(http://2.bp.blogspot.com/_b3ceR3ub0bU/Sv_ksPLsaqI/AAAAAAAAALw/z1uZmy4ok_k/s1600/DSC00281.JPG)
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için:
- 250 gr margarin
- 400 gr dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Ilık su, şeker ve maya karıştırılıp mayalandırılır.
- Ilık süt, yumurta, sıvı yağ, tuz, maya ve yeteri kadar un ile karıştırılır.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 20 dk dinlendirilir.
- Dinlenen hamur 12 bezeye ayrılır.
- Her beze tepsi büyüklüğünde açılır.
- Tepsiye bir 1 yufka üzerine eritilmiş margarin ve 1 avuç dövülmüş fındık serpilir.
- Bu işlem tüm yufkalarda uygulanarak üst üste hazırlanır.
- 15 dk bekletilir.
- 5 cm eninde uzun uzun kesilir.
- Kesilen şerit tepsiden alınıp burularak yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT]
(http://1.bp.blogspot.com/_b3ceR3ub0bU/Sv_hvxbMKaI/AAAAAAAAALY/oyTicjpOJ9s/s1600/DSC00203.JPG)
(http://1.bp.blogspot.com/_b3ceR3ub0bU/Sv_ihrRRWWI/AAAAAAAAALg/uLIi1oddroQ/s1600/DSC00228.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/_b3ceR3ub0bU/Sv_jaKLcnKI/AAAAAAAAALo/YfFvKZoUepE/s1600/DSC00233.JPG)
Alıntı
annem bunun haşhaşlısını yaparrr dövülmüş haşhaşş :)
Denemek lazım :)