Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - __nil__

21
Protesto / gel de sinir olma.....
27 Temmuz , 2012, 19:29:29
ben okulöncesi öğretmeniyim.bugünde izmirin en ünlü hatta başarısı dillere destan bir kolejine iş başvurusu için gittim ama gitmez olaydım.
Ben normalde zaten açık saçık giyinen bir bayan değilim sonuçta evliyim bebeğim var nerde nasıl giyinceğimi bilirim.Bugünde iş görüşmesine giderken gayet mutasıp giyindim iş görüşmesine yakışır bir biçimde.Hatta eşimle gittim görüşmeye.

Lakin bizimle konuşan adam açıkça şöyle dedi; bizim kurumumuzun misyonu belli,biz daha anaokulundan itibaren ahlaklı bireyler yetiştiriyoruz.Öğretmenlerimizide buna uygun seçiyoruz vs. diye lafa devam etti ve saçım açık diye alınmayacağıma kadar lafı getirdi.Sonuç olumsuz iyikide olumsuz çünkü o an nutkum tutuldu şuan düşündükçe sinirim tepeme çıkıyor,biz ahlaklı bireyler yetiştirioruz diyor, -beynini yıkıcaz sen yolumuza engel olma demiyorda-saçımın açıklığını bahane ediyor.saçım açık die ben ahlaksız birey mi yetiştiricem ne kadar saçma bir zihniyet bu sen benim ahlakımı,imanımı nereden bilebilirsin sorgulamak sana mı kalmış,bir de eğitimci olucaksın?
Keşke bunları o zamanda söyleyebilseydim.Gerçekten bu kurumla ilgili duyduğum olumsuz düşünceler doğruymuş,birde göz boyamak için Atatürk sergileri filan açıyorlar o yolla velileri okula çekip paraları götürüyorlar.sonra ama işin iç yüzüne girince adam açık açık biz ufaktan beynini yıkıcaz haberiniz olsun diyor.

o kadar sinirim kalktı ki yazmadan duramadım.Bu mübarek ramazanda elhamdürillah imanımdan da inancımdan da kimseye sorgulatmam.Yüce rabbim versin herkesin hakkını...

Ne günlere kaldık ya rabbim bu devirde.

22
hazır meyve püresi sebze püresi,7 sebzeli çorba vs. kullanan varmı? öneriyormusunuz?
yoksa evde mi yapıyorsunuz?
evde yapanlar yaz mevsiminde meyve olarak neleri püre haline getiriyorsunuz?
aynı şekilde sebze püresine hangi sebzeleri koyuyorsunuz?

23
bebeğiniz odasında mı yatak odasında mı yatıyor?
beşiğinde mi yatıor yoksa yanınızda mı?
kaç aydan sonra odasında yatırmaya başladınız?
eşlerinizde sizinle yatıyormu?


arkadaşlar soruların haricinde bende kendi durumumu anlatayım.duru doğduğundan beri ben kızımla yatak odasında eşimde oturma odasında yatıyor.bunun 2 sebei var birincisi eşimin işi çok ağır gece uykusuz kalmasın die.ikincisi ise kızımın uykusu çok hafif ve eşim çok horluyor eşim ne zaman bizimle yatsa kızım hemen uyanıyor.ben eşimle yatmak istiyorum sonuçta bu durum nereye kadar böyle ayrı gayrı ama bi çözüm bulamıyorum ne yapıcam bilemiyorum  :sad1: :sad1:
24
kızım mavi gözlü doğdu sonra yeşil oldu şuan 3.5 aylık ve hala yeşil gözlü böyle kalırmı değişir mi sizlerde nasıl oldu?
25
arkadaşlar ben kızımı emziriyorum şuan 3,5 aylık ama sütüm az olduğundan da günde 2 kez dr önerisiyle aptamil mama veriyorum bi gündüz bi gece.kızımın bu şekilde kilo alımı güzel.ortalama 1 kilo civarı alıyor.peki ek gıdalara geçerken dr neyi göz önünde bulundurup başlayacağımız ayı söylüyor kilo alımını mı yoksa anne sütü alıp almadığını mı? ek gıdalara geçtiğimizde anne sütü ve ek gıdanın yanında aptamil mama vermeye gerek kalıyormu?
26
arkadaşlar bebeğinizle yaptığınız tatil tecrübelerinizi anlatabilirmisiniz_
birde kaç aylıkken denize yada havuza soktunuz
27
arkadaşlar ben zaten çok gür saçlı biri değilim ince telli saçlarım var.ancak hamilelikte çok gür ve sağlıklı olmuştu saçlarım.ama şimdi 1 haftadır çoook fazla dökülüo emzirirken olurmuş ama yokmu bunun çaresi tutam tutam gidio çok azaldı saçlarım :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
28
nikahtan mı evlendiniz düğün yaptınız mı?
düğün yapanlar düğünleriniz nerede oldu düğün salonu kır düğünü,yemekli ,kokteylli vs.,kaç misafiriniz vardı düğünde?

