Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - oglusum

1
arkadaslar aranizda rejene kullanipta faydasini görenler var mi lutfen eger faydasini gördüyseniz bende almak istiyorum
2
arkadaslar herkes bi usteki hakkinda yorum yapsin mesala; dini sevser bilirdim ;  vatan sever bilirdim.... vs
hade bakem beni nasil bilirdiniz :k06:  :k06:  :k06:
3
Fıkralar / bavulunu hazırla
23 Eylül , 2008, 22:12:59
Adam elindeki son parayla kumar oynamaya karar verip LasVegas`ın yolunu tutar ve inanılmaz bir talih: tam 3 milyon dolar kazanır.

Hemen otel yönetiminin kendisine açtığı kral dairesinden karısına telefon eder:

- "Evde misin?"

- "Evet kocacığım."

- İyi, hemen bavulunu hazırla. Kumarhanede tam 3 milyon dolar kazandım."

- Kadın sevinç dolu bir çığlık atar:

- "Ay harikasın!!

Hemen hazırlanıyorum..

- Peki ama nereye?

- Paris,

- Karayipler?

Adam cevap verir:

- "Umumda değil. Sadece eve döndüğümde çoktan gitmiş ol."

4
Fıkralar / 100 öpücük
23 Eylül , 2008, 22:09:08
Yurt dışınnda yaşayan adam karısına bir mail gonderiyor: Sevgili karıcığım, bu ay maaşımdan sana para gönderemiyorum, onun yerine 100 öpücük gönderiyorum. Sen benim bir tanemsin. Kocan Allen

Karisi da ona cevap veriyor,

Sevgili askim,
Gonderdigin 100 öpücük için tesekkür ederim. Masraflar söyle;
1- Sütçü bir aylik süt için 2 öpücügü kabul etti,
2- Elektrikçi 7 öpücükten sonra anlasmaya razi oldu,
3- Evsahibi kira için hergün 2-3 defa ugruyor,
4- Bakkal sadece öpücüge razi olmadi, ona ilave baska seyler de verdim,
5- Diger masraflar toplam 40 öpücük...

Beni lütfen merak etme, daha 35 öpücük bakiyem var ve bu ayi
çikarabilirim.
Gelecek ay için de ayni yönde mi plan yapmaliyim? Lütfen bilgi ver.

Sevgili karin Josephine


5
Fıkralar / Kurusun
23 Eylül , 2008, 22:06:34
Bir gün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyi seçeceklermiş. Bir gün delilerden biri bahçede bulunan havuza düşmüş ve boğulmak üzereymiş. Delilerden biri havuza düşen arkadaşını kurtarmaya çalışmış. Bunu gören doktorlar arkadaşını kurtaran deliyi yanlarına çağırmışlar ve "seni en akıllı seçiyoruz" demişler. Doktorlardan biri: "Peki kurtardığın arkadaşını çağır da sana teşekkür etsin" demiş. Deli: "Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü kuruması için onu astım!"
7
Bilim adamları, cep telefonlarının çocuklarda beyin kanseri riskini yükseltebildiğini ortaya koydu. İsveç'te bulunan Orebro Üniversitesi Hastanesi tarafından yapılan araştırmaya göre cep telefonlarının yaydığı radyasyon, çocuklarda beyin kanserine yakalanma tehlikesini 5 kat artırıyor. Çocuklar yetişkinlere oranla cep telefonlarından çok daha fazla zarar görüyor çünkü onların beyni ve sinir sistemleri, 20 yaşına gelene kadar gelişmeye devam ediyor, kafa boyutları henüz çok küçük ve kafatası kemikleri yetişkinlere oranla daha ince oluyor. Uzmanlar, ebeveynlere çocuklarına en azından 12 yaşına gelene kadar onların cep telefonu kullanmasına izin vermemelerini tavsiye ediyor. Çalışmanın diğer sonuçlarına göre evinde telsiz telefon bulunan çocuklarda bu hastalığa yakalanma olasılığı 4 kat artabiliyor. 20 yaşından sonra cep telefonu kullanmaya başlayanlarda beyin kanserine yakalanma riskiyse yüzde 50'lerde. Cep telefonundan yayılan radyasyonun etkilerinin yıllar sonra ortaya çıkacağına dikkat çeken bilim adamları, günümüz gençliğinin gelecekte "beyin kanseri salgını" tehlikesiyle karşı karşıya olabileceği uyarısında bulundu.
8
SAMSUN (İHA) - Samsun'da bir hafta önce kayıplara karıştığı iddia edilen 2 kız kardeş polis tarafından bulundu. 3 çocuğunu ortada bırakarak kız kardeşini bir gence kaçırdığı iddia edilen genç kadın, annesinin adliyeye yanına getirdiği çocuklarına sahip çıkmadı.

İddiaya göre, Fatih Mahallesi'nde bir hafta önce 3 çocuk annesi N.D. (26), kız kardeşi ilköğretim okulu son sınıf öğrencisi S.D.'yi (15) yanına alarak sahurda evinden ayrıldı. N.D.'nin A.Ç. adlı gence, S.D.'nin ise E.Ç. adlı gence kaçtığı ve bu olayı da küçük kızın ablasının organize ettiği iddiasıyla şikayette bulunuldu. Kendi rızasıyla ablasıyla birlikte gittiği iddia edilen S.D., polis tarafından dün akşam kaldığı evde bulunarak İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kızı N.D.'nin bugün Samsun Adliyesi'ne geldiğini öğrenen anne G.D. (56), kızının geride bıraktığı torunları G.D. (9), G.D. (6) ve 9 aylık G.D.'yi yanına alarak adliye binasına geldi. Kızlarını alması için kızı N.D.'ye götüren anne G.D., ne yapacağını şaşırdı. Çocuklarını istemeyen kızına tepki gösteren G.D., çaresiz torunlarını evine geri götürdü.
9
 
Anne adaylarına uyarılar 
SAMSUN (İHA) - Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nden Psikolojik Danışman Derya Kablan, hamile bayanların stresten uzak durması gerektiğini belirterek, ilaç, içki ve sigara kullanan hamile kadınların çocuklarında zihinsel engel görülme olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Samsun'un ilçesi Canik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Fatih Parkı'nda yapılan 'Ramazan Seminerleri' programına konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Derya Kablan, anne ve anne adaylarına çocuk sağlığını anlattı. Hamile kadınların stresten uzak durması gerektiğine işaret eden Kablan, "Hamile olan her kadın, hamileliğini mutlu ve huzurlu geçirmeli. Hamilelik mutlu ve huzurlu geçerse, doğacak çocukta mutlu ve huzurlu olur. Bebeğin sağlığı için bol bol temiz hava alınmalı, sakin bir hamilelik dönemi geçirilmesine dikkat edilmeli. İlaç, içki ve sigara kullanan hamile kadınların çocuklarında zihinsel engel görülme olasılığı yüksektir. Bu nedenle hamile kadınlar ilaç, sigara ve içki kullanmamalarının yanı sıra, bunların içildiği mekanlardan uzak durmalı" diye konuştu.

Çocukların aşılarının düzenli olarak yaptırılması konusunda da anne ve anne adaylarını uyaran Derya Kablan, çocukların anaokuluna gönderilmesi gerektiğini de kaydetti.


10
Tüp bebekte çoğul gebelikler ciddi riskler taşıyor. Birden fazla sayıda bebeğe gebe kalmak, anne ve çocuğun yaşamını ciddi sağlık sorunlarıyla tehdit edebiliyor.


Tüp bebek yöntemiyle meydana gelen çoğul gebeliklerde; erken doğum, zeka geriliği, körlük veya felç gibi olumsuz sonuçlar gözleniyor.



Tüp bebekte çoğul gebeliklerin, toplumumuza bir başarı gibi sunulması, halkı yanlış bilgilendiriyor ve meydana gelecek sağlık sorunlarının gözden kaçmasına sebep oluyor. Anne ve baba adayları, tüp bebek tedavisi için gittikleri merkezin Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlandırılmış olmasına dikkat etmeli, ruhsatı olmayan merkezlerden kesinlikle uzak durmalıdır. Merkezi yöneten hekimlerin tüp bebek ve kadın sağlığı konusunda sahip oldukları deneyim ve başarı grafiği, merkezde görevli embriyologların, Sağlık Bakanlığı'ndan sertifikalandırılmış olmaları da çiftlerin dikkat etmesi gereken konuların başında geliyor. En iyi tüp bebek merkezi, bebek bekleyen aileyi tek ve sağlıklı bebekle evine uğurlayan merkezdir.

Tüp bebek merkezinin iyi bir donma çözme programının olması, çoğul gebelik oranlarının düşük, eve canlı tek bebek gönderme oranlarının ise yüksek olması başarı ve kalite göstergeleridir. Türkiye'de yılda 38-40 bin tüp bebek uygulaması yapılıyor. Bu sayı çok yetersiz. Bu durumun en başta gelen sebebi parasal konular.

Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle normal yollardan çocuk sahibi olamayan ailelerin yaptıracakları tüp bebek tedavisinin, zorunlu sağlık harcaması sayılacağına ilişkin bir madde Bütçe Uygulama Talimatı'na eklendi. Tıbbi yönden bebek sahibi olamayacaklarına dair sağlık kurulu raporu alan çiftler, ardından istedikleri merkezde tüp bebek tedavisine başlayabilmektedir.

Türkiye'de bundan iki yıl önce (2005'te) 20 bin tüp bebek uygulaması yapılırken, bu sayı 2007 sonu itibariyle yaklaşık 40 bine çıktı ama olması gereken en az 150 bin uygulamadır. İki yıl içindeki yükseliş, hastaların tüp bebek tedavisine ulaşabilirliğinin artmasına bağlı. Yıllardır bu tedaviden yararlanamayan SSK'lı hastaların hizmet almaya başlaması uygulama sayısının artmasına neden oldu. Bu çok olumlu bir gelişme.Türkiye'de, tüp bebek uygulamasından yararlanma sıklığı dünya rakamlarının çok altında.

Türkiye'de tüp bebek uygulamasına, ihtiyacı olan her 5 çiftten sadece biri ulaşabiliyor. Bu durum "eğitim eksikliği, tüp bebekle ilgili yanlış dini düşünceler ve hizmete ulaşmada sıkıntı ve ekonomik" nedenlerden kaynaklanıyor. Tek tüp bebek uygulaması için maliyetin 3 bin 500- 4 bin YTL civarında olduğunu, bunun altındaki maliyetlerin gerçekçi olmadığını söyleyebiliriz.
11
Sahura kalkmadan oruç tutmak 'depresyon' yapıyor 
ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanlığı, vatandaşları Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda uyardı. Bakanlık, oruç tutan kişilerin Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenme konusunda dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Bakanlık, sahura kalkmadan oruç tutulmasının aç kalma süresini artırdığı için halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon ve kan şekerinin düşmesi, verimsizlik, depresyon, konsantrasyon güçlüğü ve dikkatte azalmaya neden olduğu uyarısında bulundu. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, Ramazan ayı süresince yetersiz, bilinçsiz ve dengesiz beslenmenin çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığı vurgulanarak, "Oruç tutan bazı vatandaşlarımızın, gün boyu aç kalacakları düşüncesiyle iftar veya sahurda gereğinden fazla ve hızlı yemek yemeleri; hazımsızlık, mide ağrısı, kabızlık, kan şekeri ve tansiyonda ani yükselmelere neden oluyor. Bu tür sağlık sorunlarından uzak kalabilmek için iftar ve sahurda yavaş yavaş ve az miktarda yemek yenilmeli, yemekler ağızda iyi çiğnenmelidir" denildi.

İftar yemeğine çok sıcak veya çok soğuk olmayan hafif bir çorbayla başlanılması önerilen raporda, çorbanın ardından etli veya etsiz, fazla yağlı olmayan bir sebze yemeği, yoğurt, meyve veya tatlının tüketilmesinin sağlıklı beslenme açısından doğru olacağı kaydedildi. Tatlı olarak sütlaç, keşkül, güllaç gibi sütlü tatlıların tercih edilmesi önerilen raporda, oruç tutan vatandaşlara yönelik şu uyarılarda bulunuldu:

"Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenin. Yeterli ve dengeli beslenme 4 besin grubunda bulunan besinlerin yeterli miktarda tüketilmesiyle sağlanır. Bu besinler süt grubunda yer alan süt, peynir ve yoğurt, et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta ve kuru baklagiller, sebze ve meyve grubu ile tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç, mısır ve tarhanadır. Bu besinlerin önerilen tüketim miktarları oruç tutan kişiye özgü olarak değişmekte, bireyin yaşı, cinsiyeti ve fiziksel aktivite durumu bu oranları etkilemektedir. Ramazan ayında 3 öğün beslenme düzeni 2 öğün olarak değişmekte, sabah kahvaltısının yerini sahur, akşam yemeğinin yerini iftar almaktadır. Bu nedenle iftar ve sahur arasına konulan ara öğünler ile dengeli beslenme sağlayın. Aşırı yağlı kızartma ve kavurmalar ile hamur tatlıları, şekerleme ve aşırı tatlı besinlerden uzak durun. Kolay hazmedilen, mide-bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen sebze, meyve ve kepekli ekmek gibi posalı besinler ile besin değeri yüksek gıdaları tercih edin."

Sahura kalkmadan oruç tutulmasının aç kalma süresini artırdığı, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon ve kan şekerinin düşmesi, verimsizlik, depresyon, konsantrasyon güçlüğü ve dikkatte azalmaya neden olduğu vurgulanan raporda, sahur yemeğinde midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren; yumurta, süt, yoğurt, peynir ve kuru fasulye, nohut, mercimek yemeklerinin tüketilmesi önerildi.

Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerektiği vurgulanan bakanlık raporunda, zeytin, meyve, çiğ sebze, reçel gibi gıdaların sahurda tüketiminin yararlarına dikkat çekildi. Ramazan ayında sıvı alımına önem verilmesi ve iftar ile sahur arasında 10 su bardağı su içilmesi tavsiye edilen raporda, aşırı çay, kahve ve asitli içeceklerin yerine, taze sıkılmış meyve suyu ve komposto tüketilmesi önerildi.
12
Et Yemekleri / kilis tavasi
16 Eylül , 2008, 23:00:11
Malzemeler:

-500 gr koyun kıyması

-4 adet kırmızı biber

-2 adet kuru soğan

-1 kg domates

-4 adet patlıcan

-tuz,karabiber,kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI:Öncelikler kırmızı biberleri robot yardımı ile kıyma kıvamına getiriniz.Daha sonra soğanları da ince kıyma kıvamına getirdikten sonra kıymaya ilave yapınız.Ve bu karışımınızın içerisene tuz,karabiber,kırmızı toz biber ekleyiniz.Orta boy bir tepsinizin en alt kısmına kabukları soyulmuş ve ince ince dilinmiş patlıcanları yan yana gelecek biçimde diziniz.İsteğe bağlı oalrak patlıcan yerine patates de kullanabilirisiniz.Patlıcanların üstüne çok kalın olmayan bir tabaka halinde kıyma karışımınızı ekleyiniz.Son işlem olarak kıyma tepsinizin etrafına domates dilimleri ekleyiniz.Domates öylesine lezzet katıyor ki ete tarifi imkansız ..AFİYET OLSUN!!!!!
13
Kebaplar - Köfteler / mercimek koftesi
16 Eylül , 2008, 22:55:22
 

Bu köfteleri daha önceden yapmıştım. Fakat tarifi yayınlamak ancak bugüne nasip oldu.

MALZEMELER (8 Kişilik)                     

1 Su Bardağı İnce Bulgur

2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek

4 Su Bardağı Su

2 Çay Kaşığı Tuz

2 Çay Kaşığı Pul Biber

5 Çay Kaşığı Kimyon

1 Demet Yeşil Soğan

1 Demet Maydanoz

3 Çay Kaşığı Salça

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Soğan

YAPILIŞI:                                             
Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.

Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
14
Tanışma Bölümü / slm arkadaslar
10 Eylül , 2008, 19:15:11
slm arkadaslar ben tugba 67 gunluk anneyim ve dunya tatlisi bi oglum var adi mert :nazar:  :nazar:  :nazar: guzel paylasimlar icin burdayim hepinize sevgiler :flowers:  :flowers:  :flowers: :love7:  :love7:
15
 :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: slm annisler benim oglusum 2 aylik ben ona hazir mama veriyorum ama 1.5  2 ay sonra kendim evde de mama hazirlayip vermek istiyorum nasil yapiyorsunuz  :icon_scratch: :icon_scratch: tariflerinizi paylasirsaniz sevinirim  :hungry: :hungry: :hungry: