10 Mayıs , 2024, 17:00:26

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gülay t.

76
Hadi gözün aydın  inşallah daim olur yemesi.  :amin:
77
Amiin canım, inşallah yarın güzel haberlerle ve bebeğinin cinsiyetini öğrenmiş olarak gelirsin. :amin:
78
İyiyim canım çok teşekkürler. Hamileliğin dönüm  noktası yarın desene. İnsan  merak ediyor cinsiyetini ister istemez, cinsiyet kesinleşince daha bir değişik oluyor insan ve hazırlıklar falan ona göre  yapılıyor.

İnşallah bundan sonrası da sorunsuz geçer. Ben de 3 kez kimyasal gebelik geçirmiştim ama çok şükür kızımın hamileliği sorunsuz geçmişti. İlk 3 buçuk ay bulantılar devam etti ama ben ona bilr şükrediyordum. Sağlıklıydı ve benimleydi ya bulantı bile vız geliyordu. :k06:
79
Selam Kevsercim nasılsın hamilelik nasıl gidiyor?? Yakında tekmeler başlayacak inşallah daha güzel günler gelecek.
Bu arada hamilelikte pekçok değişiklik yaşayacaksın bunların çoğu normal kanaman olmadığı sürece çok telaş yapacak bir durum yok.

Hamilelikte kabızlık da yaşanır, son dönemlerde bacak, sırt  ağrıları vücutta şişme ve su toplama, ellerinde ve kollarında uyuşma, ve aklıma gelmeyen daha pekçok şey. Farklı birşey görürsen kendinde önce internetten araştır burada arkadaşlara sor olmadı doktoruna danış ama hemen panik yapma. Bu arada tansiyonuna da dikkat et hamilelikte tansiyon yükselmesi önemli. Bu yüzden varsa evde makinene düzenli ölç. Vücudunda normalden fazla şişkinlik fark edersen yada baş ağrısı varsa tansiyonun yükselmiş olabilir. En çok buna dikkat et. Gerisi normal değişikliklerdir.
80
Canım kilosu gayet güzel, doktorun da haklı olabilir kendince ama çoğu doktor 5 buçuk aylıkken ek gıdalara geçirir bebekleri anne sütü emiyor dahi olsa. Yavaş yavaş alışır ve 6. ayını doldurunca da kahvaltı ve çorbaya geçer. Kaşık maması da meyve püresi de verebilirsin sütünü neden bıraksın.

Ki bugünlerde zaten az emiyor diyorsun ek birşeyler vermek zorundasın.  Yazdıklarımı pek dikkate almıyorsun gibi geldi bana o yüzden tekrar belirteyim sütün yeterliyse  ve sağma makinen varsa sağıp ver sütünü ya da mama yap o sütle.
81
Rica ederim canım. Doktoruna bir danış tabi belki iştahsızlığının bir sebebi vardır. Ona yaptığın çorbayı az yapmaya çalış artık az da  olsa tuz katabiliirsn belki hoşuna gider. Tavuk, et ve ciğeri blendırdan geçirip kat çorbasına direk yemeyebilir, fazla dişi yoksa ondan da kaynaklanabilir yemek istememesi.

Yediği mamaların içine besleyici değeri olan şeyler kat  bari böylece alsın gerekli vitamini. Dediğin gibi meyve püresiyle yoğurdu karıştır ceviz dövüp katabilirsin içine ayrıca. Muz yerse ezip yoğurtla veya sade yedir çok besleyici ve kilo da yapar. Allah yardımcın olsun yemeyen çocuk zordur.
82
Pınarcım uykuları arasındaki süreye dikkat et ve diğer uyku zamanı gelmeden yemeğini hazırlayıp muhakkak yedir. Gelişme dönemleri şimdi, düzenli yemesi lazım. Şimdi bebeğin en az 3-4 öğün yemeli ve artı anne sütü veya devam sütü almalı. Eğer seni emmeyi bırakıyorsa yavaş yavaş devam maması ver biberonla. Anne sütü emmese bile günde en az 500 ml süt içmesi lazım, tabi daha 1 yaşında olmadığı için devem sütü içebilir. Kahvaltısını ve gece mamasını devam sütüyle hazırlayabilirsin.
83
Canım bu kişiye göre değişir, adetlerin düzenliyse normal zamanında olursun. Klomen sadece yumurtayı büyütüyor adet zamanında bir değişiklik olmaz büyük ihtimal.
84
Canım bir yakınımın da eşinde varikosel vardı ve aynen size söylendiği gibi ameliyat sonrasında bile yüzde 20 ihtimalle bebek sahibi olabileceklerini söylemiş doktor. Ameliyattan sonra ümidi kesip kendi haline bıraktıkları bir zaman hamile olduğunu öğrendi  arkadaş.
Yani kısmette varsa çok düşük ihtimalle bile olur Zaten her ay hamile kalma ihtimalimizde yüzde 25 miş sadece. Rabbim büyük siz ameliyatı yaptırın gerisi güzel olur inş. :amin:
85
Canım süt sağma makinen varsa sağıp biberonla vermeyi dene veya mamayı  sağdığın sütle yap böylece sütünü de emmiş olur dolaylı olarak. Yavaş yavaş ek gıdalara da geçebilirsin artık. Meyve püresi ve yoğurtla başlayabilirsin.
86
Canım benim kızımda 5. ayında uzun süre  meme emmeyi istemiyordu. Sanırım etrafı keşfettiği için uzun süre memede kalmak ona cazip gelmiyordu artık, biraz emip etrafı izliyordu. Ben de uykudayken emzirmeye başladım ve halen daha o şekilde emiyor.  Bazen geçici olabiliyor bu dönem ama geçmezse ve uykuda emiyorsa uyutup emzir. Sakın pes etme sütün olduğu sürece emzir.
87
Arkadaşın yorumuna katılıyorum. Alternatif birkaç şey önerebilirim, top oynayabilirsiniz önüne doğru yuvarla topu belki o da sana doğru atabilir. Üst üste kutular veya plastik bardaklar dizip sonra onları yıkarak eğlenmesini sağlayabilirsin veya kendisi yıkarsa belki daha hoşuna gider. Bebekler her dönemde saklambaç oynamayı sever bir yere saklanıp aniden çıkarak onu güldürebilrsn .

Ya da emekliyorsa o önde sen arkada onu kovalayabilirsin, geldim geldim diyerek, kızım hala bayılıyor bu oyuna.  :) Aklıma bunlar geldi . Bebeğinin yapısın uygun yeni oyunları zamanla sen kendin de keşfedebilirsin.
88
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: yerleşme kanaması
09 Mayıs , 2011, 19:23:51
Canım yerleşme kanaması döllenme tarihine göre kişiden kişiye değişebilir. Adetten önce , adet günü veya birkaç gün sonra olabilir. Benim adetten 3 gün sonra olmuştu mesela.

Ve kanama genelde çok azdır birkaç gün sürer bazen ama pedi  tamamen  kirletmeyecek kadar azdır. Koyu kahve olabilir rengi bazılarında ise pembe olabiliyormuş. Hamilelikte belirtiler hemen ortaya çıkmayabilir. En erken belirtiler göğüs ağrısı, yorgunluk hissi ve uykudur ama herkes bunları hissetmeyebilir tabi. Hayırlısı olsun senin için.
89
Canım çok geçmiş olsun, inşallah tekrar yaşamazsın o olumsuzlukları. Ben de 2-3 kez düşük yaptım  seninkilerden daha küçüktü gerçi, araştırma için üniversite hastanesine falan gittik, doktorum bana da tüp bebek önermişti herhangi bir sebep olmayınca düşüğe neden olan. Ben çok kararsız kalmıştım sonuçta hamile kalabiliyordum ve tüp bebek gereksiz gibi geliyordu ve daha da kötüsü tüp bebek yaptırınca da düşerse çok yıkılacağımı tahmin edebiliyordum.

Çünkü içinize  bir bebek yerleştiriliyor ve siz bunu biliyorsunuz önceki düşüklerde çoğu zaman hamile kaldığımı dahi anlamadım. Bilerek düşmesi çok daha yıkıcı olacaktı dolayısıyla çaresiz bir dönemdi benim için çok dua ettim o ay ve çok şaşırmıştım bir sonraki ay tedavisiz hamile kaldım, tutundu bana bebeğim. Ben ilk 3 ay yine düşecek diye hiç duygusal bir bağ bile kuramadım bebeğimle ama bir baktım hala benimle gitmiyor.

Çok şükür doğdu ve şimdi 1 buçuk yaşında. Biraz uzun anlattım belki ama diyeceğim tüp bebekten önce biraz daha bekle bence yaşın da müsaitse. Çünkü hamile kalabiliyorsun çok şükür. Ve inşallah vakti gelince bebeğin sağlıkla doğar :amin:
90
Canım yeni doğan bebeklerde o tarz kırmızılıklar olması çok doğal. Zamanla geçecektir, deri değiştiriyor hatta soyulmaya da başlayacaktır bir süre sonra. Ama geçmez ve devam ederse ve kuruluk da varsa cildinde, doktoruna danışabilirsin bazen egzema olabiliyor yeni doğan bebeklerde.