Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - DİLVİN

1
Çocuğu Mental Aritmetik Dersi alan Varmı ??

Faydası , yada Zararı hakkında bilginiz varmı ?
2
Merhaba Kızlar

3,5 yaşındakı oğlumu kreşe gönderiyoruz

Artıları ve Eksileri neler olur ?

Kreşli anneler bi bakıversın  ;)
4
benım çevremde 2012 yılında doğan bebeklerın

çoğudan fazlası kızdı pekı sizin ?
5
Forum Hakkında Önerim / Etiketleme İstiyorum
14 Şubat , 2012, 12:59:58
FACEDEKİ GİBİ ETİKETLEME İSTİYORUM  :laughing7:
6
 :love9: :love9: :love9:
7
KIZLAR 2. YAŞIMIZA GİRCEZ 16 OCAKTA

SİZLER NELER YAPTINIZ DOĞUM GUNU İÇİN?
8
Doğu Afrika'da etkisini gösteren kuraklık en fazla Somali'yi etkiledi. Somali'de son 60 yılın en büyük kuraklık ve açlığı yaşanıyor.


21.07.2011 - Afrika Boynuzu'nda ölümcül kuraklık
Yaşanan kuraklık üzerine Somali'de 15 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika'da yaşanan ölümcül kuraklığın bütün boyutlarını ortaya koyan bir rapor yayımladı. Raporda, bölgede yılın ikinci yağmur sezonu olan ekim-kasım aylarında da yeterli yağış olmazsa 2012 yılının felaketler yılı olacağına dikkat çekildi. Ayrıca Somali'de yaşanan açlık ve kuraklığın ardından İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye 4 kişilik bir acil yardım ekibi gönderdi. Ekipler Somali ve yüz binlerce Somalilinin sığındığı Kenya'ya da çalışmalar yürütecek.

Afrika ülkelerinden Somali, Kenya ve Etiyopya'da son 60 yılın en kurak mevsimi yaşanıyor. Birleşmiş Milletler ve bölgeye ulaşan sivil toplum kuruluşları Afrika Boynuzu'nda yaşanan insanlık dramının tüm dünyada yankı bulması için harekete geçti. Bölgeye acil yardım ekibi gönderen İHH ise Türk kamuoyunun bölge hakkında bilgisini tazelemesi adına bir rapor yayımladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yayımladığı raporda, geçmişte bölgede yaşanan kuraklıklar ve sebeplerine de yer verildi. Bölgedeki kuraklığın sebebini yalnızca küresel ısınma ile açıklamanın sorunu anlamak için yeterli olmayacağı vurgulanan raporda, coğrafi konum itibarıyla hem üzerinde bulunduğu iklim koşulları hem de savaşların, yaşanan kuraklıkların etkisini artırdığı ifade ediliyor.

Kenya, Etiyopya ve Somali'de bu yıl yaşanan kuraklığın insani bir felakete dönüşmemesi için yaklaşık 2 milyar dolarlık bir fona ihtiyaç duyulduğu kaydedilen raporda, Afrika Boynuzu'nda yaşanan kuraklığın öncelikle insani bir durum olduğunun anlaşılması ve acil önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

İHH EKİPLERİ KENYA VE SOMALİ'DE

Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı yaşanan kuraklık ve açlığın ardından bölgeye 4 kişilik bir acil yardım ekibi gönderdi. Ekipler öncelikli olarak yüz binlerce Somalilinin sığındığı Kenya'ya ulaştı. İHH ekibi ilk olarak Kenya – Somali sınırında bulunan, yaklaşık 100 bin kişinin kaldığı ve her gün binlerce insanın gelmeye devam ettiği Dadaab kampında çalışmalar yürütüyor. Ekipler daha sonra Somali'ye geçerek orada çalışmalarına devam edecek.
9
Çoğu anne için bebeğini ne zaman ve nasıl sütten keseceğini belirlemek emzirmenin en zor yanıdır. Bebeklerin ne zaman sütten kesilmesi gerektiğine dair farklı görüşler bulunmaktadır. Örneğin, sağlıkçılar emzirmeyi bırakmak için 2 yaş gibi ileri zamanları önerirken kişilik gelişimi teorisyenleri en fazla 9-12 aylık döneme kadar emzirmeyi tavsiye etmektedir. Ayrıca, her bebek ve anne çiftinin kendine özgü ihtiyaçları bulunduğundan sütten kesmenin ideal zamanlaması kişiden kişiye değişebilmektedir. Benim önerim bebeğinizi ne zaman sütten keseceğinizin kararını verirken hem anne olarak beklentilerinizi hem de bebeğinizin fiziksel ve psiko-sosyal gelişimini takip eden bir uzmana mutlaka danışmanızdır.

            Sütten kesmek için doğru zamanı belirlemek bir yana, sütten kesme yöntemi olarak da size ve bebeğinize uygun seçeneği bulmanız önemlidir.  Yüz yıllar boyunca sütten kesmeyle ilgili farklı yöntemler denenmiş ve geliştirilmiştir. Temelde iki çeşit sütten kesme yöntemi bulunmaktadır: AZALTARAK SÜTTEN KESME ve BİR ANDA SÜTTEN KESME

AZALTARAK SÜTTEN KESME

          Emzirmeyi adım adım azaltarak ortadan kaldırmak modern kültürde en çok kabul gören sütten kesme yöntemidir. Bu yöntem şu şekilde işler: bebeğiniz/çocuğunuz günlük emzirmelerden herhangi birine ilgisini yitirdiğinde o emzirmeyi atlamaya başlarsınız. Yani o emzirme vaktinde bebeğinize meme vermek yerine, yaşına bağlı olarak biberon vermeyi ya da başka bir yiyecek sunmayı denersiniz. İlerleyen haftalar boyunca gün içindeki diğer emzirmeleri de birer birer atlayıp biberon ya da başka bir yiyecekle değiştirmeye devam edersiniz. Bu şekilde adım adım bebeğinizin anne memesini emme ihtiyacı azalır ve emzirme biter.

            Bu yöntem her ne kadar mantıklı ve uygulanabilir gözükse de başarılı olması iki şeye bağlıdır: bebeğiniz gün boyunca belirli vakitlerde emiyor olmalıdır ve emmek istemesinin tek sebebi açlık olmalıdır. Örneğin, karnı acıkmasa bile sadece canı istediği için emen ve gün boyunca onlarca kez emzirdiğiniz bir bebeğiniz varsa bu yöntemin işe yaraması oldukça zordur. Bu yöntem, özellikle 1 yaş ve sonrası çocukların anne memesini bir tür rahatlama, gevşeme ve zevk unsuru olarak kullandığı durumlarda o kadar etkin değildir.  Bir yaş ve üstü çoğu çocuk, azaltarak sütten kesme sürecinde çok daha huzursuz ve meme konusunda çok daha talepkar hale gelebilmektedir. Emzirmeyi azaltarak sütten kesme yöntemi, daha çok bebeği 6-12 ay arası dönemde olan anneler kullanabilir.

BİR ANDA SÜTTEN KESME

             Bir anda sütten kesme yaklaşımı çoğu toplumda bebekleri sütten kesmek için yaygın şekilde uygulanmaktadır. Bir anda sütten kesmek derken, tamamen anne sütüyle beslenen bebeği bir gün içinde yetişkin gibi beslemeye başlamak kastedilmemektedir. Genellikle bir anda sütten kesme yöntemi en az bir ve üstü yaşlardaki, değişik yiyecekleri zaten yiyor durumda olan çocuklara uygulanır.


İğrendirme (Aversion)

-Bir anda sütten kesmenin en sık kullanılan versiyonu anne memesinin tadını ya da görüntüsünü değiştirerek çocuğu iğrendirme yöntemiyle memeden vazgeçirmektir. Örneğin; Meksika'da çoğu kadın göğsüne kıvamlı kakao sürüp çocuğa bunun 'kaka' olduğunu söylemekte ve doğal olarak 'kaka' yemek istemeyen çocuk kolaylıkla memeden uzaklaşmaktadır. Yeni Gine'deki geleneksel toplumlarda ise kakao yerine memeye çamur sürerek sütten kesme yaygındır.


Dünyadaki çoğu toplumda memeye aloe, acı biber, hardal hatta ketçap gibi çocuğa itici gelebilecek tatlar sürerek sütten kesme yöntemi uygulanmaktadır. Yine de batı toplumlarında özellikle 18. yüzyılın ortalarından sonra kötü tatlar kullanarak sütten kesmeye daha az rastlanmaktadır. Bunun sebebi batıda çoğu bebeğin 1 yaşını bulmadan emmeyi bırakıyor olmasıdır. Küçük bebeklerin anne memesine olan bağı daha zayıf olduğundan sütten kesmeye dirençleri de daha azdır. Daha önce belirtildiği gibi 6-12 aylık dönemdeki çoğu bebekte azaltarak sütten kesme yöntemi kolaylıkla işe yaramaktadır.

Ayrılma

-Bir anda sütten kesmenin yaygın şekilde kullanılan bir diğer versiyonu da ayrılma yöntemidir. Anne çocuğu birkaç günlüğüne babayla/bakıcıyla evde bırakır ya da büyükanneye/başka bir akrabaya gönderir. Bu yöntem endüstri devrimi öncesinde İngiltere'de ve Amerikan kolonilerinde oldukça yaygındı. Halen bazı batılı kadınlar bu yöntemle bebeklerini sütten kesmektedir.


Ayrılma yönteminde çocuğun hayatından hem anne memesinin sunduğu rahatlık hem de annenin yakında olmasının verdiği güven hissi geri çekildiğinden, bazı yaklaşımlar bu yöntemin çocuk için sakıncalı olabileceğini savunur. Oysaki uygulamada ayrılma yöntemiyle sütten kesilen çoğu çocuğun annesinin yokluğunda onu özlediğini ama uzun süreli bir üzüntü yaşamadığını gözlemlemekteyiz. Eğer annenin yokluğunda baba/bakıcı/büyükanne olması gereken duyarlı ve sevecen tavrı sergiliyorsa çocuk annenin özlemine rağmen günlerini sağlıklı ve mutlu şekilde geçirebilmektedir. Anne döndüğünde ise çocuk meme istese bile bu konuda o kadar kararlı ve ısrarcı olmamaktadır. Annenin emzirmeden kucakta tutma önerisini kalaylıkla kabul etmektedir. Çoğu anne zahmetli iğrendirme ve azaltarak sütten kesme yöntemlerine göre ayrılma yönteminin oldukça kolay, etkin ve sorunsuz olduğunu söylemektedir.

Eğer emzirmeye devam ettiğiniz çocuğunuzdan birkaç günlüğüne ayrılmanız gerekiyorsa mutlaka onu tanıdığı, bildiği, sevdiği kişilerle bırakın. Yanına mümkün olduğu kadar çok tanıdık eşya verin- bir battaniye ya da yastık, yumuşak bir oyuncak ya da bebek, birlikte okuduğunuz kitap, kendi resminiz, üzerinde sizin kokunuz bulunan bir eşarp vb. Ayrılmadan önce çocuğunuza ne kadar süre yanında olmayacağınızı anlatmaya çalışın: '2 gece bensiz uyuyacaksın. 3. gece yanında olacağım' gibi. Çocuğunuzla siz yokken ilgilenecek kişiyi çocuğunuzun sevdiği yiyecekler, aktiviteler, tercih ettiği uyuma şekli konusunda mutlaka bilgilendirin. Eğer çocuğunuz uykuya dalma yöntemi olarak emmeyi benimsemiş, gece boyunca da meme isteyen bir bebekse bakıcıyı bir ya da iki gece boyunca fazlasıyla zorlanabilecekleri konusunda uyarın.

ÖZET

İster azaltarak isterseniz bir anda sütten kesmeyi deneyin, sütten kesme sürecinde çocuğunuza mutlaka empatik davranmalısınız. Sütten kesme sürecinde çocuğunuza en az emzirdiğiniz dönemdeki kadar yakın olmayı ve sevgi göstermeyi ihmal etmeyin. Sütten kesme sürecinde de, diğer her konuda olduğu gibi, kendinizden emin olmanız çocuğunuzun size güvenmesini sağlamak için en önemli nokta olacaktır. Sınırları net şekilde belirleyin ve onlara sadık kalın. Tutarsızlığınız çocuğunuzun kafasını karıştıracak ve anksiyetesini yükseltecektir. Sütten kesme aşamasında tutarlılığın önemini bilmenize rağmen esnekliğin de gerektiğini unutmayın. Eğer sütten kesme çabanız çocuğunuzu gerginleştiriyorsa bu durumda planınızı değiştirmeniz en doğrusu olur: bir süre daha (günde bir ya da iki kez) emzirmeye devam edebilirsiniz. Çocuğunuz birkaç hafta/ay içinde gerginliğini atıp yeniden mutlu haline döndükten sonra sütten kesme onun için çok daha sorunsuz olacaktır.

Gelişim Uzmanı Psikolog Sinem Olcay
10
Güzel Melisimiz iyi ki doğdun  Allah'im o güzel yüzünden  gülümsemeyi hiç eksik etmesin.
İnsallah 2.,3.,4.,.... dogumgunlerini de senin çok sevdiğin ve seni cok seven insanlarla kutlarsın.

İyiki Doğdun İyiki Bizim Melisimiz Oldun



11
Arkadaşlar ben 4.sınıftayım 4 dersim var

Açık öğretimde okuyanınız varmııııııııııııı

Nasıl ders çalışıyorsunuz

Sınavlara 1 hafta kaldı  :sad1:
12
Sizin Seçtikleriniz / BİLİYOR MUSUNUZ?
24 Mart , 2011, 11:29:58
BİLİYOR MUSUNUZ?

Fareler kusamaz.
Yılanlar duyamaz.
Zürafalar yüzemez.
Karıncalar uyumaz.
Kirpiler suda batmaz.
Kutup ayıları solaktır.
Sineklerin 5 gözü vardır.
Yunuslar gözleri açık uyurlar.
Develerin üç tane kaşı vardır.
Zürafaların ses telleri yoktur.
Zürafaların dili 35 cm kadardır.
Filler zıplamayan tek memelidir.
İstakozların kanı mavi renktedir.
Bir sineğin hızı saatte 8 km'dir.
Kangurular geri geri yürüyemezler.
Kelebekler ayaklarıyla tat alırlar.
Sığırların dört tane midesi vardır.
Kediler şeker tadını ayırt edemezler.
Atlar bir ay kadar ayakta kalabilirler.
2600 kadar değişik cins kurbağa vardır.
Zebralar beyaz üzerine siyah çizgilidir.
Baykuş mavi rengi görebilen tek kuştur.
Timsahlar dillerini dışarı çıkaramazlar.
Deniz kobrası dünyanın en zehirli yılanıdır.
Yetişkin bir ayı bir at kadar hızlı koşabilir.
13
İlk Tanıştığım: 

İlk Yardım Eden:

İlk Dikkatini Çeken:

İlk Sesini Duyduğum:

İlk Yüreğinde Bir Dosttan Fazlasını Bulduğum:

İlk Özelimi Paylaştığım:

İlk Resmini Gördüğüm:

İlk Kendisine Güvendiğim:

İlk Kültürüne Hayran Kaldığım:

İlk Kalbini İstemeden Kırdığım:

İlk Espirilerini Çok Sevdiğim:

İlk Tanışmak İstediğim:
15
 :director: :director: :director: :director: :director: :director: :director: :director: :director:


acilllllllllllll
16
Bilmece / Bulmaca / Forumdaki En'lerin
03 Şubat , 2011, 13:34:46
Forumdaki En'lerin
-En sevdiğin üye:
-En tanışmak istediğin üye:
-En seviyesiz tartışman:
-En çok hemfikir olduğun üye:
-En zeki üye:
-En enteresan üye:
-En romantik üye:
-En hanzo üye:
-En evrensel üye:
-En düşüncesiz/patavatsız üye:
-En mizmiz üye:
17
Soğuk bir kış gününü
Yaşıyorken bedenim
Gördü melek yüzünü
Isındı bak yüreğim...


Sende benim bahtıma
Cemre olup düşensin
Çiçek açmış dalıma
Hiç kırağı düşmesin..


DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TESECİM
GÜNÜN GÜNÜNDEN AYDIN OLSUN
SAĞLIKLI OL MUTLU OL
:occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:
18
ben başka bırının benım iletilerımı okumasını istemıyorum
bunun için gizlilik varmı acaba  :suclu: :suclu:
19
Yemek Muhabbeti / EVDE PEYNIR YAPIMI
18 Ekim , 2010, 10:32:32
5 litre taze çiğ sütü iki kat süzekten süzüp 35-37 derece olana kadar ısıtıyoruz.Sütü asla kaynatmıyoruz sadece ısıtıyoruz yoksa peynirin mayalanmasına vesile olan Bakteriler ölüyor. Bu sütün inekten sağıldığı andaki sıcaklık derecesi.yani vücut sıcaklığında olacak.Daha soğuk olursa mayalanma süresi uzuyor.1.5 çay kaşığı mayayı bir bardağın içinde 3 kaşık kadar sütle karıştırıp beklemeden süte dökün ve hızla karıştırın.mayanın sütün heryerine karıştığından emin olun.

Peynirin üzerini yoğurt mayalar gibi sıkıca kapatın.Annem  en çok 2 saatte   mayalanması gerektiğini söyledi.fakat benimki sanırım biraz daha soğuktu ve 5,5 saat sürdü.

Peynirin üzerini açıp baktığınızda çok iyi tutmuş yoğurt kıvamında ve biraz peltemsi olması gerekir.Bu oluşuma teleme denir.Uzun bir tahta spatula ile tencerenin içinde peynire dibinden itibaren enine ve boyuna çizikler attim. Tekrar üzerini örtüp yarım saat daha bekledim.

Bir süzgecin içine sıkı bir bez torba gerin.Kalın tülde olabilir.süzgeci daha geniş bir kabin içine oturtun.Bir Kevgir yardımıyla peyniri bu torbanın içine alın.

Ağzını bağladığınız torbayı ya oklava yardımıyla derin bir kabin içine sarkıtabilir, ya da benim yaptığım gibi mutfak dolabınızın kulpuna bağlayabilirsiniz.Altına bir kap  koyun ki peynirin suyu boşa gitmesin.Peyniriniz 2 saat bu şekilde dursun.

Ben dilimlemekte acele ettim hala biraz suyu vardı.Bu size bir tecrübe olsun.Peyniri dilimleyip hiç bekletmeden salamura tuzu ile tuzlayın.Bunu yapmak için bir kabın içine tuzu koyup  her dilimi tuza iyice buluyoruz. Tuzladığınız peynir dilimlerini bir kavanoza yerleştirip iki gün bu şekilde bekletin.


ALINTIDIR ............
20
Tanışma Bölümü / Aramıza Hosgeldin dilek66
14 Eylül , 2010, 21:24:12
hoş geldın cnm aramıza  :flowers: