Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Et Yemekleri => Konuyu başlatan: Canım yiğitim - 17 Temmuz , 2008, 10:05:26

Başlık: Pirzola tava
Gönderen: Canım yiğitim - 17 Temmuz , 2008, 10:05:26


MALZEMELER

10 parça kuzu pirzola (yağsız)
4 adet orta boy domates
6 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1/2 adet limon
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
20 gr acı pul biber
10 gr kara biber
10 gr kekik
1 bardak su (su bardağı)


HAZIRLANIŞI

Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.
Başlık: Ynt: Pirzola tava
Gönderen: Wunsch - 24 Mart , 2010, 17:47:19
Canım kaç derecelik sıcaklıkta pişirebiliriz? Denemek istiyorum, çok güzel bir yemekmiş.... :hungry:
Başlık: Ynt: Pirzola tava
Gönderen: kuzucuk - 07 Aralık , 2011, 20:55:05
ben pirzolaları baharat , sıvı yağ ve çok az bir salçalya iyice harmanlayıp fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip onun üzerine yerleştiriyorum.domates ve biber de koyuyorum bütün bir şekilde onlarda közleniyo nefis oluyo... :hungry: ama bu tarifi de sevdim deniyecem... :hungry:  :hungry:  :hungry:
Başlık: Ynt: Pirzola tava
Gönderen: °º•✿gülümse01✿•º° - 27 Ağustos , 2013, 09:32:55
Denemek lazım :)