MALZEMELER
10 parça kuzu pirzola (yağsız)
4 adet orta boy domates
6 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1/2 adet limon
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
20 gr acı pul biber
10 gr kara biber
10 gr kekik
1 bardak su (su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.
Canım kaç derecelik sıcaklıkta pişirebiliriz? Denemek istiyorum, çok güzel bir yemekmiş.... :hungry:
ben pirzolaları baharat , sıvı yağ ve çok az bir salçalya iyice harmanlayıp fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip onun üzerine yerleştiriyorum.domates ve biber de koyuyorum bütün bir şekilde onlarda közleniyo nefis oluyo... :hungry: ama bu tarifi de sevdim deniyecem... :hungry: :hungry: :hungry:
Denemek lazım :)