(http://3.bp.blogspot.com/-CT7rBXLtdAI/Tzm6IQNhYTI/AAAAAAAAA28/hYvEN8UYc0I/s1600/p+149.JPG)
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı dirsek makarna
- 1 su bardağı rendelenmiş permasan peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı frenk soğanı (irice doğranmış, 2 tatlı kaşığı kadar servis yaparken tabak süslemesi için ayırınız.)
- 1/4 su bardağı zeytinyağı (makarnalı karışımın içersine)
- 2 adet bostan patlıcanı
- 1/4 su bardağı zeytinyağı (tepside pişecek patlıcanlar için)
- 1 çay kaşığı tuz (tepsideki patlıcanlar için)
- 4 adet iri domates (domatesleri sert ve rengi en kırmızı olanlarından seçiniz.)
- 1/2 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Hazırlanışı:
- Fırınınızı 200 derece sıcaklığa getiriniz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanlar için kullanılacak yağı tepsiye yayınız ve üzerine yarım çay kaşığı kadar tuz serpiniz.
- Patlıcanları uzunlamasına 1.5 santim kalınlığında keserek dilimlere ayırınız ve bekletmeden yağlanmış tepsiye tek sıra halinde diziniz. Elinizle üzerlerine bastırıp hafifçe yağlanmalarını sağlayınız ve yağlı kısımları üste gelecek şekilde çeviriniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriniz.
- Patlıcanlar fırında pişerken, makarnayı paketinin üzerindeki açıklamasına göre pişirip süzünüz ve derin bir kariştırma kabına aktarınız.
- Makarnanın içersine permesan peyniri, karabiber, frenk soğanı ve zeytinyağını katıp harmanlayınız.
- Pişen patlıcanları fırından çıkarıp biraz soğumalarını bekleyiniz.
- Domatesleri 1.5 santim kalınlığında yuvarlak dilimlere kesiniz.
- Fırın kabını zeytinyağı ile yağlayıp, patlıcanları tek sıra halinde diziniz.
- Patlıcanların üzerine domates dilimlerini dizip hafifçe tuzlayınız.
- Dizilmiş domateslerin üzerine makarnalı karışımı boşaltıp eşit olarak yayınız.
- Makarnaların üzerine bir adet patlıcan, bir adet domates dilimi dizerek resimdeki gibi yerleştiriniz.
- En üste çedar peynirini yayınız
- Fırın kabını bir fırın tepsisinin içine yerleştirip önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriniz.
- 10 dakika kadar, aşırı sıcaklığının geçmesi için bekletiniz ve dilimlere kesip sıcak olarak servis yapınız.
(http://4.bp.blogspot.com/-4PBgTptfruc/TzmyDneII6I/AAAAAAAAA1E/swMjXKZDxHU/s1600/p+053.JPG)
(http://1.bp.blogspot.com/-og-ZOZHgzPQ/TzmydSZaQuI/AAAAAAAAA1M/MNwb7OsUzEE/s1600/p+054.JPG)
(http://1.bp.blogspot.com/-x7yeUImyQK0/Tzmy0p7DlkI/AAAAAAAAA1U/kS85z7nFVl4/s1600/p+055.JPG)
(http://4.bp.blogspot.com/-4FbteGIzAsU/TzmzLx8XldI/AAAAAAAAA1c/NJcPWpNFisU/s1600/p+074.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/-O9VSLREfOng/Tzmzx94wQtI/AAAAAAAAA1k/liy8xkmDb28/s1600/p+080.JPG)
(http://1.bp.blogspot.com/-aBUltqO_D2A/Tzm0Ri9VHbI/AAAAAAAAA1s/FdLzrR9p7yE/s1600/p+082.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/-K8Qi55lwB0o/Tzm1B8t72VI/AAAAAAAAA10/Y4l4oyf8jqU/s1600/p+083.JPG)
(http://4.bp.blogspot.com/-KCrCA8TBGH0/Tzm1avJXgEI/AAAAAAAAA18/rdOoAzyRxus/s1600/p+085.JPG)
(http://3.bp.blogspot.com/-MxmkfugvVpI/Tzm18X_YoFI/AAAAAAAAA2E/-rVRzFpe-us/s1600/p+086.JPG)
(http://3.bp.blogspot.com/-33cUGGt6h1s/Tzm2-zCABXI/AAAAAAAAA2U/j47HutO8OQw/s1600/p+093.JPG)
(http://4.bp.blogspot.com/-HwyazQyWjJ8/TzmwNvUmAfI/AAAAAAAAA08/kthSumN-pSk/s1600/s+048a1.jpg)
Alıntı