27 Nisan , 2024, 23:50:16

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Balböceği

101

hadi bakalım bebeğimonline annişleri bebeklere yazdığınız

Güzel sözleri Paylaşalım  :love9:

 
102
Bilmece / Bulmaca / Sevdigimiz Reklamlar :)
04 Şubat , 2012, 14:59:07
Gicik oluyoruzda sevdigimiz niye olmuyor  :k06:
103

benim oğlumun bir elinde tencere digerinde kaşık var yemek yapıyor bize  :ehi:

Sabahda evi süpürdü toz aldı kiZ gibi maşallah  :nazar: :k06:  
104
Karikatürler / Resimler / Sevimli Parmaklar
01 Şubat , 2012, 13:41:59















105
Sizin Seçtikleriniz / Google'ın cinliği!
30 Ocak , 2012, 15:53:53
1 Mart'tan itibaren gizlilik politikasını değiştirecek olan Google, kişisel bilgilerin kullanım hakkının kendine devrini mecburi tutacak
30 Ocak 2012 Pazartesi, 11:56:29
 
İnternet devi Google, 1 Mart tarihinden itibaren 'gizlilik politikası'nda yeni bir döneme geçiyor. Bununla ilgili süreci başlatan şirket Google'ın ücretsiz servislerinden yararlanan kullanıcıların yenilenen sözleşmeyi onaylayarak bu hizmetleri kullanması şartını getiriyor.

Burada kullanıcıya herhangi bir seçenek sunmayan şirket, açık bir dille sözleşmeyi kabul etmeyenlerin servisi kullanamayacağını ifade ediyor. Bununla ilgili bildirimlere başlayan Google, hedefini 'gizlilik politikalarını sadeleştirmek' olarak açıklıyor. Şirket bu yolla onlarca farklı servisini tek bir sözleşme altında topluyor. Daha önce her bir servis için farklı sözleşme imzalanma karmaşasının ortadan kaldırıldığı belirtiliyor.

PEK ÇOK SORU İŞARETİ VAR
Milliyet'in haberine göre, tüm bunlara karşılık bu servisleri kullanmak isteyenlerin online platformda altına imza atarak kabul ettiği şartların detaylarına bakıldığında 'mahremiyet' ve 'bilgi transferi' ayağındaki maddeler dikkat çekiyor. Toplanan bilgilerin geniş bir alana yayılıyor olması, bu verilerin ne zaman ve nerelerde kullanılacağının açıkça belirtilmemesi pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor.

Bu değişikliğin ardından gelen yorumlar başta Amerika ve Avrupa bölgesinde olmak üzere Google'ın kanun koyucu kurumlar ile başının belaya gireceğine işaret ediyor. İçinde Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkenin yerel tarafta bu sözleşmeye karşı alacağı tavır merak konusu.

60 FARKLI SÖZLEŞME TEK METİNDE BİRLEŞTİ
Google'ın 'arama' dahil servislerinden herhangi birini kullanıyor olanları bu yeni sözleşme bağlıyor. Şirket gizlilik politikası tarafında 60'a yakın sözleşmeyi birleştirerek tek bir metin altında birleştiriyor, İşte bu servislerden bazıları...

* e-posta için Gmail

* Online dökümanlar için GDocs

* Video için YouTube

* Harita için Google Maps

* Arkadaşlık için Google Plus

* Online günlük için Blogger

* Anlık sohbet için GTalk

* Tarayıcı tarafında Chrome

CEP'TEN KİMİ ARADIĞIMIZI NE YAPACAK?
Google yeni dönemde kullanıcının pek çok bilgisini bilgisayara, cep telefonuna, tablet PC'ye otomatik olarak yerleştirdiği programlar yoluyla toplayacak, bunları sunucularında depolayacak ve çeşitli amaçlar için kullanıyor olacak.

Örneğin Google, cep telefonundan kendi servisine erişim sağlayan bir kullanıcının bırakın internette yaptığı arama sorgularını, cep telefonu numarası, çağrı yapan tarafın numarası, yönlendirilen numaralar, çağrıların tarihi ve saati, çağrıların süresi ile SMS bilgileri de kayıt altına alınıp, depolayacak.

'ÇEREZ' ATIP BİLGİ ÇEKİYOR
Google bilgi toplamak ve depolamak için çeşitli teknolojilerden yararlanıyor. Bu durum şu anlama geliyor: Bilgisayarınıza, telefonunuza minik bir program (çerez, tanımlayıcı) yükleyeceğim ve onun üzerinden sizinle ilgili bilgileri merkeze çekeceğim. Toplanan tüm bu bilgileri kullanma hakkına da sahip olacağım.

Google ayrıca, belirli bir servisteki kişisel bilgileri, diğer Google hizmetlerindeki bilgilerle (kişisel bilgileriniz de dahil) birleştirebileceğini de kullanıcıya kabul ettiriyor.

'TOPLUYORUZ ÇÜNKÜ...'
Google bu yapıya geçişle birlikte kullanıcıların karşısına onu çok daha yakından tanıyan bir şirket olarak çıkmayı vaat ediyor. Şirket bu yöntemle birlikte arama sonuçlarında, ekrana gelen reklamlarda kullanıcının ilgi alanına göre hızlı sonuç çıkaracağını belirtiyor.

NEREDEYİM BİLECEK!
Google konum (bulunulan yer) bilgileri etkin olan bir Google servisi kullanıldığında, mobil cihazın gönderdiği GPS sinyalleri üzerinden bilgi toplayıp, bunları işleyebilecek. Şirket bunun yanı sıra cihazdaki kablosuz erişim noktaları ve baz istasyonları üzerinden de konum bilgisi çekebileceğini belirtiyor.


GOOGLE'DAN AÇIKLAMA!
Google, Gizlilik Politikası'nda yapılan değişiklikle duyurulan değişikliklerin, kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık yaratmayacağını açıkladı.

Google'ın yazılı açıklamasında, site genelindeki 60 değişik gizlilik politikasının kaldırılıp, bunların yerine ''çok daha kısa'', ''okunması kolay'' tek bir politika getirildiği kaydedildi.

Kullanıcıların ''daha sade'' ve ''kolay'' bir internet deneyimi yaşaması için gerçekleştirilen ''Gizlilik Politikasının Değişimi''ne ilişkin açıklamanın ardından, kullanıcıların bilgilerinin toplanması hakkında bazı farklı görüşlerin ortaya çıktığına değinildi.

Bu anlamda kullanıcıların bilgilerinin toplanması ve görüntülenmesi ile ilgili kontrolleri gerçekleştirebilmeleri için Google'ın sağladığı bazı seçenek ve bilgiler, şöyle sıralandı:

''Duyurulan değişiklikler kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık yaratmayacaktır. Google ile oturum açmadan arama yapılabilir, gerçek isim kullanılmadan hesap yaratılabilir. Gerçekleştirilen değişiklikler kullanıcıların seçtikleri Google ürününü kullanmalarını etkilemeyecektir. Bu değişiklikler sonucunda hiçbir kullanıcı Google veya başka bir Google ürününü kullanmak zorunda bırakılmayacaktır.''

Kullanıcıların, Google ürünlerini bilgilerini paylaşmadan kullanabilecekleri, bunun için farklı yolları tercih edebilecekleri belirtilen açıklamada, Google arama hizmetinin kullanıcı ismi ve şifresi ile oturum açmadan da kullanılabileceği duyuruldu.
106
Hadi bakalim  :hello2: :hello2: :hello2:

UZUNTU, SIKINTI, DERT, TASA YOK!

pozitif düşünuyoruz, pozitif enerji yakaliyoruz...!

iliskiler bolumunde ne yapacaginiz yaziyor..  :director:

Hayati akisina birakin rahatlayin  :director:

Relax olun ve buyrun hanimlar  :occasion14: :occasion14: :occasion14:
107
İlişkiler / Pozitif Düşünce
28 Ocak , 2012, 01:05:39
Düşüncenin gücü ile istediğimiz şeylere sahip olabiliriz.

Düşünce çok etkili bir güçtür. Eğer kişiler her günkü düşünce kalıplarını kontrol etmek için çaba harcamazlarsa yaşamlarında olumsuz birçok olay yaşayabilirler. Kişiler negatif düşünce stillerini değiştirerek bilinçaltlarına pozitif düşünce tohumlarını ektiklerindeyaşamlarında olumlu yönde çok büyük değişiklikler olmaktadır.

İnsanlar düşünerek inandıkları, imgeledikleri ve olacağına kesin gözüyle baktıkları şeyleri mutlaka yaşarlar. Düşünce yaşamımızı yöneten farkında olmadığımız en önemli unsurdur. Düşünce hızlı ve kolayca değişebilen,hafif ve ince bir enerji biçimidir. Enerjiler, kendilerine benzer nitelik ve titreşime sahip enerjileri çekme eğilimindedirler. Bu nedenle düşünce ve duygular da benzer yapıdaki enerjileri kendilerine çekerler. Sıklıkla 'Düşündüğüm, korktuğum başıma geldi' deriz veya az önce düşündüğümüz kişi bizi telefonla arar.

Bir şeyi önce düşünce şeklinde yaratırız. Fikir bir proje gibi zihnimizde programlanıp, yaratılır. Bir düşünceyi alıp onu zihinde tutmak da bir enerjidir ve bu enerji, bu düşünce modelini kendine çekerek, onu maddi düzlemde yaratmaya çalışacaktır. Örneğin her an hasta olacağınızı düşünürseniz mutlaka sonunda hasta olursunuz. Eğer kendinizi beğenir ve güzel olduğunuzu düşünürseniz bir süre sonra gerçekten de güzelleşirsiniz.

Etki – tepki yasasına göre evrene ne gönderirseniz bu size geri yansıyacaktır.

'Ne ekerseniz onu biçersiniz.'

Kısacası, yaşamda, en derin biçimde inandığımız, sıklıkla düşündüğümüz ve beklediğimiz, hayalimizde canlandırdığımız şeyleri tıpkı bir mıknatıs gibi çekeriz. Eğer düşüncelerimiz olumsuz, duygularımız güvensiz, korku ve endişe doluysa, olmasından korktuğumuz durumları, karşılaşmaktan kaçındığımız kişileri kendimize çekeriz. Ne var ki, eğer temelde yaklaşımlarımız olumluysa, beklentilerimiz ve düşüncelerimiz mutluluk ve ışıkla doluysa, düşlerimiz, hayallerimiz pozitifse, karşılaştığımız olaylar, durumlar ve kişiler bize mutluluk vereceklerdir. Demek ki, kurduğumuz düşlere, bizleri yöneten düşüncelere yüklediğimiz pozitif veya negatif enerji, aynı biçimde geri dönecektir.

Bilinçaltının Önemi

Bilinç düşüncenin farkındalık içinde kullanımıdır. Bir başka deyişle uyanıkken işlev görür. Oysa düşüncenin bilinçaltı bölümünün işlevi, uyurken de kısacası hiç kesilmeksizin sürer. Bilinçaltının bir görevi de beden fonksiyonlarını düzenlemektir. Bedenimizi bilinçli düşünceden rahat bıraktığımızda, bilinçaltımız hemen devreye girer. Çünkü bedeni kusursuzca yönetebilmek için neler yapması gerektiğini bilir. Öyleyse diyebiliriz ki, arı ve temiz bir bilinçaltının önemi, her şeyden önce bedenimiz için çok büyüktür. Bilinçaltını tanımak ve onu istediğimiz biçimde kullanmak aslında kolaydır. Bilinçaltına ilettiğimiz her düşünce, ona yüklediğimiz her duygu ve öneri, uygulanır. Durum böyleyken, neden çoğu zaman mutsuzuz peki? Çünkü, bilinçaltını, o büyük gücü yararlı biçimde kullanmayı bilmiyoruz. Unutmayalım: Yönetimi yürürlüğe koyan bilinçtir. Bilinç yaşama ilişkin kararlarımızı alan ve bilinçaltına emir veren güçtür. Bilinçaltı bir anlamda,bilinçli biçimde tasarlanıp planlanan bir değer olarak varlığını sürdürür. O halde seçimlerimizi akıllıca yapmak zorundayız. Bu seçimleri yaparken, karar vermek çok önemlidir. Çünkü yanlış bir karar sonucunda,bilinçaltına zararlı bir emir vermiş oluruz. Bu emirle başarısızlığı ve mutsuzluğu, hatta sağlığımızı yitirmeyi seçmiş oluruz. Öyleyse, yaşamımız kararlarımıza ve seçimlerimize bağlıdır.

Zenginlik ve bolluk mu istiyorsunuz?

Kim istemez ki bunları... Elde etmek kolay. Bilinçaltını temizlemek, doğru onaylamalarla zenginliğe veya başka bir amacınıza ulaşmak, yapılması gereken yalnızca bu...

Huzur ve sağlık mı istiyorsunuz?

Önce gevşeyin. Gergin yatarsanız, gergin uyursunuz. Sanki kol saatinizi çıkarıyormuş gibi tüm sıkıntılı düşüncelerinizi, gün içinde yaşadığınız olumsuz durumları, çıkarıp bir kenara koyun. Şimdi kendinize zaman ayırmanın vakti geldi. Şımartın kendinizi,siz çok değerlisiniz. Rahatlama zihinsel dengeyle başlar. Dengeli insan sağlıklıdır. Dengeli insanın yaşamla uyuşmazlığı yoktur. İçsel denge bir başkası tarafından sağlanacak bir şey değildir. O sizin içinizde zaten. Gün boyunca kendi kendinize, fırsat buldukça 'Huzurluyum', 'Sağlıklıyım', 'Mutluyum' demek dengeyi kurmanıza yardımcı olacaktır. Dengeli bir gün, dengeli bir geceyi ardından getirecek, denge ve huzur sizi sağlıklı yapacak...Düşüncelerimize göre yaşadığımızı unutmayalım...

Kendini Yönetmenin Yöntemi

Her şey 'bir' dir. Bu tümceden hareketle, diyebiliriz ki,düşünce ve madde birdir.

Çünkü, her şey görünen ve görünmeyen enerjiden oluşur. Öyleyse içsel ve dışsal görüntü de aynı olacaktır.

Düşüncelerimizi yönetmeliyiz. Onları başıboş bırakırsak, geminden kurtulmuş atlar gibi boşanırlar ve içinde bulunduğumuz arabayı uçuruma sürüklerler. Bir başka deyişle, kendimizi yönetmeyi yaşam tarzı olarak benimsemeliyiz. Yaşadıklarımızı değiştirerek, istediklerimizi yaşayacak güce sahibiz. Bu güç düşünceleri yönetmekten geçer.

Peki bunu nasıl yapacağız?

Direktif ve onaylamalarla ,direktiflerimizin yerine gelmesi için 'şimdi' sözcüğünü kullanmalıyız. Eğer, arzularımızın, dileklerimizin, beklentilerimizin gerçekleşmesi için uzun zaman gerektiğini düşünürsek, bunu böylece programlamış oluruz. Oysa ki, zaman bizim yarattığımız bir kavramdır. Düşünceler ve bilinçaltı zamandan ve mekandan bağımsızdır.

Öyleyse arzularımızı ertelemeyelim. Yapmamız gereken bu ertelememe işlemi size olanaksız gözükebilir. Öncelikle düşüncelerimizden 'olanaksız' sözcüğünü çıkarmamız gerek. Amaçlarımızı belirlemek ve hedefe doğru ilerlemek bir sonraki aşamayı oluşturur.

Önce inanın
Kendiniz için ideal olan düşünsel imgeyi bulun. Bu imgeyi en ince ayrıntısına kadar hayalinizde canlandırın.
Arzuladığınız hedef için elbette çalışmak gerekir. Çaba göstermeden imgeleme çok işe yaramaz.
Düşüncelerinizi ve hedeflerinizi herkesle paylaşmayın. Belki sizi ilerlediğiniz yoldan geri çevirmek isteyenler çıkabilir.
Çabaladığınız yolda esnek olun,gerekirse planlarınızı değiştirin.
Hedefleriniz üzerine yoğunlaşın. Arzularınızı yazın, onlara olumlu enerji yükleyin. Olumlu onaylamalarla bunu destekleyin. O mutlaka sizin olacak, çünkü bunun için çalışıyorsunuz ve elde edeceğinize inanıyorsunuz. Hedefinize ulaşamayacağınızı bir an bile düşünmeyin. Siz bir avcısınız, hedefinizse avınız, avınızdan gözünüzü ayırmayın.
Gerekli Onaylamalara Birkaç Örnek

Kendimi olduğum gibi seviyor ve onaylıyorum.
Ben güzelim ve sevgiyi hakkediyorum.
Mutluyum ve başarıya hazırım.
Yetenekliyim, deneyimlerimi başka insanlarla paylaşıyorum.
Tüm çevremle uyum ve denge içindeyim.
Hayatta emin adımlarla ilerliyorum.
Doğru zamanda ve doğru yerdeyim.
Yaşamla bütünleştim,bolluk ve huzur içindeyim.
Tüm düşlerim birbiri ardına gerçekleşiyor.
Zengin olmaya ve bolluk içinde yaşamaya hazırım.
Sağlıklıyım.
Geçmişimi sevgiyle affediyorum.
Hayatla derin bir uyum içindeyim
108
Sizin Seçtikleriniz / deprem !!
27 Ocak , 2012, 17:26:11
Kizlar az once yine deprem oldu

artci bi depremdi ama odumu koparmaya yetti  :y25:

Allah'im herkesi korusun... cok kotu 25 ocak'tan beridir boyle  :(
109
Gulum, dogum gununuz kutlu olsun  :muzz: :muzz:

Sercan'ima hayirli uzun omurler diliyorum  :amin:

iyiki dogdun esmer kuzu  :love9:
:muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:
:muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:
110
Diyet / Düz karın diyeti
20 Ocak , 2012, 16:58:34

"Flat Belly", "Belly Diet" vb. gibi değişik isimlerle anılan bu diyet programı, geçtiğimiz yıl Amerika ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede de oldukça ilgi gördü ve binlerce kişi tarafından uygulandı. İşe yaradığı görülünce de bu sene daha değişik versiyonları uygulanmaya başlandı. Bu programda hedefin özellikle karın bölgesini düzleştirmek ve inceltmek olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman, ayrıntıları paylaşıyor ve size özel bir karışım tarifi veriyor.

Bu beslenme programı 1 haftalık, 4 ve 2 günlük olarak uygulanıyor. Programı uygularken aşağıda yer alan zayıflamanıza yardımcı olacak suyu düzenli olarak içmeniz gerekiyor. Bu su, vücudun asit baz dengesini düzeltiyor ve metabolizmayı hızlandırırken sindirim sisteminin de düzgün çalışmasını sağlıyor.

Kural 1

Program boyunca yüksek tuz içeren yiyecekler, tuzlu çeşnilerden kaçınılması gerekiyor. Tuz ve sodyum içerikli besinler ne kadar çok tüketilirse vücut o kadar çok su tutar.

Kural 2

Karbonhidratlar en aza indiriliyor. 1 gram karbonhidrat yanında 3 gram su ile birlikte depolanır. Eğer maraton koşmuyorsanız, aşırı karbonhidrat tüketimine vücudun ihtiyacı yoktur ve fazlası yağ olarak yapışıp kalır.

Kural 3

Program boyunca yediğiniz sebzelerin mutlaka haşlanarak pişirilmesine dikkat ediyorsunuz. Kurutulmuş ya da tatlandırılmış çiğ besinler yerine haşlanmışlar tercih edilecek.

Kural 4

Baklagiller, karnabahar, brokoli, pırasa, soğan, lahanagiller gaz yapmayı kolaylaştırdığından tüketimi en azda olmalı. Haftada 2'yi geçmemeli.

Kural 5

Sakız çiğnemek karnı şişiren bir diğer nedendir. Program boyunca sakız da çiğnenmeyecek.

Kural 6

Program süresinde şekerler, yüksek karbonhidratlar, yağda kızartılan yiyecekler yenmiyor. Zeytin, fındık, avokado, yağlı tohumlar gibi besinlerle besleniliyor.

Kural 7

Baharatlar serbest çünkü bunlar mide asitlerinin atılmasını sağlarlar ve metabolizmayı hızlandırırlar. Asitli içecekleri ve siyah çay ile kahveyi de bir kenara atıyorsunuz.

Zayıflatan su tarifi

7-8 bardak su,1 fincan yeşil çay, önceden demlenip hazırlanmış, 1 orta boy salatalık, yıkanmış, ince dilimlenmiş 2-3 dilim doğranmış veya 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

1 limon, yıkanmış, kabuklu olarak, ince dilimlenmiş

1 küçük elma, yıkanmış, kabuklu olarak dilimlenmiş

5-6 sap taze nane veya 1 tutam kuru nane

Tarçın sevenler 1-2 kabuk tarçın ekleyebilirler.

Tüm malzemeleri karıştırıyor ve bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra tüm sürahiyi ara ara içerek bir günde bitiriyorsunuz.



111

1) Haklısın!
2) Mümkündür!...
3) Seni seviyorum!
4) Seni çok iyi anlıyorum!
5) Eline sağlık!
6) Sen bir tanesin!
7) Özür dilerim!
8)Senin yerin çok ayrı!
9) Hayırlısı olur inşaALLAH!
10) Sen ALLAH'ın bir lütfusun!(isteğe göre gözlerimin nurusun diye devam ettirilebilir)
11) Problem değil!
12) Teşekkür ederim!
13) Kızgınlığım sana değil!
14) Dualarım seninle!
15) Bana biraz zaman tanı!
16) Sen yapmazsın,biliyorum!
17) Canın sağolsun!
1 Hakkını helal et!
19) ALLAH senden razı olsun!
20) Harika olmuş!



112
Gavs-i Sani Hz.lerinin Başının üstündeki Taht

Halife Hazretleri Buyuruyor ki; Bu mal bu kapıya çok zor geldi. Gavs
Hazretleri, bir sohbetinde, "Bu manevi malı aldık, inşALLAH kıyamete kadar bu ocakta bu irşad devam edecek, onu kıyamete kadar bırakmayacağız" buyurmuş. Bunu Babam nakletti.

Babam (Gavs-ı Sani Hazretleri) şöyle anlattı.

"Ben bu göreve gelince, bir rüya gördüm. Rüyamda, başımın
üzerinde bir taht yapılıyordu. Tahtı yapanlara, Bunu kim için
yapıyorsunuz? diye sordum. Hz. Resulullah (s.a.v) için yapıyoruz,
o gelip oturacak dediler. Ben, Ne kadar oturacak? diye sordum.
Bana, Bu kapıda sünnet-i seniyyeye uyulduğu sürece, Hz. Peygamber
orada oturacak denildi. Biz de bütün gücümüzle sünnet-i seniyyeye
uyarak Resulullah Efendimiz (s.a.v) devamlı başımız üstünde oturmasına
çalışacağız inşALLAH."   :amin: :amin: :amin: :amin:
113
Ve TRT kararını verdi. Bu yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek olan Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi Can Bonomo temsil edecek...
Merakla beklenen Eurovision temsilcimizin ismini TRT açıkladı. '+18' dizisiyle dikkat çeken İzmirli müzisyen Can Bonomo, Bakü'deki yarışmada ülkemizi temsil edecek.

Bu yıl mayıs ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek olan 58. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi pop şarkıcısı Can Bonomo temsil edecek. Son yıllarda yılbaşı gecesi açıklanan Eurovision temsilcimizin kim olacağı sorusunun cevabı bu yıl gecikmiş, TRT Müzik Dairesi Başkanlığı'nın TRT Genel Müdürlüğü'ne Şebnem Ferah, Atiye, Hande Yener, Murat Boz ve Erhan Güleryüz'den oluşan 5 kişilik bir liste sunduğu açıklanmıştı.

Son olarak da Atiye'nin adı öne çıkmıştı. Ancak 3 yıl önce Hadise'yle yaşanan sorunları göz önüne alan TRT kadın değil, erkek temsilci seçme kararı aldı. Beş kişilik listenin dışına çıkan TRT, 25 yaşındaki İzmirli pop şarkıcısı Can Bonomo'da karar kılarak sağ gösterip sol vurdu. İngilizce şarkı ile Eurovision'a gitmeyi planlayan Bonomo, 1 ay içinde TRT'ye 3 şarkı teslim edecek. Bonomo'nun klip, kostüm, koreografi v.s gibi konularda ise tamamen kendi kreatif ekibiyle çalışmak istediğini TRT'ye ilettiği öğrenildi.

İlk albümü 'Meczup'
Geçen yıl Seray Sever'in yapımcılığını üstlendiği "+18" isimli sit - com dizisinde canlandırdığı Can karakteriyle dikkat çeken, Bilgi Üniversitesi Sinema-Televizyon Bölümü mezunu Bonomo, ilk albümü "Meczup"u geçen yıl ocak ayında piyasaya çıkardı. Radyoculukla başladığı medya macerasında Number One TV ve MTV'de televizyon programları da hazırlayan Bonomo, röportajlarında 8 yaşında gitar çalarak başladığı müzikal yolculuğu boyunca The Shins, Wax Poetic, The Kinks, The Libertines ve The Beatles'dan etkilendiğini belirtmiş ve tarzını da 'İstanbul Müziği' olarak tanımlamıştı. 17 yaşından beri İstanbul'da müzik sektörünün içinde olan Bonomo'nun gülüşü Kemal Sunal'a, görüntüsü de Milli futbolcu Arda Turan'a benzetiliyor.

Sosyal medya ikiye bölündü
TRT'nin sürpriz kararı sosyal medyayı ikiye böldü. Genç şarkıcının oldukça yetenekli olduğunu ve bir süre önce Eurovision temsilciliği için adı gündeme gelen Kıraç'a göre çok daha doğru bir seçim olduğunu savunanların yanı sıra "Pardon ama Can Bonomo kim, tanımıyoruz?" diyenlerin de sayısının fazla olması dikkat çekti.

Otoriteler Bonomo ismi için ne dedi?

'İsmini ilk kez duydum'
Bülend Özveren: Hiçbir fikrim yok, tanımam etmem. İsmini ilk kez duyduğum bir arkadaşım. Bilmediğim için de yorum yapamam.

