27 Nisan , 2024, 15:53:52

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - **YeŞiLzEytİN**

1
KIZLAR BEN DÜZENLİ ADET GÖRÜYORUM EN AZINDAN BU AYA KADAR 26 NİSANDA ADET OLMAM GERKİRKEN 16 NİSANDA OLDUM AMA 11 NİSANDA BİR KAZAYA KURBAN OLDUK TAMDA YUMURTLAMA GÜNÜ  ACABA BU ÜSTÜNE GÖRMEMİDİR  LÜTFEN CVP ...
2
Fıkralar / CENAZE
18 Eylül , 2010, 13:29:44
 CENAZE

Her gün yamaçtan tarlalarına ekine giden bir gelin-kaynana varmış...
İki adam gelinle kaynanayı gözlerine kestirmişler, bunları alıp kaldıralım diye düşünmeye başlamışlar..
Bir gün, gelinle kaynana tarlaya giderken ortalığı
yıkan bi ağlama duymuşlar. Dinlemişler ki, kulübeden geliyor,çıkalım bi bakalım, demişler. Gidip kapıyı çalmışlar, adamlardan biri kapıyı açmış...
Kaynana: 'hayırdır' demiş 'ne oldu ? '
Adam demiş ki: 'cenazemiz var...buyrun içeri'
Gelin kaynana içeri girmişler, giriş o giriş...!!!!
Adamlar işlerini halletmişler, neyse gelin kaynana evden çıkmışlar.
Gelin sormuş:  'ana be, naapcaz şimdi ? '
Kaynana cevap vermiş:
'valla gelin seni bilmem ama ben yedisine de gelicem kırkına da sevaptır kızım!!!

3
Fıkralar / KOMUTAN
18 Eylül , 2010, 13:22:53





komutan


Tabura yeni bir komutan gelmis ve askerleri toplayarak bir konusma yapacagini belirtmis. Bütün asker...ler toplanmislar ve komutan baslamis konusmaya :
"Bugün tanismak için sizleri buraya topladim. Benim adim Ahmet,
soyadim KIrÇ. Tekrar ediyorum, KIrÇ... Arada R var. Sakin ola diliniz sürçmesin çok fena yaparim. Herkes iyice ezberlesin hata istemem !"

Askerler dagilmislar ve herkes "Arada R var, arada R var" diye içinden ezbere koyulmus. Komutan ise bu konuda ne kadar hassas oldugunu göstermek için sagda solda gördügü askere soruyormus :

- Sen !

- Emredin komutanim!

- Soyadim ne benim ?!

- KIRÇ komutanim.

- Aferin ! Isinin basina !

Komutan böyle böyle hergün bir kaç kere soyadini soruyor ancak kimse

sasirmiyormus. Temel ise bu konuda çok sanciliymis. Ya bir gün piyango

kendisine çikarsa ve sasirirsa diye daralip dururmus. Nihayet bir gün tören esnasinda komutan aniden arkasina dönmüs ve Temel'i isaret ederek :

- Sen ! Soyadim ne benim ?!

Temel heyecandan konusamiyor, nutku tutulmus. Yaprak gibi sallanmaya baslamis. Komutan gayet sinirli :

- Sana söylüyorum, cevap ver, asabimi bozma !

Hemen arkasindaki arkadasi bakmis Temel'in basi belaya girecek hemen

fisildamis :

- Arada R var, arada R var...

Bunun üzerine Temel rahatlamis ve cevap vermis :

- Gört !!!
4
bugün sabah test yaptım 2 çizgi gözlerime inanamadım tekrar tekrar baktım....bebişim gelmiş annesine  :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :hello2: :hello2:
5
Sigaranin genel olarak saglik üzerindeki olumsuz etkileri iyi bilinmektedir. Sigara kullanimi ile akciger kanseri, kalp-damar hastaliklari, kronik akciger hastaliklari, mesane kanseri, mide-barsak kanserleri ve rahim agzi kanseri gibi birçok hastaligin riskini artirdigi birçok çalismada gösterilmistir. A.B.D'de yilda 450.000 ölümden sorumlu nedenler arasinda sigara da yer almaktadir. Ayrica sigaranin neden oldugu hastaliklar nedeniyle yapilan harcamalarin 157 milyar dolar oldugu belirtilmektedir. Bu istatistikler sigaranin gerek saglik, gerekse ekonomik açidan ne kadar önemli bir sorun oldugunu net olarak göstermektedir.

Gebelik sirasinda sigara kullaniminin hem kadin, hem de bebek üzerinde çok önemli olumsuz etkileri bulunmaktadir. Gebelikte sigara kullanimi göbek kordonu ve plasentada degisiklikler, plasentanin asagi yerlesmesi, dis gebelik, bebekte gelisme geriligi, düsük, erken dogum, düsük dogum agirligi, idrar yollari anomalileri, bebekte dogum öncesi ve sonrasi ani ölüm gibi önemli hastalik ve durumlarin riskini artirmaktadir. Ayrica süt vermede sorunlari, bebegin fiziksel gelisimi, sinir sistemi fonksiyonlarinda bozukluk, bebegin entellektül gelisimi ve ruhsal durumunda bozulmalara neden olabilmektedir. Solunum sistemi, sinir sistemi, duyu organlari, deri ve idrar yollari hastaliklari sigara içen annelerin çocuklarinda daha sik görülmektedir.

Sigarada nikotin disinda karbon monoksit, siyanid, anilin, metanol, hidrojen sülfit, arsenik, kursun ve kadmiyum gibi birçok toksin bulundugu için potansiyel olarak bebekte enomalilere neden olabilecegi düsünülmektedir. Sigaranin içerisinde 3000'nin üzerinde toksin bulunmaktadir. Simdi bu riskleri biraz daha istatistiksel bilgilerle ortaya koymak istiyorum.

Düsük dogum agirligi nedenlerinin % 20-30'nun annenin sigara kullanimina bagli oldugu düsünülmektedir. Genel olarak sigara kullanan annelerin bebekleri 200-250 gram daha düsük agirlikta ve 1 cm daha kisa dogmaktadir. Ayrica dogum kilosu düsük olan bebeklerin kronik bir hastaliga yakalanma ve dogumdan sonraki ilk 1 ay içerisinde ölüm riski 40 kat artmaktadir. Dogum agirligindaki düsüs ile içilen sigara sayisi arasinda direk bir baglanti bulunmaktadir. Yani çok yaygin bir inanis olan 5 sigarani zarari yoktur düsüncesi tamamen yanlis olup, sigaranin zararli etkileri ilk sigara ile birlikte baslamaktadir. Gebeligin ilk 16 haftasinda sigarayi birakan anne bebeklerinde dogum agirligi normal olmaktadir.

Sigara içen gebelerde düsük ve erken dogum olasiligi 2 kat artmakta ve dogumdan sonraki ilk 1 yil içerisinde ölüm riski artmaktadir. Dogumdan sonra 2-5. aylar arasinda "ani bebek ölümü" en önemli bebek ölüm nedeni olup, sigara içen annelerin bebeklerinde bu risk içilen sigara sayisina bagli olarak 2-6 kat artmaktadir.

Gebelik sirasinda sigara birakildigi zaman dogum sonrasi bebek ölümlerinde %10 ve gebeligin son dönemleri ile dogum sonrasi erken dönemde bebek kaybi riskinin ise %12 düzeyinde azalacagi tahmin edilmektedir.

Gebelikte sigara kullanimin bir diger önemi de bebegin sinir sistemi gelisimi üzerindeki olumsuz etkileridir. Yapilan çalismalarda dogum öncesi sigaraya maruz kalan bebeklerde hiperaktivite, dikkat eksikligi, heceleme ve okuma zorluklarinindaha sik oldugu görülmüstür. Yine bazi çalismalarda bu bebeklerde entellektüel gelisimde yetersizlik ve bazi davaranis bozukluklarinin daha sik oldugu gösterilmistir. Bunun sonucunda dikkat eksikligi, okuma ve matematik problemlerinin ögrenilmesi ortalama olarak 4-5 ay daha geç olmaktadir.

Sigara içerisindeki karbonmonoksitin beyin proteinleri, DNA, noradrenalin ve seratonin konsantrasyonlarini azaltmasi, dopamin dolasimini degistirmesi ve nikotinin beyin oksijenlenmesini azaltmasinin yukarida sözettigimiz etkilerden sorumlu oldugu düsünülmektedir.

Son zamanlarda yapilan bir çalismada ise sigaraya maruz kalan bebeklerin daha hiperaktif oldugu, stressle basa çikmada daha çok sorun yasadiklari, daha az uyuduklari, daha sik soluduklari, beslenme sorunlarinin daha sik oldugu, daha çok terledikleri ve daha sik ateslendikleri gösterilmistir.

