29 Nisan , 2024, 06:16:50

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ceyloşş

1
selam kızlar  bu konuyu açtım belki aranızda bu sorunla karşılaşıp bir çözüm bulan vardır çünkü ben 1 aydır yaşıyorum

Pityalizm, gebelik sırasında tükürük salgısının fazla miktarda mineral içermesine bağlı olarak yoğunluğunun artması sonucu ağızda metalik acı bir tat oluşmasıdır. Bu rahatsızlık gebeliğin ikinci veya üçüncü haftasında birden bire başlamasıyla karakterizedir. Gebeliğin ilk üç ayında azalıp kendiliğinden kaybolabilir. Ancak gebeliğin sonuna kadar devam eden vakalar mevcuttur.Tükürük salgılanmasındaki yoğunluk yutmayı güçleştirir ve sık tükürme ihtiyacının yanında, bulantı-kusmaya neden olabilir. Ağızda ve özellikle dilde kuruluk, tükürük bezlerinde şişlik, ağızda tahriş ve konuşmada zorlanma olabilir.
Frmhigh.Com - Gebelikte Pityalizm
Bu durumu oluşturan nedenler tam olarak bilinmemekle birlikte gebelik hormonlarının artması ve gebelikte oluşun bulantı nedeniyle yutmada isteksizliğin sebep olabileceği belirtilmektedir.

Alınacak Önlemler:

Pityalizm in bilinen kesin tedavisi olmadığından belirtilere yönelik tedavi yapılması önerilmektedir. Bu maksatla ağız hijyenine önem verilmesi ve salgı azaltıcı ağız sıvılarının kullanımı faydalı olabilir. Nişastalı hamur işi yiyeceklerinin kullanımının kısıtlanması ve dengeli beslenme önerilebilir.

Eğer aşırı tükürük salgısı varsa hekime müracaat edilerek ağız yaraları, bademcik iltihabı, mide, pankreas ve karaciğer hastalıklarına yönelik ileri tetkiklerin yapılması ve ona göre tedavi edilmesi önerilebilir
2
  :hieyt: herkese merhaba 5+3 günlük hamileyim bugün keseyi görebildik nihayet kalp atışı için 10 gün beklicez karnımda hafif kanamam varmış yorulmamam gerekiyomuş allahım hayırlısını verir inş. isteyen herkese allah nasip etsin bu mutluluğu  :amin:  :amin:  :amin:
3
Anne Olmak İstiyorum / DIŞ GEBELİK
27 Mart , 2009, 16:33:01
slm kızlar moralim bugün bi kez daha bozuldu dr.um kontrol için bugün tekrar kan testi istedi benden, değerlerim kürtajdan sonra çok düşmemiş dış gebelikten şüpheleniyo pazartesi testi tekrarlıcaz sonuç yine aynı ise ve o güne kadar kanamada gelmezse (inş. :amin:) ilaç vericek sanırım ama allah korusun kanama gibi herhangi bişey olursa ameliyatmış çok korkuyorum aranızda dış gebelik geçiren varsa bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
4
Bebeğimi Kaybettim :( / BEBEĞİMİ ALDILAR :(
24 Mart , 2009, 19:47:07
kızlar bebeğimi bugün 1,30 da aldılar. dünden beri bugün olana kadar ağladım doktorumun karşısında bile hüngür hüngür ağladım narkozla yaptılar allahtan bişey duymadım ama o dakikaya kadar zaten yeterince öldüm şimdi daha iyiyim gelince uyudum biraz bir sürü geçmiş olsun tlf.ları falan herkese aynı açıklama bebek gelişmemiş üfff  yeniden başa döndük bebek ne zaman gelicek allahım hayırlısını ver herkese çok kötü bir duyguymuş benim ilk hamileliğim hiç sorunsuz geçtiği için başıma gelmez sanıyodum allah herkese hayırlısını versin kimseye yaşatmasın inş.  :amin:
5
slm kızlar kan testi sonucum 207,9 hamileymişim :hello2:  :hello2:  :hello2:  :hello2: allah isteyen herkese verisin inş. değerlerim normaldir demii