Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - derbeder

21
Moda / erkekler için kombinasyonlar
30 Aralık , 2010, 16:23:13
Neden erkekler icin bir giyim konumuz olmasin degil mi? Bu sayede belki eslerimize kiyafet alirken fikirler edinebiliriz...































harikaaa  :love9:






















ve sallar...






22
Eda tesadüf eseri fotografini gordum, o bebek senin galiba canim profil resmindeki  :love9: masaAllah kiz kac gundur seni merak edip durduk. insaAllah iyisindir canim. dogum hikayeni ve seni cok merak ediyoruz...22-12-2010 carsamba gunu dunyaya gozleri acmis bizim minik. buarada isminide merak ediyorummm...simdiden masaAllah sizeee  :nazar:  :muzz: 
23
Pastalar - Kekler / meyveli rulo pasta
22 Aralık , 2010, 17:25:55
ne zamandir kardesim rulo pasta istiyor benden, sanki bi ton ismis gibi cocukcagiza yapipta yedirmiyorum  :BangHead:
ama cok yakinda bunu yapmayi dusunuyorum. yapanlariniz varmi aranizda? genelde bu rulo pastaya cok fazla yumurta katiyorlar -ki bence yogun bir yumurtamsi bir tad oluyor o sekilde..farkli sekilde yapanlar var mi?

meyveli rulo pasta   


Kullanılan Malzemeler:
   4 adet yumurta
   4 fincan şeker
   4 fincan un
   1 pkt kabartma tozu
   1 pkt şekerli vanilin
   KREMASI İÇİN
   2 su bardağı süt
   2 çorba kaşığı un
   4 çorba kaşığı şeker
   1 tatlı kaşığı nişasta
   1 pkt şekerli vanilin
   ÜZERİ VE İÇİ İÇİN
   krem şanti
   çilek,muz,kiwi vs...
   
Tarifin Hazırlanışı
   Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri 10 dakikaya yakın çırpın. Daha sonra elenmiş unu kabartma tozunu, vanilini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (un karışana kadar karıştırmanız yeterli) Yağlı alüminyum folyo serilmiş kare fırın tepsisine kek harcını yayıp 170 derecelik ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Pasta kekini çok kurutmadan pişirmeniz gerekiyor. yoksa kurur ve rulo yaparken kırılmalar olabilir. Bu yüzden pişirme süresi fırına göre değişebilir. Kontrollu bir şekilde pembeleşene kadar pişirin.
   Pişen pasta kekinin ilk sıcaklığı çıkınca yağlı alüminyum folyodan çıkarmadan hemen rulo yapıp 5-10 dakika kadar bu şekilde bekletin. Diğer taraftan süte unu, şekeri, nişastayı katıp koyu kıvamlı bir muhallebi pişirin. Ocağı kapatmadan önce vanilini ekleyin ve ara sıra karıştırarak ılımasını bekleyin. krem şantiyide tarifine göre hazırlayıp dolapta bekletin . Bu kremayı sıcak bir şekilde rulo yapıp beklettiğiniz pasta kekinin içine sürün.Üzerine küp küp doğranmış meyveleri döşeyip tekrar rulo sarın. Tabi bu işlemi yapmadan önce Pasta kekini yağlı alüminyum folyodan ayırmanız gerekiyor. Rulo yaptığınız pastayı krem şantiyle sıvayın ve istediğiniz meyvelerle üzerini süsleyip servis edebilirsiniz...







24
Anne Olmak İstiyorum / bi akil verin bacilarim ):
22 Aralık , 2010, 16:05:33
merhaba arkadaslar, yine ben  :k06:

evet geçen ay 9 gün gecikmisti adetim..bu ayda sanirim bir kac hafta gecti. simdi tam olarak kac gun gectigine birde siz bakin istedim.
son 3 adet tarihlerimi yaziyorum.

sat: 01-11-2010
       24-09-2010
       26-08-2010

internetteki hesaplayicilara bunlari yazdigim zaman 4-12-2010 tarihinde adet olmam gerekirdi. yani bu duruma gore benim 18 gun gecikmis bulunuyor.

gectigimiz pazartesi doktorum idrar testi yapti ve negatif cikti. bir suredirde her sabah atesimi olcuyordum, kartimida goturdum kendisine ve okumasini rica ettim. bugun telefonda konustuk ve bana cok dusukte olsa hamile olabilme olasiliginin oldugunu soyledi, testin negatif cikmasina ragmen.

anlasmamiz: 1 hafta daha adetimi bekleyecegim ve adet olursam jinekologa gidecegim. eger adet olmazsam tekrar bir idrar testi yapacagim. zaten pozitif olursa sorun cozumlenmis olacak, ama olmazsamda jinekologa gidecegim. cunku bu kadar zaman adet gecikmesinin bir aciklamasi vardir herhalde. . .

benimle ayni durumu yasayanlar var mi aranizda, ya da benzeri olaylar yasayanlar? paylasirsaniz cok sevinirim.
25
Film / En son izlediginiz film hangisi?
18 Aralık , 2010, 11:03:05
izledigimiz filmleri buraya aktaralim yorumlarimizla birlikte..boylelikle hem filmler hakkinda fikirlerimiz olur ve  belkide digerlerinin izlemesine vesile oluruz...
26
bayramda komsuma yaptigim kekler...



misafirler icinde yapilabilecek SIK kanepeler...



ve süper kolay bir tarif...



kahvalti için süper bir börek çesiti...yada çat kapi gelen misafirlerinize bir dilim peynir veya bir kasik recel yanindada cay ile ikram edebilecegim pratik bir börek.

bir tane yufka içerisine bir tane cirpilmis yumurtayi suruyorsun. sonra iki parmak kalinliginda katliyorsun.
daha sonra baklava seklinde kesiyorsun ve kevgire diziyorsun. bol soguk suda sokluyorsun sonra kizgin yagda kizartiyorsun. basittende basit bir börek ...tek yapmaniz gereken evde hazir yufka bulundurmak.
27
Muhallebiler / Diyet Irmik Tatlisi
08 Aralık , 2010, 15:32:08


Malzemeler

1 litre süt (Yarım yağlı)
9 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Sütü ve irmiği tencereye koyup karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ardından şekeri ilave edin.Arzunuza göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
28
6-7 yaslarinda sanirim idrar yollarimla ilgili bir sorun yasamis bir sure tedavi gormusum. daha sonrasinda ise canim cok yandigi icin doktora gitmeyi birakmisim. asil sorun benim tuvalete gittigimde tum idrarimin cikmamasiymis. bunu tedavi ettikleri zaman cok aci cektigim icin gitmeyi biraktigimi hatirliyorum. simdi sizlere sorum:
gecmisteki bu durum suanda anne olma istegimi engellermi ya da bir sorun teskil eder mi acaba? yani idrar yollari ve rahim cok farkli olaylar diye biliyorum, ama genede tedirginim. buna benzer bir durum yasayaniniz var mi? ya da bana tavsiye edebileceginiz seyler var mi?
29
onca test yaptim hepsi negatifti ve ancak iki gun sonrasina randevu aldim doktordan. adetimin gecikmesinin bugun 9. gunuydu. -ki biraz once az bi kan gelmis. acaba adet mi oluyorum yoksa yerlesme kanimidir diyede dusunup duruyorum. yerlesme kani denilen sey ne zaman gorulur? ve ne kadar surer?
gerci zaten testler negatifti. ay cildiricamm  :BangHead:
30
Diğer Tatlılar / Kedi dili tatlisi
21 Ekim , 2010, 21:32:28


Malzemeler

- 1 paket kedi dili
- 1 peket kremsanti
- Sut
- 1 paket hindistan cevizi

Yapilisi

- Kremsantiyi sut ile beraber mikserle cirpin.
- Kedi dillerini soguk sutte islatin.
- Fazla bekletmeden hemen cikarin ve sekersiz yuzune kremsanti surun.
- Tekrar bir kedi dilini sutte islatip sekersiz yuzunu kapatin.
- Hindistan cevizine bulayip servis tabagina alin.
- Buzdolabinda iki saat bekledikten sonra servis edin.
31
Güz Gülleri

OYUNCULAR
- Yunus Emre Yıldırımer
- Tekin Temel
- Füsun Kostak

Güz Gülleri'nin öyküsü, Türkiye'nin, süregelen darbelerle kararmış bir döneminde, Eylül 1980'de başlar. Sırtını darbeci sermayeye dayamış Kara Ailesi ile onurlarından ve alın terlerinden başka hiçbir şeyleri olmayan Aydın Ailesi'nin küçük bir kasabada kesişen hayatları, Aydın Ailesi'nin ve kasabada yaşayan mazlumların, bundan sonraki tüm yaşamını etkileyecek büyük bir trajediyle noktalanır.


3. bölüm oynadi simdiye kadar. bazi sahneler abartili ama begendim. icerik olarak dolu bir dizi. insanlarin nasil doldurusa gelip birbirlerine karsi kiskirtildiklari anlatiliyor. bir sonraki bölümleride sabirsizlikla bekliyorum.


32
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Malzemeler


20 Adet Kuru Kayısı
1 Su Bardağı Toz Şeker
3-4 Damla Limon Suyu
20 Adet Antep Fıstığı
Toz Antep Fıstığı (üzerini süslemek için)
Kaymak (içini doldumak için)
Yapılışı


Kuru kayısıları yıkayıp, üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin.
Ertesi gün kayısıları süzmeden, üzerine şekeri ilave ederek kendi suyu ile kaynatın.
Şerbet pişince, indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkın.
Kayısılar soğuyunca, ortasını kesip arasına kaymak ve 1 adet antep fıstığı koyun.
Üzerini toz antep fıstık ile süsleyip, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.

33
Filmlerde gördüğümüz, öyle olduğuna inandığımız ve bu düşüncelerle şartlandığımız doğum sancıları meğer sanalmış. Hipnozla farkındalığı artan anneler artık ıkınmadan, sancısız ve normal doğum yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kadın Hastalıkları ve doğum Uzmanı Opr. Dr. Ayşe Duman, özellikle sancıdan korktuğu için sezaryene yönelen kadınlara hipnozu önerdi.

Şehir hayatı içinde kadının gittikçe büyüyen korkularından biri de doğurmak . Kadınlar normal doğumun ağrılı, sancılı, çoğunlukla müdahale gerektiren bir süreç olduğu konusunda şartlanarak yetişiyor. Bu durum, doğum sırasında kendiliğinden gevşemesi gereken doğum kanalı kaslarını daha da kasan kadının, doğumu; ağrılı, uzun ve zor bir süreç olarak yaşamasına yol açıyor. Sırf bu düşünceler yüzünden, bebek sahibi olma mutluluğunu yaşayamayan, gereksiz olarak sezaryanle doğum yapan kadınlar var.

Neden hipnozla doğum?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ayşe Duman,"Hipnoz; öze dönüş, içsel bir yolculuk, farkındalığımızı arttırıp özgürleşmek olarak da tanımlandığında doğumdaki faydaları çok daha iyi anlaşılabilir. Zira doğumu ağrılı hale getiren, zorlaştıran hatta bazen imkânsızlaştıran nedenlerin başında, doğumun doğallığından uzaklaşıp tıbbi   müdahale gerektiren süreç olarak değerlendirmek , anne adayının Ağrı beklentisiyle korkup gerilmesi ve tüm bedeniyle birlikte doğum kanalı kaslarını kasması gelmektedir." şeklinde konuştu. Doğumun normal bir süreç olarak algılanması gerektiğini ifade eden  Dr Ayşe Duman "Aslında doğum son derece normal, vücudun her hangi bir fonksiyonunun gerçekleşmesi gibi, zamanı geldiğinde rahim kaslarının kasılmasıyla bebeğin doğum kanalından ilerleyip doğmasından ibarettir. Negatif şartlanmaları yıkıp doğumu doğal seyri içinde bırakmak için hipnozu kullanıyoruz. Böylece kadın normal doğumda zaten vücudunda var olan programın işleyişine izin veriyor, doğum ağrısız, keyifli bir sürece dönüyor" dedi.

Hipnozla doğumun tadını çıkartın...

Doğum sürecinde rahim kaslarının aynen kalp kası gibi istemsiz kasıldığını belirten
Dr Ayşe Duman, "Tüm ömrümüz boyunca kalbimiz çalışırken ağrı hissetmediğimiz, bağırıp çağırmadığımıza göre doğumdaki kasılmalarda tıbbi bir problem yoksa ağrı hissetmek, negatif şartlanmadan başka bir şey değildir. Hipnozla yaptığımız şey negatiflikleri silip, doğru programı zihne yerleştirdikten sonra doğumun her anının tadını çıkarmayı sağlamaktır. Hamilelik boyunca 6.ayda itibaren, 5-6 seans hipnoz alan hastalarımız doğumda kendilerine verdiğimiz komutları hatırlayarak, oto hipnozla doğumu kolaylaştırıyorlar. Üstelik bunun için hipnoz aldıkları doktor tarafından doğurtulmalarına da gerek yok. Hipnoz için bana gelen bazı anne adayları, doğum için yine kendi doktoruna gidebiliyor. Sonuçta  doğum sürecine böylesine uyumla aktif olarak katılan bir anne adayı doğumu üstlenen hekim arkadaşları, ebe hanımları da yormamış tam tersi, süreci keyifle yaşatmış oluyor. Bu konuda meslektaşlarımızla bilgimizi paylaşarak hastalarının konforunu arttırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


Ikınmak tarih oldu, artık kadınlar doğumun tadını çıkartıyor...
Amerikan Tıp Birliği tarafından kabul edilmiş olan doğumda hipnoz yöntemlerinin kullanılmasıyla  normal doğum; ağrı kesiciye, ıkınmaya,  doğumla ilgili akademik kariyer yapmaya gerek kalmadan, tüm muhteşemliği ile gerçekleşiyor. Kendi kendine hipnoz   sayesinde normal doğum, doğal, ağrısız keyifli bir olay olarak yaşanıyor. Hastaların bu yönteme kolaylıkla uyum sağladığını ifade eden Dr Ayşe Duman, izlenimlerini şöyle paylaşıyor: "Hipnozla normal doğum yapmış bir annenin sözleri '"İnanılmaz güzeldi. Her anın tadını çıkardım. Çok keyifliydi''  buna şahit olan ebe hanımın hayretle ağzından çıkan cümleler "bunca yıllık ebeyim, bu kadar rahat doğuran, doğumdan sonra böyle konuşan hiçbir anne görmedim'' 

Hipnozla, hamilelik rahat geçiyor. Bulantı, kusma, uykusuzluk kalmıyor..

Doğum öncesi hipnoz seanslarına gelen anne adayları ve eşleri, bu yöntemi başka problemlerini çözmek için de kullanıyor. Dr Ayşe Duman, hipnozun anneyi rahatlattığını, dolayısıyla hamilelikte rastlanan sıkıntıların üstesinden gelmede de kullanıldığını söylerken "Doğum öncesi oto hipnozla gevşemeyi öğrenen anneler, uykusuzluk, stres, mide bulantısı-kusma, koku hassasiyeti, iştahsızlık gibi hamilelikte sıklıkla rastlanan sorunlarını da rahatlıkla çözebiliyorlar.  Mesela bir başka  çiçeği burnunda annem," Ayşe hanım bu ne muhteşem bir teknikti. Biz burada eşimle öğrendiğimizi evde de gevşeme için kullandık" dedi. Bunlar anne adayının rahatlamasını, dolayısıyla hamileliğini rahat geçirmesini sağlayan ve gerçekten de işe yarayan yöntemler" şeklinde konuştu.

Bebekler huzurla ve güven içinde doğuyor...

Hipnoz yöntemiyle doğumun sadece anne için değil, bebek için de bir konfor ve kolaylık olduğunu ifade eden Dr Ayşe Duman " Hipnozun oluşturduğu gevşeme ve doğal ağrısız ortam, doğum sürecini kısaltır. Bebek, son derece huzurlu ve güven içinde doğar. Anne adayı, kolaylıkla öğreneceği hipnoz yöntemiyle, ağrılarını ortadan kaldırmayı öğrenip doğumun keyfini yaşayabilir . Dışarıdan negatif yönlendirmeler olsa bile, tıbbi bir engeli yoksa, normal doğumla bebeğini kucağına alabilir" diye konuşuyor...

KAYNAK: MILLIYET