'Hangi kafayla seçtiler?'
Emel Müftüoğlu:  Hangi kafayla, nasıl bir zihniyetle bu yanlış seçimi yaptıklarını anlamaya çalışıyorum. Açıklamasını da yapsınlar. Bonomo o kadar yeni ki, yorum yapacak kadar bile tanımıyorum. Bu yarışma madem bu ülkede bu kadar önemseniyor, geçen yılki hezimetten sonra daha adil yöntemlerle seçim yapılması gerekmiyor muydu? Bu seçimi müzik adamları yapmalı. 3 - 5 memurun zihniyetiyle verilebilecek bir karar olmamalı. Biraz ayıp oluyor.

'Kim olduğunu bilmiyorum'
Garo Mafyan (MSG - Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Başkanı):  Bizim üyemizmiş ama Can Bonomo'nun kim olduğu bilmiyorum. Hiç tanımıyorum. O yüzden çocuğu önce bir tanıyalım. Yaptığı işleri görelim, ona göre yorum yapabilirim.

'Altyapısı yeter mi?'
Metin Özülkü: Şaşırdım, bu isim çok  büyük sürpriz oldu. Müzikalite anlamında son derece yetenekli bir genç. Bizi farklı bir şekilde tanıtabilir ama sosyal alt yapı ve deneyim anlamında bu işin ağırlığını kaldırabilecek çapta mıdır? Bununla   ilgili elimizde bir veri yok! Bu   konuda bir handikap oluşabilir. Ne  yaptığını görmek lazım.

'Destekliyorum'
Hande Yener: Benim güzel ülkemi, Eurovision'da kim temsil ederse, başarılı olmasını dilerim. Bonomo'yu da aynı hislerle destekliyorum.

'Başarılar'
Demet Akalın: Başarılar dileriz.

'Cesur karar'
Burcu Güneş: Benim için sürpriz değil. TRT'yi bu cesur kararından ve yeniye açık bir isimle katılma kabülünden dolayı kutlarım.

'Çok sevindim'
Bedük: Can Bonomo'ya çok sevindim. Harika bir parça ve gösteriyle katılacağından net eminim.



'Bize de sürpriz oldu'
Soyadı Latince "iyi adam" anlamına gelen Can Bonomo, dün akşam aranjör ve klip yönetmeni Can Saban ile TRT Ana Haber'e konuk oldu. Bonomo, "Teklif bize de çok büyük bir sürpriz oldu. TRT'nin bu kararı benim gibi genç müzisyenleri teşvik edici. Şarkı sözleriyle ilgili kafamda 'ufak tefek figürler var ama daha olayın şokunu da açıkçası henüz atlatmış değiliz. Yaklaşık 1 ay kadar kamp süresi olur. Bir ülkeyi temsil etmek, bayrağının altında tek kişi olmak söz konusu" dedi. Şarkının İngilizce mi Türkçe mi olacağı konusunda karar vermediklerini dile getiren Bonomo, "İçimize en fazla sineni seçip onunla yürümeyi planlıyoruz" yorumunu yaptı.

milliyet
114
Emine "bebeğimonline İPhone uygulaması" mümkün mü?
Ben pc açamıyorum, Mecbur iPhone yada iPod'dan giriyorum.. Böyle uygulama olsa
Çok iyi olur diye düşündüm  ::)

 
115
Fıkralar / ateşli amca
08 Ocak , 2012, 16:31:16
ateşli amca
yaşlı adamın biri gazete bayisine gider.
gazete bayisindeki kıza der ki
kızım bana bir sabah birde akşam versene
kız der ki
amca kalbin dayanmaz sana en iyisi
bir posta vereyim  :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:
116
Yağmur'um iyiki doğdun bal kızım  :love9:
Rabbim sana hayırlı ömürler versin, yüzün gibi bahtında açık olsun  :amin:



NİCE SENELERE, DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN...
:occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:
 
.
117
Kizlar dun aksam bu urunu face'de gordum.
esime cabuk cabuk bundan alirsun dedim icerigini sonradan okudum. iyi biseye benziyor.
malum dogumdan sonra sirtim cok agrimaya basladi.. kullanan varmi bu urunu..
veya tanidiklariniz hic kullandimi  :icon_scratch:

http://www.sirtyelegi.com/index.php?ref=GN30

aha buda sitesi sizde bi baki verin.. cokda ucuz yane  :laughing7:
118
Evet forumdaki hayatını gerçek hayatına karıştırınca neler oluyor beraber bakalım ve beraber kopalım

Anne yemek yaptıktan sonra:
-Emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım anne....

Biri elinde kağıtla size adres sorunca:
-Dostum link yanlış.Istersen bir kontrol et....

Fotoraf albümüne bakarken:
-Capslar bir harika.......

Biri beyendiği bir şey verince:
-repi hakettin........

Kardeşten bir bardak su isterken:
-Kardeşim bir bardak su getirirsen seni rep'e boğarım........

Birine hediye alırken:
-Bu harika!Hemen indiriyorum........

Birine bir şey hazırladıktan sonra:
-Senin için upload ettim........

Sınıfta biri küfrederse:
-Oğlum manyakmısın?Banlanıcan şimdi........

Arkadaşlarına yemek yaptıktan sonra:
-Replerinizi bekliyorum.............

Daha önceden konuşulan bir mevzuyu tekrar duyunca:
-Bu konu daha önceden verilmişti..........
:ehi: :ehi: :ehi:
119
Fıkralar / Öyle mektuba böyle cevap
05 Ocak , 2012, 00:35:44
2 sevgili varmış
Çok severlermiş birbirlerini
oğlan askere gitmiş
O askerdeyken kız başka birine aşık olmuş
bunu mektupla anlatmak zorunda kalmış
"Sen askerdeyken ben başkasına aşık oldum,
Kusura bakma sende olan fotoğraflarımı
gönder"

Asker mektubu okumuş,
intikam alcak ya.!
Bölükteki askerlerden ne kadar kız resmi varsa toplamış
zarfa koymuş ve şöyle yazmış:

"Kusura bakma sen hangisiydin seçemedim
kendi resmini al diğerlerini geri yolla..!"  :ehi: :ehi:
120
Bebeklerin uyuması için söylenen ninnilerin tüm annelerin ortak şarkısı olduğu belirtildi. Kocaeli Üniversitesi'nin araştırmasına göre; İspanyolca ''nana'' Fransızca ''nani'' İtalyanca ''ninna'' Slavca'da ''nina-nana''nın Türkçe'de ''nenni- ninni'' sözleriyle benzerlik gösterdiği açıklandı. Yetkililer ninnilerin bebeğin kötülüklerden uzak kalması dileğiyle söylendiğine işaret etti.

Yeryüzünde en çok ninni söylenen yerler arasında tıpkı masalları da oluşturmakta mahir olan Hindistan Orta Asya ve ön Asya toprakları önde gelir. Bizim harsımızdan ninni ve masalları çıkardığımızda büyük kayba uğradığımız görülür.
Ninni bebek için okunduğu ve annenin gönlünün derinliklerinden kopup doğduğu için hep bir dua iyilik temennisi yücelik isteği şeklindedir. İçinde acınma ve sızlanmalar bulunmasına rağmen sonuçta hep iyi şeyler olması niyaz edilir. Bebeğin uyuması hastalığının geçmesi büyümesi yürümesi ilerde büyük adam olması gibi temenniler ninnilerin ana temasını oluştururlar.
Hayat mücadelesi içinde yorgun düşen; ayrılık ve yoksulluklar ortasında yüreği paramparça olmuş zor şartlar altında çalışan akıl almaz bir yorgunlukla eve dönüp epeyce ihmal ettiği yavrusunu bağrına basan Anadolu kadını zamanın yine uykusuz geçecek bir geceye doğru ilerlediğini hissedip bebeğine ninni söylemeye başladığında dudaklarından dökülen her sözün bir değeri bir yüceliği ve anlamı olur. Çünkü gönülden doğup gelmekte; açık net ve anlaşılır biçimde ortaya saçılmaktadır. Onda bir sanat yapma kaygısı (tasannu) bulunmadığı için tabii ve içlidir.
Ninni bir türlü uyumak istemeyen bebeğin kulağına hoş bir melodi olarak gelmeye başladığında sanki dış dünyanın bütün objeleri kaybolup gitmekte anne kandi kısır döngüsünde amansız bir koşuya başlamaktadır. Yorgun çaresiz yoksul sevdiğinden ayrı veya gelecek korkusu içindedir. Bebek niçin uyumuyor? Niçin hep ağlayıp durur böyle? Yoksa bilinmez bir hastalığa mı yakalanmış? Altı daha yeni temizlendiği südünü de içtiği halde niçin kıvranıp durmakta? Anne de kıvranır sabahlara kadar. Beşiğin başında belki herkes derin uykulara dalmışken anne uyanıktır ve ince ezgilerle ninniler söylemektedir. Birbiri ardınca sökün eden bu mısralarda ne derin mânalar ne güzel deyişler ne anlamlı sözler vardır. Eğer hepsi bir kenara yazılıp kaydedilebilseydi insanoğlunun hikayesi daha bir tamamlanmış olurdu.
ALINTIDIR.