Sonuç olarak gebelikte sigaranin bebek üzerinde dogum öncesi ve sonrasi dönemde çok önemli yan etkileri bulunmaktadir. Genel olarak saglik üzerindeki olumsuz etkileride gözönünde bulunduruldugunda sigara birakmanin önemi açikça görülmektedir. Burada direk olarak deginmemekle birlikte sadece aktif degil, pasif içicilikte ayni olumsuz etkilere yol açmaktadir.

Gebelikte Sigara Birakmanin Yollari

Gebelik dönemi kadinlarin sigarayi birakma konusunda en motive oldugu dönemdir. Ancak buna ragmen birçok kadin sigara birakma konusunda basarisiz olmakta veya hiç birakma girisiminde bulunmamaktadir. Burada hekime de çok önemli görevler düsmektedir. Öncellikle sigaranin bebek üzerindeki olumsuz etkileri hastaya detayli bir sekilde anlatilmali, hastaya sigarayi birakma yollari konusunda bilgi verilmeli ve gerekirse bir psikiyatrist veya psikolog ile konsulte edilmelidir.

Birçok hasta gebelikte 5 sigaranin hiçbir zarari omadigini düsünmekte ve yine birçogu bu bilgiyi direk olarak bir hekimden aldigini belirtmektedir. Bu kesinlikle dogru olmayip, daha önce de belirttigim gibi sigaranin olumsuz etkileri ilk sigara ile birlikte baslamaktadir.

Sigara birakma yollari benim direk olarak alanima girmedigi için sadece basliklar seklinde vercegim:

1. Sigara birakmanin motive edilmesi: Bunun için hastaya sigrayi birakmanin önemi ve sigaranin riskleri anlatilmali, sigaranin birakilmasi ile elde edecegi ekonomik kazançlar anlatilmali ve gerekirse hasta belirli araliklarla klinige çagrilmalidir.
2. Ilaçlar: Bupropion SR (Zyban): Uzun dönemde sigara birakma oranini 2 kat artirmaktadir. Tek basina veya nikotin replasman tedavisi (yapistirma, sakiz, sprey gibi) ile birlikte kullanilabilir.
3. Nikotin Replasman Tedavisi: Bunun için yapistirma, sakiz, solunum yolu veya burun spreyi seklinde alinabilir. Nikotin yapistirma bantlari sigarayi birakma oranini 2 kat artirmaktadir. Yine yapilan çalismalarda nikotin sakizlarinin sigarayi birakma oranini %30-80 artirdigi gösterilmistir. Burun spreyinin en önemli avantaji ise sigarayi birakmaya belirtileri hizli bir sekilde hafifletmesi ve kilo aliminin daha geç görülmesidir. Yani kilo alimini önlememekte, ancak daha geç ortaya çikmaktadir.
4. Diger tedaviler: Daha az kullanilmakla birlikte Klonidin ve Nortriptilin gibi ilaçlarda sigarayi birakmak için kullanilmaktadir.
5. Bilissel-Davranisçi Tedaviler: Öncellikle sigara istegi uyandiran durumlarda sigara içilmemesi saglanmalidir. Içilen sigara sayisi tek tek kaydedilmeli ve sigaranin zararlari her defasinda hastaya animsatilmalidir. Sigara içilmesini tesvik eden nedenler ve çevresel etkenmeler mümkün oldugunca azaltilmali ve hastanin sigara içmedigi dönemdeki psikolojik etkilerini nasil azaltabilecegi konusunda bilgi verilmelidir. Sigara birakma konusunda bir gün belirlenmeli ve bir eksersiz programina baslanmalidir.
6
Bilmece / Bulmaca / hanımlar tuvaleti
30 Kasım , 2009, 16:51:17
>> Modern bir hastanede cok sıkışan
> bir adam defalarca denemesine karsin
> devamli mesgul olan
> erkekler tuvaletine giremez. Adamin zor durumunu goren bir
> hemsire
> adamin haline acir ve
>                 - Bayim, duvardaki tuslarin hic birine dokunmayacaginiza
> soz verirseniz bizim cok ozel tuvaleti
> kullanabilirsiniz.' diyerek yardimci olur.
>
>                 Adam tesekkur eder, ihtiyacini giderdikten sonra gozleri
> karsisindaki
> duvarda bulunan ve ustunde IS, IH,
> TP ve OTC yazan rengarenk tuslara takilir.
>                 Biraz tereddut eder, soz vermistir. Ancak merakini
> yenemeyerek
> IS yazan birinci tusa dokunur.
> Altindan fiskiran ilik su aninda adamin altini
> yikar.
>                 Erkekler tuvaletinde boyle bir luksu hic yasamamis adam,
> daha buyuk bir
> haz beklentisi icinde IH tusuna
> basar. Sonuc, bekledigi uzere olaganustudur.
> Bu kez ilik su yerine pufur pufur bahar cicegi kokulu ilik
> hava, nazik yerlerini
> kurulamaktadir...
>
> Hanimlar tuvaletinin tuvalet otesi bir sey olduguna inanan
> adam
> tereddutsuz TP tusuna uzanir. Bu kez de
> talk pudrasinin oksayici etkisiyle
> kendinden
> gecer.
>
> Son tusun daha gorkemli bir etkisi olacagina kuskusu
> olmayan adam
> hemen ona da basar. Gozlerini acip
> hatirladigi ilk sey, hastanede uzandigi yatakta
> kendisine dogru egilmis endiseli hemsirenin
> yuzudur. - Ne oldu bana?' diye sorar
> aci icinde,
> - son hatirladigim sey, hemsirelerin ozel tuvaletinde
> uzerinde
> OTC isaretli bir tusa basmak.' -
> Biliyorum der hemsire; OTC otomatik tampon cikarici
> demektir. PİPİNİZ   yastiginizin
> altinda...

7
Fıkralar / PARANIN GÜCÜ:)))
30 Kasım , 2009, 16:40:03
PARANIN GUCU ...
>           18 yasindaki kiz, annesine iki aydir
> hastalanmadigini soyler. Annesi, cok tedirgin olur
> ve eczaneye bir hamilelik testi almaya gider ve
> sonuclar kizinin hamile oldugunu gosterir. Anne
> cildirmistir, bagirir cagirir ve 'Bunu yapan hangi
> domuz,bilmek istiyorum!!!' der.
>           Kiz telefon acar ve yarim saat icinde bir
> Ferrari evin onundedurur, icinden hafif kirlasmis
> saclari ve cok pahali bir elbisenin icinde manyak
> yakisikli biri iner ve kapidan iceri girer. Anne
> baba ve kizla beraber otururlar.
>           Adam: ' Kiziniz durumu anlatti' der.
> 'Kisisel durumumdan dolayi kizinizla evlenemem.
Ancak tum sorumlulugu aliyorum' der.  'Eger bir kiz
cocugu dogarsa, annesine bir ev, bir yazlik villa ve
1 milyon dolarlik bir banka hesabi...'
           'Eger bir erkek cocuk olursa, birkac
fabrika ve bir milyon dolarlik bir hesap...'
          'Eger ikiz dogarsa, her ikisine de 500 bin
dolarlik hesap ve birer fabrika verecegim.' der.
           'Ancak dusuk olursa....'
           O zamana kadar sessizce bekleyen baba
elini dostca adamin omuzuna koyar ve
           'O zaman tekrar denersiniz evladim '  der.
8
Fıkralar / erzurumlu:))))
30 Kasım , 2009, 16:34:14






Erzurumlu harmanını kaldırmış, ekinini kurutuyormuş. Öğleden sonra bir bakmış gökyüzü kararmaya başlamış.
- Allah'ım, ne olirsen ekinim gurumadan yağmurunu yağdırma.
- Allah'ım birkaç gün daha yağmurunu yağdırma, ne olirsen' diye dualar
edip durmuş.
Ekini kurudu kuruyacak derken akşam üzeri son yarım saatte bir yağmur bir boran. Tüm ekini çürümüş tabii.
O hırsla eve gelmiş. Bir de bakmış ki eşeği de yıldırım çarpmış.
Bu olay Erzurumlunun içine oturmuş ama bir şey de yapamamış.
Zaman geçmiş, Ramazan ayı gelmiş, ilk gün niyetlenmiş Erzurumlu
İftara tam yarım saat kala, bir sigara çıkartıp yakmış.
Derin bir nefes çekmiş sigaradan ve gökyüzüne bakarak üflemiş.
- Nasıl? İllet oliysen şimdi değil mi? demiş ve eklemiş.
- Ölen eşşeği de gurbana saymazsam şerefsizim...



9
Jinekoloji / KİST NEDİR?
21 Kasım , 2009, 20:20:03
 Kist nedir
2 Haziran 2009 | Yazar: Sağlıksız.net
Kistler, bedenin çeşitli yerlerinde oluşabilen, içi sıvı, bazen de katı madde dolu olan keseciklerdir. Değişik büyüklüklerde olabilirler.


Kistlerin çoğu selimdir. Başka bir deyişle, kendileri büyürler, ama çevre dokulara yayılma, onları istila etmezler. Vücuda yayılmaz, onları istila etmezler. Öteki dokuları da istila edenler habistir(kanser)
Kistler evde tedavi edilemez. Kanser tehlikesi olduğundan, aşağı yukarı bütün vakalarda, kistin türünün ve doğasının doktor tarafından belirlenmesi gerekir. Çoğunlukla ameliyatla çıkarılır ve laboratuarda incelenir.

Kistler genellikle deri, kemik, meme, gözkapağı, böbrek, karaciğer ve yumurtalıklarda görülür. Bazen iki ya da daha fazla bölümlü olurlar. Birçok küçük kistin bir araya toplanmasına polikist (çok kist) denir.

Nedenleri:

Kist ya da şişlik, çoğunlukla bilinmeyen bir nedenle, apansızın oluşur.

Bazı kistler, beden gelişmesindeki bir bozukluk nedeniyle oluşurlar. "dermoid kist" olarak adlandırılan kist türü, bazı deri hücrelerinin derialtında gömülü kalması sonucu ortaya çıkar. Zamanla bu hücreler sıvı salgılarlar ve bölgede kist ortaya çıkar.

Polikistik böbrekte ise, böbrek borucukları, sağlıklı bir boşaltım sistemi oluşturacak biçimde bağlantı yapmamış olduklarından, idrar gerektiği gibi boşaltılamaz ve birikerek borucukları şişirip kistler oluşturur.

Belirtileri:

Kistin belirtileri, türüne ve bulunduğu yere göre değişir. Kist derialtındaysa, hasta bir şişlik hisseder. Kist yumurtalık gibi bir iç organdaysa karında duyarlılık ya da genel bir şişme görülür. Kist büyüdükçe komşu organlar sıkışır.

Çoğu vakada hekim, elle muayenede kisti hisseder ya da röntgenle ve radyoizotop tarama yöntemleriyle doğrudan görür. Bazı kistler, iyice şişmiş olduklarından, üstlerine bastırıldığında ağrıya yol açarlar. Deri yüzeyine yakın bir kist, elle bastırıldığında, yumuşak bir topun bastırılmasına benzer bir duyum yaratır.

Erbezlerini çevreleyen derideki kistler (hidrosel gibi) sıvı içerirler ve ışığa tutulduklarında, erbezlerinin ışığı geçirmesine karşılık-, rahatlıkla görülürler.
"translüminasyon" denilen bu yöntemle kistin konumu ve boyutları kesin bir biçimde belirlenir.

Sonuç:

Kist kanser değilse, çıkarıldığında yinelemez. Ancak bazı selim kistler de yineleyebilir. Yeni kistler oluşursa (sözgelimi memede olduğu gibi), her birinin yapısı ve doğası yönünden incelenmesi gerekir.
10
Fıkralar / temel
18 Kasım , 2009, 16:36:02
Temelin hiç evlenmemiş kızı ölüyor temel mezar taşına şunların yazılmasını istiyor:
- Bakire doğdu bir döne, bakire yaşadı çok sene, bakire öldü fakire, temel kızı fadime.........
Mezarcı bu yazıyı çok uzun buluyor ve uğraşmamak için şunları yazıyor:
- Temel kızı fadime açılmadan iade....................:)
11
Fıkralar / DOĞUM SANCISI
18 Kasım , 2009, 16:09:32
Adamın biri çok zenginmiş hayatta her istediğini yapmış bir
şeyi merak ediyormuş doğum sancısı hemen aile doktorunun yanına gidiyor


-doktor ben hayatta her türlü zevki tattım.bir tek şey içimde uhde kaldı
oda doğum sancısı çok merak ediyorum nasıl duygudur bu.sana 20 milyar
para bana bu duyguyu tattırırsan sana helal olsun.

doktor: aman beyefendi bu imkansız birşey siz kadın değilsinizki bu
kadınlara mahsus bir olay.

doktor biryandan servet denilecek parayıda kaçırmak istemiyor.
aklın samimi olduğu birazda cin gibi olan başka bir doktor arkadaşı geliyor.

-beyefendi ben bu işi beceremem ama çok samimi olduğum iyi bir
doktor arkadaşım var ona bir telefon edeyim bakalım o ne diyecek.

adam: ne yaparsan yap bana bu duyguyu tattır.diyor.

doktor hemen arkadaşını arıyor.durumu anlatıyor işin içinde büyük para
olduğunu söylüyor.arkadaşı da

hemen bana gönder o arkadaşı diyor.doktor arkadaşının muayenehanesinin
adresini adama veriyor.
diğer doktorun yanına adamı gönderiyor.
aradan zaman geçiyor 3 saat sonra doktorun telefonu çalıyor
doktor telefona cevap veriyor.karşısında adamı gönderdiği doktor arkadaşı

-hemşerim hemen arabana atla muayenehaneme gel işi hallettim payına
düşen 10 milyarı al çünkü bu salağı bana sen gönderdin.

doktor arabasına binip doğru arkadasşının muayene hanesine gidiyor
arkadaşı içerde adam görünürlerde yok doktor arkadaşına
yahu nasıl hallettin bu işi bu imkansız bir olay.arkadaşı
-çok kolay oldu zaten gönderdiğin adam yan odada inanmazsan nasıl
kıvranıyor aç kapıyı gör istersen.

doktor yavaşça yan odanın kapısını aralıyor gerçekten adam
içerde kendini yerlere atıyor bağırıyor inliyor.
doktor arkadaşına:

-arkadaş iyide nasıl yaptın onu bana anlat
arkadaşı:
-çok kolay.2 şişe muhsil içirdim.
poposunada 2 dikiş attım

hadi bakalım çıkarabilirse çıkarsın :=)))
12
Sizin Seçtikleriniz / AKLINIZDA BULUNSUN ...
18 Kasım , 2009, 16:00:37
ACI MARUL
Eser element
Potasyum
Fosfor


(Lactuca virosa)
Yaşamsal önem taşıyan maddeler içerir.
Yağ metabolizmasını düzenler.
Felç riskine karşı korur.
Yapraklarından ve kökünden yapılan çay: karaciğer, dalak ve
böbreklerin faaliyetlerini düzenler.

AHUDUDU
C vitamini
Potasyum
Kalsiyum
Demir
Folikasit


(Rubus Idaeus)
Virüs ve bakterilere karşı korur
Tümör oluşumunu engeller
Kanı temizler,
Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
Terletir ve İdrar söktürür.
Kabızlığı giderir.
Vücuda dinçlik verir.

AVOKADO
Doymamış yağ asidi
B6 vitamini
E vitamini
Potasyum
Glutathion


(Persea americana)
Kalp ve Kan dolaşımı için birebir.
Kansere karşı koruyucu
Glutathion süper bir hücre koruyucusudur, (en iyi antioksidanttır)
Hücrelerin yaşlanmasını geciktirir.
Protein bakımından zengindir.

BEYAZ KIRMIZI LAHANA
C vitamini
B vitamini
Kalsiyum



Bağışıklık sistemini güçlendirir
Stres semptomlarıyla savaşır.

BEZELYE
Protein
Magnezyum



Kolesterol düzeyini düşürüyor
Bağırsak kanser riskini azaltıyor.




BROKOLİ
Magnezyum
A Vitamini
C vitamini
Potasyum



Kansere karşı korur
Kasları güçlendirir.

CEVİZ FISTIK FINDIK
B vitamini
E vitamini
Çinko
Demir



Sakinleştirir
Uyumayı sağlar
Stresi azaltır.

ÇİLEK
C vitamini
Kalsiyum
Potasyum



Bağışıklık sistemini güçlendirir
Metabolizmayı harekete geçirir.

DANA ETİ
Demir
Protein
Potasyum



Soğuk algınlığı
Öksürük
Gribe karşı iyileştirici

DENİZ BİTKİLERİ
Omega3 yağ asidi
Pantothenik asit



Kolesterol düzeyini düşürür
Kalp krizi riskini azaltır.

DOMATES
Likopen
Folikasit
Tyrosin



Likopen kansere karşı korur
Folikasit hücre yapımını uyarır.
Karaciğer hastalıklarına iyi gelir.

ELMA
Pektin
Bioflanovoid
C vitamini



Kolesterol düzeyini düşürür
Bağışıklık sistemini güçlendirir.

ENGİNAR
Cynarin
B vitamini
C vitamini



Kan şekerine ve kalbi iyi gelir.
Cynarin Karaciğer ve Safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın
vücuttan atılımını sağlar.

ERİK
Potasyum
Demir
B vitamini



Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar enerji verir.

ESMER BUĞDAY
Lysin
Lezithin



Beyni ve sinirleri besler
Öğrenmeyi güçlendirir.

FASULYE
Demir
Kalsiyum
B vitamini
C vitamini
Protein



Kan ve hücre yapımına yardımcı oluyor.

FRENK ÜZÜMÜ
C vitamini
Niasin
Kalsiyum



Sinir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.

GREYFURT
Folikasit
C vitamini



Kan basıncını azaltır
Kan yapımını artırır.


HAVUÇ
A Vitamini
Selenyum



Sperm üretimini sağlıyor
Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyor.

ISPANAK
A Vitamini
Folikasit
Magnezyum
E vitamini
Manganez



Sinirleri güçlendiriyor.
Özellikle hamilelikte tavsiye ediliyor.

KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAY
B vitamini
Demir
Magnezyum



Bacak kaslarındaki krampları yok ediyor.
Uyku süresini azaltıyor.

KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ ÇAVDAR
Magnezyum
Karbonhidrat
B vitamini



Enerji sağlıyor
Stresi azaltıyor.

KAVUN
Magnezyum
Potasyum
Kalsiyum



Vücuttaki su düzeyini ayarlıyor
İdrar oluşumunu artırıyor.

KEFİR
Laktik Asit



laktik asit bakterileri Bağırsak enfeksiyonuna
Kabızlığa ve gaza iyi geliyor.

KEREVİZ
Potasyum
Sodyum
Kalsiyum
Magnezyum



Kabızlık
Mide ve Bağırsak sorunlarına karşı etkili.

KIRILMAMIŞ PİRİNÇ
Protein
Potasyum
Kalsiyum
Magnezyum



Mide yanması
Gaza karşı etkili.
Vücuttaki fazla suyu atıyor.

KIRMIZI ÜZÜM
Phyto-östrojen
Potasyum
Kalsiyum



Yüksek tansiyona karşı iyi geliyor
Trombozları önlüyor

KİVİ
C vitamini
Karotionid
Flavonoid



Zayıflatıyor
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

KUŞBURNU
Likopen
C vitamini
E vitamini
Demir



Soğuk algınlığı ve
Gribe karşı önleyici etkiye sahip.

KÜMES HAYVANLARI
Protein
Potasyum
Magnezyum
B vitamini
Çinko



Baş ağrısı sorununa karşı etkili
Stresten arındırıyor.






LAHANA TURŞUSU
Laktik asit
B12 vitamini



Bakterileri ve Tümör oluşumunu önlüyor.

LİMON
C vitamini
Glucarate



Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Mide kanserini önlüyor.

MANGO
A Vitamini
B vitamini
Çinko



Cinsel enerjiyi yükseltiyor

MANTAR
Sodyum
Potasyum
Kalsiyum
Magnezyum



Kasları güçlendiriyor
Saç ve tırnakları besliyor.

MERCİMEK
Çinko
Aminoasit



Yorgunluğu gideriyor strese karşı etkili

MISIR
Çinko
Magnezyum
B vitamini



Stresle savaşıyor
Bağırsak kanserini önlüyor.

MUZ
Potasyum
B6 vitamini
Serotonin
Magnezyum



Rahatlatıyor
Uyumaya yardımcı oluyor.

MÜRVER
Potasyum
B1 vitamini
C vitamini



Terleten ve öksürüğü azaltan etkiye sahip.
Kabızlığa iyi geliyor.

NAR
C vitamini
Demir
Potasyum
Alkaloit
Glikozit



İçerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri de dengeler
Kalp sağlığını korur, kalbi kuvvetlendirir,
Kanser hücrelerinin de gelişmesini engeller,
Yeşil çaya nazaran üç kat daha güçlü antioksidan etkiye sahiptir,
Meyve kabuğu alkaloit, tanen ve glikozitler içerir.
İshali keser, (şerit) bağırsak kurtlarını düşürür, Kanlı ishal de de
kullanılır,
İdrar söktürücü, Kan yapıcı, Enerji verici ve Tansiyon düşürücü
özelliği
Meyve kabuğu ekstresinin; güçlü virüs ve mikrop öldürme özelliği, cilt
üzerindeki enfeksiyon ve yaraları iyileştirici özelliği vardır,
Meyve kabuğu tanelerinin antioksidan ve anti-tümör etkileri de
bilinmektedir,

PAPAYA
Karotinoid
Enzimler
C vitamini



Kalp hastalıklarını önlüyor
Stresi azaltıyor

PATATES
Mineraller
C vitamini
Protein
Potasyum



Kansere karşı koruyucu
Vücudu toksinlerden arındırıyor.

PEYNİR
Protein
Sodyum
Potasyum
Kalsiyum



Kemikleri güçlendiriyor
Sinirleri koruyor.

PEYNİR SUYU
Sodyum
Potasyum
Kalsiyum
Laktik asit



Bakterileri Sindirim sistemi şikayetleri
Mide yanmasına karşı iyi geliyor.

PIRASA
Allisin
Çinko
Manganez
Selenyum



Kan basıncını düşürüyor
Kalbi ve damarları güçlendiriyor.

PORTAKAL
B vitamini
C vitamini
Potasyum
Kalsiyum
Selenyum



Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.

RAVENT
Magnezyum
Manganez
Kalsiyum
B vitamini



Sağlıklı kemiklerin oluşumuna katkıda bulunuyor.

REZENE
C vitamini
Uçucu yağlar
Demir
Potasyum
Kalsiyum



Öksürüğü önlüyor
Vücuda oksijen alımını artırıyor.

RİNGA BALIĞI
Omega3 yağ asidi
Sodyum
Potasyum



Damar sertliğini
Yüksek tansiyonu önlüyor.

SARIMSAK
Quercetin
Ajoene
Allisin



Kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

SHIITAKE MANTARI
Lentinan
D vitamini


(Letinus edodes)
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Kanser oluşumunu engelliyor.
Kanı sulandırıcı,
Kolesterol düşürücü,
Tümör küçültücü,
Cinsel gücü arttırıcı etkilere sahip.
Lentinan maddesi Japonya'da anti kanserojen ilaç olarak tescil
edilmiş.


SİYAH TURP
C vitamini
Kalsiyum
Potasyum
Demir



Bağışıklık sistemini
Kan dolaşımını güçlendiriyor.

SOM BALIĞI
Omega3 yağ asidi
D vitamini



Kemikleri güçlendiriyor
Meme kanseri riskini azaltıyor.

SOYA
Omega6 yağ asidi
E vitamini
Protein
E vitamini



Hücreleri koruyor
Kanser riskini azaltıyor.

SÜT
Kalsiyum
D Vitamini
A Vitamini
B2 vitamini



Kemik oluşumunu teşvik ediyor
Bağırsak kanserine karşı koruyor.

TOFU
Protein
Potasyum
Kalsiyum
Magnezyum



Metabolizmayı uyarıyor.
Kemik yoğunluğu için önemli.

TON BALIĞI
Omega3 yağ asidi
D vitamini
Potasyum



İyot Kolesterol düzeyini düşürüyor
Sinir hücrelerini koruyor.

USKUMRU
Omega3 yağ asidi
D Vitamini
B6 Vitamini
B12 vitamini



İyot Kan basıncını düşürüyor
Moral yükselten etkiye sahip

YEŞİL-KIRMIZI BİBER
Capsaicin
A Vitamini
C vitamini
Çinko



Baş ağrısı
Migrene karşı koruyucu etkiye sahip

YOĞURT
Kalsiyum
Riboflavin
B12 vitamini



Bağırsak kanserine karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

YULAF
Karbonhidrat
Demir
Magnezyum
B vitamini



Enerji sağlıyor
Kas kramplarını önlüyor
İdrar söktürüyor.

ZEYTİNYAĞI
Doymamış yağ asidi
E vitamini



Kötü huylu kolesterol düzeyini düşürüyor
hücreleri koruyor
13
Fıkralar / BİRAZDA GÜLELİM:)
18 Kasım , 2009, 15:45:40

Cenaze arabasının şöförü araç boş iken yoldan geçen kıza laf atmış:
- Yavrum gel gezdireyim seni arabamla
Kız da:
- Hıhhh bununla mı gezdireceksin demiş.
Şöförde:
- Kızım millet bu arabaya binmek için ölüyor beeeee demiş....................:)
14
aboyka kız, manynk erkek demek...hadi bakalım , kolay gelsin...sonuçları bildirin ama...... linki veriyorum....http://testforall.narod.ru/t_o_pol.html sayfasının çevirisi
15
adım ayça 6 yıllık evliyim 5 yaşında kızım var ikinci bebeşi istiyoruz nasip olursa burda bilmediğim bir çok konuda fikir sahibi oldum hepinizi öpüyorum sğln ... :)