Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gamzela

76
bizdede öyle hem renk yeşil hemde kabız.ferrum ve ek besinden kaynaklanıyor.
77
çok ilginç ama mantıklı bi açıklamasıvardıe herhalde.gider geri tepmiştir eldiven gelmiştir falan ne bileyim tuhafff
79
nice mutlu sağlıklı huzurlu sevgi dolu yıllara...

doğum günün  kutlu olsunnnn
80
Alıntı yapılan: BaLkIzZzZ - 14 Şubat , 2010, 00:59:40
ben bi zararını duymadım ya rakının ham maddesi falan deniyo ama o rakı olana kadar ohooo
::) ::)
valla ablam yollıycak ordan gelirken alamadım başka eczaneden aldım aynıdır diyee aynı degil..
burdada satılmıyo bulamıyorum o getirdiklerimde iyi degil rezeneyle karıştırmışlar.. :-\
ben istanbulda babamların orda 11 de veriyordum saabah 6 ya kadar uyuyolardı hiç uyanmıyolardı 6 ya kadar..
bende bikaç saat ohh yatıyodumm ..
balkız ya adı ne o çayın.bende delirmek üzereyim bende alayım kızıma.

anason verdim aktardan aldım ben ama hiç faydasını görmedim ve hergün rezene çayını mutlaka veriyorum ben iyi geliyor bence.sütten falan da kesilmedi alakası yok ki zaten.
81
☺☻ aha laptop da oldu.
82
bebek mi kızlar ne o hediye merak ettim
83
İlişkiler / Ynt: çok sinir oldum
13 Şubat , 2010, 21:43:54
e ben napiyim.6 tane var bende de.3 evli 3 bekar
84
aslında ilk sezeryana almak isteyen doktorun söylediği bi çok şey doğru çıktı ama tavrı çok kötüydü bana karşı iice psikolojimi bozmuştu.
doğumdan 3 ay sonra eşim o doktorun yanına gitmiş söyledikleriniz hep çıktı biz hata ettik sizi dinlemedik falan demiş.kadın iyi davranmış sohbet falan etmişler.
4 gün önce bende mantar oluştu doktora gidelim dedim eşime kasıklarımda da ağrı vardı.beni ona götürdü.muayene etti ilaç verdi ama gayet soğuktu bana karşı.ilaçlar süte geçmez rahatlıkla kullanabiilirsin dedi.çıktık.eczaneye gittik ilaçları aldık içmeye başladım ama bi taraftan da içime kurt düştü ya ilaçlar süte geçiyosa diye.3 kez kullandım ilaçları ama fırsatım olup da prospektüse bakamadım.en son dün gece baktım ki biri süte geçiyo.bebek memeden kesilmeli ilaç kullanılırken .ilaç bittikten sonra da 2 gün sonra emzirmeye devam edilmeli yazıyor.

şimdi ben ne yapayım.arayıp doktoru ağzıma geleni sayayım mı yoksa zaten gitmek hataydı deyip susup oturayım mı.
çocuğuma ne kadar nasıl bir zararı oldu ilacın nasıl öğrenebilirim ne yapmam lazım???
85
size başımdan geçen olayı anlatayım da bana yardım edin.4eylül 2009 tarihinde 37 haftalık hamileyim.
kontrolüme gittim o gün doktora.
doktor muayene etti beni ve hemen sezeryana almak istedi.
ama ne ağrım ne sancım hiçbişeyim yok.sadece 2 hafta öncesinde sancım oldu hastanede yattım ve bebek erken gelmesin diye tedavi oldum.
hemen sezeryan deyince tabi ben şoka girdim.normal doğum istiyorum bir de kendimi ona hazırlamışım.
dedim olmaz o zaman en geç yarın olmalısın ameliyatı dedi.tamam dedim çıktım hastaneden ama nevrim döndü.ağlıyorum bi taraftan ne yapacağım diyorum.
hazırlıklarım tamamlanmadı ve ruhen de hazır değilim.annem memlekette aradım hemen anlattım.başka doktorlara da git bakalım onlar ne diyor dedi ve hemen yola çıktılar babamla.
daha önce gittiğim iki doktor daha vardı onları da aradım ama şansa bak ki ikisi de tatildeymiş.
birisine ulaştım ve anlattım durumu.bana bekle dedi ben 2 gün sonra geleceğim ilacını kullanmaya devam et öyle şey mi olur ben normal doğumdan yanayım,elimden geldiğince normal yaptırmaya çalışırım dedi.
bu olaylar cuma günü oluyor.pazar gecesi ilacı içme pazartesi sabah muayene ederim seni bakarız duruma dedi.
ertesi gün ben diğer doktoru aradım.dedim ben sezeryana gelmeyeceğim sonuna kadar beklemek istiyorum daha çok erken doğum için dedim.bana riske ediyorsun kendini de bebeği de.bebek ölürse ben sorumlu değilim .sen bizle dalga mı geçiyorsun bu hastanenin bi prosedürü var.son anda arayıp ameliyata gelemeyeceğim diyemezsin dedi.beklemek istiyorum daha sonra ne zaman geleyim dedim.gelme dedi benim artık sana faydam değil zararım dokunur dedi.kapattım telefonu.
pazar gecesi ben ilacımı içmedim ve 1 sonra sancılar başladı.pazartesi sabah hastaneye gittik.normal doğum olacak diye sancı çektim 8 cm kadaar açılma da oldu ama bebeğim başıyla değil omzuyla geldiği için sezeryana acil aldılar boynu kırılır yoksa dedi doktor.
86
İlişkiler / Ynt: çok sinir oldum
11 Şubat , 2010, 22:38:37
canım bende de aynı şey oldu.evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım.doktor falan gezdik biraz.benim de eşimin sülalesi benden davet bekliyormuş.herkesi yemeye çağıracakmışım.bir gün ablasını davet ettim ama sadece ablayla iş bitmiyor ki.birini çağırınca diğerleri de dökülüp geliyor.ablası eşi çocukları,diğer ablası eşi çocukları,kayınvalide kayınpeder,2 bekar görümce.o kadar yemek ben yaptım.masayı hazırla servis yap bir de aynı anda yemek de yok biri kalkıyo sonradan biri daha geliyo habire servis aç.canım çıktı bir ara tuvalete gittim baktım ki kanamam olmuş.görümcelerime söyledim.yarın gidersin doktora dediler.sonra da düşk tehlikem oldu.sürekli bişeyler yapsam yapma demezlerdi.evimi bile temizleyemiyordum sağolsun eşim de hiç yardımcı olmuyordu.temizlikçi de tutmuyordu pahalı diye.ablamlara söyle yapsınlar diyordu.tabi kimse bişey yapmadı.hepsi bahane buldu belimiz ağrıyo falan diye.hamileliğimin 7.ayında ev taşıdım.2 gün sonra erken doğumla hastaneye yattım.ilaç tedavisiyle doğum engellendi.37 haftalıkken doğum yaptım.çok şükür bebeğim sağlıklı.
1 ay önce işe başlayacaktım.görümcelerime dedim ki 1 gün bakın annem gelecek.1 gün bakmadılar başka da kimse bulamadık istifa ettim.ara ara kızımı sevmeye geliyorlar.5 aylık şimdi.ayy çok güzel olmuşşşşş biraz büyüsün ben sana bırakmam alır alır giderim dedi görümcem.ben de içimden nah alırsın diyorum tabi.
çoğu zaman açmıyorum kapıyı.zili de kopardım.kapıyı vuruyorlar açmıyorum ben de.işleri düşünce geliyorlar çünkü.

yani demem o ki yeliz hiçbişey hiçkimse senden ve bebeğinden daha değerli değil.hiçkimse için riske girip bebeğini tehlikeye atma.sürekli dinlen.açma kapıyı da banyodaydım uyuyordum evde yoktum vs dersin.canını sıkma bebeğini düşün ve iyi ol.doğum yaptıktan sonra iyi ki doğurmuşum diyeceksin bunu unutma sakın...
87
ben hiç duymadım başıma da gelmedi.bi fikrim yokk
88
teşekkür ederim parislim sibel hediye pasta da çok iyi geldi.bu yıl pasta yiyememiştimmm.çok sağol
89
aaaa çokkk sevindimmmmm :muzz: :hieyt: :hieyt: :hieyt:   kızlar hepinize çok teşekkür ederimmmm.balonlar da çokk güzel.:D
90
biz de yaşadık.hatta bazen çok bağırarak ağlıyodu canı yanıyomuş gibi.ama zamanla düzeliyo endişe edilecek bişey yok.bişeyden korkmuş muhtemelen.bol bol dua oku.