Acılı tavuk budapeşte tarifi
(http://sofraortusu.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/10/Ac%C4%B1SosluTavuk4-400x300.jpg) (http://"http://sofraortusu.com/2010/10/12/acili-tavuk-budapeste/acisoslutavuk4/")
Malzemeler:
8 dilim halinde tavuk biftek
300 gr kadar ıspanak
2 kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı rende kaşar
tuz, karabiber
Sosu için malzemeler:
2 kuru soğan
1 kırmızı biber
3 domates
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı acı pul biber
tuz, karabiber
Yapılışı:
Ispanakları temizleyip ince kıyın. Soğanları yemeklik doğrayıp hafif pembeleşinceye kadar yağda soteleyin. Ispanakları da ilave edip biraz kavurun. Ocaktan alıp tuz, karabiber ve kaşarı ekleyin.
(http://sofraortusu.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/10/AciSosluTavuk1-400x226.jpg) (http://"http://sofraortusu.com/2010/10/12/acili-tavuk-budapeste/acisoslutavuk1/")
Tepsiye önce folyoyu yayın. Üzerine yağlı kağıt serin. Biftekleri bir cm üstüste gelecek şekilde yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Tavukların bir kenarına ıspanaklı harcı yayın.
(http://sofraortusu.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/10/Ac%C4%B1Soslutavuk2-400x175.jpg) (http://"http://sofraortusu.com/2010/10/12/acili-tavuk-budapeste/acisoslutavuk2/")
Rulo şeklinde sarın ve yağli kağıt ve folyoyu kapatın.
(http://sofraortusu.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/10/Ac%C4%B1Soslutavuk3-400x170.jpg) (http://"http://sofraortusu.com/2010/10/12/acili-tavuk-budapeste/acisoslutavuk3/")
200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirip 2 cm kalınlığında dilimleyin. Sade pirinç pilavı ve acı sosla servis edin.
Sosun Yapılışı:
Soğan ve biberi ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sıvıyağ da sotelene soğanlara salça, domates,biber ve su ekleyip iyice pişirin. Blendırdan geçirin. Tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Afiyet Olsun!
Alıntı