09 Mayıs , 2024, 06:34:51

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gülay t.

121
Rica ederim canım, sende sorun yok tatlım rahat ol :k06: Zaten hamilelikte dökülmediğinden sonra çok fazla dökülsede  aradaki fark kapanmış oluyor, öyle kel falan kalacak kadar bir dökülme olmuyor anlayacağın.
122
Rica ederim canım ne demek. Bırakacak kimse yoksa yakında mecburen yanında götüreceksin kızını da . Arabasına koyup hep birlikte gidersiniz. Biraz meşakkatli olur tabi eviniz kaçıncı kat bilmiyorum ama arabayı çıkar indir falan zor olur ama ne yapacaksın, yavrularımızın mutluluğu için mecburen katlanıyoruz sıkıntılara.  Yaza doğru havalar ısınır. Yürüyerek gidersiniz kızınla. İnşallah yakınında uygun bir kereş bulursun.

Sıkıntını tahmin edebiliyorum hem sen bunalıyorsundur hem de onun sıkıldığını düşünüp üzülüyorsundur. İnşallah hayırlı bir çözüm bulursun.
123
Geçmiş olsun Nurcum çabucak geçer inşallah. İlaca başladıysan düşer ateşi inş. Bez koydurmuyorsa, sirkeli su yapıp elinle ateşli yerlerini ıslat, özellikle koltuk altını, alnını, boynunun altını, ellerini ıslat bayağı faydası oluyor. Tekrarla bu işlemi birkaç kere kurudukça ıslaklık. İlaç veremediğin zamanlar ya da ilacın süresi dolmadan ateşi yükseldiğinde  sirkeli su yap bir süre sonra düşüyor Allah'ın izniyle.
124
Canım Klomen kullandıktan ve ilaç bittikten sonra gün aşırı ilişkiye girmeniz faydalı olabilir. İğne vurulmayacağın için yumurtanın çatlayıp çatlamadığını kestiremeyebilirsin. Tedbiren gün aşırı ilişkiye girin inşallah denk gelir ve hamile kalırsın. Klomen kullandığın günlerde ise yumurta daha  büyüme aşamasında olduğu için ne zaman ilişkiye girdiyiniz çok önemli değil kafanıza göre takılın :k06:
125
Arkadaşlar saçlarınız bebek 2-3 aylık olduğunda dökülmeye başlayabilir ve hatta bebeğin de saçları hemen hemen aynı dönemde dökülmeye başlar. Bebeğin saçları bir süre sonra dökülmeyecek yaklaşık 5. aya kadar dökülür. Ama annenin saçı çok daha uzun süre dökülür. Benim hala daha dökülüyor eskisi kadar olmasa da Kızım 16 aylık düşünün.

Hamilelik boyunca dikkat ettiyseniz neredeyse hiç dökülmüyor saçlar. Doğum sonrası bu dökülmeler çok normal. Hormonal değişim ve vücudun eskiye dönüşünden kaynaklanıyor. Üzülmeyin hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Kendiliğinden rayına girecek herşey.
126
Alıntı yapılan: haydibebeğim - 22 Mart , 2011, 11:32:57
kızım bugün 7 aylık oldu şimdiye kadar k geıdayı %20 vrdim %80 anne sütü vrdi,şöyle ki;

sabah beni emiyor,sonra biraz meyveli yoğurt öğln de çorba(az ama)
öğlen ve tüm gün anne sütü,aç kaldığını hissettiğimde ise yoğurt veriyorum,gece anne sütü alıyor.acaba ek gıdayı az mı veriyorum,kafam çok karışık.herkes birşey diyor,napacağımı şaşırdım.sizlerin beslnm programınız nedir?yardımcı olursanız sevinirim.

bu arada emzirmedki düznim dğiştiği için memede tıkanıklık oluyor hep,sağ memd gne tıkanıklık var bugün,sütümü lektrikli pompayla sağdım ama az süt çıktı ve meme tamamen boşalmadı,elimle sıkıyorum süt fışkırıyor ama pompayla süt çıkmıyor,acayip de bir ağrı var,bunun sebebi nedir sizce?




Canım genellikle ek gıdaya yoğurt ve meyve püresiyle başlanır, çorba ve kahvaltı karışımıyla devam edilir. Şimdiye kadar  senin bu düzeni oturtman gerekirdi biraz gecikmişsiniz sanki. Sabah uyandığında anne sütü alıyorsa biraz zaman geçmesini bekleyip acıktıktan sonra kahvaltı ver karışıma neler katacağını sen  belirlersin artık bebeğinin zevkine göre. Ama yumurtanın sarısını, tereyağı, peynir, pekmez muhakkak ver.

3 saat sonra falan  yada arada emdiyse acıktığı zaman meyve püresi verebilirsin, bir süre sonra sebze çorbası, akşam yatmadan önce de muhallebi veya mama. Artık çorbalarına tavuk suyu veya et suyu katabilirsin. Bir süre sonra da  Tavuk ve eti çorbasına direk katıp blendırdan geçirebilirsin. Haftada birkaç kez muhakkak ver et ve tavuğu.

Sütün göğsünde çok mu bekledi acaba, dikkat et süt düğümlenmesi olmasın. Elinle sağabiliyorsan banyoda sıcak su tutup göğsüne iyice sağ ve boşalt. Yoksa ağrı artabilir. Geçmiş olsun canım
127
Alıntı yapılan: MUAZZEZ_G@G - 19 Mart , 2011, 19:32:27
KIZLAR OĞLUM GÖKERİM 4 YAŞINA GELDİ .VE HİÇBİR ARKADAŞI YOK YALNIZ LIKTAN SIKILIYO KIZ KARDEŞİMİZ VAR AMA ONUNLADA KAVGA EDİYOR
ÇEKİNGEN VE KORKAK OLMAYA BAŞLADI ARKADAŞ EDİNME KONUSUNDA ÇOK ÇEKİNGEN VE ÜRKEK
BİDE KIZLAR BEBEKLİĞİNDEN BERİ TENCERE ÇAYDANLIKLA OYNARDI HALENDE OYNAMAKTA BİTÜRLÜ VAZGEÇİREMEDİM
ASLINDA BİR SÜRÜ OYUNCAĞI VAR EVE SIĞMIYO ARTIK AMA PEK AOYNAMAZ

Bİ YRE DE PEK ÇIKARAMIYORUM ANNEM YANIIMIZDA YAKIN AMA ÇALIŞIYO BAŞKADA KİMSE YOK ONUN ETKİSİDE VAR BİLİYORUM

KORKUM ŞU PISIRIK ÜRKEK OLMASINI İSTEMİYORUM
ANA OKULUNA 2 SENE VERSEM Mİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM ARKADAŞ EDİNİR ENAZINDAN PAYŞAMAYI ÖĞRENİR

2 SENE ÇOK OLURMU ACABA BİLEMİYORUM



Canım kreşe ver bana kalırsa, kreş 5-6 yaşından küçük çocuklar için anaokulu ise okul öncesi çocuklar içindir genelde. 2 sene çok olur mu diye düşünme orada çok güzel vakit geçiriyor çocuklar evde yapamadığı pekçok şeyi yapacak, yeni çocuklar tanıyacak, paylaşmayı öğrenecek.

Çok faydasını görürsün bence. İstediğin zaman yazdırabilirsn boş yer varsa kreşte. Bir de bildiğim kadarıyla her gün göndermek zorunda değilsin istediğin günler gönderebilir ve kreşle anlaşabilirsin mesela haftada 3 gün. Ona göre ücret ödeyip anlaşabilirsin. Evlerimizi ne kadar  çocuklarımıza göre ayarlasak da oyun alanları sınırlı ve biz başka işler de yapmak zorunda olduğumuz için onlarla hakkıyla ilgilenemiyoruz.  Oysaki anaokulu ya da kreşte bu işin eğitimini almış ve işi yalnızca çocuklara hoş vakit geçirtmek olan kişiler var.
128
Alıntı yapılan: @@@melike@@@ - 18 Mart , 2011, 13:26:27
çatlatma ignesi vurulucam ama yumurtalıkların kaç cm olması gerek bu ikinci olcak geçen ay yaptırdım bide bu ay bana yardımcı olun  :flowers:


Canım 2 cm e yakın olması gerekiyor yumurtanın , o zaman çok daha kolay ve hızlı çatlıyor. Doktorun sana söyler bugün, hakkından hayırlısı olsun inş.
129
Rica ederim canım sen de sağol. Bir de incir suyunu sormuşsun, inciri kaynatıp içeceksin ama belli bir sayısı vardı 16 veya 18 incirdi sanırım yanıltmayayaım seni, İbrahim Saraçoğlunun sitesinde vardı yanlış hatırlamıyorsam.
130
Alıntı yapılan: < ESLAL > - 15 Mart , 2011, 23:09:52
biz tam Avrupalıyız zaten  :k06: :k06:

hoşgeldin Gülaycım  :wave:


Hoşbulduk canım, uyudu mu Hilal?
131
Alıntı yapılan: DER!N - 15 Mart , 2011, 23:06:26
Elhamdülillah daha iyi, o iyiyken kardeşi de ben de iyiyiz.

Sen nasılsın? Epeydir yoktun hayırdır?


Teşekkürler canım çok şükür iyiyim ben. Buralardayım genelde,  çok uzun süre kalamıyorum kızım pek müsaade etmiyor elleri hep klavyede oluyor.  En sonunda pes ediyorum ben, rahat edemeyip kalkıyorum bilgisayarın başından. Bir sorun yok  anlayacağın ev işi kızımın işleri derken geceleri ancak fırsat buluyorum.
132
Alıntı yapılan: DER!N - 15 Mart , 2011, 22:57:00
Avrupa yakasındayız genelde, Mine de sanırım bu tarafta bakalım başka kimler var

ve aleykum selam hoşgeldin Gülaycım  :opucuk:


teşekkürler canım hoşbulduk. Nasılsın  , bebiş nasıl? Geçmiş olsun Ecrine de inşallah daha iyidir şimdi.
133
Alıntı yapılan: ~Ayşecik~ - 15 Mart , 2011, 17:16:14
Alıntı yapılan: ❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤ - 15 Mart , 2011, 16:13:42
cnm kaçgünlük oldunuz
ben humana emzirme çayını kullanıyorum
hem soğuk da içilebiliyo ardarda 2-3 bardak içiyorum çok güzel süt yapıyo

bi denesene günde 4 bardak içmen lazım
mamaya alışmadan dene bence

5 günlüğüz canım, içiyorum dediğin çayı içiyorum günde 3 bardak, biraz faydası oldu gibi ama yinede az sütüm  :dontknow:



Canım hayırlı olsun bebeğin. Üzülme sütüm yok diye zaten normalde de 4. günden itibaren asıl süt gelmeye başlıyor , öncesinde genelde sarı renkli bir sıvı geliyor. Şimdiden sonra artacak yavaş yavaş, bebek sık sık emdikçe ve sen beslenmene dikkat ettikçe artar Allah'ın izniyle. Uykuna da dikkat et, gün içinde de fırsat bulursan uyu çok faydasını görürsün.
134
Canım iğne yumurtayı çatlattığı için özellikle vurulduktan 36 saat sonra falan bayağı ağrı oluyor çok normal bu. Sonraki günlerdede devam edebilir biraz, endişelenmeye gerek yok.
135
Alıntı yapılan: DER!N - 15 Mart , 2011, 22:18:26
liloşun yerinde olmaq isterdim nasıl üşeniyorum duşa  ::)

siz gelin yeterki ya alırım tabii ayy ne güzel olur  :hieyt: :hieyt:

başka kim var istanbulda ve çevrede

Selam arkadaşlar, bende İstanbul'dayım. Avrupa yakasında Fatihte. Herkes  başka semtte oturuyor ortak bir nokta bulmak zor. Ezginin teklifi güzel otogar olsun :k06: