Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - seda87

21
kızlar geçen detaylı ultrasona girdik bebeğimi herşekilde gördüm çok güzel bir duyguydu dr herşeyine tek tek baktı kuzumun kilosuna boyuna falan baktı böbreklerine kalbine beynine çoook şükür allahıma bir sorun çıkmadı :nazar: :nazar: :nazar:ama son ultrason fotosunu verirken miğdesi az miktarda küçük dedi  :sad1: :sad1:anlamadım neden olduğunu sadece miğdede küçüklük varmış bu zmanla düzelirmiş ama korkuyorum ya düzelmezse ne olacak yani şimdi ne yapmam lazım .doktorda dilim bağlandı resmen :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:gözlerim doldu dondum kaldım.sakın korkma dedi .normalde bana şeker taraması yapılacaktı ilki 50mg falan veriliyormuş sna 100mg verelim dedi bu durum bende şeker olduğundanda olabilirmiş bebeğin durumundanda olabilirmiş .kafam çok karıştı yaa allahım inş bebeğim iidir.çoook pişman oldum sonra böyle testler yaptırdığıma.ne olacak şimdi kuzucuğumun sorunu varsa ne yapabilirler sadece bana sitres kalacak başkada bişe yok. :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:dua edin ne olursunuz son 2 gündür kötüyüm.bu durum düzelir inş yaa.
22
kızlar bugün dr a gittim aslında benm randevum 19 eylüldeydi 3lü taramamız vardı.ama geçenlerde nagihan arkadaşımız bebeğimin kafası  toplamış dince dün gecedn beri uyku tutmadı beni.rabbim onun bebeğininde ii olmasını nasip etsin inş. :amin:işte tameamen içimdeki korkuyla gittim birşey olmuş muı var mı die.dr a korkuyorum die geldim dedim 3lü tarama zmanımız gelmişl dedi baktı çook şüğkür rabbime sağlıklıymış sonuçlar bayramdan sonra alınacak.işte o sırada dr erkek gördüm dedi :k06: :k06:ayyyy ben şok oldum o kadar limon yedim dedim nasıl bu erkek olur :ehi: :ehi: :ehi:dr a bilmem valla öyle gördüm dedi sonra bizimki kapattı bacaklarını ve döndi poposunu dahada göstermedi  :k06: :k06: :k06: :k06:yaa hiiiç cinsiyetine dair sevinme olmadı aslında çook şükür sağlıklı yaaa ona sadece sevindim :nazar: :nazar: :nazar:işte sonuçları aldıktan sonra bir daha bakacak dr cinsiyetine ama çıkarkende sen kızı unut dedi :ehi: :ehi: :ehi:rabbim inş hepimizin bebeklerini korusun
23
•Teravih namazının günlere göre ayrı ayrı fazileti vardır
İmam-ı Gazali Hazretleri teravih namazının fazileti hakkında şöyle buyurmuştur; "Hz. Ali'den (ra) rivayet edilmiştir ki:
1. geceteravih namazını kılanın: Bütün günahları bağışlanır.
2. geceteravih namazını kılanın: Kendisinin ve eğer mü'min iseler ana ve babasının günahları bağışlanır.
3. geceteravih namazını kılana: Melekler müjde vererek derler ki: "Ey falan kişi! Sana müjde olsun ki, Allah (cc) senin amelini kabul edip umduğuna nail eyledi."
4. geceteravih namazını kılana: Allah (cc) Tevrat, İncil, Zebur ve Kur'ân'ı okumuş kadar sevap ihsan eder.
5. geceteravih namazını kılana: Allah (cc) Mescid-i Haram'da namaz kılanın sevabı kadar sevap ihsan eder.
6. geceteravih namazını kılana: Allah (cc) Beyt-i Mamur'u tavaf edenin sevabı kadar sevap ihsan eder.
7. geceteravih namazını kılana: Allah (cc) Musa'nın (a.s) yanında firavun ve haman ile mücadele etmiş sevabı ihsan eder.
8. geceteravih namazını kılana: Allah (cc) Bedir savaşında Peygamber Efendimiz (asm) ile beraber olmuş gibi sevap ihsan eder.
9. geceteravih namazını kılana: Allah (cc) Davud (as) ile beraber ibadet etmiş sevabı verir.
10. geceteravih namazını kılana: Allah (cc) dünya ve ahiret selameti verilir.
11. geceteravih namazını kılana: Kabul edilmiş umre sevabı verilir.
12. geceteravih namazını kılan: Sıratı yıldırım gibi geçer.
13. geceteravih namazını kılana: Beytullah'ı imar etmiş gibi ecir verilir.
14. geceteravih namazını kılana: Allah (cc) Kadir gecesini sabaha kadar ihya etmiş gibi sevap verir.
15. geceteravih namazını kılanın: Allah (cc) hacetini ve duasını kabul eder. Ahirette yüksek dereceler ihsan eder.
16. geceteravih namazını kılan: Kıyamet gününde kabrinden kalkarken "Lailahe illallah" diyerek kalkar.
17. geceteravih namazını kılan: Dünyadan çıkmadan Cennet-i Ala'daki makamını görür.
18. geceteravih namazını kılana: Şehitlere ve gazilere verilen ecir gibi ecir verilir.
19. geceteravih namazını kılanın: Allah (cc) dünya ve ahirette yardımcısı olur.
20. geceteravih namazını kılan: Rasulullah Efendimiz'i (asm) rüyasında görmeden dünyadan çıkmaz.
21. geceteravih namazını kılana: Yerde ve gökte ne kadar melek varsa hepsi onun için istiğfar eder. Ve Allah (cc) o kuldan razı olmadıkça dünyadan ahirete göçmez.
22. geceteravih namazını kılan: Ümmet-i Muhammed'in yetimlerini ve dullarını doyurmuş gibi sevap alır.
23. geceteravih namazını kılan: Ümmet-i Muhammed'in esirlerini azad etmiş gibi sevap alır.
24. geceteravih namazını kılan: Beraatını sağ elinden alır.
25. geceteravih namazını kılana: Ölüm meleği en güzel surette gelir, onu cennet nimetleriyle müjdeler.
26. geceteravih namazını kılanı: Allah'ın emriyle melekler şeytanın şerrinden korurlar.
27. geceteravih namazını kılana: Allah'ın emriyle cehennemin kapıları kapanır.
28. geceteravih namazını kılana: Allah'ın emriyle cennetin kapıları açılır, hangi kapıdan isterse o kapıdan girer.
29. geceteravih namazını kılana: Eyyüb'ün (as) sabır sevabı ihsan edilir ve bütün günahları bağışlanır.
30. geceteravih namazını kılana: Allah'ın emriyle arşın altından bir münadi şöyle seslenir: "Gece teravih namazını kılan kullar cehennemden azad olmuş kullardır. Korktukları cehennemden kurtulup umdukları ve Allah'ın Cemâl'ine nail olanlardır" Allah (cc) buyurdu ki: " İzzetim ve Celalim hakkı için bu kullarıma af ile muamele eyledim. Cehennem ateşini vücutlarına haram eyledim"
Sonra Allah emreder ki; o kullara -erkek olsun, kadın olsun- cehennem azabından kurtulmak ve sıratı kolaylıkla geçmek için beraat yazılır.
Her kim inanarak 30 gece teravih kılsa Allah (cc) o kula şeksiz şüphesiz ihsan eder. (İsmail Hakkı - Mecalisü'l-va'z ve't-tezkir, sh:88-90),(Osman el-Hobevi - Dürratü'l-vaızin, sh:16,17) (Muhammed Hayri, Mecalis i Hayriyye ve mefatih-ı ilmiyye ,sh:15-99)
24
kızlar anlamıyorum neden yaaa hamile kalmadanda kullanım bu folşk plas ı hiçbirşey yapmıyoru hamile kaldıktan sonra dr günde 3 tane al dedi ama 3 gün sonra iice kötüleştim sanki ilacı aldıktan 10dk sonra kusuyorum ilacı almadığım zman kusma falan kalmıyor.içimi çok bulandırıyor ve acayip tiksinti oluyor yaaaa :igrenc: :igrenc: :igrenc: :igrenc: :igrenc: :igrenc: :igrenc:dr a sormadan güne 1 taneye düşürdüm ama artık almıyorum ilaç falan sizce ii mi yapıyorum kızlar almasam olur mu yaaa.üzülüyorum bebeğim için gerekli birşey beni neden bu kaar kötü yapıyor :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
25
kızlar şimdi ben en son 5 mayısya adet oldum ondan sonrada olmadım 6 haziranda test yaptım gebelik çıktı sonra kan testi verdim 7haziranda 365 çıktı :nazar: :nazar:nette kaç haftalık hamileyim yazıyorum son adet tarihşime göre  Şu anda 5 hafta 6 günlük hamilesiniz. Bebeğinizin tahmini doğum tarihi 9 Şubat 2012'dur
yazısı çıkıyor bu doğrumu kızlar yani bu hesaplayıcılar ne kadar doğru benim hesabıma göre 5+3 ama internet neden 5+6diyor ona göre yarın 6 haftalık oluyorum ama değil :dontknow: :dontknow: :dontknow:
26
Anne Olmak İstiyorum / hasta mı oluyorum neee:(
02 Haziran , 2011, 23:51:41
kızlar ne zamadır kasıklarrım ağrıyordu belim ağıyordu belirtimi acaba dedim hamileliğin ama az önce lavoboya gittim böyle koyu sarı akıntım oldu kahve değildi ama bilmiyorum bu ne yaa ne zamandır akıntımda yoğundu ama yumurtanın akı gibiydi bu sefer daha sarımsıydı :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
27
ben doktora sormadam folik asid başlamıştım kızlar hamile olduğum ayda  doktor folik asidi kullan dedi ancak kaç tane falan günde kullanmam gerektiğini söylemedi.ben bilmeden günde 1 tane kullanıyordum ama bildiğim kadarıyla günde 3 tane alınıyormuş galiba bilgisi olna var mı kızlar .hani folik plas yazıyor ya  fiyatı 8 tl olandan benimki
28
çook üzgünüm ya anlatamam  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:bihter arkadaşım(yeni üye) hamileydi yeni haber aldım dış gebelikmiş ve değeri 461 den 430 a düşmüş doktor bebeğin düşüyor demiş eğer düşmesse ameliyat olacakmış kızlar dua edin de başına kötü şeyler gelmeden bebek kendiliğinden düşsün ya ben çok kötü oldum duyunca biz çok samimiyiz çok sevdiğim bir arkadaşım yaa :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
29
Bazı çiftler düşük sonrası hemen yeni bir bebek için denemeye başlamaya karar verirken, bazıları da bu kaybın yarattığı psikolojik travmayı atlatmak için zamana gereksinim duyarlar. Bu olayda doğru karar yoktur. Yeniden deneme zamanına karar verirken tek etken sizin duygularınızdır.

Genelde önerilen, düşük sonrası ilk adet kanamanızı gördükten eğer isterseniz yeniden denemeye başlamaktır. İki gebelik arasında en az bir adet kanaması geçmeyen durumlarda takip eden gebelikteki düşük riskinin bir miktar arttığına dair bulgular olmakla birlikte düşük sonrası adet görmeden hemen hamile kalsanız da endişelenmenize gerek yoktur. Sağlıklı bir bebeğin doğumuyla sonuçlanan pekçok hamileliğin bu şekilde başladığını aklınızdan çıkarmayın. Kendinizi ruhsal olarak hazır hissettiğiniz anda eşinizle birlikte olabilirsiniz. Enfeksiyon riski nedeni ile kanamanın devam ettiği süre içinde cinsel ilişki önerilmez. Hemen yeni bir hamileliği düşünmüyorsanız jinekoloğunuzla uygun korunma yöntemleri hakkında konuşmalısınız.

demekki benim için  2 adet süresi kadar bekliyorum sonra gelsiiin bebişim  :k06: :k06: :k06: :k06: inşşş
30
kızlar ben düşük yaptım biliyorsunuz hani :crybaby2: şunu merak ediyorum acaba adet tarihlerim değişecekmi bozulacakmı düzenim yani normalde bugün günümdü ama olmadım acaba düzensizleşiyormu düşükten sonra :dontknow: :dontknow: :dontknow:
31
Anne Olmak İstiyorum / unutamıyorum
30 Ocak , 2011, 16:31:32
kızlar ben çok kötüyüm yaa hiiç unutamıyorum hamileliğimi .sürekli dua ediyorum ama hep aklımda çok az yaşadım mutluluğumu doyamadım :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:2.bebeği çok istiyorum ama bir o kadar da korkuyorum allahım yardım etsin inş..