önce ben yazayım bizim düğünümüz 800 kişilik kır düğünü oldu ve yemekliydi.
29
merhaba arkadşlar başlıktanda anlaşılacağı gibi.eşim çok yoğun çalışıyor rabbime şükürler olsun çalışıyor kazanıyor kimseye muhtaç değiliz ama kendimi bazen çok yalnız  hissediyorum.sabah 7 de gidiyor akşam 9da geliyor.2 iş birden yapıyor aynı anda ondan çok yoğun oluyor.geldiğindede çok yorgun oluyor ne kızıyla ilgilenmeye ne de benle konuşup ilgilenmeye ne hali ne vakti kalmıo,erkenden uyuyo.kızım resmen babasını tanımıo.cumartesi günü de tam gün çalışıo.bazen haftanın 6 günü yalnız olmaktan çok bunalıyorum ev işi kızım filan tüm yük bende eşim malesef destek olamıyor.kendimden geçtim kızımında babasına ihtiyacı var nasıl olucak bilmiyorum.eşimede bişi diyemiyorum çünkü o  da üzülüo bu duruma.o nedenle burada dertleşelim istedim.
30
arkadaşlar grip oldum ne yapıcam alabileceğim ilaç yok mu bebeğime geçicek die korkuyorum.çünkü emiyor ve devamlı kucağımda.maske takayım dedim ağlıo korktu off napıcam tavsiyeniz var mı
31
arkadaşlar biliosunuz biz 2 yıl çocuk sahibi olmaya uğraştık ikimizdede  sorun olduğu için.ama sonra bi anda doğal yolla hamile kaldım kızım dünyaya geldi.şimdi doğumdan sonra ben 40ım çıkınca hemen adet oldum.dr dikkat et hamile kalmayasın dedi.şimdi korunma olarak hap kullanılmıo emzirirken.ben spiral istiyorum eşim taktırmıo.geriye kondom kalıo onuda eşim takmıo bi kerede taktı canım yandı bide doğumdan sonra zor olduğundan çıkardık.eski yöntemi kullancam dio eşim son dk kullanmıo bu ay yani korunmasız geçti.çok sinir edio beni korunmayalım zaten olmuo filan dio.ama 1 kere doğal hamile kaldım ya gene olursa sezeryan oldum ben dr 2 yıl kalma dedi eşim anlamıo napıcam bilmiyorum adette olmadım zaten offff kafam karıştı yaaa :sad1: :sad1:
32
selam arkadaşlar ben doğum yapalı 2 ay oldu 40ım çıkana kadar az az kanamam oldu aradan 1 hafta geçti ve adet oldum emziriorum diye az az 1 hafta sürdü.adet bittiğinden beride  kahverengi akıntım var? normalmi yoksa enfeksiyon mu oldy acaba?
33
Sizin Seçtikleriniz / ben geldim :)))
14 Mayıs , 2012, 16:42:41
merhaba arkadaşlr nasılsınız?
Bİz çok iyiyiz kızımla uğraşıyorum bir süredir giremedim buralara.başta kızımla uğraşmaktan birde internette sorun olunca uzak kaldım.Ama aklım buradaydı cidden.ama artık aranızdayım.sık sık girmeye çalıişıcam.çok merak ediyorum gelişmeleri hamişleri doğum yapanlaı vs.hemen okucm inş hepsini.çokk öptüm herkesiiiiii :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:
34
Arkadaşlar öncelikle merhaba.doğum yaptığımdan beri siteye giremiyorum malesef.çünkü kızım devamlı mememde duruyor,sürekli kucağımda.sarılık olduğunda sık emzirmeye başladım diye çok fena alıştı.gündüzleri sorun olmuyor da geceleri çok sorun oluyor.Hiç uyumuyor durmadan emmek istiyor.Günlerce uykusuz mahvoldum.Sonra dedik acaba bu çocuk doymuyor da ondanmı emmek istiyor ve uyumuyor diye.Az miktarda mama yapıp verdik.mamayı verince çocuk bayılır gibi saatlerce kesintisiz uyuyor.Bıraksam sabaha kadar kalkmıcak.Doktora söyledik.mama vermeyin diyor.TAmam bende biliyorum anne sütü vermek gerek ama mememden düşmüyor,göğüslerim boşalıyor yerine süt dolmasını bile beklemiyor ve hiç uyumuyor.

Ne yapıcam bilemedim.Gündüzleri devamlı emziriyorum.GEcede yatmadan 1 kez 30 cc mama veriyorum.Sonra gece uyandığındada sabaha kadar gene mememde duruyıor.O kadar mamanın bir zararı olurmu?
Annem devamlı bırakçak seni bu filan deyip duruyor.Kendimi kötü hissediyorum.
35
Arkadaşlar benim doğumum cuma günü olucaktı.ama dün akşam tansiyonum yükselince ve bugünde doktorda kontrol vardı durumu anlatınca önce bugün hemen alıyoruz bebeği dedi.ben korktum tabi apar topar.Sonra nst ye girdim tahlil filan yaptırdı.Onların sonuçları güzel çıkınca yarın bebeği alalım zaten artık 38.haftanın içindesin daha fazla beklemeyelim tansiyon önemli dedi.
Şuan hala şoktayım yarın 11-12 gibi kızım doğucak kısmetse. :amin:
Dualarınızı esirgemeyin benden ve kızımdan.Hala panik halindeyim.Etrafıma şaşkın şaşkın ve boş gözlerle bakıyorum.Bu gece uyuyamam zaten ben kesin.
bu arada bi süre internete giremeyebilirim doğumdan sonra.ama bu siteden kimsede telim yok haber de veremicem sizlere gelişmeleri.Eğer numaramı alıcak ve vericek bi arkadaş olursa onunla haberr gönderebilirim.Ama tabi isteyen olursa.Olmadı gelince anlatırım artık durumu.
Darısı tüm isteyen arkadaşlarımın başına inş
36
Arkadaşlar az önce tam wc ye gidicektim aniden belimden altıma doğru çok şiddetli  sancı geldi resmen kalkamadım ve gözümden yaş geldi..doğum sancısı olabilir mi sizce bu?
panik oldum yaa ne kadar sıklıkla gelmesi gerekiyor,?
37
Arkadaşlar bebek mevlüdü için sizce gelen misafirlere bebek şekeri mi dağıtsam,bebek kurabiyeleri mi yaptırsam yoksa internette isim yazılı magnetler var onlardan mı yaptırsam bilemedim.

Bİrde misafirlere şerbet v.s ikram edeceğimiz baardakları süslemek istiyorum neler yapabilirim önerileriniz neler?

magnet örneği böyle mesela

38
Arkadaşlar dayım dün gece vefat etti.Daha 44 yaşındaydı beynindeki tümörden dolayı vefat etti.Evli bir kız babasıydı.
Onun için sizlerde bir fatiha okuyabilirmisiniz?
Elimden başka birşey gelmiyor  :sad1:mekanı cennet olsun inşallah. :crybaby2: :crybaby2:
39
Doğum / sezeryanla yapılan doğum sonrası...
15 Şubat , 2012, 23:20:28
Arkadaşlar sezeryan doğum yaptıktan sonraki hayatınızla ilgili bazı sorularım olucak?

Ne kadar sürede iyileştiniz?
Hemen banyo yapmaya izin veriliyormu?
Ev işi vs. yapmaya ne zaman başladınız?
Ne kadar zamandan sonra normal kot pantalon vs. giymeye başladınız?
Deniz ve havuza ne kadar süre sonra girilebiliyor?
Spor yapmaya ne zaman başlayabiliriz?
Hayatınızda başka kısıtlamalara vs.yol açtımı?
40
arkadaşlar dün tansiyonum biraz yükselmişti ve bulantım vardı.Sonradan kendiliğinden düştü tansiyonum.Doktorumda bugün idrar tahlili yaptı ve idrarda protein çıktı.Ama bugünkü tansiyonum normaldi.Doktorda bu tahlil tanı koymak için yeterli değil o nedenle 24 saatlik protein takibi yapıcaz dedi.Bunun içinde bana büyükçe bir bidon gibi bişi verip yarın sabah 8de başlayıp 24 saat süresince tüm idrarımı wc ye değil o kaba yapmamı söyledi.24 saat sonundada kabı hastaneye götürücez ve ordan numune alınıp bakılıcakmış.Eğer ondada değer yüksek çıkarsa o zaman tekrar konuşuruz dedi.Birde her gün eczanede tansiyonunu ölçtür yüksek çıkarsa haber ver dedi.

Peki sizlerde nasıl ortaya çıktı hangi testler yapıldı,Bu süreçte neler yaşadınız vs. anlatabilirseniz sevinirim


:flowers: