28 Mart , 2024, 18:53:43

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ascianne

1
Turuncu Çorba (+ 8ay)

Malzemeler

1 tepeleme yemek kaşığı organik kırmızı mercimek
Orta boylarından yarım havuç
Havuç miktarı kadar balkabağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi
1 fiske nane

Yapılışı

1. Mercimek, mini küpler halinde doğranmış balkabağı ve havuç; minik tencerede malzemeleri 3-4 parmak geçecek seviyede suyla pişirilir.
2. Pişmeye yakın zeytinyağı ilave edilir.
3. Bebeğiniz pütürlü yiyebiliyorsa başka işleme gerek yok fakat pütürlü gıdaya geçmediyseniz bu aşamada blendır ya da tel süzgeç kullanmalısınız.
4. Son olarak nane ve ruşeym ilavesiyle bebeklere afiyetle yedirilir.


2
Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.

Şimdi, oğluma pişirdiğim sağlıklı ve lezzetli ek gıdaları, ayrıntılı tarif ve bilgilendirici nitelikteki notları instagram ve facebook sayfamdaki takipçilerimle paylaşıyorum.

Bebeklerimizin beslenmesi konusunda, burada ve sosyal hesaplarımda tüm Aşçı Anne'ler dayanışma halinde, herkes birbirini en iyiye, en doğruya yönlendirme gayretinde çünkü bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz, vakit kaybetmeden doğruya en kısa zamanda ulaşıyoruz.

Bebeklerimizin ek gıdaya geçişinde yaşadığı zorlukları, gelin hep birlikte aşmaya çalışalım...



Sizlerle bu başlık altında oğlum Barlas'a yaptığım yemeklerin tariflerinini ve faydalı olacağını düşündüğüm blog yazılarımı paylaşacağım.