(http://img16.imageshack.us/img16/3965/kapama31.jpg) (http://img16.imageshack.us/i/kapama31.jpg/)
MALZEME
•6 adet tavuk incik•2 su bardağı pirinç•6 su bardağı soğuk su•1 çorba kaşığı margarin•tuz ve karabiberYAPILIŞI:
1. tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edin . Düdüklüde 30 dakika kaynatın.
2. pirinci yıkayın.
3. tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.
4. haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.
5. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün.
6. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin.
7. Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
cok lezzetli gozukuyorrrr :hungry: :hungry:
ımmmmmm cok lezıze benzıyor :hungry:
valla olsada yesem hamilemiyim nee :ehi: :ehi:
ben yerdım :ehi:
:hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: ohhhohhh yapmamm lazım canım çekti sütüm şişer hanim alalh :nazar: :nazar:
ben devamlı yapıyorum tavugu çok seviyorum ya abim ablam benle dalga geçiyo çok tavuk yiyorum diyeee :'(
BENIMDE CANIM ÇEKTI :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
:hungry: :hungry: sabah oldu yap akşam için saat 6:10 :ehi:
VALLA BUBDAN SONRA AKŞAMDAN YEMEK FAZLA YAPAYIM BARI..GULŞAHCIM BERABER YERIZ ARTIK.. :ehi: :ehi:
:k06: :k06: :k06: bende akşamdan geceden yapıyorum çogu zaman yapmasamda malzemeleri hazırlıyorum sabah pişirmesi kalıyoo :k06: benim oğlanın biri uyuduu digeride uyusada çıksamm :amin: :amin:
BENDE BIRAZDAN ÇIKARIM CANIM..İNŞALLAH UYUR BEBEK :amin:
tavuk aldım yapıcam eger ebcerırsenm eklerım
kızlar bu bizim oraların en meshur yemegi dügünlerde bayramlarda ramazanda falan cok yapılır :hungry: :hungry:
ben tavugu kızarttım pıav yapıp ustune koydum ugrasamdım kolum cok agrıyor dıye :y25:
Alıntı yapılan: ☆..ŞeKeRiiM..☆ - 20 Kasım , 2009, 08:22:43
ben tavugu kızarttım pıav yapıp ustune koydum ugrasamdım kolum cok agrıyor dıye :y25:
en iyisi öyle zaten ya bende hep öyle yaparımm ya haşlarım ya kızartırım ama haşlamadan kızartmam :ehi: :ehi:
:toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Alıntı yapılan: (¯`•._.•ραραтуαм •._.•´¯) - 20 Kasım , 2009, 00:12:23
kızlar bu bizim oraların en meshur yemegi dügünlerde bayramlarda ramazanda falan cok yapılır :hungry: :hungry:
aynen bizim oralardada öyle özellikle düğünlerde yapılır gelinin evine konur o gün gece düğün sonrası damadın arkadaşları gelir onu yemeye öyle bi adet var bayram sofralarındada olmazsa olmazdır ama bunun aslı bütün tavukla yapılır
ayy ananem harika yapar :hungry: :hungry:
ama bizimkiler böyle yapmıyo görüntü aynı tarif farklı ben yapmadım hiç ama pirinci filan çiğden koyuyo bizimkiler tepsiye fırında pişiyo hepsi çok uzun süre kalıyo fırında 15-20 dk değil
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
benım gıbı yapınd aha kolay :ehi: :ehi:
bizim burda pilav pişer tavuklar haşlanır pilavın üstüne didiklenir tamam :k06: :k06: :k06: :k06: :k06:
Alıntı yapılan: oºO BaLkIz Oºo - 21 Kasım , 2009, 18:50:39
bizim burda pilav pişer tavuklar haşlanır pilavın üstüne didiklenir tamam :k06: :k06: :k06: :k06: :k06:
aynen bizde oyle yapiyoruz yapiyorum ama sadece princ pilavinda bulgur pilavindan tiksiniyorumm :igrenc: :igrenc: