Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gülay t.

211
selam canım  hoşgeldin. İnşallah hamilesindir. Tabi bunu anlamanın en kestirme yolu biraz daha bekleyip idrar testi yaptırman. Veya beklemek istemezsen direk kan testi yaptır.
212
Canım yakında mısın bilmiyorum ama Gaziosmanpaşa'da Bahat Halk Hastanesi var orada bir bayan doktor var tavsiye edebileceğim.
Tedavi süresince, hamileliğimde ve doğumda doktorum hep o oldu. Ben çok memnunum.hep doğru teşhis koydu ve para için hiç beni olmadık şeylere yönlendirmedi. İsmi Birgül Koç umarım işine yarar.
213
Canım mama alıyor mu bebeğin, hemen ek gıdalara geçmek istemiyorsan mama verebilirsin. Ek gıdaya geçmeni  tavsiye ettilerse yavaş yavaş geçebilirsin yakında 5 aylık olacakmış zaten. Hem seni emer hem diğer gıdalardan alırsa kilo alımı daha iyi olur inşallah. :amin:
214
İlknurcum teşekkürler güzel ve hepimizi ilgilendiren bir konu. Özellikle de Selma'yı :k06:

Bu arada arkadaşlar bir şey paylaşayım sizinle . Bir arkadaşım 2. bebeğine hamile, ilk çocuğunu doktora götürüp ona kardeşi olacağını falan söylemeyi ve ultrasondaki bebek görüntüsünü göstermeyi istiyormuş. Ama danıştığı bir pedagog bunun çocuklar için pek de uygun olmadığını söylemiş.

Çocuklardaki hayal dünyası ve algılar bizden farklı olduğu için küçücük  bebeğin bilgisayara nasıl sığdığını ya da annesinin karnında kapalı bir alanda nasıl yaşadığını anlayamaz ve değişik ruh hallerine girebilirmiş. Kısacası pek tavsiye etmemiş. Yeni bir kardeşi olacağını da mümkünse hamileliğin ilk aylarında değil de karın büyüyüp doğuma az zaman kala söylemek daha uygunmuş. Çocuklara 9 aylık bir hamilelik sürecini anlatmak zor olabilir hem de çok sabırsızlanıyorlar. En iyisi az zaman kala söylemekmiş. :flowers:
215
Alemsin Ayşecim yaa. :toothy10:

Aynen Katılıyorum İlknurcum . :icon_thumright:
Konu başlıkları bir konudaki fikirleri belirtmek için vardır. O konuda sorusu olanlar önce diğer sayfalara baksa dediğin gibi yeniden gündeme gelmez aynı şeyler.
216
Durup durup gündeme geliyor konu :ehi:

Arkadaşlar işin psikolojik boyutu kişiden kişiye değişebilir belki yani cünüpken emzirmek içine sinmez belki kişinin ama İslam dini kişilerin görüş ve psikolojisine göre farklı yorumlanamaz. Daha önceki sayfalarda çokça tartışıldı ve çeşitli delillerle cünüpken bebeğin emzirilebileceğine değinildi. Merak eden arkadaşlar hem o sayfalara baksınlar hem de yine de içleri  rahat etmiyorsa internetten veya dini kaynaklardan araştırsınlar.

Demet arkadaşın da belirttiği gibi en helal şeylerden biridir anne sütü hiçbir şekilde kendi yavrusuna haram olmaz. Manevi anlamda kullanılmıştır haram süt emmiş tabiri. Cünüpken tabi ki en normali çok beklemeden yıkanmaktır ama bir sonraki namaz vaktine kadar beklenebilir de sakıncası yok zira Peygamber Efendimiz gece yıkanmayıp sabah namazı vaktine kadar tehir etmiştir zaman zaman. Bizim için en güzel örnek Peygamberimiz olduğuna göre, demek ki cünüp olarak sabah namazı vaktine kadar uyumanın bir sakıncası yok.

Bebek ağladığında banyo yapacak veya normal abdest alacak kadar vaktiniz olmayabilir her zaman, dolayısıyla bebek çok ağlıyorsa hemen emzirebilirsiniz, göğsün yıkanıp emzirilmesi olayını hiç duymamıştım ama bana kalırsa ilişki esnasında mikrop kapmış olabilir diye emzirmeden önce yıkamakda fayda olabilir.
217
İnşallah işe yarar Gülşahcım. Ama yumurta takibi de yaptırsın bence çok geçmden. Bazen adetler düzene girse de yumurtalar kendiliğinden büyümeyebiliyor. Bunu erkenden farkederse doktoru, vakit kaybetmezler.
218
Canım yanlış hatırlamıyorsam adet düzenleyici bir ilaç. Kullanmıştım ben de. Hem adeti düzenliyor hem de hamile kalınabilyor bu ilaçla diğer adet düzenleyiciler gibi değil yani doğum kontrolü için kullanılmıyor bildiğim kadarıyla.
219
Canım bildiğim kadarıyla 1 buçuk 2 ay sonra başlanabilir. Doktorun doğru söylemiş. Ama tabi sağlık durumu da önemli, hala acı veren dikişler falan varsa veya ağrıyan  herhangi bir yer ve spor yapmak zarar verecekse daha uygun bir zamana kadar beklemek gerek.
220
Canım ben de en az 3 kimyasal gebelik yaşadım. Hatta nedeni araştırıldı falan ama en sonunda çok şükür tutundu bebeğim. Bazen tekrarlayabiliyor kimyasal gebelikler ama genelde sonunda tutunuyor bebek. Zaten kimyasal gebeliklerin çoğu anormal bebeğin vücut tarafından dışarı atılmasından kaynaklanıyor. Yani üzülme en hayırlı zamanda bir bebeğin olur inşallah. :amin:
221
Sevilcim poposunu kaldırıp ileri geri sallıyorsa yakındır emeklemesi. Benim kızımda emeklemeye başlamadan bir süre önce öyle yapıyordu. Çok geçmeden emekler merak etme.
222
Ayşecim Ferrum adlı damlayı kullan. Ferroyu ben de içiremedim. Çok kötü tadı. Ferrum çok tatlı, doktoruma sordum işlevi aynıymış verebilirsin demişti. Günde 10 damla veriyordum. Damlayı içirdikten sonra su içirmek lazımmış kararmasını önlemek için. Geçer inşallah tüm lekeler  en yakında. :amin:
223
Merhaba Göksecim. Tüm hasta bebişlere geçmiş olsun.
Ayşecim canım çook geçmiş olsun. İnşallah hemencecik iyileşir Eymen paşa. Sıkma canını salgın varmış.

İlknurcum dişler bazen bebeklerde gündüz hiç sıkıntı yapmaz ama gece sıksık uyanıp ağlar bebekler. Yerleri de belli oluyorsa dişten dolayı gece huzursuzluk yapmıştır muhtemeln.
224
Alıntı yapılan: ESİNCİK - 05 Ocak , 2011, 02:53:39
kızlar bn farklı bir dertten muzdaripim, oğlum sürekli emmek istiyo. ilk ay 1300gram almıştı 7cm de uzamıştı. 50 günlükken bir daha baktık 20 gün içinde 1400gram daha almış, günde 70gram...çok dedi dr :'( günde 30muş normali :icon_scratch:nasıl azaltıcm emmesini dedm, sadece anne sütü alıosa yapack bişy yok dedi, yapısaldır dedi. obez olacak diye çok korkuorum. biraz azemziriym diorum içerleyip ağlıo :y25: :y25:napıcm delirmk üzereym :dontknow:alsa dert almasa dert

Canım üzülmen için çok erken bence. Bir bebeğin obez olacağı ilk aylardan anlaşılmaz bana kalırsa. Çünkü en fazla kiloyu bebekler ilk 6 ay içinde alırlar. Sonrasında istesen de o kadar kilo alamayacak zaten. Hareketlendikçe kilo alımı azalacak. Ayda 1 buçuk 2 kilo alıp sonrasında obez olmayan pekçok bebek var tanıdığım.

Rahat ol ve emdiği kadar emzir. Ek gıdaya başladıktan sonra da doktorun kilolu bulursa o zaman yedirdiklerine dikkat edersin, şu an emdiği için yapacak pek birşey yok. Onu tam doyurmamak ağlamasından başka birşeye yaramaz çünkü. Ayda 1500 kilo almak çok değil ki hem, buradaki arkadaşların çoğunun bebeği eminim ilk aylarda 1- 1 buçuk kilo arası almıştır ve içlerinde bildiğim kadarıyla obez yok. Kendini üzmeni gerektirecek bir durum değil emin ol. Zamanla rayına girecek inşalah.
225
Alıntı yapılan: haydibebeğim - 05 Ocak , 2011, 16:03:21
ay ne güzel herkes bebeğinin aşırı emmesinden şikayetçi benimkiyse bir gün emiyor ertesi günü emmeyi reddediyor,ama gene de 1 ay da 850 gr almış maşallah :nazar:
4,5 aylık:boyu66,5 cm  kilo:7000gr :nazar:

Maşallah kızına bak gördün mü sıkıntı yaptığın kadar kötü değil durum. Banim kızım o kadarlıkken ayda 550-600 gram falan alıyordu ve boyu  da daha kısaydı senin kızından. Herşey yolunda demek ki bundan sonra daha rahat olursun inşallah.