Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Balböceği

81
Tebrikler - Kutlamalar / AZRA, 2 Yaşında!
24 Mart , 2012, 14:19:08
Kizlar gelinim azros, 2 yasina girdi 3 gun once
:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Aynur'um canim insallah tekrar aramiza katilirsin  :amin:

gelinim nice senelere  :love9: dogum gunun kutlu olsun bal topagim  :love9:


82
kızlar bu diziye bakiyormusunuz  :ehi:

Mecbur kaldım baktım.. Saçma sapan birsey  :ehi: 
83
Arkadaşlar dünya 8 Mart kadınlar gününüzü kutlar


Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim..   :love9: :love7:  
.
84
Fıkralar / Karpuz Tarlasi
05 Mart , 2012, 19:27:58
Bir karpuz tarlası olan çiftçi, her aksam tarlasına çocuklariın dadandığını ve birkaç karpuzun eksildiğini farketti. Epey düşündukten sonra, tarlaya bir uyari levhasi koymaya karar verdi.
"Dikkat! Karpuzlardan birine siyanür enjekte edildi! "
Ertesi akşam karpuz yiyemeden kaçan cocukları keyifle izledi.
Bir hafta sonra, çiftci tarlasında geziyordu. Karpuzlarıniı kontrol ederek eksik olmadığıı düşünürkenken gözü kendi levhasının yanına konan bir levhaya ilişti
"Şimdi o karpuzlardan iki tane var !"
:ehi: :ehi: :ehi:
85
Fıkralar / Ayahlaran
05 Mart , 2012, 19:24:07
Küçük evinin bir odasında torunuyla oturan yaşlı kadın, evin diğer müştemilatını kiraya verecekti. Bakmaya gelenlere evini şöyle meth ediyordu:- Bah ayahlaran burasi bir sofa, anburada iki ufah oda var. Anburada da ayahyoli. Ayahlaran, bah hepsi ağzın içinde....
:ehi: :ehi:
86
Fıkralar / Hurda nene
05 Mart , 2012, 19:22:52
Hurda Nene
Çeşitli hastalıklar, kazalar geçirmiş, bir gözünü kaybetmiş, romatizmadan beli bükülmüş, parmakları çarpılmış olduğundan mahalleli bu yetmişlik ihtiyara Hurda Nene adını takmıştı. Rahmetli o haliyle bile herkesle şakalamayı, espri yapmayı severdi.
Hastalanmış ,hastaneye kaldırılmıştı. Sabahleyini, nabzını ve ateşini kontrol eden doktor der ki:- Teyze maşallah çok iyisin. Nabız normal, ateş de yok. Vücut sıcaklığın 37 derece.- Tohtor beğ oğlum, der Nene, bir türli ıssınamirem. Soyuhdan donirem. sen o otuz yedi dereceyi kırka elliye çıkart. Ücreti mühüm değil.
:toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:
87
Fıkralar / Kiraz
05 Mart , 2012, 19:20:20
Ayşe manava gider.Ayşe istediklerini alır.Manavcı Ayşe\'ye \" bir avuç kiraz alabilirsin\" der.Ayşe bekler. Manavcı \"alsana Ayşe\" der.Ayşe\"manavcı amca senin vermeni bekliyorum\"der.manavcı\"neden\".Ayşe\"çünkü senin senin avucun benden büyükte\"der.
:k06: :k06:
88
Sizin Seçtikleriniz / Patik kardeşliği :)
02 Mart , 2012, 12:09:12
Fikir benin değil demet Akalın'dan çaldım  :k06:

Ama olsun  :ehi: :ehi: hadi sizde patiğinizin ve çorabınızın fotosunu ekleyin  :hello2:  

89
:k06: :k06: :k06:

90
:icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
91
 :flowers: :flowers: :flowers:
93
dilek'cim dogum gunun kutlu olsun canim  :love9:

Cocuklarin ve  esinle nice senelere insallah  :love9: :love9: :love9:

......iyiki varsin........  :flowers:
94


Doğum kontrol halkası nasıl bir yöntem?

Doğum kontrolünde kullanılan en güncel tercih olan ve kontrasepsiyon amacı ile geliştirilen aylık doğum kontrol halkası düşük doz hormon içeriği ve kullanım kolaylığı sayesinde kullanan 10 kadından 9'unun diğer kadınlara da önerdiği modern bir doğum kontrol yöntemidir. Dünyada 8 milyon kullanıcısı bulunan doğum kontrol halkası kadınlara kolay kabul edilebilir ve ileri derecede etkili, değişik bir hormonal kontrasepsiyon uygulama olanağı sunmaktadır.

Yeni alternatif aylık doğum kontrol halkasından biraz daha ayrıntılı bahseder misiniz?

Aylık doğum kontrol halkası yaklaşık 5 cm çapında şeffaf Nobel ödülü kazanmış özel bir maddeden yapılmış. Esnek ve saydam bir yapısı var. Uygulandıktan sonra vücut ısısı ve konsantrasyon farkına bağlı olarak kontrollü salınım yapıyor. Bu da vücuttaki ilaç seviyesini yüzde 99 oranında etkili olacak en düşük seviyede tutuyor. Dolayısı ile hap alan kadınlarda olduğu gibi ilaç seviyesi her gün kanda iniş çıkışlar sergilememektedir.

Peki bu yönteme beylerin bakışı nasıl?

Farklı tepkilerle karşılaşıyoruz. Kondom kullanan erkekler, eşlerini denemeleri konusunda motive ediyor. Libido üzerine olumlu etkileri olduğunu gösteren makalelerde var. Sanırım, zaman içinde bu konuyu biz de gözlemliyor olacağız. Yurtdışı tecrübelerine göre eşinin doğum kontrol halkası kullanmasına karşı erkeklerde negatif bir tepki görülmemiş. Türkiye'de nasıl tepkiler olacağını ise zaman içinde gözlemleyeceğiz.



Spiralin ipini hisseden beyler bu halkayı hissetmeyecek mi?

Aslında böyle bir durum teorik olarak imkansız. Ama daha çok psikolojik olarak verilen bir tepki olabiliyor. Bu yüzden altında farklı sebepler olmalı.

Doğum kontrol halkasının ne gibi avantajları var?

Aylık doğum kontrol halkası piyasadaki en düşük doz hormon içeriğine sahip ürün ayrıca her gün hatırlamak da gerekmiyor. Avrupada kulanımı çok yaygın. Malum kadınların gündelik temposu çalışsada çalışmasa da çok yoğun geçiyor. Doğum kontrolü için pratik bir yöntem istemeleri çok normal.

Halka nasıl kullanılıyor?

Halka, bir aylık kullanım amacıyla geliştirilmiş. Fitil gibi vajinaya yerleştiriliyor. Yanlış uygulamak mümkün değil. Tam olarak nerede durduğunun etkinliği açısından bir önemi olmuyor. Halka, vajinada 3 hafta bırakılıyor, ardından 1 hafta çıkarılıyor. Çıkarma işlemi işaret parmağı kenarının altına takılarak veya orta parmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak yavaşça çekilip, kolayca gerçekleştirilebiliyor. Bu 1 haftalık dönemde kadının kanaması oluyor. Halka çıkarıldıktan tam 7 gün sonra yeni halka uygulanıyor. Başlangıçta ilk halka adet kanamasının 1. ila 5.günleri arasında bir zamanda yerleştiriliyor. Araştırmalar halkayı kullanan kadınların yüzde 97'sinin uygulamada hiçbir sorun yaşamadığını gösteriyor.

Kullanan kadınlar halkayı hissediyor mu?

Yapılan çalışmalarda kadınların çok büyük bir kısmının halkayı hissetmediği görülmüş.

İlişki sırasında halka hissediliyor mu?

İstatistiklere göre, kadınların ve eşlerin büyük çoğunluğu halkayı seyrek olarak hissetmiş ya da hiç hissetmemiş.

Halka vajinadan dışarı düşer mi?

Anatomik farklılıklara bağlı olarak düşme oranı yüzde 2.7 olarak bildiriliyor.

Halka kazayla düşerse, çıkarılırsa ne yapmak gerekir?

Halkanın düşmesi, çıkarılması durumunda soğuk ya da ılık suyla yıkanarak 3 saat içerisinde yerleştirilmesi öneriliyor.



Halka, hangi kadınlar için en uygun, hangileri için uygun değil?

Hap kullanmaktan sıkılmış, adet kanamalarının düzenli olmasını önemseyen kadınlar için çok uygun. Serviks problemi yaşamış, kronik ya da şiddetli konstipasyonu olan kadınlar için uygun değil.

Neden halka kullanmayı diğer yöntemlere tercih edelim? Avantajları nelerdir?

Düşük doz hormon içeriği ve aylık kullanım kolaylığı ile kadınların yoğun gündelik hayatı için uygun bir alternatiftir. Kadınlar kendi kendilerine uygulayabilirler ve her gün hatırlamalarına gerek yoktur. Yüzde 99 oranında etkilidir. En düşük doz hormon içeren üründür. Oral alınmadığından karaciğerde ilk geçiş etkisine takılmaz. Kandaki hormon seviyesi dalgalanma göstermez. Yiyeceklerle etkileşimi yoktur. Vücut ağırlığını etkilemediğine yönelik çalışmalar bulunmaktadır. Adetleri düzenler. Bıraktıktan hemen sonra hamile kalmak mümkündür. Doğum kontrol haplarıyla kıyaslandığında daha az ara kanama, lekelenmeye neden olduğu görülmüştür.

Dezavantajları nelerdir?

Vajinit görülme sıklığını arttırır. Fakat kimi bayanlarda bu durum avantaj olarak da nitelendirilebilir. Yapılan çalışmalarda katılımcıların yüzde 10'u cinsel ilişki sırasında halkayı hissettiğini fakat bunun ilişkiyi olumsuz etkilemediğini belirtmiştir.
Halkayla aynı anda diğer vajinal preparatların kullanımı
Etinil östradiol ve etonogestrel vajina duvarından emilerek kana karışır. Birlikte kullanılan diğer vajinal ilaçlarla etkileşmesi mümkündür. Sarı kantaron (St John's Wort) bitkisiyle etkileşimi olabilir. Birlikte kullanımı önerilmemektedir.

Halka tamponla eş zamanlı kullanılabiliyor mu?

Evet. Doğum kontrol haklası hem tampon hemde hijyenik ped ile birlikte kullanılabiliyor.

Halka ilk kullanımından ne kadar süre sonra kontraseptif etkisini gösteriyor?

Kullanımının 1'inci gününden itibaren kontraseptif etki başlıyor. Fakat ilk 7 gün ek bir yöntem daha kullanılması öneriliyor.

Halka, cinsel yoldan bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlıyor mu?

Hayır. Yalnızca, bariyer kontrasepsiyon yöntemleri cinsel yoldan bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlayabiliyor.
95
▀▄başbelasıyım...
▀▄▀▄Sinir bozucuyum...
▀▄▀▄▀▄İnatçıyım...
▀▄▀▄▀▄▀▄Anti ciddiyim...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄Kopuğum...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄Fotojoniğim...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄Sewimliyim...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄Msn manyağıyım...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄gezmeyi çok severim...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄üff...deli doluyum...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄Serseriyim....
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄Çabuk sinirlenirim...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀Tribe gelemem...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀Özentilerden nefret ederim...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀Kendini beenmişlerden de...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀Arkadaşlarıma taparım...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀Kardeşimi seviorum...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀Kendimi sevmiorum...
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀haa bi de O'nu sefiorum
▀▄▀▄▀▄▀▄▀Hayatı sevmiorum...
▀▄▀▄▀▄▀Ölmek istiyorumm




96
sizden bişe isteyeceğim elleriniz birbirine bakacak ve deyicek şekilde ellerinizi birbiri ile buluşturun ve sonra ellerinizi kapatın Başparmaklarınıza bakın...Eğer sağ başparmağınız üstte ise sayısal,sol başparmağınız üstte ise sözel Zekasınız Bu bilgi bilimsel olarak kanıtlanmıştır...

alintidir..


97
Cocukluk iste  :k06: :k06: :k06: :k06:





98
Çocuğunuzun olması ilişkinizde değişikliklere neden oldu mu? Merak etmeyin, bu değişiklikler pek çok evlilikte yaşanıyor. Çünkü çocuk, zor bir işin altına girmek demek.

Hamile kalmaya karar veriyorsanız, gerçekçi olup ilişkinizde oluşacak değişimlere önceden hazırlıklı olmalısınız. Gece uykularınızda, hormonlarınızda ve önceliklerinizde yaşayacağınız değişim ilişkinizi zorlayabilir, hatta ilişkinizde kırılmalara yol açabilir. Ancak illa ki ilişkinizin bozulabileceği gerçeğine mahkum yaşamak zorunda değilsiniz. Çünkü bebek sahibi olmak, dünyada yaşanabilecek en büyük mutluluklardan biri. Tek yapmanız gereken, bu müthiş tecrübeye gözleriniz açık, olacakların farkında girmeniz.


Hamilelikle başa çıkın
Bebek sahibi olmak, hayattaki en şaşırtıcı, en zor deneyimlerden biridir. Hamilelik doğal ve keyifli olması bir yana, aynı zamanda rahatsızlık verici, yorucu ve tedirgin edicidir de.

Bir kadın olarak sabırlı olmalı ve kendinizi çok fazla zorlamamalısınız. Bir eş olaraksa alakasız zamanlarda da olsa destek ve anlayışa ihtiyaç duyacağınızı unutmamalısınız. Bu dönemde bol bol kitap okuyun, doktorunuzdan bilgi alın ve yaşayacağınız fiziksel ve psikolojik değişikliklerden haberdar olun.

Annelik hüznü
Doğum sonrası depresyon, yeni anneleri etkileyen ciddi bir sorundur. Ama her doğum yapan kadın depresyona girecek diye bir kural yoktur. Her ne kadar bir depresyon yaşamıyor olsanız da uykusuz geceler, günlük rutininizin değişmiş olması, kendinizi izole edilmiş gibi hissetmeniz, ruh halinizde bir çökkünlük oluşmasına neden olur. Nedensiz ağlamalar yaşayabilirsiniz. İşte bu duruma annelik hüznü denir.

Hem sizin hem de eşinizin bu yaşanacaklardan haberdar olmanız gerekir. Hislerinizi eşinize açmanız halinde yaşadığınız olumsuz duyguların bir bunaltıya dönüşmesini engelleyebilirsiniz. Bu dönemde yaşadığınız sıkıntılar konusunda birbirinize destek olmanız ama baskı yapmamanız ebeveynlik rolünüze daha kolay adapte olmanızı sağlar.


Birbirinize zaman ayırın
Bir bebeğe bakıyor olmak, eşinizle baş başa geçirdiğiniz zamanın kalitesini düşürebilir; hatta baş başa kalmak aklınızdan geçen son şey olur bu dönemde. Bebeğe kavuşmuş olmanızın ilişkinizi zedelememesi için kendinizi rahatlatmanız, bunun için ekstra uyku zamanları yaratmanız, arada uzun banyo keyfi yapmanız iyi olur.

Arada ailenizden ya da arkadaşlarınızdan birine çocuğunuzu emanet edip hiç olmazsa birkaç saatliğine eşinizle baş başa dışarı çıkmanız yararlı olur. Seks de bu dönemde bir sorundur ama sabırlı olun ve kendinizi sekse hazır hissedene kadar birbirinize farklı yollarla sevginizi gösterin.

Ebeveynlik stillerinizi çatışmaya dönüştürmeyin
Siz ve eşiniz ebeveynlik tarzı olarak tamamen farklı bakış açılarına sahip olabilirsiniz. Disiplin, yiyecek seçimi gibi konularda farklı düşünüyor olabilirsiniz ama düşüncelerinizde uzlaşmaya çalışmanız önemli. İnançlarınız ve beklentileriniz hakkında birbirinizle konuşun. Bazı konularda anlaşamasanız bile tartışmanın üstesinden gelmeyi öğrenmeniz gerekir. Bu anlaşmazlıkları ilişkinizi yıpratacak bir inatlaşmaya götürmek doğru olmaz.

Babalık yapmasına fırsat verin
Bir bebeğin sadece anneye değil, aynı zamanda bir babaya da ihtiyacı vardır. Baba, anne kadar iyi ilgilenemiyorsa bile çocuğun onunla vakit geçirmesine fırsat vermek gerekir. Böylece hem siz biraz dinlenmiş olursunuz hem de baba ile çocuğun ilişkisi gelişir.

Eşinizle sohbet edin
Bebek tüm vakti alsa da anne-babanın bebek dışındaki bir konudan da sohbet edebilmeleri çok önemlidir. Bu durum çiftin sadece anne-baba değil, karı-koca olduğunu da hatırlatan bir durumdur. Çiftin karı-kocalık ihtiyaçlarını besler. O yüzden gün içinde en azından 15-20 dakikayı böyle bir sohbete ayırmak ilişki için çok faydalı olacaktır.

Mükemmel anne olma takıntısı zarar verir
Anne olduktan sonra eski yaşam şeklinizi sürdüremezsiniz. Ama minimum da olsa kendinize vakit ayırabilecek fırsatlar yaratmanız hem kendinizi iyi hissetmenize neden olur hem de aile içi ilişkileri daha sağlıklı tutar. Mükemmel anne olma fantezisi yüzünden birçok anne bu noktayı gözden kaçırır ve böylece hem kendini hem eşini ilgiden mahrum eder. Böylece evlilik ilişkisinin yıpranması kaçınılmaz olur.
100
Sizin Seçtikleriniz / Hiç krize girdiniz mi?
11 Şubat , 2012, 18:11:31
her hangi bir kriz iste  :ehi:

Beni ağlama krizi çok tutar  :toothy10:

Onun için ağlamayı tercih etmiyorum  :k06:

Bir ağlayan pişman bide ağlatan  :ehi: