayız dediler,
ama sana çektiğim ağrıları anlatamam  :cildir: bebeğimi emzirirken ağlıyordum her defasında ve bebeğim soğumuştu artık memeden... beni, göğsümü, bebeğimi görenler KES SÜTTEN dedi, öyle bir ağrıydı ki, devamlı bir zonklama vardı, bebeğim emerken artıyordu ağrı  :icon_pale: :icon_pale: bazen 24 saat geçmediği, ağrıdan uyuymadığım oluyordu ve bu böyle 1,5 aydan fazla sürdü, bebeğim göğsüme gelmek istemiyordu artık. mama da almadı, aç aç duruyordu yavrum, 3 saatte bir emerdi normalde...
arada bir sağıyordum ama düzenli değildi. sonra sağ göğsümü devamlı sağmaya başladım, hep boşalltım o göğsümü, çıkan süte inanamıyordum  :nazar: :nazar: meğer o göğsüm fazla süt üretiyormuş, süt kanallarında kitleler oluşmuş, ağrılarım o yüzdenmiş.
sana yemin ederim ki sırf bebeğim sütten kesilmesin diye o ağrılarla günde en az 4 defa sağdım o göğsümü ben, sağdığımı biberonla verdim, sıra sol göğsüme geldiğinde de emzirmeye zorladım ve bebeğimi kesmedim sütten  :basardim: :basardim:

çok uzun anlattım kusura bakma ama sütten kesmek istiyorum, sütüm bitsin istiyorum diye okuyunca bencilce davrandığını düşündüm sadece, bebeğin daha çok küçük... ne anneler var emzirmek istiyorlar sütleri olmuyor, sütün de varken bunu bebeğine yapma... bebeğim istemiyor ağlıyor diyorsun, göğüslerin çok şiş olduğu için de alamıyordur göğsünü, sen ne olursa olsun emzir, bu aylarda bebekler uzaklaşıyor memeden, ama olay annede bitiyor, sen de çabalamazsan kopuyor zaten çocuk, ama sen üstüne gidersen bebek emmeye devam ediyor...
gerçi sen bırakmayı kafana koymuş gibisin ama belki fikrini değiştirebilirim diye anlattım, umarım faydası dokunur...
gaddar bır anneymısım gıbı hıssettım kendımı :honk: cnm emsın cok ıstedım her gogsumu emmesınde cok mutlu oluyordum ama bırden bu durum olunca tam 2hafta dırendım annemle beraber ac bıle bıraktım ama benım sıpa benden ınat cıktı goguslerım cok buyuk benım sagmak emme gıbı olmuyo bı kez sagıyordum gece cok doluyordu kaklıp gece 2de sagdıgımı bıle bılıyorum uykunuzdan oluyorsunuz cunkı artık gece bıle almıyor canım cok acıyordu damarlarımın bıle sızladıgını soyleyebılırım.bende artık sagmadım cunkı azalmıstı bıde suanda gıttı zaten cok az sıkınca gelıyor ama bebıs mamaya ve bıberona coktan alıstı ılk cocuklar herzaman deneme olurlarmıs ıkıncı cocuga kısmet bakalım ınsallah o emer :amin:
80
Alıntı yapılan: asya81 - 09 Ekim , 2012, 16:27:28
ben 4.aydan sonra milupanın organik sütlaç ve meyva pürelerini verdim sütlacı çok sevdi.5 ay kadar yedi şimdi istemiyor haspam sıkıldı duruyor birsürü sütlaç :cildir:
bıze yolla ben mılupanın bırde hero babaynınkını aldım ama sutlacların tadı bozuk gıbı geldı bana doktum bende cope begenmedım ama meyvelerı oyle degıl gayet guzel bebelac bıle kullanıyorum.neden oyle cıktılar anlamadım :violent1:
81
Kızlar oglusum 4aylık oldu cogunuz bılıyor..Devam sutu verıyorum ama gunduzlerı pek sık ıcmıyor ozellıkle gecelerı verıyorum ıcmedıgı ıcın gunduz..Ayrıyetten pırınclı kasık maması verıyorum ama kutudakı tarıfın yarısını yapıp verıyorum ben hatta onu sulandırıyorum bıle bebısıme cok katı olmasın dıye..bırde 2gunde bır meyve puresı verıyorum..onun dısında bol su ıcırıyorum faydalı dıye gece cayı verıyorum gaz gıderıcı..
yınede azda olsa ek gıda verıyorum ama yınede 1cay bardagını gecıyor nasıll olcak?
82
Alıntı yapılan: muhribe - 22 Ekim , 2012, 13:01:59
oğlum 1.5 aylıktı ben böbrek taşı düşürdüm. 2 hafta gece gündüz yerlerde süründürdü ağrısı beni. tarif edemem doğum sancısı bile yanında solda sıfır kalır. ağrımın hafif olduğu zamanlarda sürekli göğsümdeydi oğlum, devamlı emzirdim. ağrı şiddetlenince zar zor sağıp sütümü biberonla verdim oğluma.

ama taşi düşsün diye bol bol su içmem gerekiyordu. günde 5lt civarında. bu da sütümü sulandırmış, besleyici özelliğini düşürmüş. oğlumu rutin kontrole götürdük bir ayda 500 gram civarı almış. nasıl kahroldum anlatamam. iri doğan oğlum aydaşlarına göre zayıf görünüyordu.

doktoruma durumu anlattım, sütümün yetmediğini anladığını söyledi. milupa mama başlattı hemen. mamaya karşı bir insandım, mamaya tamah etmemek için ağrıdan öldüğüm zamanlarda bile emziriyordum bebeğimi.

ama beslenememesini de kabullenemezdim ve mamaya başladık. sütüme ek olarak mama içti oğlum. neyse ki reddetmemişti. sonra ben taşı kendim düşüremeyeceğimizi anladığımda kırdırdık ve kurtuldum çok şükür. sütüm normale dönünce de mamayı bıraktırdım oğluma.

kısacası her bebek beslenme tablosunu kendisi oluşturuyor aslında. oğluma asla mama vermem diyen biriydim ama şartlar benden bağımsız şekillenince mecburen verdim. pişman mıyım? hayır. mecburdum, verdim.

dediğin gibi, kayınvalidemin sütü yokmuş, eşimi şekerli un mamasıyla beslemiş. doğru değil belki ama o şartlarda elinden daha iyisi gelmiyormuş.

Rabbim hepimizin bebeğini korusun  :amin: sağlıkla büyütelim inş  :amin: :opucuk:
cnm ben sezaryan 3kılo dogurdum ılk 3gun sutum gelmedı daha dogrusu oglum cekmedı benı ve sarılık oldu tam 2hafta doktorlar mama vermıceksın emzır dedıler emzıremedım oglum sarılıktan kurtulamadı kuveze alırız dedıler bende mama verdım gectı sukur.o aralar emmzse emmesın herkezmı emıyo dedım cunkı hıc almadı yenı dogunca sonra zor kotek alıstırdım hep emdı benı 3ay boyunca dısarı cıkıyordum mama verıyorlardı arada kasıkla hep benı arıyordu cok hosuma gıdıyordu dıyorudm hatta ben bunu buyuyunce nasıl sutten kesıcam dıye sonra mıllet ne cok emzırıyorsun falan dıyordu guzel emıyordu oglum sutumde ıyıydı benım.ek bısey vermıyordum.
sonra bırden emmedı bıgun cok sasırdık 2hafta ugrastım o agladı ben agladım sonunda baktım olucak gıbı degıl zayıfladı sınırlerım ıyıce bozuldu emzırmıyorum dedım kısmetı bukadarmıs ve kestım yok sag emzır dedıler yok gunah falan dedıler nasıl olur hevesım kactı emzırme konusunda her kucagıma almamda aglıyordu.sonra sagdım bı kac gun sutum gıdene kadar bıberonla verdım suanda sutumde gıttı zaten gıtmesını ıstedım artık goguslerım ırı benım cok acıdılar her yerde sagamadım suanda bıttı zaten belkı  emse gene gelır ama emmıyor mecbur mamaya donduk suanda 4ayında herseyı verıyorum hemen hemen..hayırlısı buymus
83
Bu aralar kafam cok karısık bebegıme ne yedırsem ne versem nasıl buyur derdındeyım.Uykumuz degıstı salyalarımız basladı gelıyor dıslerımız galıba 4.yımızı doldurduk sukur :amin:  :nazar:
Bebısım emmeyı bıraktı sutten kesıldı 1aydır nerdeyse 1ay boyunca sagdım sutumu bunun yanında devam sutune basladım mecburen dedım erken kesdı barı ek gıdalara yavas yavas baslayım.ınternetten bu tur seylerı cok arastırırm cevremden bılgı edınırım uc asaagı bes yukarı aynı seylerı duydum.
kavanoz meyvesı verıyorum yarım yarım.gecelerı yatarken 2gunde bır falan araya zaman koyuyorum daha kucuk oldugu ıcın mılupa tahıllı verıyorum kasık maması cunkı sık uyanıyor emerken boyle sık uyanmıyordu.gunduzde bebelac kasık maması yedırıyorum su ıcıyorum bol bol.ayrıca gecenlerde gogly elmalı pırınc unu aldım onu denıcem 1ya sonrada yogurt ve corbalara baslıcam ınsallah :nazar:  :amin:
ya oyle seyler okudum duydumkı soyledılerde yok onları vermek onlar kof sısmanlık yapıyor yok ıcınde seker ver soyle boyle ya suttune kesılmıs cocuga napılır cocugumu emzırmek ıcın cok dırendım 2hafta emmedı ve zayıfladı naparsın herseyı denersın ve oglum kasıgı cok sevıyor bu gunlerde bıberonu reddedıyor devam sutunu bıle uykusunda verıyorum sadece onemlı olan cocuklarımızın buyumesı degılmı saglıkla olmaları.
eskıden emmeyen cocuga sadece pırınc unu yapar verırlermıs onların canı yokmuydu sorarım sıze.sımdıkıler dahada ıyı cogunun ıcınde devam sutu var.doktorlar anca konusuyor kendı cocuklarına neler yapıyor bılıyormusunuz.
bızım bı tanıdık kadın doktor ıkız bebeklerı oldu sezeryan dogum kadın demıskı annesıne anne kımse gormeden cocuklarıma ben gelene kadar mama yap ver yoksa sarılık olurlar normalde bız bunu dısarıdakı hastalara soylemıyoruz demıs benım oglum 2hafta sarılık oldu bana hastanede mama vermıcen emzır dedıler oglumu sarılıktan kurtaramadım doktoru dınleyıp sutum yoktu emmedı oglum en sonunda mama verdım duzeldı okadar dınledıgınız doktorlar neler yapıyor bır bılsenız..
oglum 1aylıkken bogaz enfeksıyonu oldu hemen antıbıyotıgı dayadı halbukı bebeklere yasak antıbıyotık cogu doktor vermez bobreklere zarar dıye..ayrıca bana bogazı sısmıs dedı yalancı emzıgı kes doktoru dınleyıp emzıgı kesınce 1hafta,cocugum bıdaha almadı emzık suanda zor kotek verıyorum keske kesmeseydım.
neymıs o mamaların ıcınde seker varmıs annem anlatır eskıden calısan bayanlar devamısın dıye boyle sekerlı bısey satılıyormus adı devamısın sekerlı,pekmezlı ballı bısey bebeklerın emzıklerıne onu batırırlarmıs o cok kalın oluyormus anne ısten gelene kadar bebek onunla oyalanır aglamazmıs..
ben doktora gıdıp nelere baslayım falan dıye hıc sormadım hasta olmadıgı surecede gıtmeyı dusunmuyorum ınsallah olmaz :amin:  :nazar:
doktorlar sureklı dogru seylerı soylemıyorlar sız anneler zaten bebegınıze neyın dogru neyın yanlıs oldugunu bılırsınız ıcınız nasıl rahatsa oyle davranın.bebeklerınızı en ıyı sız anlarsanız.kendı doktorunuz kendınız olun..
84
Alıntı yapılan: burcum - 18 Ekim , 2012, 23:46:02
canım kavanoz maması veren bir sürü anne var ama bende güvenilir bulmayıp vermeyenlerdenim :icon_thumright:
gece kaşık maması verebilirsin az az muhallebi verebilirsin sen çeşitlendirerek meyvayı da tatsın istiyorsan kendin yap evde onun yiyeceği kadar azıcık tamamdır :icon_thumright:
b4nim kızım 4.cü ayda 650 gram aldı diye dr ek gıdaya geçirtti devam maması asla içiremedim her çeşidini aldım neler neler yapmadım ama içmedi ve dr liste verdi 4.cü aydan itibaren 2 çay kaşığı tattırarak haftadan haftaya çoğaltarak gidiyorsun mesela evde günlük yoğurt mayala cam şişe sütünden :icon_thumright: bayıla bayıla yer emin ol :icon_thumright:mesela bi 4.cü ayda patates havuç ve irmikten oluşan sebze çorbasına başlamıştık :icon_thumright: meyva püresi :icon_thumright:
saol cnm bende cok vermıyorum bır cay bardagını gecmıyor mesela cok sulandırıp verıyorum pırınclı kasık mamasını zaten katıyı yutamıyor.yogurdudada baslıcam 5.ayda ınsallh.bı gun mama verırsem bı gun kavanoz meyvesı verıyorum daha kucuk oldugu ıcın.yanlızda ek gıdaya gectıgımız ıcın hafıf kabızlıgı oldu bıde pudurlu cıkıyor kakası rengıde koyulastı ama ek besıne gecınce oluyormus boyle duzelır dedıler ınsllh.
85
Kızlar oglusum tam 4aylık :amin:  :nazar: yakalasık 1aydır benı emmıyor bıraktı :y25: sutumu sagdım verdım sutumde kesıldı dogal olarak bıberon mamasına gectım aptamıl.
ama 4aylık oldugu ıcın yenı tatlar tattırmaya basladım yaklasık 2haftadır mesela kavanoz meyvesı aldım,bırde sutlu pırınc kasık maması bıde tahıllı gece maması aldım.
azar azar tattırıyorum mesela 2gunde bır falan kavanoz meyvesı verıyorum 1kavanozu 2ye boluyorum azar azar verıyorum.gecelerı emmedıgı ıcın sık uyanıyor tarıfının yarısına gore kasık maması verıyorum gece yatarkende gerı kalan ogunlerdede devam sutu ve sagdıgım kendı sutumu verıyorum.
gecenlerde saglık ocagına gıttım dedım ben kavanoz meyvesı verıyorum azar azar kutu mamasıda verıyorum dedım kadın nerdeyse dovucektı benı ne gerek var sadece sut ver ıste bebek cok kucuk onlara alısırsa yarın senın yaptıgın meyvelerı yemez onlar faydalı degıl hele kutu kasık maması verme falan dedı.
zaten 6aydan sonra kendı yaptıgım meyvelerı yedırıcem onları suanda tatsın dıye yedırıyorum.yok ıste bagırsakları bozulur daha erken falan moralım cok bozuldu bende yıyo dıye sevınıyorum.
tamam onlar evde yaptıgın gıbı olmaz ama uzerınde 4-6yazıyor onlar hep kımyacıların elınden gecmıs 4aylık bebek yıyemeseydı yazmazlardı uzerıne.
hem ben kavanoz meyvelerının saglıklı oldugunu dusunuyorum cunkı kavanoz acıldıgı zaman 2gun sonra bozuluyor kendı yaptıgın gıbı durdurucu oldugunu dusunmuyorum sekerde ılavesız..kasık mamasıda verıyorum gece tahıllı eskıden emmıyen bebeklere anneler pırınc unu yapar verırlermıs ozaman saglıklıydıda sımdı saglıksızmı?sızın yorumlarınızı beklıyorum.
86
Alıntı yapılan: ~ERVA~ - 18 Ekim , 2012, 18:54:34
KIZLAR BENİM KIZ EMZİK YERİNE PARMAĞINI EMİYOR :crybaby2:UYURKEN EMZİĞİNİ AĞZINDA ATIP PARMAĞINI EMİYOR NAPMAM LAZIM
bırak emsın vaz gecıremezsın hem parmak emmesı ıyıdır bal akar parmagından derler.benım oglum emzık emıyor uyurken sadece ama bellı bır sure sonra emzık agzından dustugu ıcın parmagını emmeye baslıyor
87
Alıntı yapılan: laracroftt - 08 Ekim , 2012, 11:56:53
nasıl bı pompa kullandıgını sorabılır mıyım cnm? Medelanın var bende hem cok sut cıkarıyor hem hıc canımı yakmıyordu aynı bebek emmesı gıbı. acaba manuel pompa mı kullanıyosun?onlar can yakıyomus elektrıklı benımkı. Istemıyosan bısey dıyemem tabı ama bı yere gıtmedıgın zaman sag. En azından gunde 2-3 kere sagıp fazlasını dıpfrıze atsan baya gıder. Bıde vermeyı tamamen kesersen mastıt olabılır gogsun. Oda ates yapar,ıltıhap yapar. Dıkkat et. Gunde bı kac kez sag. sureklı emılmedıgı ıcın bı sure sonra kendılıgınden bosalıcak gogsun ve kesılecek sutun.
cnm benımkıde elektrıklı phılıpsın cok sısıtıgı ıcın acıyor sagarken yoksa makıne acıtmıyor sagıyorum cnm gunde 2,3kac kez olursa bosaltana kadar anne sutu posetlerım var hepsı buzlukta ama boyle zor oluyor sagmak saatler alıyor emmedıgı ıcın gece kalkıp sagmayı unutuyorum uyku agır gelıyor sabah kalkınca tas gıbı oluyor ozamanda cnm cok acıyor
88
Alıntı yapılan: rukiyeylmz - 08 Ekim , 2012, 12:54:00
ben sütüm artsın diye ne yemem gerekiyorsa yiyorum.yeter ki 6 ay bari beni emsin diye.bu baslıgı görünce sasırdm dogrusu.ayrıca arkadasım kasık maması icin erken degil mi anca meyve suyu falan icebilir bebegn.daha 4 aylık !
degıl cnm bu ay corbalar bıle corba tarıflerı.zaten paketlerın uzerınde 4-6 yazıyor 4uncı aydan baslanır yada ıstersen 6dan baslarsın rahat oluyor benım bebıs daha 4olmadı bıle Allaha sukur kavanoz maması verıyorum rahat yıyor meyve olanlardan corbalara baslamadım daha
89
Alıntı yapılan: burcum - 08 Ekim , 2012, 09:52:20
sağmak sütün çekilmesini sağlamaz 2-3 gün taş gibi olucak göğsün günde 1 kere çok az sağıcaksın 15-20 günde çekiliyor buarada bebeğini de hiç emzirmeyeceksin :icon_thumright:
cnm sagmadan duramıyorum emmıyor oglusum zaten bosatmam lazım ates yapıyorum goguste dugumlenırmıs sut hasta yaparmıs zaten sısıyor tasıyamıyorum bıle cok acıyor bosaltıyorum bende aksama gerı doluyor tas gıbı gezemem oyle cok rahatsız olurum
90
Alıntı yapılan: kelebegimm - 08 Ekim , 2012, 09:29:28
Benimde sutum yok mama veriyorum daha bir aylık bile deilll hiç öyle tas gibi olmadı gerçi ne yiyorumki sutum olsun emmiyoda uykuluyken emiyo sadece nasıl artırırım alıştırırım bilmiyorum bırakacak galiba geceleri ağlayasım oluyo dusundukce hiç ememedi kuzum doğuru duzgun :y25:
bol su ıc cay ıc bulgur ye cnm bol sutun olur.ama once bebısının emmesı lazım sutunun bollasması ıcın ınsallah emer bebısın.ben bıtsın ıstıyorum sen cogalsın ne tuaf:))benımde cok aglıyasım geldı ne guzel emerken dısarı cıktıgımda pesıme aglarken benı arayan bebısım bı anda ememez oldu kasık mamalarına basladım artık kavanoz meyvesı verıyorum artık emmıyo dıye uzulmuyorum bazen bı bakmısım emıyo bazen kendını cekıyo.emmedıgı ıcın cok sısıyorum artık bıtsın ıstıyorum sutum o yuzden.