28 Nisan , 2024, 07:33:52

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Dilara Ebrar

61
Anne, Bebek ve Çocuk / Ynt: uyku tulumu
12 Ekim , 2012, 12:46:12
kızlar uyku tulumu genelde elyaftan yapılıyor.yavruların terlemesi de bu yüzden.ne yatağını ne yorganında nede yastığında zaten elyaf kullanmıyoruz .

anneciğimde bu yüzden oğluma sadece kumaştan bi uyku tulumu dikti.böle askılı elbise gibi.altı kapalı kenarlarında aralıklı aralıklı 3 tane düğme var.onunla yatırıyorum ve üstünüde ince bi polarla örtüyorum.yetiyor.uyku tulumuna karşıyım bende ama sadece elyaf kullanılanlara.diğer kumaşlar bence gayet kullanışlı.hem bebeğin yatakta deli gibi dönmesini engelliyor.
62
şafak 8 gün.20 ekimde oğlum doğmuştu  :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
63
kızlaaaaaaaaar bide bişi daha sorcam  :suclu: :suclu: :suclu: benim oğlumun iştahı açıldı demiştim ya ayran yoğurt bayılıyor bunlara yaaa  :nazar: :nazar: her yemeğini ne olursa olsun ayranla seviyor.yemeğini yoğurtla daha çok bayıla bayıla yiyor.günde ne kadar verirsek verelim ayrana heleki bardakla hayır demiyor.bende 3 bardağı geçirmiyorum.acaba bi sakıncası olurmuki yaaaa.ve malesef yoğurtlarım hep hazır oluyr kendim yapamıyorum :-\ :-\ :-\

kalsiyum patlaması yaşamaz dimi yaaaw  :icon_scratch: :icon_scratch:
64
benim sıpam sade sütü daha çok sevdi.içine bişiler koyunca muz vs içmedi.ama allahtan olsada hep devam etse yavrum yaaaa.


kızlar ishalde yavaş yavaş geçmeye başladı sanki.yani katı deil ama böle koyu kırmızı merimeğin rondodan geçirilmiş hali gibi. ;D

ama allaha çok şükür herşeyi yiyor yavrum yaaaa. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
65
o zaman bende haftada 2 kez falan vereyim o zaman yaaaa.yavrum yiyor maşallah.dün bakıcısıda keselim şurubu ben doyuramıyorum diyor  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:
66
evet canlarım ya formül mama gibi devam sütleri var onlardan diyorum.doktoruda dedi artık yaşında sayılır normal süt verebilirsin dedi.ama ishal olduğu için bekle biraz dedi.
bende sütü kabız yapar diye biliyordum.ama hem doktor öle dedi hemde bi kaç yeri açıp baktım gerçekten ishale süt vermeyin diyor  :dontknow: :dontknow:
67
kızlar hatırlayanlar varsa oğlum 2-3 hafta kadar önce 2 tane azı dişini çıkarmaya başladı.yavrum bide midesi üşümüş hem kusuyor hem su gibi ishal eridi gitti  :crybaby2: olan kilolar döküldü patır patır  :crybaby2: e tabi haliyle iştah falanda kalmadı.doktoru bi mide için damla verdi bide nutri zinç diye bi çinko verdi.damlayı pazla kullanmadım çünkü kusması bi kaçgünde geçti.ama çinkoyu mutlaka kullan dedi hem ishale hemde iştaha çok iyi gelcek dedi.

anaaaaaaaaaaaaaaaam  :-ooo :-ooo :-ooo :-ooo benim sıpa bi yiyor ki kızlar inanamazsınız  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: şehriye çorbası yediriyorum arkasından mutfağa gidip çekmecelerden balık kreker buluyor oturup onuda yiyor.arka arkaya bişiler istiyor.eskiden gece hiç uyanmazdı şimdi yırtıyor kendini resmen  :nazar: :nazar:

bende şurubu tamamen kesemedim.2 güne bir miktarını azaltarak veriyorum.doktoru bişi olmaz diyor.ama çinko fazlalığı bişi yaparmı acaba  :dontknow: :dontknow:
kullanan varmı aranızda  :dontknow:
68
Bebek Sağlığı ve Eğitimi / devam sütü???
09 Ekim , 2012, 08:46:45
oğluşumun teyzeleri ben bişi sorcam size  :suclu:benim oğlum haftaya 1 yaşına giriyor.yani ilk yılımız doluyor. :k06: :k06: :k06: 8-9.aydan sonra anne sütünü bıraktı ve aptamillle devam ettim.gündüz 2 uykusunda sabahtan ve öğleden sonra yatarken 3 er ölçek mama alıyordu.gece yatarken ve gece saat 3 gibi veriyordum.yani ortalama 14-15 ölçek günde içiyordu.ama şimdi devam sütü aldım.mama gibi deil daha farklı bişi   :dontknow: :dontknow: ben  napiyim sizce mama gibi sisteme devam edeyimmi  :dontknow: ishal olduğu için sütte vermiyorum.aslında bi kaç kez çaybardağıyla vermiştim.ama ishal tam geçmedi daha.
69
Bebek Sağlığı ve Eğitimi / Ynt: sünnet ?
03 Ekim , 2012, 10:53:42
Alıntı yapılan: lagrima - 26 Eylül , 2012, 20:56:25
Alıntı yapılan: Dilara Ebrar - 26 Eylül , 2012, 16:18:21
bencede çocuk yabancı tanımadan yaptırmak gerek.en güzeli.klips yöntemi bence en rahatı. :icon_thumright:
öyle ama klamp yöntemi ile kangren olan çok fazla bir süredir yasak zaten artık devlet hastaneleri vs yapmıyor.özellerde de sadece 1 kişi yapıyor Ankarada[/color]

yasak olduğunu duymadım.sünnet derisini kıstırıyorlar pipinin tümünü kıstırmıyorlarki kangren olsun  :tongue3: :tongue3: şuan en çok uygulanan yöntem diye biliyorum.dikiş yok kan yok.anestezi yok.tabi yavrular candan daha önemli olduğu için böle herşeyi düşünüyoruz  ;D ;D ;D ;D ;D yazık eskiden nasıldı sanki böle işler  ;D
70
canım sen yinede bi doktora götür.emdiğinde süt gelmemesi evet bi ihtimal ama emmeye başlayınca ağlamasının başka nedenleride olabilir.boğazında bi ağrı hissediyor olabilir.tıkalı falan demişsin.yada kulakla ilgili bişilerde olabilir.baktırmakta fayda var. :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
71
çok sağolun kızlar.diş jeli aldım.önerilen  dentinox diye bi jeldi.ama o kadar aramamıza rağmen bulamadık.dentibaybi diye bişi aldık o çok fos çıktı hiçbi etkisi olmadı. :tongue3: :tongue3: dentinox a muadil dencol verdi doktor bakalım o napcak  :dontknow: :dontknow: sizler bişi kulladınızmı bu dönemde  :dontknow:
72
vay vay vaaaaay durum kötü,allah sabırlar versin ve inşallaah herşeyin en hayırlısı olur.ama canım her ne olursa olsun yaptığın kendininde kabul ettiği gibi büyük hata.eşin yanında olsaydı yada olmasaydı,ilgili olsaydı olmasaydı vs vs hiçbiri bence bi etken olmamalı böle bi konuda.evliyken başka birinden bahsediyoruz. :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: madem olacaktı eşini karşına alır senin ayrı olman bana farklı şeyler düşündürmeye başlıyor yanımda olmanı istiyorum falan diye şikayetlerini anlatırdın.ama böle adamın arkasından habersiz birilerine aşık olmak ... :sad1: :sad1:

adamın kafasında bi dünya soru vardır şimdi....allah onunda seninde yardımcısı olsun canımmm.
73
teşekkür ederim canım darısı başına işallah.ama aklına kötü şeyler getirme bence.miktarı az olduğu için rengi o şekilde olabilir.benim kaçıncı aya kadar hep karın ağrım oldu.biliyorum insanın aklına hep kötü şeyler geliyor ama rahat ol bence.
74
aaaa bide kızlar bugün gördüm.oğlumun azı dişi görünüyor. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: dokuzuncu dişimizde geldi bakalım.acaba ishal nedeni bu olabilirmiydiki  :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
75
Alıntı yapılan: burcum - 29 Eylül , 2012, 19:44:55
gelmiş geçmiş olsun canım :amin:
muz yedir hemen etkisini görürsün :icon_thumright:

başladım canım çok sağol  :amin: :amin: :amin: :amin: