Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ESİNCİK

1
Eğitim / ankarada oyun grubu
21 Kasım , 2011, 18:45:26
AÇILMIŞ KONU BULAMADIM, ANKARADA BEBEK OYUN GRUBU ARIYORUM, YA DA GRUP OLUŞTURABİLİRİZ.
2
kızlar bebişlerinizin boy ve kilolarını da paylaşır mısınız? Gelişimlerini birlikte takip edelim
3
emzirme örtüsü, süper bişeymiş bilsem daha önc alırdım. tavsiye ediyorum
4
Kızlar foruma girmeyeli baya olmuş..bebeğim artık 4 aylık, bu sayfaya da teşekkür yazmayı unutmuşum. Geç kalmış teşekkürlerimi gönderiyorum canlarım. :love9:
5
genelde çok neşeli gülüo ama bazen bi tutuo ağlama krizi, komşular falan hep duymuş :-\
6
Kızlar 2 gündür bebğim iç çekerek hışkırarak ağlamaya başladı. En ufak bişeye katılarak ağlıyor, o dudakları asıl büzüyor. Anlayamadım, ateşi yok, gaz sancımız doğduğundan beri hiç olmadı maşallah..Neden acaba bu ağlama? En sevdiği şey olan memeyi bile reddedio bazen :'(
7
meme başınız yoksa meme başı çıkarıcı, lansinoh'un var. Ya da sağma makinası, ama emzirmek gibisi yok. Meme başınız yoksa bebiş ememiyor mama veriliyor.

Bi de hastaneler çok sıcak oluyor kısa kollu bir gecelik bulundurun derim.
8
kızlar avent (philips) elektriklisini kullanıyorum, manuel ve pilli de kullanılabiyor, çok memnunum, sütüm bol, acı yok, saklama aparatları çok ergonomik. Baya araştırdım. Biraz pahalı ama değer bence. Her gün kullanıyorum. Biberonları ve saklama ürünleri bpa (plastik zehiri) içermiyor.
9
evet kızlar sadece anne sütü aldı, su bile geçmedi boğazından ama neden böyle hızlı alıyor merak ediyorum. haftaya kontrolümüz var inşallah dr iyi der :-[ artık emzirmeden önce sütümün birazını sağıyorum. benim komşumun bebeği öyle obez, 6aylık oldu hala oturamıyor kendini taşıyamıyor zor nefes alıyor, inşallah öyle olmaz benim paşam. sağolun destekleriniz için.
10
sağolun kızlar inşallah öyle olur.
Gözde rüzgar 38 haftalık sezeryanla doğdu cnm, erken sayılmaz yani..3100kg doğdu şimdi6kg yakın, daha 2 aylık bile değil :honk: :honk:
11
kızlar bn farklı bir dertten muzdaripim, oğlum sürekli emmek istiyo. ilk ay 1300gram almıştı 7cm de uzamıştı. 50 günlükken bir daha baktık 20 gün içinde 1400gram daha almış, günde 70gram...çok dedi dr :'( günde 30muş normali :icon_scratch:nasıl azaltıcm emmesini dedm, sadece anne sütü alıosa yapack bişy yok dedi, yapısaldır dedi. obez olacak diye çok korkuorum. biraz azemziriym diorum içerleyip ağlıo :y25: :y25:napıcm delirmk üzereym :dontknow:alsa dert almasa dert
12
Doğum Hikayeleri / Ynt: Doğum Hikayeleriniz
06 Aralık , 2010, 23:14:10
Alıntı yapılan: ♥♥♥ gulsah23 ♥♥♥ - 06 Aralık , 2010, 17:29:45
HAYIRLI OLSUN CNM  :nazar: Allah analı babalı büyütüsün inşllh
bakalım biz napıcaz?  :y25: :y25:


bebişin kaç günlük oldu şimdi?

24 günlük tatlım, darısı başına geçip gidio :icon_thumright:
13
ben de emziriyorum ve geçen hafta idrar yolu enf oldum sezeryandan dolayı. bebeğim daha 3 haftalık ve tek doz bir antibiyotik kullandırdılar, çok üzüldüm ama yapacak bişy yok :dontknow:
14
Doğum Hikayeleri / Ynt: Doğum Hikayeleriniz
05 Aralık , 2010, 22:50:52
Ben de kısaca doğum hikayemi anlatayım kızlar;
Planlı sezeryan için sabah erkenden hastaneye gittik. O gün çok korkacağımı sanıyordum ancak şoktan heyecandan korkamadım. Neyse ultrason, nst derken giydirdiler yeşilleri lavman yaptılar, öğlene doğru alacağız derken saat 9buçukta bir taşıyıcı arabayla gelip aldı beni ve eşimi götürdü ameliyathaneye. Anestezi uzmanları doluştu başıma, eşimin çalıştığı hastane olduğundan hepsi arkadaşıydı eşimin rahatlattılar beni. Konuştuk falan derken içeri aldılar. Benim ameliyatım spinalsiz epidural oldu. Yani iğneden sonra 15-20dakika uyuşma bekledik. Doktorları biraz oyalayan bir yöntem olduğundan tercih edilmiyor ama başağrısı riski falan yok denecek kadar az bunda. Neyse o belden iğne falan anlatılmaya değmez hissetmiosun diyebilirim. Sonda (uyuşuk da olsan) rahatsızlık verici. Bebeğin ilk çığlıklarını duymak tarif edilemez. Ancak benim ameliyat esnasında tansiyonum düştü bu kötüydü. Eşimin yanında olması mükmmeldi. Doğum görüntülerimi hemen hemen her gün izliyoruz. Baş, boyun, bel ağrım olmadı. En zoru sezeryandan sonraki ilk adımı atmaktı. Sıkıntım olmadı mı evet oldu, kaburga ağrım oldu, bebeği aşağı doğru itmişler, dayanılmaz bi ağrıydı. Kum torbası, kanma kontrolü falan gözünüzü korkutmasın, gelip geçio. İlk günler gaz çıkışı olana kadar yemek yedirmedikleri için süt az oluyo, o sezeryanın kötü yanı. Ama ben 3.gün sanki hiç doğum yapmamış gibiydim, hep ayaktaydım. Yani iyiki epidural sezeryan yapmışım. Bbeğimin sağlıklı olması zaten herşeyi unutturuyor. Darısı tüm hamişlerin başına.
15
daha 5 aylık bile değildim süt akıodu, özellikle geceleri ya da sütyen giymediğimde